Automatické odpojení od internetu
Zdravim,
chtěl bych se zeptat jestli jde někde nastavit (nebo nejaká aplikace) aby se mi telefon při nečinosti připojení sám odpojil? Třeba když si stáhnu maily abych nemusel pořád sám lozit do nastavení a odpojovat ho, nebo když se sám připojí aby se i odpojil. Mám sice datový tarif, ale už jen z principu nechci být pořát připojený. A ruční vypínání x-krát denně mě už docela otravuje. Přez google se mi bohužel nepovedlo nic najít...
chtěl bych se zeptat jestli jde někde nastavit (nebo nejaká aplikace) aby se mi telefon při nečinosti připojení sám odpojil? Třeba když si stáhnu maily abych nemusel pořád sám lozit do nastavení a odpojovat ho, nebo když se sám připojí aby se i odpojil. Mám sice datový tarif, ale už jen z principu nechci být pořát připojený. A ruční vypínání x-krát denně mě už docela otravuje. Přez google se mi bohužel nepovedlo nic najít...
-
rein
- přispěvatel

- Zařízení: Note 4, čakám na Lumia 950 xl
Advanced config to vedel, ale nie vzdy to funguje za skusku nic nedas je to sklely soft nielen na to to.
-
strojvudce
- častý přispěvatel

- Zařízení: HTC Desire HD
Zajímalo by mne, co je to za princip, kvůli kterýmu se chceš, a nejen ty, stále odpojovat? Zvlášť, když máš dat.paušál. Copak doma počítač taky stále odpojuješ?
Prostě ještě zafixovaný reflex, z doby když jsem omylem bez datového tarifu probrouzdal 1500 za měsíc. Chci si to řídit sám. A taky baterku nabýjím někdy i dvakrát denně, tak každá kapka co mi ušetří energii se počítá. Dík za ten Advance config, jak to testnu napíšu jak to dopadlo.
K uvedenému mám jeden postřeh. Také jsem zkoušel jak nastavit telefon na automatické odpojení od sítě. Mám paušál, tak nejde o peníze jako spíše o výdrž baterie. Jedna z možností je zakázat datová připojení (např. MONACO - NO DATA, free soft to umí jednoduše). Nejde pak ale spouštět automaticky např. synchronizace ActiveSync přes server MS Exchange. /pravou registrů to lze řešit také, když se nastaví čas na odpojení po např. 60 vteřinách. Někde jsem našel návod, myslím že to bylo na ce4you, jsem našel návod, sice na HTC HD2, ale fungoval i na TP2:
19. Automatické odpojování datových přenosů (po automat. stažení e-mailů apod)
Máte-li povoleno automatické stahování e-mailů, datové přenosy nejsou po stažení ukončeny. Baterie je vyčerpána mnohem rychleji. po upravení následujícího registru dojde k automatickému odpojení po 60ti sekundách. Datového připojení NEBUDE automaticky odpojeno, pokud máte povoleny automatické aktualizace programů HTC Sense (Počasí, Twitter, Akcie, Facebook nebo Time Sync). Nastavte tyto aplikace pouze na manuální stahování.
HKEY_LOCAL_MACHINE\Comm\ConnMgr\Planner\Settings
CacheTime = 60
SuspendResume = mělo by být prázdné. Smažte "GPRS_bye_if_device_off" text.
VPNCacheTime = 60
V současnoti jsem objevil náhodou ještě jednu možnost řízeného vypnutí. Nainstaloval jsem Meteoservis od Radima Fryče, ten má v nastavení možnost i výběru rychlosti odpojení od sítě. Přesto, že u SW nemám nastaveny automatické aktualizace zjistil jsem, že se telefon opravdu automaticky od sítě po zvolené době sám odpojí.
WM 6.5 (ofiko); CZ lokalizace; TP2
19. Automatické odpojování datových přenosů (po automat. stažení e-mailů apod)
Máte-li povoleno automatické stahování e-mailů, datové přenosy nejsou po stažení ukončeny. Baterie je vyčerpána mnohem rychleji. po upravení následujícího registru dojde k automatickému odpojení po 60ti sekundách. Datového připojení NEBUDE automaticky odpojeno, pokud máte povoleny automatické aktualizace programů HTC Sense (Počasí, Twitter, Akcie, Facebook nebo Time Sync). Nastavte tyto aplikace pouze na manuální stahování.
HKEY_LOCAL_MACHINE\Comm\ConnMgr\Planner\Settings
CacheTime = 60
SuspendResume = mělo by být prázdné. Smažte "GPRS_bye_if_device_off" text.
VPNCacheTime = 60
V současnoti jsem objevil náhodou ještě jednu možnost řízeného vypnutí. Nainstaloval jsem Meteoservis od Radima Fryče, ten má v nastavení možnost i výběru rychlosti odpojení od sítě. Přesto, že u SW nemám nastaveny automatické aktualizace zjistil jsem, že se telefon opravdu automaticky od sítě po zvolené době sám odpojí.
WM 6.5 (ofiko); CZ lokalizace; TP2
Docela by se mi líbilo nastavit na svém HTC TOCH PRO2 automatické odpojení od netu, mám stažený Total comander, ale nikde nemůžu přijít na to, jak se dostanu do těch registrů, jak to spustím, hledánm na netu v různých fórech, ale ne a ne to najít, asi se neumím zeptat. Neporadíte mi někdo nebo nedáte sem nějakej link jak se dostat do registrů nebo jak to spustit na TComanderu? Moc děkuji za radu nebo link.
spustíš tcm na úvodní obrazovce je složka moduly a v ní je složka registry pak už jen pokračuješ k řetězci, který chceš změnit....
Obávám se, že žádné "moduly"nikde nevidím nebo nevím co která ikona znamená, ale postupně jsem vše rozklikal, ale nic nenašel. Že bych neměl vše nainstalováno, přitom jsem to stahoval z http://www.ce4you.cz" onclick="window.open(this.href);return false;, tak nevím co zase dělám špatně. Díky.
-- doplnění předchozího příspěvku (pon pro 28, 2009 21:19) --
Jsem slepý, již vše OK, díky za rady porady.
-- doplnění předchozího příspěvku (pon pro 28, 2009 21:19) --
Jsem slepý, již vše OK, díky za rady porady.
-
Jumper
- přispěvatel

- Zařízení: HTC TP2, HTC TyTN II, Samsung Galaxy S3
velmi užitečné, zrovna včera mi klekla baterka na datovém připojení přes noc, vycuclo jí to full....uf, ráno bylo děsivé 
Díky za typ, již nainstalováno a funguje bezvadně.
-
Jumper
- přispěvatel

- Zařízení: HTC TP2, HTC TyTN II, Samsung Galaxy S3
hm,tak bohužel úprava registrů neudělala nic
mám Energy ROM a ikdyž je vše nastavené na manuál, tak po stáhnutí všeho zůstane připojení aktivní 
no nic, počkám, snad se někde něco objeví
no nic, počkám, snad se někde něco objeví
-
Vlastimil Bartošák
- stálý přispěvatel

- Zařízení: LG V10
Taky by se my hodilo aby se telefon automaticky odpojoval od internetu když ho nepotřebuje Nokia E90 to umí HTC nikoly čím to je nevím. Já mám taky datový paušál ,ale jde oto že my dřív klekne baterka 1x děně my to stačí nabíjet ,ale sou časi kdy to musím provádět i 2x děnně. To nabíjení my začíná připomínat notebook na baterkách v notebooku se pracuje ,aby vydržely co nejdele na jedno nabití ,ale u telefonu se nic nekoná vždy dobíjím min. 1x denně.