Triky s REGISTRY

Diskuze o komunikátoru Samsung OmniaPRO (B7610)
TIePEK
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 105
Registrován: pát pro 25, 2009 16:33
Zařízení: Samsung omnia PRO

Triky s REGISTRY

Příspěvek od TIePEK » sob led 23, 2010 22:15

normálně ... po každé změně ... klikneš na OK ... a pak klikneš na křížek(zavřít) ... a pak jenom vypneš a zapneš telefon ... ;)

feri89
nováček
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: pát pro 25, 2009 18:47
Zařízení: OmniaPro B7610 :)

Triky s REGISTRY

Příspěvek od feri89 » ned led 24, 2010 15:36

přesně tak jsem to udělal, ale změny se mi neuložily :???:

TIePEK
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 105
Registrován: pát pro 25, 2009 16:33
Zařízení: Samsung omnia PRO

Triky s REGISTRY

Příspěvek od TIePEK » ned led 24, 2010 16:12

tak to nechápu ... jaké změny si přesně udělal ... ? jako myslím co si měnil v registrech ... ? co používáš na registry ?

maxa
nováček
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: stř lis 18, 2009 19:53
Zařízení: HTC Desire HD

Triky s REGISTRY

Příspěvek od maxa » ned led 24, 2010 18:33

Musis to vypnout a zapnout pres tlacitko ukonceni hovoru, soft reset pres dirku a stylus me taky neulozil zmeny v registrech.

feri89
nováček
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: pát pro 25, 2009 18:47
Zařízení: OmniaPro B7610 :)

Triky s REGISTRY

Příspěvek od feri89 » ned led 24, 2010 21:39

tak uz jsem to rozchodil, díky za připomínky, používám PHM RE , měl jsem v tom formátu desetinná, tak jsem to dal na binární a už to šlo :)

kraton
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: úte led 26, 2010 15:43
Zařízení: HTC

Triky s REGISTRY

Příspěvek od kraton » úte led 26, 2010 15:49

zdravim, nevíte někdo náhodou kde je v registrech nastavení e-mailů, jde mi o to že jsem si před HARDreset zálohoval sms, ale oni se mi zálohovali i e-maily ale už ne jejich nastavení a tak mi stále na display svítí že mám o několik doručených e-mailů více které bohužel nevím kde smazat a ani jak se k ním dostat..

HADES
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 295
Registrován: ned lis 16, 2008 21:06
Zařízení: Samsung Omnia Pro
Bydliště: Uherské Hradiště
Kontaktovat uživatele:

Triky s REGISTRY

Příspěvek od HADES » úte led 26, 2010 19:01

Nechceš radši udělat novou zálohu, tentokrát bez emailů a znovu udělat HR? :)

TIePEK
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 105
Registrován: pát pro 25, 2009 16:33
Zařízení: Samsung omnia PRO

Triky s REGISTRY

Příspěvek od TIePEK » úte led 26, 2010 20:53

:-D hh to samé jsem mu chtěl taky poradit ... ale neměl jsem odvahu xD

-- čtv úno 04, 2010 14:46 --

EHM lidi většina programů co souvisejí s internetem ... QIP SKYPE YOUTUBE ... je dobré instalovat do zařízení ... funguje to lépe ... a někdy to nefunguje vůbec když to nainstalujete do Moje úložiště ...

Kubat
nováček
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: sob úno 13, 2010 20:17
Zařízení: B7610

Triky s REGISTRY

Příspěvek od Kubat » sob úno 13, 2010 20:29

Pánové, já se omlouvám předem, ale mám s tou změnou registrů takový menší problém :-D . Jestli je tady už nějaké vlákno o tomhle tématu, tak se omlouvám za spam. Jen přední informace, je to moje první PDA, tak prosím o shovívavost.
Nainstaloval jsem si PHM registry editor, ale jsem z toho takový dost zmatený. Spustím z ostatních PHM RE a jsou tam 4 možnosti, které začínají HKEY a já jsem v prde**. V prvním příspěvku jsou cesty začínající HKLM, HKCU i HKEY, bohužel ty další tam sehnat nemůžu. Osobně mi šlo hlavně o vypnutí té bubliny při odesílání sms, ale bohužel se mi to nějak nepovedlo. Ještě se mi povedlo najít ten register SMSForegroundSend, ale pak jsem zase nevěděl, co s tím (respektive jak). Byl bych vám moc vděčný buď za polopatický výklad nebo odkaz, kde bych se dozvěděl, jak na to. Předem díky

danri
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 202
Registrován: sob srp 22, 2009 1:28
Zařízení: LG G6
Bydliště: Ostrava

