Nefunguje hard reset, a zarizeni nejde ovladat

Diskuze o komunikátoru HTC Touch HD (Blackstone)
Post Reply
Konig
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC Touch HD

Post by Konig »

Zdravim,

mam velky problem. Z niceho nic mne v telefonu vse prestalo fungovat. Napriklad kliknu na krizek jakoze pro zavreni aplikace, a nic se nestane. Nebo kliknu na START, a telefon vubec nereaguje. Zkratka display nechce nejak delat to co chci ja. Tak jsem udelal soft rest a nic. Rikam, udelam hard reset. To je problem. Vyzkousel jsem to trikrat a nic, pokazde to hodi tu barevnou stranku a vic nic. Nelze HR provest. Telefon mam odblokovany, takze servis muzu vyskrtnout. Prosim poradte.

ROM ta co mam v podpisu.
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

Ten Hardreset u HD ti musí jít, určitě jen děláš něco chybně (tady je postup). Případně zkus přeflashovat na oficiální verzi ROM a pokud ani to nepomůže, tak servis. Ale zkus ten HR, musí to jít (ten manuální jde u každého PDA vždy (tedy v případě, že si nějak nevylomíš tlačítka :-) ).
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

Co se tyce HR je to podle jen v rukou a bud brzo poustis obe tlacitka hlasitosti,nebo pri zapinani a zaroven drzeni obou tlacitek jedno nechtic uvolnis apod,proste nejaka chybicka.
Pokud HR nepomuze odesel ti zrejme digitizer.

EDIT: A Jirka byl rychlejsi o malinko ;-)
Konig
přispěvatel
přispěvatel

Post by Konig »

JAK jsem rekl, hard reset skoci do te barevne tabulky, dóle mi to pise bilym SERIAL a nic vic se nedeje...vyzukousim jeste doma v klidu, a pripadne flashnu na offik.

-- doplnění předchozího příspěvku (úte led 05, 2010 14:08) --

\Vyzkouseno znova a 100% jistota ze HR nejede. Naskoci ty barevne pruhy, rychle neco problikne, kde jsem prelozil snad prvni dva slova ktere by meli byt "No Image..." a pak jen naskoci dole na displayi bilym serial a nic vic. Ted jen doufam, ze az prijdu domu, tak to zarizeni pujde locknout, jestli ne, tak jsem hodne v prde** protoze to mam unlocknute, a stim mi to nevemou...kurnik...

-- doplnění předchozího příspěvku (úte led 05, 2010 16:28) --

Je to v prde**...nefunguje HR, nefunguje boot loader, ve windows (TF) nelze nic delat. Kdyz pripojim k pc, automaticky se hodi jen jako "Flash disk" takze to ani nepropojim skrz active sync...a mam to unlocknite + neofik romka, takze servis bude placeny...jeste nejake rady?

-- doplnění předchozího příspěvku (úte led 05, 2010 16:42) --

HR se nakonec povedl....bez vysledeku. Pravdepodobne asi odesel display

-- doplnění předchozího příspěvku (úte led 05, 2010 16:51) --

Takze...nejakym zazracnym zpusobem jsem to dokazal hardresetovat, nasledne pripojit pres active sync, a zarizeni jde ovladat skrze Active Sync + MyMobiler..stahuji officialni ROMku, a jen doufam...ze vsechno, veskery postup pri instalaci romky, pujde ovladat skrze active sync...
TMASKA
smartguru
smartguru
Zařízení: SGS2

Post by TMASKA »

dej vedet jak to dopadlo - clovek nikdy nevi kdy to bude taky potrebovat
Konig
přispěvatel
přispěvatel

Post by Konig »

Tak me snazeni je u konce...offik rom jsem sice nahral, ale nenabootuju do winu, aby se mi spustil MyMobiler a skrz nej resil LOCKnuti. Zastavi se mi to pri startu u 'Tap to screen to set up your mobile bla bla" a tam neni mozne kliknout. Takze se to nenabootuje, nespusti mymobiler a nejsem schopny locknout...jen doufam, ze v servise jim bude stacit ze mam offik rom, a nebudou kontrolovat ze je odemknuty...
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

Kdysi mi nefungoval na DX900 displej a také jsem se potřeboval dostat přes tu kalibrační obrazovku do systému. Přes google jsem našel utilitu Remote Screen Alignment, která přesně tohle udělá, tak ji vyzkoušej.
Konig
přispěvatel
přispěvatel

Post by Konig »

Pochybuju ze mi to pomuze, nicmene pres active sync se mi to spusti, i kdyz nenabootje...za zkousku nic nedam.

-- doplnění předchozího příspěvku (stř led 06, 2010 15:30) --

Nefunguje...jinak ja se nepotrebuju dostat pres kalibracni obrazovku, pres tu az posleze, ale nejdrive se potrebuji dostat pres to "Tap the screen to set up your Windows Mobile based device" ... tzn je tam jeste ta zelena obrazovka WM, na kterou potrebuji kliknout, to se mi bootne do win, a az teprve potom bych musel obejit tu kalibracni obrazovku...

Edit....

přes active sync se normálně dostanu do celého telefonu, nelze nekde neco odstranit, kde bych odstranil prave toto?

