to
jirkam:
3. Nejsou problémy při telefonování s reakcí displeje na ucho nebo tvář při tržení telefonu ramenem?
4. Pochopil jsem dobře, že navigace, která tam je stahuje mapy z netu? Pokud ano - existuje použitelná navigace (sw), která má mapy na kartě?
3. o proximity sensoru už tu byla řeč, jakmile se při telefonním hovoru ocitne cokoli v blízkosti senzoru (v levém horním rohu), displej se zablokuje a neraguje na doteky,
4. navigace CoPilot live 8 mapy nestahuje. Tedy - dokáže je stáhnout a uložit na kartu, ale právě tak je možné stáhnout mapy z PC pomocí aplikace CoPilot Central. která je volně na stránkách výrobce. Dál už navigace jede z karty. Všechny potřebné odkazy jsou přímo v navigaci samé. Je tu možné nastavit, že si CoPilot při každém spuštění zkontroluje na webu, jestli nejsou nové aktualizace map nebo programu samotného, ale tohle šmejdění je možné kdykoli jednoduše vypnout. Nejčastěji se mění databáze rychlostních kamer, na její změny je možné si nechat posílat upozornění pomocí RSS.
Mapy je možné koupit různě - u nás třeba jen ČR nebo jen Slovensko, v západní Evropě i jen jedno velké město (třeba Zürich s okolím). Já jsem se rozjel a koupil rovnou celou Evropu, od Irska po Moldávii, za 69 €, což mi Česká spořitelna vyúčtovala na kartě jako 1.823,67 Kč.
Myslím, že o navigacích je tady extra diskusní vlákno, proto jen stručně: navigace původně určená pro iPhone má běžnou kvalitu, používá stejné mapy, jako konkurence (Navteq), i cena je zhruba srovnatelná. Na rozdíl od TomTomu nebo iGo však nemusí být spouštěna z originální karty, což jsem uvítal a přetáhnul ji na nově zakoupenou 16 GB kartu Kingston. Podrobnější recenze je tady:
http://myego.cz/item/copilot-live-8-pov ... -i-android