Triky s REGISTRY

Příspěvek od danri » sob úno 13, 2010 22:02

Nevím jestli jsem přesně pochopil tvůj problém.
HKLM je HKEY LOCAL MACHINE
HKCU je HKEY CURENT USER
....
Je to skoro stejné jako v PC. Aby se ti projevily změny musíš ještě vypnout a zapnout telefon.

Kubat
nováček
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: sob úno 13, 2010 20:17
Zařízení: B7610

Triky s REGISTRY

Příspěvek od Kubat » sob úno 13, 2010 22:09

danri: Skvělé, tak aspoň už vím tohle. No ale, i tak, nevím co s tím mám dále provést, jak se v tom pohybovat. Myslím tím, jestli se v tom pohybuje jako v průzkumníku nebo nějak jinak?

danri
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 202
Registrován: sob srp 22, 2009 1:28
Zařízení: LG G6
Bydliště: Ostrava

Triky s REGISTRY

Příspěvek od danri » sob úno 13, 2010 22:39

Konkrétně tenhle program nepoužívám, ale když ho máš nainstalovaný tak to zkus a uvidíš. Prostě tapni na položku kterou potřebuješ otevřít

Kubat
nováček
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: sob úno 13, 2010 20:17
Zařízení: B7610

Triky s REGISTRY

Příspěvek od Kubat » sob úno 13, 2010 23:18

Tak jsem se na to vykašlal a udělal jsem změnu přímo přes PC v daném bodě:
Potlačení zvuku ale i zprávy (bubliny) o odeslaní.
HKLM\Software\Samsung\MMS\Settings
změnit hodnotu SMSForegroundSend z 1 na 0
a pak soft reset.
Přestože jsem provedl změnu z 1 na 0, a pak soft reset (předpokládám, že je to vypnutí a zapnutí PDA), tak se mi zvuk i bublina zobrazují stále.
Jinak použil jsem program CeRegEditor, přes ten PHM RE fakt nevím jak to udělat

danri
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 202
Registrován: sob srp 22, 2009 1:28
Zařízení: LG G6
Bydliště: Ostrava

Triky s REGISTRY

Příspěvek od danri » ned úno 14, 2010 1:23

A když se ti ta bublina pořád ukazuje, tak podíval si se jakou tam máš tu hodnotu po tom jak si telefon znova zapnul? Jestli 1 nebo 0? Takovou jednu drobnou změnu uděláš lehce přes editor v PDA nemusíš to dělat přes PC, jestli ti to ten PC opravdu uložil do PDA. Prostě se v PDA proklikáš až k SMSForegroundSend a změníš hodnotu na 0. Možná si to zbytečně komplikuješ.
Konkrétně tuhle hodnotu jsem měnil taky a od té doby mi bublina nevyskakuje, takže to funguje.
Soft reset se provádí tlačítkem pro Soft reset a vypnutí a zapnutí telefonu se provádí tlačítkem pro zapnutí a vypnutí telefonu (odmítnutí hovoru).
Tak ještě jednou ABY SE TI PROJEVILY ZMĚNY MUSÍŠ JEŠTĚ VYPNOUT A ZAPNOUT TELEFON !!!
Pár příspěvku před tvou otázkou už to tady a tady někdo psal

Kubat
nováček
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: sob úno 13, 2010 20:17
Zařízení: B7610

