TOUCH 2 - otočení obrazu

Diskuze o operačním systému Windows Mobile 6/6.1/6.5 a dalších vývojových větvích (6.5.x)
Post Reply
Shu-lin
nováček
nováček
Zařízení: HTC Touch 2

TOUCH 2 - otočení obrazu

Post by Shu-lin »

U svýho Touch 2 se nemůžu dopátrat, jakým způsobem otočit obrat na šířku např. při psaní sms. Myslel jsem, že tahle funce není jen automatická z důvodu absence senzoru pohybu, ale teď to vypadá, že standartně ju tenhle foun vůbec nepodporuje.. :roll: nebo sem se přehlídl? :oops:
Popřípadě mohl by mi někdo doporučit utilitku, která tento nedostatek napravuje? díky :wink:
barberry.pha
smartstar
smartstar
Zařízení: iPhone 4 16GB fw 4.3.1

TOUCH 2 - otočení obrazu

Post by barberry.pha »

obavam se ze pokud nema pohybovy sensor tak tezko muzes chtit aby se displej otacel ... pristroj nepozna jak ho drzis v ruce ... otaci se ti displej v opere?
Shu-lin
nováček
nováček

TOUCH 2 - otočení obrazu

Post by Shu-lin »

Díky za rychlou reakci, ale škoda, že sis můj dotaz nepřečetl pořádně.. zajímá mě samozřejmě "ruční" otočení obrazu a k tomu senzor není potřeba...
V Opeře se mi obraz neotočí, jediná situace, kdy se obraz otočí, je při zapnutí foťáku :roll:

Takže pro ostatní - máte na to nějakou utilitu?

Díkec
Jacob Bee
nováček
nováček
Zařízení: Xperia Z3

TOUCH 2 - otočení obrazu

Post by Jacob Bee »

A namapovat si otočení displaye na nějaký HW tlačítko?
elcrys
smartguru
smartguru
Zařízení: Sony Ericsson Xperia mini, Nexus 7 (2013)

TOUCH 2 - otočení obrazu

Post by elcrys »

Shu-lin wrote:...Myslel jsem, že tahle funce není jen automatická z důvodu absence senzoru pohybu, ale teď to vypadá, že standartně ju tenhle foun vůbec nepodporuje...
Cokoliv s WM: Settings - System - Screen. Jinak já používám AEButton+.
Shu-lin
nováček
nováček

TOUCH 2 - otočení obrazu

Post by Shu-lin »

Namapování fce na klávesu je dobrá věc.. ale jde o to, že sem tuto funkci v telefonu nikde nenašel, takže ji těžko namapuju na nějaky tlačítko :???:

Settings-System-Screen - zde sem našel akorát kalibraci displeje, velikost písma.. ale nic jako nastavení otočení obrazu tady není.

Možná by se do diskuze mohl vložit majitel stejného modelu a někam bysme dospěli :)
nooBody
nováček
nováček
Zařízení: HTC Touch2

TOUCH 2 - otočení obrazu

Post by nooBody »

Shu-lin:
mám stejnou krabičku a v Settings -> System -> Screen mám možnost na výšku a na šířku pro praváka nebo pro leváka.
jen si teda budu muset až bude čas nainstalovat tu aplikaci AEButton+ abych si namapovat hw tlačítko na rotaci...
Shu-lin
nováček
nováček

TOUCH 2 - otočení obrazu

Post by Shu-lin »

to Noobody:
pod položkou Screen mám tuto nabídku: Alignment , ClearType, TextSize
Nikde nic jinýho nevidím. Zkus mě pls ještě trochu nasměrovat :wink:
nooBody
nováček
nováček

TOUCH 2 - otočení obrazu

Post by nooBody »

no však a v záložce Alignment (nebo já to mám v ČJ obecné) mám sekci pro ty 3 různá otočení displeje a tlačítko pro kalibraci displeje...

