Záloha současné ROM

Diskuze o komunikátoru HTC Touch Diamond2 (rady, tweaky, návody...)
Odpovědět
Vincenzo
nováček
nováček
Příspěvky: 38
Registrován: čtv lis 05, 2009 19:28
Zařízení: HTC TouchDiamond2

Záloha současné ROM

Příspěvek od Vincenzo » sob led 02, 2010 11:42

Ahoj, nenalezl jsem tu odpověď na způsob, jak si zazálohovat původní WM6.1 ROM s TF3D a pokud možno i se sunnysoft češtinou. Existuje nějakej prográmek, kterej mi to zazálohuje a v případě potřeby přechodu zpět se jen bezproblémově překopne zpátky? Díky ;)

xkucd103
nováček
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: pát led 01, 2010 20:50
Zařízení: HTC touch Diamond 2

Záloha současné ROM

Příspěvek od xkucd103 » sob led 02, 2010 19:46

Zdravím,

co vím, tak na zálohování se používá nejvíce program od SPB Backup. Můžeš si přímo zvolit, jestli chceš zazálohovat soubory nebo i registry. Stáhnout se dá tady http://www.spbsoftwarehouse.com/pocketp ... nload.html" onclick="window.open(this.href);return false;, je tam jak .cab nebo .exe.

Myslím, že se k tomu dá i sehnat registrační číslo na netu. Jinak tuhle trial verzi můžeš 5x použít

Uživatelský avatar
strojvudce
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 175
Registrován: stř led 30, 2008 0:56
Zařízení: HTC Desire HD

Záloha současné ROM

Příspěvek od strojvudce » sob led 02, 2010 23:09

SPB Backupem ROM nazazálohuješ ani náhodou.

Uživatelský avatar
ospaly_muflon
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 119
Registrován: pát bře 20, 2009 22:54
Zařízení: HTC Touch Pro 2

Záloha současné ROM

Příspěvek od ospaly_muflon » sob led 02, 2010 23:39

Žádné standardní uživatelské "klikátko" na to nebude. SPB Backup, Sprite Backup apod. zálohují nastavení registrů, systémové soubory (celkový obsah paměti zařízení), ale ten je vždy nutné nahrát zpět do původní ROM. Samotný datový soubor je k ničemu.
ROM lze ze zařízení dostat, pokud ti nedělá problém angličtina, nástroje pro zálohu i obnovu najdeš popsané ve Wiki na xda-developers, nicméně není to běžná uživatelská akce toto provádět..
http://wiki.xda-developers.com/index.ph ... =HTC_Topaz" onclick="window.open(this.href);return false;
Jedná-li se jen o obnovu případného továrního stavu zařízení poté, co budeš provádět / zkoušet / testovat různé aplikaci, toho lze docílit hardresetem zařízení.

Vincenzo
nováček
nováček
Příspěvky: 38
Registrován: čtv lis 05, 2009 19:28
Zařízení: HTC TouchDiamond2

Záloha současné ROM

Příspěvek od Vincenzo » ned led 03, 2010 10:59

ospaly_muflon: Jde mi o to, že jdu teď zkoušet nějaký vařený ROMky, ale s původní ROM jsem spokojenej a rád bych si ji tam po případnejch nespokojenostech s vařenejma ROMkama vrátil ... Na stránkách HTC i Sunnysoftu se dá sice stáhnout origo 6.5 , ale já bych rád ještě někde sehnal starou dobrou 6.1, proto jsem se ptal na možnost zálohy původní ROM. No, asi pudu doufat, že mi nějaká vařená sedne a v případě reklamace tam prostě šoupnu ten origo 6.5 bazmek :o)

Uživatelský avatar
rampage
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 171
Registrován: čtv led 22, 2009 20:35
Zařízení: HTC Desire Z

Záloha současné ROM

Příspěvek od rampage » ned led 03, 2010 14:08

Pomocí Sprite Backup můžeš udělat zálohu aktuálního stavu. Až se budeš chtít vrátit k wm 6.1 můžeš si je stáhnout třeba odtud flashnout a pak udělat stejným programem obnovení.

Vincenzo
nováček
nováček
Příspěvky: 38
Registrován: čtv lis 05, 2009 19:28
Zařízení: HTC TouchDiamond2

Záloha současné ROM

Příspěvek od Vincenzo » ned led 03, 2010 14:50

No už jsem nevydržel a flashnul jsem NhatHoa ROMku 6.5, sense 2.5 :-D .. každopádně díky za ten odkaz na ofiko 6.1 ROMky, ale dá se někde sehnat i Sunnysoft lokalizace na 6.1 ? Protože na svejch stránkách nabízej jen 6.5 .. :)

Uživatelský avatar
rampage
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 171
Registrován: čtv led 22, 2009 20:35
Zařízení: HTC Desire Z

Záloha současné ROM

Příspěvek od rampage » ned led 03, 2010 18:42


Vincenzo
nováček
nováček
Příspěvky: 38
Registrován: čtv lis 05, 2009 19:28
Zařízení: HTC TouchDiamond2

Záloha současné ROM

Příspěvek od Vincenzo » ned led 03, 2010 19:43

Super, díky ! .. možná se mi bude hodit, protože už teď mě ta NhatHoa začíná srát ... seká se procházení záložek Sense, vždycky, když tapnu na domácí ikonku a pak táhnu, tak se to seká .. pokud táhnu z jakýkoliv jiný, tak se to neseká. A další věc, do alba naházel všechny obrázky, co našel v PPC, takže i ikonky programů a tak. Asi se poohlídnu po jiný ROMce :D

skinhead
nováček
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: pát pro 18, 2009 23:31
Zařízení: HTC Diamond 2

Záloha současné ROM

Příspěvek od skinhead » pon led 04, 2010 13:42

Skús romky od Duttyho. Budeš určite spokojný.

Vincenzo
nováček
nováček
Příspěvky: 38
Registrován: čtv lis 05, 2009 19:28
Zařízení: HTC TouchDiamond2

Záloha současné ROM

Příspěvek od Vincenzo » pon led 04, 2010 16:19

Mno co jsem slyšel tak Duttyho žere dost baterku .. :???:

Odpovědět

Zpět na „HTC Touch Diamond2“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 hostů