Spokojenost s HTC HD2 (diskuze)

Diskuze věnovaná komunikátoru HD2 s 1GHz procesorem
Konig
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC Touch HD

Post by Konig »

Kalibrace provedena, leč bez nějaké změny. Stále dochází při psaní k nesprávné identifikaci dotyku. Hold si na to budu muset zvyknout... :-(
martinf
nováček
nováček
Zařízení: HTC HD2

Post by martinf »

Mám HD 2 6 týdnů a zatím spokojenost.
Co líbí
+ dílenské zpracování, přístup k akumulátoru, SIM, SD kartě
+ rychlost, i když s počtem instalovaných kravin rychle klesá
+ displej - velký, příjemně se na něj kouká, určitě lepší na koukání než např. u Omnie II. Opravdu se nepoškrábe, zkoušel jsem i nesměle na okrajích ostrý nůž a fakt to je bez škrábance
+ "placatost" - tím, že je HD2 tak tenká, dá se příjemně nosit jak v kapse u kalhot, tak i např v saku. Nedělá boule, prostě sedne.
+ přehledné prostředí TF3D. Po prvním seznámení je to velmi pohodlné, chtělo by to ještě dotáhnout do detailů a přidat pár obrazovek např. Today a pod. Ale dá se to řešit pomocnými prográmky.

Co nelíbí
- Fakt největší zklamání je funkce fotoaparátu. Teď neřeším růžový flek, ale celkovou funkcionalitu. Je to slabé, nemá to možnost nastavení jakéhokoliv motivového programu, clony, času, prostě nic. Je to plný automat, nastavit jde ISO, vyvážení bílé a kontrast. Sice nevím na co tam je tedy nastavení ISO až do 800, když u ISO 100 je takový šum, že fotka je použitelná max. na internetovou prezentaci tak 600x400 pixlů. Komprimace do JPG je brutální, z 5 MPx je to někam na úroveň 500-800 kB. Závěrka na displeji je nepraktická, lepší by byla někde na boku mobilu. Sice to má zoom, ale když už se tu dá skoro vše ovládat taháním po displeji, tak tady je naprosto nelogicky +/- ... Jediné, co se mi tu líbí je možnost označit si prstem na displeji místo, kam chci ostřit. To se mi líbí. A pak taky poměrně hezký náhled scény na 4,3" displeji :-). Osobně fotím se zrcadlovkou, od fotomobilu neočekávám žádné převratné výsledky, ale tohle mě fakt nemile překvapilo. Ještě uvidím, jak to bude fotit na sněhu, třeba to odsouzení nebude pak tak příkré... Ale to, že 8 let starý aparát Canon G2 udělá o 4 řády lepší fotky je prostě fakt...
- Chaotický kalendář - chybí úkoly, kupa dalších funkcionalit, které by člověk očekával od takovéhoto zařízení. Kraviny typu Facebook, Twitter, YouTube tu jsou, ale to co potřebuju do práce ne....
- WM 6.5 není jednoznačně připravené na bezstylusové ovládání. HTC se sice snažilo, ale někdy je to přece jen opruz. Zvlášť, když se použijí nativní aplikace WM. Tohle je ale chyba Microsoftu, že nedokázal včas zareagovat na nástup kapacitních displejů... Pokolikáté již?
- chybějící vyzváněcí profily, zase problém WM, ale u HTC to mohli doprogramovat....

Záměrně neřeším aplikace typu přehrávání hudby, videa, hry a pod. Hudbu přehrávám, jsem spokojen, ale verdikt si musí udělat každý sám. Video to přehraje, jestli dobře nebo ne - nevím, já to nepoužívám. Fotky to zobrazuje docela slušně...
Hry tam nemám.
Navigace - IGO8 - excelentní :-)
Celkově spokojenost, jen toho času, než človět z toho polotovaru udělá funkční zařízení :-)
Žabža
přispěvatel
přispěvatel

Post by Žabža »

Že je kvalita fotek mnohem horší, než u 8 let starého Canona není žádný div. Kvalita fotek je dána snímačem. Stařický Canon používá velký CCD čip, kdežto HD2 malinkatý CMOS. A v tom to je. CMOS snímače dávají mnohem horší obraz než CCD (nízká citlivost, vysoký šum a malý dynamický rozsah) , jenže jsou levné a málo žerou. Spotřeba CCD by výdrží baterky řádně zacvičila. No a ta plocha snímače - tu má Canon tak o dva řády větší, navíc má optiku jak bůh, kdežto HD2 má místo optiky krytku proti prachu (no ne úplně, ale takový rozdíl to asi je).
Z mobilu se prostě pořádná fotka udělat nedá.
Kamyl
nováček
nováček

Post by Kamyl »

Tak já si dovolím po měsící užívání (koupen u Vodafonu za 12 277,-) taky malou rekapitulaci...

Je to moje první dotykovka a první mobil s WM, takže nemůžu srovnávat s předchozíma verzema, ani kapacitni vs. rezistivní displej...

Doteď jsem měl prehistorickou Nokiu 6230i, ale ta už pomalu umírala a byl nejvyšší čas na změnu. Krom toho jsem často služebně i soukromě na cestách a potřebuju se dostat do mejlu a na net, takže doteď jsem musel sebou tahat buď noťas, nebo někde do netové kavárny... Tímto mi spoustu starostí ubylo.