(nevím jestli je možné, že tato "rozšířená" nabídka mi tam přibyla až po doinstalování nějaké utility pro rozšířené nastavení telefonu.)
Shu-lin
nováček
nováček

TOUCH 2 - otočení obrazu

Post by Shu-lin »

V nabídce Alignment mám jen volbu Align Screen pro kalibraci displeje a žádné jiné volby.. ještě se podívám do ostatního nastavení, proč se mi nezobrazují další volby :)
nooBody
nováček
nováček

TOUCH 2 - otočení obrazu

Post by nooBody »

takže za tu rozšířenou nabídku může aplikace... tak se omlouvám, že jsem z prvu nebyl jistý...
Advanced Configuration
pak nabídka Screen -> Show Orientation settings nastavit na Yes restartovat a bude to následně i v Settings -> System -> Screen
Shu-lin
nováček
nováček

TOUCH 2 - otočení obrazu

Post by Shu-lin »

to Noobody: heh :tlem: a já vůl se hrabu v celym telefonu a dumám, čím to může být.... :tlem:
ale zarazilo mě, že ho máš v češtině, já mám cz lokalizaci, ale myslel sem, že se to týká jen časového pásma, měny apod. Ale nastavení jazyka teď nemůžu najít..
každopádně díky za info :wink:
nooBody
nováček
nováček

TOUCH 2 - otočení obrazu

Post by nooBody »

tak tento telefon lze koupit u nás jak v CZ tak i ENG lokalizaci a při prvním spuštění jsem si tuším vybral jako defaultní jazyk češtinu.

Nechci kecat, ale mám tušení, že komplet jazykovou lokalizaci vybereš po hard resetu. Kdyžtak ať mě někdo víceznalý doplní...
Shu-lin
nováček
nováček

TOUCH 2 - otočení obrazu

Post by Shu-lin »

a poradíš mi ještě, jak ten Hard reset mám spáchat? Reset pod krytem sem mačkal, ale jen se to resetlo, asi to bude chtít nějakou kombinaci kláves v práci nemám čas to hledat.. díkec
nooBody
nováček
nováček

TOUCH 2 - otočení obrazu

Post by nooBody »

no chvilka googlení a tady je jak na to ;)
ale stále platí, co jsem napsal na konci mého posledního příspěvku tady ve vlákně...
Navíc tím hard resetem smažeš vše, co jsi tam měl uložené... Prostě mobil bude v pozici před prvním zapnutím po koupi...
Shu-lin
nováček
nováček

TOUCH 2 - otočení obrazu

Post by Shu-lin »

Nevím proč, ale když sem poprvé spouštěl telefon, vyskočila mi mi nabídka výběru jazyka velice krátce a než sem stihl zareagovat, už mi telefon zobrazil požadavek na zadání PINu SIMky a následně se předchozí nabídka výběru jazyka neobjevila, pak sem na to úplně zapomněl a hledal nastavení jen v telefonu, kde už to samozřejmě nebylo.
Po té sem zkusil ten Hard reset a situace se opakovala.. nejspíš je to nějakej bug.. když sem zadal znova Hard reset a první spuštění telefonu provedl bez SIMky, jazyk sem normálně vybral a bylo to ok... ale že to nakonec dalo práce, ten blbej češtin :grin:

BTW nooBody: jakou verzi Advanced Configuration ti na tom tvym Megáči jede? Já si nahrál verzi 3.3 a píše mi to, že mám starou verzi Framework, nebo co to bylo.. nechcou se mi zkoušet všechny verze jedna po druhé :wink:
nooBody
nováček
nováček

TOUCH 2 - otočení obrazu

Post by nooBody »

tak hlavně, že se ta čeština nakonec povedla... :)

mám též Advanced Configuration 3.3.0.0 a ten .NET framework jsem tam musel taky doinstalovat :oops: instaloval jsem tam tohle... NETCFv35.wm.armv4i.cab
btw jak jsem se koukal na verzi, tak Advanced Configuration umí též namapovat hw tlačítka, takže možná nebude třeba další utilitky k namapování...

-- doplnění předchozího příspěvku (pon led 25, 2010 11:20) --

ještě jsem trochu hledal na netu a narazil na tyto dvě aplikace první, druhá (jsou vcelku stejné), co také dokáží otočit displej, ale stejně pokud zapnu operu, tak ta se opět zobrazí na výšku, takže se budu muset asi kouknout ještě po něčem :)
Post Reply

Return to “Windows Mobile 6/6.1/6.5/6.5.x”