Windows Mobile 6.5 pro Omnii Pro - upgrade, zkušenosti
-
pydevil
- už mám dva příspěvky

- Zařízení: Samsung OmniaPro B7610
Ahoj =) tak at taky prihodim svuj postup...
NPS se chovalo jako aktualizovane s tou vezri H2 ... takze sme stahnul nejnovesi NPS verzi K1
po par hlaskach se to chytlo a dal UPDATE.. netrvalo to dlouho a mel sem 6.5 s nefunkcnim volanim
v tehle fazi bych navrhnul pokus flashnout novy firmware, treba z modaca... nekde v threadu je odkaz i na ostatni veci (octan, rom), jestli by nahodou nebyla bota v tomhle...
kvuli toho volani nahodil sem ty 6.5 z modaca... instalace trvala dyl ... skoro pulhodiny sem pak koukal na bily displej s cernym ctvereckem... ale jelikoz instalovani probiha jinak nez pres NPS tedy ve vyplem stavu.. a octan rikal hotovo tak sem zapnul mobil a uz to najelo.. ale nezeptalo se to na PIN... tak az potom sem z modaca pouzil novy firmware ... a uz mi to jede =)
vyhody: v necem se chova ze je to sviznejsi, vic volne RAM, rozjel sem nejakou hru co predtim na 6.1 nejela a to mi zatim staci =)
nevyhody: v prvnim volani druha strana znela dobre, ale kdyz sem mluvil ja tak s nejakou skreti ozvenou =D
NPS se chovalo jako aktualizovane s tou vezri H2 ... takze sme stahnul nejnovesi NPS verzi K1
po par hlaskach se to chytlo a dal UPDATE.. netrvalo to dlouho a mel sem 6.5 s nefunkcnim volanim
v tehle fazi bych navrhnul pokus flashnout novy firmware, treba z modaca... nekde v threadu je odkaz i na ostatni veci (octan, rom), jestli by nahodou nebyla bota v tomhle...
kvuli toho volani nahodil sem ty 6.5 z modaca... instalace trvala dyl ... skoro pulhodiny sem pak koukal na bily displej s cernym ctvereckem... ale jelikoz instalovani probiha jinak nez pres NPS tedy ve vyplem stavu.. a octan rikal hotovo tak sem zapnul mobil a uz to najelo.. ale nezeptalo se to na PIN... tak az potom sem z modaca pouzil novy firmware ... a uz mi to jede =)
vyhody: v necem se chova ze je to sviznejsi, vic volne RAM, rozjel sem nejakou hru co predtim na 6.1 nejela a to mi zatim staci =)
nevyhody: v prvnim volani druha strana znela dobre, ale kdyz sem mluvil ja tak s nejakou skreti ozvenou =D
Mně to NPS ve verzi K1 nenajde nikdy Omnii. A když dám vyhledat ručně, tak napíše že připojen byl neregistrovaný model. Já už nevím kde je chyba
ROMku z Modaca (6.5) jsem tam už měl hned o vánocích, ale kvůli tomu, že moc nefakčí multitasking (zavírají se mi samy od sebe aplikace) tak jsem se radši vrátil zpět na 6.1.
Tak bych chtěl zkusit nějakou novější verzi přes NPS, ale prostě odmítá to se mnou komunikovat normálně.
ROMku z Modaca (6.5) jsem tam už měl hned o vánocích, ale kvůli tomu, že moc nefakčí multitasking (zavírají se mi samy od sebe aplikace) tak jsem se radši vrátil zpět na 6.1.
Tak bych chtěl zkusit nějakou novější verzi přes NPS, ale prostě odmítá to se mnou komunikovat normálně.
- l.hrudka
- přispěvatel

- Zařízení: Htc Touch Pro 2,Samsung Omnia B7610 Pro
Ahoj tak sem taky aktualizoval a nejde mi volat nevite nekdo kde bych sehnal tu rom co tam byla 6.1 ,dik
Nechtěl by jsi zkusit Age of Empires 1.25 gold ? (Existuje i demo této hry). Toto je totiž jediná hra, která mě svou nemožností spouštět se na Omnií opravdu zamrzela.pydevil wrote:rozjel sem nejakou hru co predtim na 6.1 nejela
čaute,
chtěl jsem se zeptat jaké jsou rozdíly Rom mezi:
Windows Mobile 6.5 (B7610NXXIJ3)
Windows Mobile 6.5 (B7610NXXIL2)
Windows Mobile 6.5 (B7610NXXIK2)
A máš v telefonu v Nastavení-Obecná nastavení-Připojení USB přepnuto na Activesync? Pokud mám přepnuté na Velkokapacitní paměťové zařízení tak mi NPS Aktualizace vůbec telefon nenabídne. Ale ta aktualizace stejně ještě nemá smysl.chipoun wrote:Mně to NPS ve verzi K1 nenajde nikdy Omnii. A když dám vyhledat ručně, tak napíše že připojen byl neregistrovaný model. Já už nevím kde je chyba![]()
Je zajímavé, že se tam nepíše ani verze aktualizace, možná až bude opravdu funkční aktualizace tak tam bude napsaná i verze.
Musis mat posledne slovo?Svestka wrote:Nechtěl by jsi zkusit Age of Empires 1.25 gold ? (Existuje i demo této hry). Toto je totiž jediná hra, která mě svou nemožností spouštět se na Omnií opravdu zamrzela.
AOE nefunguje ako by malo. Ani po stiahnuti opravy z XDA.
J3 bude z nich nejstarší, L2 nejnovější, K2 mezi.. ale obsahově těžko říct jaký v tom budou rozdílyhackerw wrote:čaute,
supr... díky 
-- pon led 25, 2010 16:04 --
čaute, potřeboval bych pomoct. Stáhl jsem si od "martosk" ROMku s 6.5 aktualizoval mobil.
Instaloval jsem:
EBoot_B7610NXXIK6.eb0
PDA_B7610NXXIK6.nb0
podle návodu z Modaco přes octans , vše proběhlo OK, ale mobil dělá(nedělá) furt to samé - nefunguje SIM.
Co tam mám ještě narvat, aby to jelo...prosím pomocte...už si nevím rady. Děkuju za každou odpověď.
edit: už to jede!!! ještě jsem doflashnul tento soubor:
http://www.uloz.to/3741160/phone-encryp ... -rev07.zip" onclick="window.open(this.href);return false;
-- pon led 25, 2010 16:04 --
čaute, potřeboval bych pomoct. Stáhl jsem si od "martosk" ROMku s 6.5 aktualizoval mobil.
Instaloval jsem:
EBoot_B7610NXXIK6.eb0
PDA_B7610NXXIK6.nb0
podle návodu z Modaco přes octans , vše proběhlo OK, ale mobil dělá(nedělá) furt to samé - nefunguje SIM.
Co tam mám ještě narvat, aby to jelo...prosím pomocte...už si nevím rady. Děkuju za každou odpověď.
edit: už to jede!!! ještě jsem doflashnul tento soubor:
http://www.uloz.to/3741160/phone-encryp ... -rev07.zip" onclick="window.open(this.href);return false;
danri wrote:A máš v telefonu v Nastavení-Obecná nastavení-Připojení USB přepnuto na Activesync? Pokud mám přepnuté na Velkokapacitní paměťové zařízení tak mi NPS Aktualizace vůbec telefon nenabídne. Ale ta aktualizace stejně ještě nemá smysl.chipoun wrote:Mně to NPS ve verzi K1 nenajde nikdy Omnii. A když dám vyhledat ručně, tak napíše že připojen byl neregistrovaný model. Já už nevím kde je chyba![]()
Je zajímavé, že se tam nepíše ani verze aktualizace, možná až bude opravdu funkční aktualizace tak tam bude napsaná i verze.
Tak mě verze K1 také telefon nenajde
Nevím, jestli to pomůže, ale když jsem měnil verzi NPS z 1H_7 na K1, tak mě zpočátku vůbec nefungovala aktualizace. Prostě tlačítko nebylo funkční. Podotýkám, že jsem se pokusil o "update" NPS tím, že jsem spustil instalační soubor verze K1. Ten odinstaloval 1H_7 a ukončil se. Dalším spuštěním došlo k nainstalování verze K1. Ale pak se objevil výše uvedený problém. Pomohla mi úplná a důkladná odinstalace NPS (používám Total Uninstall) a následná čerstvá instalace. Tudíž doporučuji zkusit kompletně přeinstalovat (včetně ovladačů, kterých si NPS nainstaluje strašnou spoustu). Držím palce 
Su nejake novinky ohladom updatu, odvazil sa niekto skusit update, ci je uz vsetko vporiadku?