Triky s REGISTRY

Příspěvek od Kubat » ned úno 14, 2010 14:41

Dobře, tak jsem to znovu zkusil přes ten PHM RE, a popíšu postup, co jsem přesně dělal.
Spustil jsem PHM RE, bohužel, nevím, jak mám pokračovat dále, tak jsem dal menu->tools->find. Našel jsem SMSForegroundSend. Klepnu na to, dám menu->modifz Binary Data a mám tabulku:
Value name: SMSForegroundSend
Value data: 01 00 00 - tady jsem provedl změnu z 01 00 00 na 00 00 00 - což bude asi ta chyba
Value type: REG_DWORD
Změnil jsem a dal DONE, vypnul zapnul, soft resste a stejně se mi hláška objevuje.
Ještě pro úplnost, když jsem prováděl změnu přes PC, tak dávám screen:
[IMG=http://img715.imageshack.us/img715/886/24301732.png][/IMG]

DraCZECH
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: stř úno 17, 2010 19:59
Zařízení: Samsung B7610 OmniaPro

Triky s REGISTRY

Příspěvek od DraCZECH » stř úno 17, 2010 20:13

Ahoj
a) Mám takový kosmetický problém. Předem upozorňuji, že mám win 6.5 a zapnutý TouchWiz. Nevím, čím to je, ale když mi rotuje displej, společně s ním rotuje i pozadí. Stalo se mi to u dvou ze 3 těch "ploch" když se otočí displej, tak se pozadí "rozseká" a vypadá to dost nehezky. Zatímco u té prostřední plochy se pozadí neotáčí a je krásně jednolité. Je mi záhadou, že to funguje takhle pitomě, ale pokud se to třeba někomu stalo a víte, co s tím, dejte prosím vědět.
Např. dá se v registrech pozadí plochy úplně resetovat na nějaké původní nebo jinak pozměnit?

http://img638.imageshack.us/gal.php?g=svisly.png" onclick="window.open(this.href);return false;

b) Zkoušel někdo, co se stane, když změníte položku:
HKEY_CURRENT_USER\Performance:Available RAM on boot ??? Docela by mě to zajímalo. Jestli je možné "přidat" nebo spíš uvolnit nějakou RAMku jednoduchým zásahem do registru

c) Existuje nějaký český (QWERTZ) ovladač na klávesnici? Případně dá se někde změnit soubor S3c6400_keypad_US.dll
Já vím, pro někoho prkotina, ale myslím, že bych nebyl sám, kdo by to uvítal.

Díky za odpovědi

Uživatelský avatar
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2379
Registrován: sob led 19, 2008 21:42
Zařízení:    
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

Triky s REGISTRY

Příspěvek od IkE Blaster » stř úno 17, 2010 20:23

b) je statistika, tam se zapisuje, kolik volné RAM měl systém po bootu :)

c) lze ovlivnit programem AEKMap, ale poměrně hodně složité na pochopení a nastavení...

barki82
nováček
nováček
Příspěvky: 23
Registrován: čtv led 14, 2010 8:11
Zařízení: Samsung Omnia Pro B7610
Bydliště: Bratislava, Slovakia

Triky s REGISTRY

Příspěvek od barki82 » úte úno 23, 2010 9:05

Pri hrabani sa v registroch som objavil zaujimavy tweek, mozno ho uz poznate. Ak chcete aby sa Vam aktualizovali data v Xtra vzdy ked sa pripojite na lubovolnu siet Wifi, chodte do HKLM/Software/Samsung/RIL/GPS/XTRA/AutoDownloadWifi a zmente hodnotu z 0 to 1.

HADES
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 295
Registrován: ned lis 16, 2008 21:06
Zařízení: Samsung Omnia Pro
Bydliště: Uherské Hradiště
Kontaktovat uživatele:

Triky s REGISTRY

Příspěvek od HADES » úte úno 23, 2010 11:49

Neznal jsem a díky za něj

psychopat
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 82
Registrován: čtv srp 14, 2008 10:58

Triky s REGISTRY

Příspěvek od psychopat » pon bře 08, 2010 15:01

Ahoj prosím o radu nainstaloval jsem si PHM ale když se chci dostat do registrů jsou jakoby zamčené můžete mi prosím poradit jak se do nich dostat? díky moc

-- pon bře 15, 2010 7:22 --

Vyřešeno, neměl jsem aktální verzi PHM a ta starší na omnii nefungovala korektně. Ahoj

Odpovědět

Zpět na „Samsung OmniaPRO“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů