AMOLED display na slunci

Diskuze o komunikátoru Samsung OmniaPRO (B7610)
Post Reply
Travis79
nováček
nováček
Zařízení: ASUS A696

AMOLED display na slunci

Post by Travis79 »

Zdravím uživatele Samsung OmniaPRO!

Jaké prosím máte zkušenosti s tímto přístrojem na denním světle? Viděl jsem pár videi a docela mne to viděsilo, protože zvažuji koupi. Dají se nedobré vlastnosti při oné situaci nějak řešit?

Předem díky za jakoukoli zkušenost, radu.

T.
HADES
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Samsung Omnia Pro

AMOLED display na slunci

Post by HADES »

Ono zatím není moc možností zkusit viditelnost na přímém slunci když je zima:) Od flashnutí WM6.5 konečně korektně funguje automatické nastavení intenzity podle okolního světla, ale pořád jaksi nevylezl oskar. Takže za sebe nemůžu poskytnout reference. Snad někdo jiný
Travis79
nováček
nováček

AMOLED display na slunci

Post by Travis79 »

Rozumym... byla by sance od tebe ziskat foto (umistit zde na forum, pripadne odkaz) displeje, za pocasi treba dnes? (oblacno/polojasno) Problem je v tom, ze v obchode me nenechaji s pristrojem vyjit ven, abych si to otestoval.

Doufam, ze to neni tak hrozne jako na tomto videu! http://www.youtube.com/watch?v=XDMiNXK18FY" onclick="window.open(this.href);return false;

T.
Svestka
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 800

AMOLED display na slunci

Post by Svestka »

Jelikož mám OP od září, tak už jsem zažil i nějaké to přímé slunce blyštící do displeje. Rozhodně to není tak zlé jak je to ukázáno na onom videu, pokud si dáš maximální jas tak při přímém světle se to dle mého uvážení chová lépe než TFT displej. Respektive pokud ti opravdu svítí přímé slunce na displej tak nezbroblémů můžeš s telefonem pracovat ale není to na nějaké koukání na film pokud jdeš s telefonem ale tak aby sis vlastním tělem mírně stínil tak není problém ani koukat na ten film v létě pod širou oblohou bez mráčku. Samotný odraz světla a tedy i čitelnost na slunci může ovlivnit i krycí fólie ale v žádném případě by to nebylo nikdy tak hrozné jak je ot ukázané na tom videu z youtube. Co se týká vnitřního osvětlení tak i když je místnost opravdu hodně osvetlena tak nemám problém s telefonem pracovat i na nejnižším jasu.
barberry.pha
smartstar
smartstar
Zařízení: iPhone 4 16GB fw 4.3.1

AMOLED display na slunci

Post by barberry.pha »

tak to video je uplne scestne ... jednak neni nikde ukazano jaky ma nadstaveny podstvice, pak ta leskla folie a jeste to bral s boku coz neni videt vubec nic na zadnym pristroji s odrazem ... ja mam antrireflexni(neodrazise,nechytaji se otisky prstu,akorat je na omak trochu drsnejsi ale je to o zvyku a neni to zadny problem), podsviceni na 40% a kdyz jsem na neho venku koukal tak jediny problem je ze nez se odemkne tak podsviceni neni zadne a az po odmceni se zapne a pak normalne koukam a vidim vse v pohode, kdybych zapl podsviceni naplno nebo mel zapnuty senzor tak je to asi sviti poradne ale i pri tech 40% to staci a setri to baterku ... ani u HDecka jsem nemel problem pri 40% jasu a prusvitne folii ktera se obcas leskla ...
nechapu jak nekdo muze dat takovy stupidni video na net ....
na phone koukam zprima ne zboku jak je to brano tou kamerou takze hodnota videa NULA!!!!!
Dwarf
nováček
nováček
Zařízení: samsung b7610

