Rychlost Omnie II

Diskuze o komunikátoru Samsung Omnia II (i8000)
Post Reply
Fitik
nováček
nováček
Zařízení: Samsung i8000 Omnia 2

Rychlost Omnie II

Post by Fitik »

Nazdar,
chci se zeptat jakou máte zkušnosti s rychlostí s běžnými činnostmi v systému?

Já osobně čekal od tak rychlého procesoru lepší odezvy a i recenze se v tom duchu vyjadřovali pozitivně. Rychlost je ale si to jediné, co mi po měsíci používání vadí. Jde například o dlouhé prodlevy při zapínání displaye (boční tlačítko) - 3s, otevření menu (tím krychloidním tlačítkem) - 2s, otevření Nastavení - 2s, otevření některé sms - 3s, atd..

Udávané časy jsou +- a zdá se ta prodleva pokaždé (mírně) jiná, ale prostě řádově je to dlouho.

Dělám něco blbě nebo je to normální, jaké máte zkušenosti?
Svestka
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 800

Rychlost Omnie II

Post by Svestka »

Nevím jak už to bylo se zapnutým touch wizz ale já mám na Omnii Pro pěkné odezvy systému a celkově je na můj vkus rychlost dobrá. Například odemykací screen se mi zobrazí okamžitě po stisknutí tlačítka a žádnou prodlevu ani okem nevidím ale používám S2U2 tak zkus jestli to s ním nebude lepší. Otevření touch wizz nastavení mi trvá asi vteřinu, nastavení od WM je okamžité. Co se týká nabídky start neboli menu v touch wizz tak tam si pamatuji, že pouze první spuštění trvalo dýl a poté už ostatní byly okamžité. U sms už nevím jak to bylo, tam používám dlouhou dobu také alternativu v podobě sms-chat od VITO tam si počkám trochu dýl okolo 4 sekund než najede program ale poté už je vše okamžité a to tam mám momentálně okolo 1000 sms, rychlost načítání toho programu se dá řešit tím, že ho při dalším užívání pouze minimalizuješ a nezavíráš, procesorový čas nijak nebere takže není moc na obtíž, popřípadě ještě používám na sms integrovaný outlook tam jsou reakce opět okamžité a spuštění programu trvá necelou vteřinu.
tomas1882
nováček
nováček
Zařízení: N73

Rychlost Omnie II

Post by tomas1882 »

Ja takisto nepocitujem ziadne spomalenia alebo oneskorenia. Nepouzivam touch wiz ale spb mobile shell. jedine spomalenie je pri sms nejake 2 sekundy mam ich do 200.
barberry.pha
smartstar
smartstar
Zařízení: iPhone 4 16GB fw 4.3.1

Rychlost Omnie II

Post by barberry.pha »

jedine co muzu potvrdit tak je to zapinani displeje tim bocnim tlacitkem, nekdy to vazne trva ...
jinak do toho nastaveni pres to hlavni tlacitko to trva nez se to nacte vsechno ale pres start je to uplne v pohode ...
jinak jsem spokojeny, displej se krasne rychle otaci a a celkove jsem rad ze jsem si ho koupil a vymenil za HD .. i na to touchwiz jsem si zvykl .. jenom nemuzu prijit na to jak promazat ram pamet abych nemusel vypinat pristroj ...
kdyz pouziji htccleanram tak se toho moc nevymaze a pa 4 dnech mam takovy 20MB volnych .. tak uvidim jestli to zustane nebo se bude zmensovat ... jinak rychlost dostacuji i pri prehravani videa ... pres wmp ktery je v omnii jsem pustel 1.7GB film ve formatu avi na ktery jsem predtim koukal na telce a uplne v pohode :wink:
barberry.pha
smartstar
smartstar
Zařízení: iPhone 4 16GB fw 4.3.1

Rychlost Omnie II

Post by barberry.pha »

diky za tipa, ten cleanram mi fungoval bez problemu na HDecku ale u samsungu to necisti jak bych potreboval :p .. no nechce se mi zbytecne vypinat kdyz se neseka a kdyz ho na noc davam do modu letadlo a i vydrz baterie po tydnu se pekne ustalila na slusnou dobu :)
Fitik
nováček
nováček
Zařízení: Samsung i8000 Omnia 2

Rychlost Omnie II

Post by Fitik »

Hm no tak vidím, že je to asi normální v TouchWiz. Takže buď ho vypnout nebo to akceptovat :-)
Post Reply

Return to “Samsung Omnia II”