Image

-- doplnění předchozího příspěvku (stř led 06, 2010 16:44) --

Tak nějakým způsoberm se mi podařilo dostat až do te kalibrace toho displeje...ale teď stejně to nemůžů obejít, ten program nefunguje..prosím poraďte, nějak to musí se dát obejít

-- doplnění předchozího příspěvku (stř led 06, 2010 17:05) --

... Nerozumím tomu. Jen tak náhodně jsem narazil na příspěvek od Jiřího Hrmy, kde píše, že se má zkuist odtranit folie no a tak jsem to zkusil...a prostě to funguje. Blbým odstraněním folie, mě funguje displej, jakkoli se to zdá nemožné...Takže jsem se nabootoval, provedl zpětný lock zařízení, ale teď se mi totálně rozhodily barvy, jakoby byli nastaveny na 16bitu nebo co...snad jeste vyresim nejak toto, kazdopadne locknute to je, takze uz jsem v klidu.

Rada: NEPODCEŇUJTE FOLII! JEDNA TAHLE MRŠKA MŮŽE ZPŮSOBIT, ŽE SI BUDETE MYSLET, ŽE DISPLEJ NEFUNGUJE!!

Tákže...cosi se posralo, jakmile jsem totiž udělal locknutí zařízení, nějak se to potento, že vždy když teďkom zapnu zařízení, tak nejprve jede normálně, ale po chvilce se přepně jakoby do 16bitové verze, a není to tedy vůbec barevné...Můžů to nějak odstranit, nebo skutečně ten servis, takže s tím displejem přece jen něco je?

P.S.: Vjel jsem do bootloaderu a mám tam "BLAC 100 32M, SPL-1.14.0000, MicroP-BlackStone (LED) v6 << znamená to skutečně že zařízení je opravdu zamknuté, v továrním, prodejním nastavení?

-- doplnění předchozího příspěvku (stř led 06, 2010 17:19) --

Tak s tím displayem skutečně něco je, musel jsem kvůli těm špatným barvám udělat HR (který mimochodem nepomohl) nicméně, teď jsem se opět zastavil u toho Tap to te Screen a houby..nejde nic mačkat...nerozumím tomu.

-- doplnění předchozího příspěvku (stř led 06, 2010 17:24) --

Takže znova soft reset, barvy pořád k ničemu, tap to screen > vypnu zapnu displej > barvy vpořádku, displej funguje...Nechápu co se to děje, každopádně mě prosím někdo potvrďtě za to, co jsem psal výše "P.S.: Vjel jsem do bootloaderu a mám tam "BLAC 100 32M, SPL-1.14.0000, MicroP-BlackStone (LED) v6 << znamená to skutečně že zařízení je opravdu zamknuté, v továrním, prodejním nastavení?" je skutečně pravda, mám to locknuté? Abych to dal do servisu, protože je to opravdu divné.
Milan Pištělka
smartguru
smartguru
Zařízení: HTC HD2 Leo

Post by Milan Pištělka »

To vypadá, že je tam teď SPL1.14, ale ROMka má 1.54. Pak jsou ty barvy rozhozené.
Konig
přispěvatel
přispěvatel

Post by Konig »

Romku mám 1.56. Ale moje otázka zní, zda když to dám do servisu, nic nepoznají, a vklidu mi to vyreklamujou. Takže?
Slim84
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: SGS2

Post by Slim84 »

pokud se nemylim tak to zarizeni je zamknuty jinak by ti to ukazovalo u SPL neco jinyho,kazdopadne kdyby ti to v servisu nevzali tak mi posli soukromou zpravu a muzem to poresit.
barberry.pha
smartstar
smartstar
Zařízení: iPhone 4 16GB fw 4.3.1

Post by barberry.pha »

to konig: sorry ze jsem neodpovedel na sz ale me znalosti nesahaji az tak daleko abych ti nejak pomohl a jak jsem koukal copak to vsechno dela tak mi s toho jde hlava kolem .. tak hodne stesti a at ti nekdo zdatnejsi poradi :wink:
Konig
přispěvatel
přispěvatel

Post by Konig »

Zařízení je zamknutý, a instaluji novou ROMku. Přímo tu s koncovkou 401, tzn tu pro náš region, kterou jsem stahoval přímo z HTC stránek. Takže až doinstaluji, dávám do servisu. Je to locklý, takže snad nebude problem.

barberry: nic se neděje, jen jsem zkoušel možnosti, bohudík mně pomohlo odstranění folie.

Slim84: Upřímně..kdyby mi to v servisu nevzali, tak by to zapsali i do zaručaku, že do telefonu bylo zasahovano, a nevím co by jsi s tímmohl pořešit...Ale díky za ochotu...

Budu informovat...

Edit..

Po přehrání ROMky na tu kteoru mají HTC na stránkách zmizel problém s barvy..Nicméně do serivsu to asi provizorně stejně dám, častokrát blbne signál, seká se i při nové ROMce...

Edit 2

V servisu zadny problem, vymenili mi kompletne cely vnitrek a jedine co zustalo je baterka, a zadni kryt :)
Post Reply

Return to “HTC Touch HD”