Originální stylus pro HTC HD2 konečně v prodeji

Diskuze o programech pro Windows Mobile
strojvudce
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC Desire HD

Post by strojvudce »

K ničemu. A vo tom to je. :)
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200

Post by Ruslan Botsyurko »

Držte se prosím tématu !

Nemusíme tady zas vyvolávat zbytečný flame 'rezistivní display vs. kapacitní ', připomíná mi to doby,kdy se hádalo o to, jestli je lepší iPhone nebo HTC.
Snažte se komentovat věcně k tématu, pokud k němu nemáte co říct, zdržte se komentáře. Děkuji.
mýval
nováček
nováček
Zařízení: HTC HD2

Post by mýval »

Vůbec nechápu, proč někteří přispěvatelé pociťují potřebu posuzovat výrobek podle špatného obrázku, přičemž o něm nic dalšího nevědí. Stylus mám asi měsíc doma a používám ho, i když na něj občas nadávám. Není velký, (má průměr asi půl centimetru), naopak mi do ruky připadá moc tenký, prsty musím křečovitě svírat více, než u normální propisovačky. Není těžký - je opravdu jako pírko. Není hnusný - i když to je jistě subjektivní kategorie. Na aplikace, které mají velká "touch" tlačítka, je samozřejmě lepší použít prsty; já ho potřeboval na psaní na klávesnici. A tady je kámen úrazu - na klávesnici SunnyWrite je nutné u písmen s diakritikou stylus přiložit přesně vodorovně a asi sekundu nehybně podržet. To prostě není možné - téměř nikdy se přesně vodorovně netrefíte a v takovém případě se okamžitě napíše písmeno bez diakritiky.

Firma htc si s vývojem nelámala hlavu, nechala si natisknout své logo na výrobek firmy DAGi, která stylusy už nějakou dobu vyrábí pro iPhone. Stylus jsem koupil v prosinci u hongkongské firmy Brando za 20 USD (tedy zhruba 360,- Kč včetně dopravy). Moc předražené mi to zase nepřipadá.
Kdybych měl své zkušenosti zhodnotit - pokud píšete na klávesnici, je i tohle řešení lepší, než prst. Není ideální. Pokud používáte jen programy s "finger-friendly" rozhraním, na stylus zapomeňte.
uni
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy S8+ DS, Apple iPad Air Wi-Fi

Post by uni »

No já myslím, že na nejlepším LCD všech dob je tento stylus relativně zbytečná záležitost, vzhledem k tomu, že jej nelze jakkoli přidělat k zařízení, tak se dřív nebo později ztratí a bude vždycky tam, kde já ne.
radospol
smartstar
smartstar
Zařízení: Huawei U8650 (sonic)

Post by radospol »

No ale HTC nam dava moznosti na darek. Uni bude mat narodky,tak mu nekupime ponozky,ale elegantny stylus. Len skoda,ze nieje znacky Parker,bolo by to trosku exkluzivnejsie:)))
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100

Post by tslany »

Tohle je ten slavný kapacitní stylus. Další zbytečně patentovaný patent...

V tichosti se s Xperií a zapnutým RealVGA vysmívám všem majitelům kapacitního displeje s WM :-)
snoofy
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Zařízení: HTC HD2 Leo

Post by snoofy »

Jak napsal Mýval ... je to přebrandovaný DAGi stylus. Já si ho včera objednal přímo z Taiwanu a i s poštovným mi to odepsalo cca 210 Kč.
To mi přijde jako rozumná částka na občasné zrychlení datlovací práce ...
mike-biker
moderátor
moderátor
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey

Post by mike-biker »

Kapacitní displej je na prsty a tohle hovado jen málokdo smysluplně použije. Já se tedy rozhodně hlásím, že si ho nekoupím. Stylus má být integrován v přístroji, jinak je to další problém! To bych býval mohl už před lety popadnout baterku, foťák, zápisník, svou oblíbenou pohotovostní nokii N620 a narvat to do krosny a vyrazit. :lol:
Kulík
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC HD7 32GB,SGSII,Sensation,Flayer 32GB,HD2 A2.3.

Post by Kulík »

No, jak už bylo řečeno, je DAGI, ne originál HTC dle jeho patentu. Pro skeptiky, je lehký, pevný - k ulomení plošky byste na něj museli šlápnout, v kapse rozhodně vydrží bez úhony, je poměrně dobře použitelný, ale ... Po instalaci ROM na buildu 28205, je ovládání prstem často přesnější než s tímto stylusem, MS skutečně skvěle zapracoval na optimalizaci pro kapacitní displeje, a tak i kreslit se nechá prstem poměrně přesně, práce s excelem je naprosto bez problémů a i ovládání starších aplikací s drobnými tlačítky (např. file explorer) je bezproblémové. Takže smysl kupovat stylus pro kapacitní displej bude mít až bude v prodeji skutečný originální stylus patentovaný HTC, tedy stylus s hrotem, ne s ploškou, byť se "zaměřovačem" :-).
Svestka
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 800

Post by Svestka »

No co se týká magnetického stylusu s hrotem tak to se zatím ani neví zda je to s nynějšími kapacitními displeji co se rvou do PPC proveditelné, nebo se mýlím ?