Jo, zkusil sem, měl sem nainstalovaný NPS IK1 a provedl sem update na wm6.5. Telefoní modul nefunguje, musel se udělat flash phone přes Octans. Mám verzi: OS 5.2.21863 (sestavení 21863.5.0.67). Když mi někdo volá tak 2x mu to zvoní než mě začne telefon zvonit. Nepomohl ani S2U2. Mám z wm6.5 rozporuplné pocity.
Mám stažený Dump o pár stránek zpět a mobil při prvním tónu se rozsvítí a hovor jde přijmout. Při druhým začne mobil hrát.
Pozn. k Rom.: V téhle Romce mi nejedou videa přes celou obrazovku. To je asi zatím jediný problém.
Pozn. k Rom.: V téhle Romce mi nejedou videa přes celou obrazovku. To je asi zatím jediný problém.
Dík za tip, jdu to vyzkoušet. Video v CorePlayeru to snad půjde na celou obrazovku ne?
Hmm, kdyby jen instalace byla vic user friendly jak pres nejaky totalne zmateny octan 
Tak sem úspěšně přehodil PDA část na novější verzi. Dělal sem to na Win7 32-bit a po přehození ovladačů (podle Modaco http://www.modaco.com/content/b7610-omn ... -7-32-bit/ ), šlo pěkně aktualizovat přes Octan´s. A Octans není vůbec složitý. Akorát sem neflashnul CSC. Nevím k čemu to je dobré 
Zdravím,
- Ti co jste si aktualizovali Windows přes NPS a nefungoval jim telefoní modul. Stačilo Vám flashnout jen phone část?
- Fungují Vám v TouchPlayeru od Samsungu roztažená videa přes celou obrazovku? Docela jsem si tenhle přehrávač oblíbil, ale v nové romce(dump tady z fóra 6.5), co jsem si stáhl - roztahování nefunguje.
- Pokud tyto problémy nemáte byl by někdo ochoten udělat dump a upnout jí?
Jsem docela puntičkář, když mi nějaká blbina nefunguje.
- Ti co jste si aktualizovali Windows přes NPS a nefungoval jim telefoní modul. Stačilo Vám flashnout jen phone část?
- Fungují Vám v TouchPlayeru od Samsungu roztažená videa přes celou obrazovku? Docela jsem si tenhle přehrávač oblíbil, ale v nové romce(dump tady z fóra 6.5), co jsem si stáhl - roztahování nefunguje.
- Pokud tyto problémy nemáte byl by někdo ochoten udělat dump a upnout jí?
Jsem docela puntičkář, když mi nějaká blbina nefunguje.
Takže ad1) Po aktualizaci z NPS stačilo přehrát telefonní modul
ad2) Mě se video po otočení omnie naležato normálně roztáhne, a to mám ten dump co ty.
ad2) Mě se video po otočení omnie naležato normálně roztáhne, a to mám ten dump co ty.
hups....někde je zrada
V tom případě: co jsi všechno po aktualizaci flashoval?
Já jsem tam dal:
EBoot_B7610NXXIK6.eb0
PDA_B7610NXXIK6.nb0
a Phone část z Modaca:
Phone_Encrypted_B7610XXIL1_REV07.bin
Moje verze:
PDA: B7619NXXIK6
CSC B7610NO2CIK2
Telefon:N7610XXIL1
V tom případě: co jsi všechno po aktualizaci flashoval?
Já jsem tam dal:
EBoot_B7610NXXIK6.eb0
PDA_B7610NXXIK6.nb0
a Phone část z Modaca:
Phone_Encrypted_B7610XXIL1_REV07.bin
Moje verze:
PDA: B7619NXXIK6
CSC B7610NO2CIK2
Telefon:N7610XXIL1