AMOLED display na slunci

Post by Dwarf »

travis...vubec to nekupuj,podpora hrozna,telefon pomalej na to jaky tam je procesor.display na slunci je bida u kazdeho pda.led amoled je to fuk...vazne si to poradne rozmysli ja bych do toho osobne nesel,ale bohuzel jsem to v zari udelal :-)....muj tip je pockat na wm7...nebo htc...nemyslel jsem si to,ale podpora u takovehoto zarizeni je velmi dulezita jak ze strany vyrobce,tak uzivatelskeho..bohuzel toto zarizeni nema ani jedno.
barberry.pha
smartstar
smartstar

AMOLED display na slunci

Post by barberry.pha »

a co potrebujes tak nutnyho za podporu? ja si prosel vice zarizeni a nadstaveb a skoncil jsem u toho ze vsechno povypinal a nechal si vychozi windows ... u omniie se mi libi kalendar,zpravy a kontakty, moznost vlastni melodie u wm budiku v mp3, moznost si ke kontaktu priradit vlastni vyzvaneni a dalsi veci ktery jsou prijemny ...
a to ze pri zapnutem jenom klasicke today to skace do samsung upravenych sms,kontaktu,protokolu hovoru a kalendare a necpe mi to ten windowsackej ....
a displej je uplne v pohode i na slunci tak tady nevyvolavej zadny FLAME ... a kdyz si tak nespokojeny tak se divim ze ho jeste mas a co si mel predtim za pristoje by me taky zajimalo ...
Dwarf
nováček
nováček
Zařízení: samsung b7610

AMOLED display na slunci

Post by Dwarf »

ja tady nic nevyvolavam,jen davam svuj nazor.kazdy na nej ma pravo,stejne se kazdy bude ridit sam sebou.a jmenovat vsechny zarizeni co sem mel nema smysl jen napisi ze tohle je me prvni zarizeni ktere nenese znacku htc nebo hp.a proc ho mam?a co s nim ted,prodat za smesnou cenu to nema cenu,takze cekam na wm7 a k tomu vhodne pda.na melodie ke kontaktum a na podobne veci si pda nekupuji
Lunatic George
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Zařízení: HTC Kaiser

AMOLED display na slunci

Post by Lunatic George »

Jájsem tu počátkem ledna po zhuba týdenním používání Omnie II uváděl nějaké drobné výhrady, musím ale říci, že po třech týdnech jsme se spolu velmi skamarádili.
Je to již moje několikáté PDA či smartphone (Fujitsu Pocket LOOX, PALM ZIRE, HTC KAISER, dále různé Nokie, Sony atd.) a vývoj je znát. Rychlostí i kvalitou displeje je to to nejlepší co jsem měl, aplikace třetích stran dokážou z přístroje vymáčknou maximum ze současných možností přístrojů na trhu. Co mi vadí, to je bohužel v souladu se současným trendem - chybějící LED diody a D-pad. Taky stylus by mohl být integrovaný. Chce to jen si vyhrát s nastavením a s výběrem vhodných aplikací, ale to je i u ostatních výrobců, něco prostě maká na HTC lépe a u Samsungu hůře a naopak. A softwarové pičurky má jak Samsung, tak HTC, tak třeba ASUS - prostě je vypnu a hodím si tam to, na co jsem zvyklý.
Displej AMOLED je vynikající, na sluníčku je rozhodně lepší než konkurence, navíc není kapacitní, což nám příznivcům stylusu pochopitelně maximálně vyhovuje. A pozor - baterie mi u žádného přístroje na rozdíl od Omnie II přes dva dny nevydržela !
Takže jednoznačně - Omnia II ? ANO !!!

-- čtv led 28, 2010 17:36 --

Oho, sorry - já jsem na fóru Samsung Omnia Pro ! Nicméně kromě stylusu platí vše, co jsem uváděl pro Omnii II.
barberry.pha
smartstar
smartstar

AMOLED display na slunci

Post by barberry.pha »

taky me absence diody mrzi bylo by to pak uplne supr ...
s tim vyzvanem jsem to bral ze doposud s vyjma aplikaci tretich stran neslo ve wm priradit ke kontaku svoje vyzvaneni takze to beru jako plus ...
a ten displej je opravdu krasne citelny a barevny s porovnanim s HDeckem ktery mel stejnou velikost je ta barevnost daleko lepsi ... a co se tyka vydrze baterie max souhlasim ... neni problem dva a pul dne a dva dny bez problemu a vyhody promixity senzoru nemusim psat :wink:
takze muzu ominii doporucit a citelnosti displeje bych se vubec nebal ...
pavel1tu
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Blackberry BOLD 9780

AMOLED display na slunci

Post by pavel1tu »

Když jsem si na doporučení jedné firmy nalepil folii CLEAR, byl to běs - prasátkovala, teď mám folii matnou a je to SUPER, nedavno jsem byl na bílé pláni zalité sluncem a v mém PENTAXU K20 jsem na displeji vyděl prd (v hledáčku to šlo), a když mi sem tam někdo volal, tak jsem to přečetl na PROčku v pohodě
Jsem ale čerstvý majitel, takže dlouhodobé zkušenosti nemám - zatím jen pozitiva :-)
TIePEK
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Samsung omnia PRO

AMOLED display na slunci

Post by TIePEK »

u mě zatím žádnej problém ...
dřív jsem měl omni i900 a to na slunci nic moc ale i tak jsem přečetl třeba SMS ... ale blbě se mi psala ...
a když jsem porovnával Omni900 a OmniiPro ... tvl nevěřil jsem vlastním očím úplnej rozdíl ...
už jsem zažil i slunný den ... a přečetl jsem SMS v pohodičce ... :) a když mám klávesnici tak sem nemusel luštit kde jake písmenko na displayi ... :)
Svestka
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 800

AMOLED display na slunci

Post by Svestka »

Je zajímavé jak se názory s Omnie různí, vpodstatě se jedná pouze o extrémy jedni uživatelé jsou nadmíru spokojeni a to včetně mě a jiní naopak tento přístroj velmi odmítají s negativy. Můj názor je takový, že jde hlavně o to co od toho přístroje čekáš. Já jsem se díval primárně na výdrž, AMOLED bylo pro mě také velké plus jelikož je to technologie budoucnosti a bude se osazovat čím dál víc až TFT absolutně vystrnadí jelikož těch výhod oproti TFT je opravdu hodně. Jsou sice názory, že AMOLED displej je tmavý ale dle mého názoru je to tak, že uživatelé jsou zvyklí na přesvětlený TFT kde samotné podsvícení dokáže obraz dost deformovat. Další parametry co mě zajímaly bylo samozřejmě porovnání cena/výkon a samotné zpracování telefonu. To všechno telefon splnil dokonale ačkoli jsme byl cca první měsíc mírně zklamaný z toho dílenského zpracování, například lesklé plasty jsou opravdu zhovadilost a i ta klávesnice se mi v prvních dnech nezdála ale teď mi opravdu vadí akorát ten lesklý plast a s přístrojem jsem velmi spokojen. Rozhodně se nedá říct, že je přístroj pomalý jak někdo zmiňuje a podpora mě příliš nezajímá jelikož officiální ROM šlape dobře a jediná její chyba je spousta balastu okolo, který je vpodstatě k ničemu ale co se týká stability nebo rychlosti neměl jsem nikdy problém a ostatní obstarají aplikace třetích stran.

P.s. Rozhodně ti ale doporučuji ujasnit si co od přístroje očekáváš a nejlépe si OP odzkoušet ješt ěpřed prodejem ať nepatříš ke skupině velmi zklamaných uživatelů.
Travis79
nováček
nováček

AMOLED display na slunci

Post by Travis79 »

Diky za reakce a postrehy... urcite si ho musim vyzkouset, to je jasne... Priority mam take jasne. Tohle vlakno jsem potreboval na doplneni, protoze jednorazove zalezitost s displejem na slunci asi nelze postrehnout.

T.
Post Reply

Return to “Samsung OmniaPRO”