Nový opravný balíček na SMS

Diskuze věnovaná komunikátoru HD2 s 1GHz procesorem
HonzaD
nováček
nováček
Zařízení: HTC HD2

Post by HonzaD »

Mě zase po instalaci SMS hotfixu přestal fungovat zvuk upozorňující na příchozí SMS. Všechno jsem zkontroloval, když v nastavení pro kontrolu spustím zvuk - tak funguje, ale když přijde SMS, tak nic.

Aha, sorry, už jsem v jiném vlákně našel řešení - snad bude fungovat.
marek_proksa
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: LG G3, note 8.0

Post by marek_proksa »

tak dnes mi sms nejdou odeslat definitivně, sms se zařadí mezi odeslané, doručenka nepřijde...zpráva nedorazí, nepomáhá restart, nic...jednou napsalo error sms mesaging....oprostě parádá...telefon za 14 000 nezvládá spolehlivě, nyní již teda vůbec, odeslat sms, to umí blbá nokia za 2000....již jsem ji musel ze šuplíku vytáhnout...tohle je jediný ale pro mně zásadní nedostatek...asi reklamace bude nasledovat... :evil: :evil:
jacek
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note

Post by jacek »

Myslíš, že reklamace pomůže? S vysokou pravděpodobností se jedná o SW problém, takže dříve nebo později se problém vrátí zpět :evil:
Tady dle mého počkat a vydržet na hotfix. Pravdu máš v tom, že i blbej foun za 860.- Kč, 4 roky starej a ještě k tomu z frcu, zvládá SMS naprosto v pohodě. Je nutno bombardovat HTC, ať sebou švihnou.
marek_proksa
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by marek_proksa »

ale tak mi je jasne ze to reklamace nevyresi...ten prispevek byl takovy mysenkovy trysk v tu chvíli naštvalneho mozku...již jsem vychladl a sms se začli zas odesílat....uvidíme na jak dlouho....to nemění nic na tom ze mne to fakt štve...je velká škoda ze jediná věc,hodně důležitá,docela srazí jinak,aspoň pro mně,vynikající produkt....no uvidíme,vydržíme.....to proste musí vychytat...a rychle :twisted:
jacek
smartmaniak
smartmaniak

Post by jacek »

Souhlas, písni taky na HTC, ať makaj :-D
dark_hood
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 830

Post by dark_hood »

tiez mam problem s SMS. ked odoslem spravu (ci uz v gsm, alebo 3g sieti) ulozi sa do zlozky outbox a nic dalej. adresatovi nic neprijde, a nedojde ani info o doruceni samozrejme. to ma uz zacina neskutocne vytacat.

EDIT: este by ma zaujimalo, ako je to s odosielanim sms u vas co mate rom 1.6? ja mam 1.4. mam taky dojem, ze urobim flash cez tu goldcard :-D image na zaklade serioveho cisla uz mam :-D
jacek
smartmaniak
smartmaniak

Post by jacek »

Na XDA píšou, že i 1.6 ROM blbne a ne všem SMS fungují . Jeden borec popisuje situaci, kdy v rodině si HD2 koupil syn a otec, oba mají stejnou verzi ROM ( 1.43), jeden problém nemá a druhý ano.......... to je k nasrání :roll:
hrosikjiri
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: lumia 830 a 950

Post by hrosikjiri »

tak bych rekl, ze se objevil novej problem se sms... po nainstalovani hotfixu se po restartu vzdy rovnou zapne wifi... nevi nekdo, jak to zakazat? (Jinak se sms to nic neudelalo) diiiik
danndee
nováček
nováček

Post by danndee »

Chtel bych se zeptat, zda ten problém s SMSky je obecný problém a nebo nejaky stastlivec má HD2 bez tohoto problému? Ja mel pred tím HD2 od T-Mobilu asi 2 dny (reklamace), ale s ROM 1.3xxxx a tam ten problém jsem neobjevil.

Jinak toto je fakt hrůza, po restartu to běha nějakou dobu a pak zas to neběhá. Zjistil jsem, ze v klasickém modu se zpráva objeví ve složce "zprávy k odeslání" a tam se hromadí, nez zas udělám restart telefonu a pak musim poslat nějakou další SMSku aby se ty předešlé "uvolnili" a poslali se, pak jen dostávám doručenky. Snažím se nejak nasimulovat proč to jde hned po restartu a proč to nejde za několik hodin po. Jaká události musí nastat. Zatím nevím....