1/ Problémy se SMS, jak se řešilo na fóru jsem žádné neměl, asi 3x mi zůstala viset SMS jako neodeslaná, ale to přičítám špatnému signálu v kuchyni (a to ještě má u nás v Prdelovicích VF asi nejlepší signál ze všech operátorů), po přesunu na jiné místo se SMS normálně odeslaly.

2/ Problémy s budíkem žádné, zatím mě každý den spolehlivě vzbudil.

3/ Zamrzání se nekoná, za měsíc mi zatuhnul jen jednou, asi 3 dny po koupi, od té doby nic...

4/ Foťák stojí celkem za kulové a růžový flek mám taky, ale není to nějak brutální, takže to celkem neřeším. Navíc mám téměř vždy u sebe i kompakt, když jdu fotit, tak zrcadlovku, takže nějaký foťák na mobilu je mi celkem ukradený. Používám jej akorát tak na MMS, nebo v obchodě, když si chci něco vyfotit, případně nějaké lejstra na cestách. A na to je zcela dostačující.

5/ Baterka: No při mém běžném používání - cca půl hodiny volání denně, nějaké SMS, chvíli na netu (v práci přes wifi, doma a na cestách přes GPRS), pár mejlů, data nevypínám vůbec, takže připojený jsem neustále. Aktualizaci mejlů a počasí mám nastavené na 1 hodinu. Do režimu letadlo taky na noc nepřepínám. A standardní doba výdrže je od jednoho dne ráno, když jej sundám z nabíječky mi vydrží přesně do druhého dne v noci. Když jdu spát kolem půlnoci, zbývá tam průměrně 5% baterky.

6/ Displej: No jelikož jsem nebyl nikdy zvyklý na žádnou dotykovku, tak mi kapacitní displej nevadí. Možná kdybych byl zvyklý na rezistivní, asi bych to nesl hůř (soudě podle názorů uživatelů).

7/ Klávesnice: No s tou celkem válčím, moc dobře se mi na tom nepíše. Zkoušel jsem nastojato, naležato, ale nic moc. Doinstaloval jsem si Finger keyboard, ale přestože je to super vychytaná klávesnice, psalo se mi na tom ještě hůř - víc překlepů. Takže jsem tam zapnul zpátky default klávesnici a je to o něco lepši. Dneska jsem tam zkusil zapnout Phone keyboard, klasika jak na mobilech a zatím bych řekl, že mi asi vyhovuje nejvíc.

8/ Hudba a video: v podstatě nepoužívám, takže neřeším a je mi to celkem fuk. Takže na to ani nemám názor.

9/ GPS a Google Mapy a iGO8: jedním slovem PARÁDA, nemá chybu.

10/ Počasí: Zajímalo by mě, který pitomec to překládal do češtiny - výrazy "Vymazat", případně "Přívalové deště", když sněží, no tak nevím, ale to snad je zbytečný komentář. Ne, že by mi to nějak trhalo žíly, ale tak nějak to nechápu, jak tohle někdo mohl oficiálně vypustit do světa... Jinak občas mi to při určení lokalizace u počasí vyhodí nějakou kravinu. Jednou mě doma nemohl najít, kde jsem a usoudil, že se nacházím ve Spartanburgu (USA - Jižní Karolína :D ), což se mírně netrefil. Jindy mě zase v Petřvaldě lokalizoval, že jsem v Mnichově... Ale víceméně to byly vyjímky, dokonce i tu naši dědinu to najde v pohodě.

11/ Mejly: Super věc - soukromého mejla mám přes POP3, služebního přes IMAP4 a chodí jak mají. Diakritika v náhledu někdy blbne, ale to mě celkem nebolí.

No teď mě už nic nenapadá, co bych ještě mohl posuzovat...

Dvě věci mi celkem vadí a to zaprvé proximity senzor mi nefunguje extra spolehlivě, tak u třetiny hovorů mi nevypne displej a pak různě ksichtem mačkám různé zajímavé věci... Ale dávám si na to už pozor a při přikládání k uchu už pokukuju, zda zhasne a případně ho pak držím dál od obličeje, abych nic nezmáčknul. Druhá věc je ta, že mi někdy z ničeho nic zmizí doručená pošta a mejly se prostě z telefonu někde vypaří. Nevím proč a nevím jak a většinou u služebního účtu. Takže tam mám jeden den večer třeba 20 přečtených mejlů a druhý den tam vlezu a jsou tam třeba jen dva. Navíc se mi stává, že mi opakovaně chodí mejly, které jsem již přečetl a smazal. Ale to možná dělám já tím, že je ve schránce Seznamu mám pořád nepřečtené, tak mi je možná načte znovu. To jsem ještě nějak nevychytal.

Celkový verdikt: Zatím naprostá spokojenost, jsem rád, že jsem do toho šel...
hrosikjiri
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: lumia 830 a 950

Post by hrosikjiri »

Chtel bych vsem podekovat za nazory:) Tak sem ho objednal a doufam, ze jsem neudelal spatne, ale snad ne:) tak jeste jednou vsem zucastnenym moc diiiiik :-)
Post Reply

Return to “HTC HD2”