Nové informace o Windows Mobile 7: Podvrh nebo realita?

Diskuze o programech pro Windows Mobile
Dejw
nováček
nováček
Zařízení: Samsung Galaxy Sll

Post by Dejw »

No, jestli bude WM7 vypadat takhle (co furt mají ti úchyláci s tou dětinskou modrou) a pokud nepovolí skinování viz manila atd. tak přecházím k androidu ...ošklivé grafiky u WM jsem za ty roky (5 let) myslím strpěl už přespříliš ..a nebít věci jako SPB Mobile Shell a nebo Manila tak už u WM dávno nejsem!!! ...a taky nechápu proč se WM vývojáři snaží tak křečovitě odlišovat od grafiky iphonu, když ten si při svém nástupu na trh ze zkopírováním všech dostupných dobrých nápadů od konkurence v té době na trhu žádnou hlavu nedělal! ...a nebo, proč WM nekoupí manilu a nepoužijí ji jako svůj grafický iterface!

...tady se furt operuje s tím jaký procesor to bude mít a jaký displej a co já vím co ještě, ale koncového zákazníka stejně zajímají jen 3 věci:
- aby to bylo hezké
- aby to bylo funkční
- a aby to bylo vyladěné!

-- doplnění předchozího příspěvku (sob led 30, 2010 0:41) --
Kamil Pulicar wrote:A kde je today? Jestli tam nebude today s poznámkami, zmeškané hovory, tak raději budu používat iPhone a k němu si koupím iPad a budu iDiot co nepotřebuje flash.
To už jsme poslední na světě, kdo chce malé ikonky, aby jich tam bylo co nejvíce a na displej se vlezlo co nejvíce informací?
Pochybuji, že WM7 budou takový nesmysl jako je na screenech. A jestli ano, tak nakupte akcie BB, protože na tuto platformu přejdou všichni lidé co pracují a neposlouchají nekvalitní MP3 z nekvalitního reproduktoru, přičemž ruší všechny okolo.
Absolutně souhlasím s Kamilem Pulicarem!!! 8-) ....jestli WM7 takhle zkoní a nepochopí co náš národ uživatelů WM opravdu chce, tak ať dou do háje šípkovího a já pro změnu asi do Androida.
Připadá to jen mně, že Windows si nedělá žádnou hlavu s tím co chtějí jeho věrní zákazníci? ..průzkumy zájmu, dotazníky pro registrované WM uživatele atd.? ...běžná marketingová praxe je WM cizí???!!! ...místo toho tam podle mně seďí pár vyšinutých podivínských vývojářů co ztratili pojem o realitě a časoprostoru ..a hlavně o konkurenci! už jen proto, že už druhý, či kolikátý rok protahují u WM7 objevení už dávno objeveného!
Mr.Richie
nováček
nováček
Zařízení: HTC HD2

Post by Mr.Richie »

2 Dewj: Ted si trochu protirecis: My s "Kamil Pulicar" chceme puvodni WM, kdy to bylo vsechno skarede a bez animaci, ale prace v tom byla pekelne rychla. Coz se samozrejme nemusi tykat vseho. Me ten stary Interface vyhovoval dokonale. Jenom treba uvodni obrazovka by mohla byt touch friendly, coz resi treba htc Sense, ale to uz je tak prosakle do systemu, az je to na skodu!
Lukas Kosik

Post by Lukas Kosik »

I přes všechny výroky Eldara Muntazina nevěřím ani trochu, že jsou to WM 7. Graficky je to velmi "naivní" Ikony ala WM 6.0?! Kdyby to byl kvíz, odpověděl bych, že je to nějaká hodně raná testovací šest pětka :tlem: A pokud to takhle vypadá, protože je to alfa verze, nemá to pro změnu žádnou vypovídající hodnotu. Klidně by to mohly být WM 8.3.937 alfa :grin:
Jiří Hanč
smartguru
smartguru
Zařízení: HTC HD2 NANDroid

Post by Jiří Hanč »

Chtít na Touch 2 oficiální WM7 upgrade je hezkej vtip. :D

Dejw: Solidně si protiřečíš, navíc kdyby Microsoft použil něco jako Manillu jako zákl. graf. prostředí, tak radši ani nemluvit...

kapu: Představuješ si "WM7 Prof." na SP? :tlem:
_iNTERFACE
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: iPhone

Post by _iNTERFACE »

urcite tak ako na prvom obrazku WM7 vyzerat nebude...to si snad ani nikto nemoze mysliet e ano... :tlem:
Kamil Pulicar
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia

Post by Kamil Pulicar »

Waiet jojo moje WM7 profesionál.
Osobně by mi nejvíce vyhovovalo sloučení WM a klasických Win. Ale dá se používat i holý WM + virtuálně Windows 7. Jen se opravdu hodí velký displej, třeba HD2 jako terminál pro vzdálenou plochu je použitelný, jen mi chybí klávesnice.
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Galaxy Note 2

Post by YAMATO »

Furt tady probíráte jak WM7 musí přinést něco famózního, radikální změnu...ale napadá někoho co vlastně? Co můžou udělat tak bombového, aby to zároveň pokořilo všechny ty iPhony a Androidy a PalmPre a zároveň to bylo něco jiného?
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100

Post by tslany »

Zkopírovat rozhraní z W7 a nastavit DPI na 256 :-D
piErcE
nováček
nováček

Post by piErcE »

midas wrote:TO Carnera: A proc so myslis, ze upgrade nevyjde?
na touch pro 2, diamond 2 atd win 7 opravdu nebudou. na 100%. existuje jista sance, nikoli nulova (a nikoli 100%) ze budou alespon na HD2 (ta sance byla celkem realna v dobe, kdy platil puvodni termin vydani windows 7 - letos na jare). odsunutim windows 7 az na konec tohoto roku se sance na (oficialni) windows 7 pro touch hd2 smrskla na minimum.
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Post by Standa »

