Přechod z WM
Přechod z WM
Ahoj, díky uživateli MVP za druhý pohled na Androida...Je pravda, že WM má k dobru xx let vývoje aplikací, ano aplikací, protože MS s WM hodně zaspal..na druhou stranu Android kráčí mílovímy kroky vpřed a pro nás uživatele to bude určitě zajímavý souboj:) Jen pro info na netu psali srovnání, existujících aplikací po roce pro Android a pro Iphone..pro android jich je 20 000 po jednom roce, pro iphone jich bylo 50 000. Což si myslím že je pro android slušný.. Ještě co jsem slyšel, tak se nechal Tomtom slyšet, že bude i navigace pro Android.
Přechod z WM
Hmmm... ako tak pozerám, dosť sa tu zvrhla debata hlavne PROTI androidu. Pred nedávnom som sa pustil do vývoja aplikácií pre android a musím povedať že je to jedna báseň. Problém je v tom, že ešte nemám androida a všetky aplikácie vyvýjam v oficiálnom emulátory, kde sa dá spustiť hociktorá verzia androidu. Po pár dňoch skúšania a vŕtania som získal nejakú tu prax a začal som pracovať na prvej aplikácii. Musím uznať, že android jednoznačne vyhráva tým, že vlastne všetky aplikácie sú písané pôvodne v jazyku java a následne skompilovaná do apk. Teda vývoj jednoduchý, výkon vynikajúci... Síce narazíte na pár zádrhelov, vždy sa dá z toho vykľučkovať a ide to. A keď tu už bola debata o tom, ako je možné systém upraviť, viac "upraviteľný" systém som ešte teda nevidel... Každá aplikácia má nejaké svoje označenie a tak my, vývojári, môžeme vytvoriť aplikáciu ktorá bude mať rovnaké označenie a "nahradí" aplikáciu použitú originálne v androide. Viem, ťažko sa to vysvetľuje, ale vysvetlím na príklade:
Máme vstavanú aplikáciu Home - ktorá ovláda domovskú obrazovku. Ak niekto iný vytvorí aplikáciu Home, ktorú nainštaluje na os android, po spustení sa vás android ihneď spýta, ktorú aplikáciu má používať a spustí vašu zvolenú. Výber si môže zapamätať alebo sa vás bude pýtať stále. A aj zapamätaný výber môžete hocikedy zmeniť.
Takže za jeho vstavané aplikácie ho nesúďte.
Počul som tu nejaké narážky na kontakty... Takisto, stačí aby niekto vyvinul aplikáciu s rovnakým označením a je to. Budete mať také kruté kontakty ako nikto. Hneď ako kúpim nexusa (hádam :D) a objavím nejaké chybičky, určite aj ja žačnem vypúšťať nejaké aplikácie aby sa mali užívatelia androidu lepšie
Máme vstavanú aplikáciu Home - ktorá ovláda domovskú obrazovku. Ak niekto iný vytvorí aplikáciu Home, ktorú nainštaluje na os android, po spustení sa vás android ihneď spýta, ktorú aplikáciu má používať a spustí vašu zvolenú. Výber si môže zapamätať alebo sa vás bude pýtať stále. A aj zapamätaný výber môžete hocikedy zmeniť.
Takže za jeho vstavané aplikácie ho nesúďte.
Počul som tu nejaké narážky na kontakty... Takisto, stačí aby niekto vyvinul aplikáciu s rovnakým označením a je to. Budete mať také kruté kontakty ako nikto. Hneď ako kúpim nexusa (hádam :D) a objavím nejaké chybičky, určite aj ja žačnem vypúšťať nejaké aplikácie aby sa mali užívatelia androidu lepšie
Přechod z WM
Ano, na internetu jsem četl, že vývoj aplikací(her) pro android i pro iphone je někde úplně jinde než pro WM. Pro WM je prý vývoj aplikacé velmi velmi složitý...Ale používám na WM třeba tyhle aplikace a zajímalo by mě jestli jsou nějaké adekvátní aplikace na Androida? Vím že aleternativy jsou, ale jsou alespon truchu srovnatelné...?
Coreplayer
Pocket player
HiCalc
TomTom, IGO
G-Alarm
Lingvosoft( výborný soft na výuku angličtiny, včetně slovníku)
Jednoduchá synchronizace s outlookem
Coreplayer
Pocket player
HiCalc
TomTom, IGO
G-Alarm
Lingvosoft( výborný soft na výuku angličtiny, včetně slovníku)
Jednoduchá synchronizace s outlookem
Přechod z WM
nooo... viem ze navigacia je uz tusim... sigic... zbytok neviem, kedze zatial nie som vlastnikom androidu... :D ale aj to bude... potom vam budem moct viac povedat
-
pk
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Galaxy S4
Přechod z WM
Coreplayer nema konkurenciu na androidovi bohuzial. Toto je asi najslabsia stranka androida - player na filmy. Navigacie su kvalitne - sygic, igo a coskoro aj tomtom aj aj nejake u nas menej zname. Synchronizacia s outlookom na htc-ckach ide cez htc sync. U konkurencie neviem. Ostatne nepouzivam tak neviem.. softy su na to ale kvalitu posudit neviem. Ja som stale spokojny s volbou prejst na androida.
-
tslany
- smartmaniak

- Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Přechod z WM
Zajímalo by mě, kdo mohl napsat že vývoj aplikací pro WM je složitý, díky Visual Studiu 2008, C# a plno stránek s návodama a samples si troufám tvrdit že WM na tom je relativně dobře 
Přechod z WM
tomu programování nerozumím, jen jsem to na netu četl...prodávám jak jsem koupil. Ale když se dívám třeba na TomToma jak se chová k OS... tak na WM vydal TT verzi 7 jen díky HTC(dlouhou dobu byla verze 6 se starými mapami), na Iphone vydal okamžitě, jak to bylo možné novou verzi pro Iphone, teď se nechal slyšet, že udělá navigaci pro Android. WM je pro prográmátory čím dál mín zajímavý, ale uvidíme jak to nakonec bude a jestli nebude kvalitních SW na WM ubývat...
Velice snadné je prý i programování pro WebOS..
Velice snadné je prý i programování pro WebOS..
Přechod z WM
Ja som to napísal... :D viem ze v C# ale nie kazdy ho ovláda... ale taku javu ucia už pomaly na zakladnych skolach :D a vzhľad sa da dokonale upravit pomocou xml, ktore je sice dosť objemné ale jednoznačne jasne... a koniec koncov uz aj na to som videl programy v ktorých si len naklikáš čo chceš a umiestníš... Jednoznačne android ráta s tým, že do vývoja aplikácií sa budú púšťať aj ľudia, ktorý nikdy žiadne aplikácie nevyvíjali nejak globálnejšie.
Přechod z WM
Omlouvam se ze to pisu sem ale nevim kam jinam to mam napsat. Precetl sem clanek a psali tam ze systém Android neumožňuje instalaci programů na paměťové karty. Je to pravda?
Přechod z WM
DuraDura: Ano, zatím to Android oficiálně neumí, jde to jedině když máš rootnutý telefon (návod zde http://smartmania.cz/forum/viewtopic.php?f=110&t=14340" onclick="window.open(this.href);return false; ). Ale další verze Androidu by to už měly umět.
Přechod z WM
ja ted prave cekam na HTC Bravo a jestli neumi ukladat dat do pametovou kartu tak asi si poridim Diamonda2.
-
Vitezslav2
- smartguru

- Zařízení: Samsung Galaxy S7,iPhone 7
Přechod z WM
Do teď jsem měl několik windows mobile a chtěl bych zkusit něco nového.Konkrétně HTC magic.Ještě jsem neměl možnost vyzkoušet žádnej Android.Na přístroji používám vlastně jen volání,zprávy,internet,focení,navigaci a čtení dokumentů a PDF.Dost mne tento OS láká.Podle toho co jsem tu četl,by měl moje požadavky splňovat.
-
IkE Blaster
- smartmaniak

- Zařízení:
Přechod z WM
Lupo112: "programy v ktorých si len naklikáš čo chceš a umiestníš" - myslíš takhle? 
http://www.infinitezest.com/images/%5Cs ... vs2008.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Toto je VS2008 + C#/VB.net. C# je de-facto pro programátora stejně složité jako stolní Java. A opravdu se neučí na základních školách a na středních se učí takovým templem, že ve čtvrťáku umíš základy. Java se (pro mě bohužel, mám radši ten C#) u nás učím hlavně na vysokých. Jinak vzhled pro C# můžeš dělat v XAMLu, což je XML
a XML není objemné, XML je v podstatě jen text + pár značek navíc.
http://www.infinitezest.com/images/%5Cs ... vs2008.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Toto je VS2008 + C#/VB.net. C# je de-facto pro programátora stejně složité jako stolní Java. A opravdu se neučí na základních školách a na středních se učí takovým templem, že ve čtvrťáku umíš základy. Java se (pro mě bohužel, mám radši ten C#) u nás učím hlavně na vysokých. Jinak vzhled pro C# můžeš dělat v XAMLu, což je XML
Přechod z WM
Dobrý den všem,
vím, že spousta věcí se řešila a byla vyřešena, potřebuji ale AKTUÁLNÍ a co možná nejobjektivnější náhled na OS ANDROID v2.1 (Eclair). Jsem "stylusový" uživatel Windows Mobile 6.1 s dosloužilým mobilem a potřeboval bych vědět :
-nemám účet na googlu
Pro plnohodnotnou práci potřebuješ
-nemám aktivované datové (aktivoval jsem jen mms) přenosy a ani je aktivovat nehodlám z důvodu finanční náročnosti - může mi někdo prosím osvětlit kusé informace o tom, že Android k něčemu chce/potřebuje připojení přes data? -
Chce. Pro Gmail a pro Market (Dále pro další a další věci, je to v podstatě nutnost)
Že minimálně při prvním spuštění je nutno se přes data připojit?
Že je nutno systému nějak blokovat datové připojování přes mobil.operátora? - LZE to zařídit
-jsem zvyklý používat z WM poznámky,kalendář,kontakty,kalkulačka na vykreslování grafů,sms,mms...další běžné funkce,wi-fi - opera/net/stream internet radií,mp3,multitasking,vzdálenou plochu,coreplayer/TC pro přehrávání videa
Ano, vše samozřejmost, něco ovšem přes aplikace třetích stran (potřeba Gmail a internet ke stažení z Marketu)
-kde a jak lze získat nové aplikace? Existují kvalitní free (task manager/file manager/Audio a video player s ekvalizerem)?
Ano, ale potřebuješ internet a hlavně GMAIL účet, aby jsi je stáhl z Android Marketu
-(jak) lze přehrávat běžné video avi?
Ano, placenou aplikací, která nejde u nás legálně pořídit - Lepší je konvertovat do MP4 - HW podpora.
Co z těchto funkcí budu muset obětovat? Co nejde bez online připojení, o co se připravím? Co Vás zarazilo, pokud jste měli předtím WM? - Gmail, Market (seženeš jinak jen procento aplikací)
Děkuju dopředu za odpovědi, zvažuju zařízení HTC Desire / SE X10 - co byste volili? Popřípadě jaké jiné?
HTC DESIRE
Jaký je Váš názor na pravděpodobnost zavedení možnosti ukládání aplikací ne přímo do paměti telefonu, ale na kartu? Vzhledem k připravovanému HTC Incredible, což je v podstatě Desire s 8G interní pamětí a lepší kamerou - by mohlo znamenat že se s tím nepočítá?
Počítá se s tím až bude k dispozici ROOT zařízení (nebo MOŽNÁ z oficiálním upgradem)
vím, že spousta věcí se řešila a byla vyřešena, potřebuji ale AKTUÁLNÍ a co možná nejobjektivnější náhled na OS ANDROID v2.1 (Eclair). Jsem "stylusový" uživatel Windows Mobile 6.1 s dosloužilým mobilem a potřeboval bych vědět :
-nemám účet na googlu
Pro plnohodnotnou práci potřebuješ
-nemám aktivované datové (aktivoval jsem jen mms) přenosy a ani je aktivovat nehodlám z důvodu finanční náročnosti - může mi někdo prosím osvětlit kusé informace o tom, že Android k něčemu chce/potřebuje připojení přes data? -
Chce. Pro Gmail a pro Market (Dále pro další a další věci, je to v podstatě nutnost)
Že minimálně při prvním spuštění je nutno se přes data připojit?
Že je nutno systému nějak blokovat datové připojování přes mobil.operátora? - LZE to zařídit
-jsem zvyklý používat z WM poznámky,kalendář,kontakty,kalkulačka na vykreslování grafů,sms,mms...další běžné funkce,wi-fi - opera/net/stream internet radií,mp3,multitasking,vzdálenou plochu,coreplayer/TC pro přehrávání videa
Ano, vše samozřejmost, něco ovšem přes aplikace třetích stran (potřeba Gmail a internet ke stažení z Marketu)
-kde a jak lze získat nové aplikace? Existují kvalitní free (task manager/file manager/Audio a video player s ekvalizerem)?
Ano, ale potřebuješ internet a hlavně GMAIL účet, aby jsi je stáhl z Android Marketu
-(jak) lze přehrávat běžné video avi?
Ano, placenou aplikací, která nejde u nás legálně pořídit - Lepší je konvertovat do MP4 - HW podpora.
Co z těchto funkcí budu muset obětovat? Co nejde bez online připojení, o co se připravím? Co Vás zarazilo, pokud jste měli předtím WM? - Gmail, Market (seženeš jinak jen procento aplikací)
Děkuju dopředu za odpovědi, zvažuju zařízení HTC Desire / SE X10 - co byste volili? Popřípadě jaké jiné?
HTC DESIRE
Jaký je Váš názor na pravděpodobnost zavedení možnosti ukládání aplikací ne přímo do paměti telefonu, ale na kartu? Vzhledem k připravovanému HTC Incredible, což je v podstatě Desire s 8G interní pamětí a lepší kamerou - by mohlo znamenat že se s tím nepočítá?
Počítá se s tím až bude k dispozici ROOT zařízení (nebo MOŽNÁ z oficiálním upgradem)
-
Luboš Klicpouch
- smartguru

- Zařízení: SGN
Přechod z WM
Odpověděl jsem na pár otázek editací příspěvku, je to přehlednější..
-
Tonda512
- stálý přispěvatel

- Zařízení: iPhone 6S Plus
Přechod z WM
Bigis: Už jsem jednou psal, že i placené aplikace jde u nás oficiální cestou pořídit...legálně.
-
Luboš Klicpouch
- smartguru

- Zařízení: SGN
Přechod z WM
Ano, ano, vím, ale je to složitější. Je potřeba cizí SIMkarta, WI-FI, nebo ROOT a Market Enabler..