(Hlavně neargumentovat patentem, je spousta nesmyslných patentů, které vpodstatě prakticky možné nejsou, jen ještě pro rýpavé povahy: netvrdím, že to nutně nejde ale spíš mi jde o to jestli to jde opravdu s těmi kapacitními displeji co jsou teď na trhu)

P.s. Tento příspěvek berte spíše jako otázku než jako fakt.
piErcE
nováček
nováček
Zařízení: iPhone

Post by piErcE »

_Ja wrote:Nevím, ale já v kapacitním displeji nevidím nic moc pozitivního. Podle mě je klasický odporový displej pro obyčejného uživatele praktičtější. Nedovedu si představit např. v kreslícím programu kreslit prstem nebo v excelu pracovat prstem. Je pravda, že to řeší speciální stylus, ale ta cena a nedej Bože ho zapomenout doma.
Hele, zcela vazne - kapacitini displej ma neco do sebe. Alespon v provedeni na iPhonu (HD2 jsem v ruce nemel). Mel jsem HTC D2, displej mi pripadal zcela dokonaly, ovladani naprosto precizni. pak jsem k htc prikoupil jeste jabko, a co se tyce pocitu ("jůzr ixspírijenc"), tak se muze jit ten HTC D2 zahrabat. pouzivam je stale oba dva, ale co se displeje a presnosti ovladani tyce, tak ten D2 je o tridu (minimalne) niz.
Kulík
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Kulík »

Svestka wrote:No co se týká magnetického stylusu s hrotem tak to se zatím ani neví zda je to s nynějšími kapacitními displeji co se rvou do PPC proveditelné, nebo se mýlím ?...
No, to je skutečně otázka, kdyby to bylo tak jednoduché, jak to na nákresu patentu vypadá, už by to určitě HTC nebo někdo jiný vyráběl, ale protože HTC momentálně branduje Dagi, jsem v tomto ohledu skeptický.
radospol
smartstar
smartstar

Post by radospol »

ano presnejsi sa ti zda iphone,lebo vsetko na displeji je velke,takze sa prstom na to lahsie triafa. Ale rezistivny ma presnost na pixel takze je daleko presnejsi.
piErcE
nováček
nováček
Zařízení: iPhone

Post by piErcE »

No, tak o te pixelove presnosti rezistivniho bych s uspechem pochyboval :) teda za predpokladu, ze clovek tuka a ovlada ten telefon prstem. pak si muzes o pixelove presnosti nechat zdat.

a co se tyce iphonu a jeho vetsich prvku - no, neplati to o vsech. rada ovladacich prvku je dost prtvava ... to kouzlo je v necem jinem. a mmch - ono nejde jen o velikost prvku .. .ono jde i o jine zpusoby ovladani a "pocitu" pri ovladani - napr tazeni obsahu okna )napr v opere/safari( smerem nahoru / dolu, nebo skrolovani v nabidce programu. tady velikost prvku neni dulezita a pritom je to na iphonu (a nebo mozna - obecne, na kapacitnich displejich?) podstatne prijemnejsi.
Kulík
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Kulík »

No, ono to není jen o velikosti, ale i o optimalizaci pro ovládání displeje prsty. Kupříkladu Hero s menším displejem se ovládalo dalko lépe než HD2 s oficiální ROM, s novou 6.5.3 (?) je ale ovládání srovnatelné. Naprosto jistě, ale prstem netrefíš stejně malý objekt na D2 jako na Heru, či HD2, přestože je rezistivní displej D2 přesnější, protože je přesnější jen díky stylusu.
radospol
smartstar
smartstar

Post by radospol »

no a o tom to je.nieje to skoda,ked na takom velkom displeji nemozes pouzit aj tenky stylus a robit veci na pixele presne? Proste je to skoda nemat viac moznosti ovladnia.

Ja nezavrhujem nikoho,lebo sa mi z kazdeho nieco paci,preto by som chcem mal vsetky moznosti v jednom pristroji. Ja viem...sci-fi
pk
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Galaxy S4

Post by pk »

pani.. toto je ten slavny stylus.. ale tercik tam nikde nevidim :-)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uXVKyqDJC8s[/youtube]
mike-biker
moderátor
moderátor

Post by mike-biker »

Podobný jsem dovezl více jak před rokem synovcovi:
http://shop.brando.com/iphone-stylus_p0 ... 7d031.html
Image.
Synovec skákal nadšením ke stropu asi tak 10 sec. a pak prohlásil pár slov na jeho adresu..(některá byla i cizí). :lol:
Svestka
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 800

Post by Svestka »

Tak toto mi příjde ještě horší varianta. Na tom videu stylusem musel klepat stále kolo k displeji což není moc ergonomické a už vůbec praktické. Dále je tam vidět, že je to ještě méně přesné než ten s hledáčkem, stačilo se podívat jak napsal ten text.
mike-biker
moderátor
moderátor

Post by mike-biker »

No ona ta vodivá guma přece jen neklouže jako prst. Takže stylus je celkem pěkný. Jeho jediná drobná nevýhoda je to, že je nepoužitelný. :lol:
Post Reply

Return to “Aplikace”