YAMATO wrote:Furt tady probíráte jak WM7 musí přinést něco famózního, radikální změnu...ale napadá někoho co vlastně? Co můžou udělat tak bombového, aby to zároveň pokořilo všechny ty iPhony a Androidy a PalmPre a zároveň to bylo něco jiného?
Já nevím co přesně očekávám... spíš doufám, že se Microsoftu povede nový systém skloubit tak, aby ho používali i lidi, co mají rádi velké fonty, obrovské nabídky a neúčelnou animovanou grafiku, a taky lidi, co vyžadují rychlost, praktičnost a úsporu starších WM6. Konkrétních požadavků mám málo, zbytek nechávám na MS :-)...
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Galaxy Note 2

Post by YAMATO »

Ale upřímně...moc tomu nevěříš, že? Já už jsem se třeba dost vzdal naděje a začal přistupovat na jejich hru :-( ...viz. mé úvahy o pořízení si HD2...jako tréningové stanice :lol:
Standa
smartmaniak
smartmaniak

Post by Standa »

No spíš se mi nechce věřit, že by udělali systém, který jde na ruku jen fríkulínům :-).
Snad ti to vyjde. Já jsem se snažil na jejich hru přistoupit skoro před rokem, kdy jsem si koupil Touch HD. Za dva měsíce šlo pryč a podruhé už chybu s finger friendly telefonem snad neudělám :-D.
(I když... možná budu mít doma na pár dní taky HD2, tak uvidím.)
midas
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Xperia Mini, Android 2.3.4

Post by midas »

Waiet wrote:Chtít na Touch 2 oficiální WM7 upgrade je hezkej vtip. :D
No já vím, že to asi nedopadne, ale přijde mi podraz, že na tomto zařízení byl jako na prvním uveden nový operační systém a za 3 měsíce už nový není. Nechápu, proč by ty upgrady nemohli udělat, s tím mě docela štvou.
Jiří Hanč
smartguru
smartguru
Zařízení: HTC HD2 NANDroid

Post by Jiří Hanč »

Asi proto, že Mega není zrovna vlajkovou lodí, tudíž nepotřebují něco nahánět možným upgradem a také proto, že Mega není zrovna nejvýkonější...

Uvidíme jak ve finále dopadnou, co se požadavků týče, ale myslím si, že tam nebudou žádné vysoké požadavky, protože v určitých částech vývoje tak "výkonná" zařízení ještě nebyla...
Standa
smartmaniak
smartmaniak

Post by Standa »

...a kdyby se poctivě optimalizovalo, tak 1GHz CPU a půl giga ram bude v telefonu stačit dalších deset let v klidu :-).
radospol
smartstar
smartstar
Zařízení: Huawei U8650 (sonic)

Post by radospol »

to ano,ale ludia maju radi vysoke cisla,takze sa bude zvysovat a zvysovat...
_iNTERFACE
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by _iNTERFACE »

YAMATO wrote:Furt tady probíráte jak WM7 musí přinést něco famózního, radikální změnu...ale napadá někoho co vlastně? Co můžou udělat tak bombového, aby to zároveň pokořilo všechny ty iPhony a Androidy a PalmPre a zároveň to bylo něco jiného?
podla mna bude uplne stacit ked to bude plus/minus to iste co iphone andorid palm, len so svojim skinom svojimi sluzbami a svojim logom...to co oblo v podstate aj doteraz len, s poziadavkami dnesnych uzivatelov, nie tych z minuleho tisicrocia... :wink:
bkf1
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: TouchHD (Cloudy v2.2+CZ), SGS1 (ofic. 2.3.6 JW1)

Post by bkf1 »

Standa wrote:No spíš se mi nechce věřit, že by udělali systém, který jde na ruku jen fríkulínům :-)
Stando preber si jen tak v duchu zmeny v mobilnich komunikacnich zarizenich od vyrobcu, kteri od Apple kopiruji NAPROSTO vse (dokonce i ten blbej kompas) a kdyz nekopiruji od Apple, tak vymysleji NAPROSTE kravoviny (vceli ul by MS, BackTrack by Motorola atp.)... Uz veris? Ver tomu, ze WM7 budou jen totalne zmrsenym nastupcem kdysi dobreho pracovniho mobilniho OS. Takze vespolek zamavejme prehlednosti a nadstandardnim moznostem personalizace... alespon u systemu Windows Mobile...
Standa
smartmaniak
smartmaniak

Post by Standa »

Jo jo. A nejhorší je, že stejně všichni chtějí, ať je to "jako iPhone". Rozmanitost trhu žádná, nemožnost výběru. Finger friendly, animace, lesk - toť základ kvalitního systému. I Blackberry za chvíli uvede na trh telefon bez trackballu a trackpadu, zato s dotykovým displejem. Extáze při strefování se do tří blízkých odkazů vedle sebe v prohlížeči zaručena. Co to melu, vždyť můžu zoomovat. Nesmyslných otravných berliček může být na tisíc, ale hlavně ať mám to finger friendly :-).
nofxsak
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy SII

Post by nofxsak »

bkf1 wrote:...mobilnich komunikacnich zarizenich od vyrobcu, kteri od Apple kopiruji NAPROSTO vse (dokonce i ten blbej kompas) a kdyz nekopiruji od Apple, tak vymysleji NAPROSTE kravoviny (vceli ul by MS, BackTrack by Motorola atp.)...
nechci nic říkat, ale konkrétně digitální kompas mi přijde jako hodně užitečná věc - geocaching či augmented reality, v tom vidím velký potenciál pro šikovné developery
Post Reply

Return to “Aplikace”