Dívim se, ze tam stále není fix, který by to vyřešil úplně. Na to ze je to skoro kritický bug, se s tím docela serou. Nebo si snad myslí, ze to vyřešili tím fixem co tam je?
icepoint
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 800,920

Post by icepoint »

já mám sms s původní rom 1.43.....s češtinou od sunnysoftu v pohodě- teda zatím i bez balíčku. Pravda, doručenky nepoužívám, zkusím to s nimi
marek_proksa
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by marek_proksa »

mi to začlo blbnout asi po třech týdnech, ja jsem to tady ve vlakně již popsal co mi to dělá...doručenky použvám, delala to rom 1.43, nyní i 1.48, s češtinou od sunnysoftu i bez něj, s hotfixem na sms je to stejné...problem je to občasný, ne trvalý, prostě to občas zablbne...no a jinak doufám že nějakej novej hotfix bude nasledovat, a rychle :evil: , protože mně to fakt žere, asi jako jediná věc na tomhle přístroji, došlo to tak daleko že když potřebuji mít jistotu o odeslané a doručené sms tak si zpravu posílám ještě zároveň na druhý telefon co mám...a to se prodražuje :grin:
dark_hood
smartguru
smartguru

Post by dark_hood »

ja koli istote pred tym nez napisem a odoslem sms radsej telefon restartujem. odvtedy s tym problem nie je, ale je to dost otravne. co sa azijsky "inzinieri" kopu do zadkov? ze tak zbabru tak zakladnu funkciu ako je spolahlive odosielanie sms
jacek
smartmaniak
smartmaniak

Post by jacek »

napadá mě, je možné, že na problém s sms (neodesílání) má vliv počet zpráv v telefonu ? Tento stav zatím nemohu zhodnotit, neb mám tel. je pár dní a sms konverzace je mizivá a navíc jsem zvyklý na denní výmaz sms.
dark_hood
smartguru
smartguru

Post by dark_hood »

pocet asi moc nie. v telefone ich mam len par a problem pretrvava. zeby bola chyba v aplikacii htc messages?
marek_proksa
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by marek_proksa »

sms pravidelně mažu...tím to asi nebude...ale hlavně ať už soudruzi z htc zjistí čím to je :twisted: a vyají nějaký hotfix :-D
dark_hood
smartguru
smartguru

Post by dark_hood »

tak mi napadlo, ma v sebe WM6.5 vlastnu aplikaciu na SMS? nie ta co tam je od HTC. mozno s nou sa ten problem s odosielanim vyriesi
Donscholler
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek

Post by Donscholler »

Měl jsem telefonní čísla z Outlooku v PC synchronizovaná do telefonu ve formátu +420 123456. Přepsal jsem všechny telefonní čísla na +420123456 a SMS, MMS, doručenky chodí hned a nikam se nestrácejí ani nezpoždují. Zatím :)
mirekp
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC HD2 dříve nokia

Post by mirekp »

no nevím čím to je, ale mě samo od sebe začalo hd2 neodesílat zprávy. taky jak tady píšete přešoupla se mi do "k odeslání" a tam mi to zatvrdlo a přiřazovaly se mi tam další. pak jsem tedy udělal reset a poslal zprávu a odeslaly se ty co byly ve frontě. následně jsem odeslal další a odešlo to v poho, takže uvidíme. ale je to vopruz :-D
Geralt
nováček
nováček

Post by Geralt »

Já mám všechny čísla na HD2 ve formátu 00420123456789 a zatím žádné problémy nemám...
danndee
nováček
nováček

Post by danndee »

Tak jsem brozdal na xda developers a nastavil dle jedné rady toto:

Settings -> More -> Connections -> Advanced Network -> SMS -> změnit na : GSM prefered

Od té doby nemám problém, zátěžový test asi týden a vše v pohode. Nevím, co jaký další "negativní dopad" to má, ale zatím jsem na nic nepřišel. Jde vše jako dříve (telefon/SMS/net/email/aplikace/GPS....)

Tak snad jsem někomu pomohl, od té doby jsem konečně s HD2 spokojen...
Post Reply

Return to “HTC HD2”