Omnia 2 i8000 - Zkušenosti, řešení problémů a dojmy....

Diskuze o komunikátoru Samsung Omnia II (i8000)
jan_bar
nováček
nováček
Zařízení: MDA Compact I

Post by jan_bar »

Nahrávání hovorů umí

Tvrzený display je nesmysl, display musí být z měkkého materiálu, protože je rezistivní. Tvrzený display má např. HD2.

GPS - Není třeba používat GPSGate, Omnia to už umí v základu. Pro TT 7 nastavit COM4, rychlost 9600 a v TT použít build-in GPS.
mike-biker
moderátor
moderátor
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey

Post by mike-biker »

2 Marek T. Spb Mobile Shell je samozřejmě i v češtině - pokud ti nevadí, že to překládal nějaký d*b*l, takže se setkáš s pojmy jako "Spouštěč" atd. :lol:
Doporučuji stáhnout trial a vyzkoušet.
Jinak rád bych viděl na vlastní oči někoho, kdo mi předvede funkční navigaci TT7 bez GPS Gate. :idea: . To by si zasloužilo obdiv, neb se to ještě nikomu na světě nepovedlo!
Marek T.
nováček
nováček
Zařízení: omnia II

Post by Marek T. »

Děkuji ještě sem se chtěl zeptat, jak je to se stylusem ? Je v shellu 3.5 potřeba, nebo se dá vše nastavit atd. bez něj ?

A s tím streamem: To nejspíš nejde co ? Slyšel jsem, že jediný telefon, co podporuje flash je nokia N900, alespoň do té doby než bude flash 10...
mike-biker
moderátor
moderátor
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey

Post by mike-biker »

Stylus ve Shellu není potřeba. Některé telefony mají podporu Flash Lite. Ale to jsem nezkoušel, opravdu N900 podporuje opravdický Flash.
tomas1882
nováček
nováček
Zařízení: N73

Post by tomas1882 »

POtvrdzujem ze v SPB shell 3,5 netreba vobec stylus v podstate ho netreba nikde v omnii ale niekedy ho vyberiem a dlubkam sa v nom so stylusom - ale myslim ze o chvilu od toho upustim uplne. Jedine co ma trapi je nastavenie klavesnice od samsungu neviem ju prehodit na qwertz - klavesnica od SPB je sice qwertz ale tam su male tlacitka a to mi uz az tak nevyhovuje casto sa mylim preto by som rad rozbehol tu od samsungu.
Marek T.
nováček
nováček
Zařízení: omnia II

Post by Marek T. »

V Shellu je klávesnice menší, než ta klávesnice, co je tam bez něj ?

Prosím vás, když bych používal shell 3.5 tak v něm mohu používat všechny aplikace jako ve windows mobile ? (Které jsou zde už rovnou nainstalované) Mám na mysli např. Úprava fotografií a videa atp.
tomas1882
nováček
nováček
Zařízení: N73

Post by tomas1882 »

Bez shellu su tam 2 klavesnice jedna od samsungu - podla mna velmi dobra len to prehodit na qwertz :) a druha je tam taka co vyzera ako klavesnica normalna aj so sipkami co sa hodi pri oznacovani viacerych suborov naraz.

Jasne ze to mozes pouzivat - shell je len graficke rozhranie ....
barberry.pha
smartstar
smartstar
Zařízení: iPhone 4 16GB fw 4.3.1

Post by barberry.pha »

mam takovy dotazek .. naistaloval jsem si jednu utilitku na zobrazovani stavu barky v procentech FinixNOverbater a nejak to nejde a prijde mi ze se mi prestal ukazovat aktualni stav baterie na horni liste ... nevite jak ten program odinstaluji?
z HDecka jsem byl zvykly do odstranit s programu tady se mi zatim nepodarilo najit odstraneni programu .. tak jestli byste mi nemohli poradit kde bych to nasel .. koukal jsem do program files v telefonu i v ulozisti a nenasel jsem to ... tak diky za help ...
Arny_CZ
nováček
nováček
Zařízení: I8000 Omnia II / SE K750i

Post by Arny_CZ »

Měl bys to najít tady: nastavení/nastavení paměti/hlavní úložiště.
barberry.pha
smartstar
smartstar

Post by barberry.pha »

diiiiiiiiiiky moc .. to jsem presne hledal ... no holt si na ten touchwiz musim jeste malo zvyknout :)
Arny_CZ
nováček
nováček

Post by Arny_CZ »

Není zač, já to taky poprvé "chvíli" hledal :-D Je to moje první WM zařízení, takže jsem měl zprvu hlavu, jako balón.
Ale už jsem si zvykl. :idea:
barberry.pha
smartstar
smartstar

Post by barberry.pha »

no ja uz na wm chvilku beham .. ale mel jsem htc takze touchflo a pak sense .. a tedka ten touchwiz ... no bylo to jediny na co jsem neprisel .. jinak docela spokojenost ... je to zase jiny a bude si zase s cim hrat :wink:
Arny_CZ
nováček
nováček

Post by Arny_CZ »

No, a koukám že máš (nebo jsi měl HTC HD). Kdybys jej měl srovnat s Omnií 2, jaké bys uvedl postřehy?
Osobně bych řekl, že Omnia II je takové výkonější a vybavenější HD-čko. :grin: Co, když porovnáš rychlost systému, je to velký rozdíl? Vím, že každé PPC používá trochu jinou nádstavbu, ale defakto obojí běhá na WM, takže srovnávat to lze.
barberry.pha
smartstar
smartstar

Post by barberry.pha »

tak mam ji zatim den a prijdemi rychlejsi, s cimz jsem nejak pocital :) co se tyka touchwiz tak si zvykam a v porovnani se sense 2.1 ... no kazda ma svoje a je to asi jenom o zvyku, skoda jenom ze touchwiz je tak hluboko ve wm a zatim jsem neprisel jak to vypnout, displej je uzasny oproti HDecku ale o fous mensi
zatim jsem spokojeny a za tu cenu jsem max spokojeny
hodne me potesil fotak a video a prisvetlovaci led dioda
takze HDecko asi poslu dal a necham si omnii
jeste uvidim jak to vypada s vydrzi baterie :)

tak tedka jsem byl velice mile prekvapen .. zatim jsem to jeste u zadnyho predchoziho pristeroje nezkousel ale nahral jsem do omnie film v .avi velikost 1,7GB a bez problemu mi to v media playeru prehralo, u 700MB jsem vedel ze je to v pohode ale u takhle velkych me to velice potesilo ...
jinak se seznamuji s touchwiz (kde co je jak schovany oproti klasickemu zobrazeni ve wm :P )
a zatim vladne spokojenost ze jsem si ho poridil ...
jeste uvidim jeslti se nebude prehrivat pri nabijeni v aute a pusteny navigaci (delala mi to td2 i HD s wm 6.1 s 6.5 uz ne tak doufam ze i u omnie to bude v pohode )
sh.a.rk
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: OII

Post by sh.a.rk »

Chcel by som sa opytat ako dlho Vam trva kym sa nabije uplne vybita bateria v Omnii 2. Podla kapacity baterie a dodavanej standartnej nabijacky by som to tipoval na nejake 3 hodinky. Podla mojich odhadov je to mozno aj 2x viac.
Dik.
barberry.pha
smartstar
smartstar

Post by barberry.pha »

no oproti HDecku mi prijde ze se nabiji docela dlouho .. cca az 3hodiny a to neni vybity uplne ...
michal
nováček
nováček
Zařízení: SE P1i, Nokia N85, Samsung omnia pro B7610

Post by michal »

Půjde na Omnii nainstalovat javová aplikace Trek Buddy která ma koncovku jar.
Předem díky za info
barberry.pha
smartstar
smartstar

Post by barberry.pha »

nevite proc pri zapnuti opery se po chvili vypina radio? udelalo mi to i parkrat kdyz jsem najel do zprav tak se po chvili vyplo, v radiu mam vypnute aby se pri spusteni jineho programu radio vyplo ... docela mi to leze na nervy kdyz mam pusteny radio a chci brousat na netu a po chvili se vypne .. u HDecka to bylo bez problemu ... nekdo s podobnou zkusenosti? jinak wmp bezi bez problemu i u opery atd .....
Vitezslav2
smartguru
smartguru
Zařízení: Samsung Galaxy S7,iPhone 7

Post by Vitezslav2 »

Mohl bych mít jeden dotaz?Nepatřím zatím mezi šťastné majitele Omnie2,ale mám dotaz,jaký má omnie 2 nabíjecí konektor?Je to ,,made in Samsung" nebo už micro USB.
Děkuji za informaci.
jurda
nováček
nováček
Zařízení: Samsung Galaxy S

Post by jurda »

micro USB.
Post Reply

Return to “Samsung Omnia II”