HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Diskuze věnovaná komunikátoru HD2 s 1GHz procesorem
Locked
kaktus2536
nováček
nováček
Zařízení: HTC HD2

Post by kaktus2536 »

Zdravim, nedavno se mi na HD2 objevil takovej problem-napriklad u Facebook klienta nebo v Google maps se mi nezobrazuje diakritika a pismo je jiny nez normalni systemovy.Zkousel sem o tom neco najit ale na nic sem nenarazil- nevite nekdo cim to muze bejt, popr. jak to napravit?
Attachments
sshot008.jpg
(111.71 KiB) Downloaded 72 times
anawarr
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by anawarr »

nejlepší icq klient, který jsem začal používat na E90 a je i pro wm je ruský bayanicq
t.prochazka
přispěvatel
přispěvatel

Post by t.prochazka »

Tohle řešil kolega na Omnii II, vyřešil to tak, že do \windows\fonts\ dal nějaký systémový font arial a verdana z PC.
kaktus2536
nováček
nováček

Post by kaktus2536 »

Tak sem to zkusil a bohužel se nic nestalo. Jinak je jedno jak se bude ten soubor jmenovat? Nijak sem to totiž nepřejmenovával, jen zkopíroval ze složky Písma v PC.
t.prochazka
přispěvatel
přispěvatel

Post by t.prochazka »

Existuje cab, který dokáže nahradit Sense prostředí pro práci s SMS za standardní WM, způsobuje to ale zase problémy s nedoručováním SMS, takže jsem to raději nezkoušel. Spíše bych ale chtěl to Sense prostředí zachovat, ale mít možnost to původní rozhraní alespoň občas spustit. Jde to nějak? Chci to proto, abych si starší zprávy přesunul do jiné složky, kde Sense nevidí a nebude ho to zpomalovat, například když mám v odchozích moc zpráv a chci psát přítelkyni, tak musím vždy tak 30s čekat, než jde psát :-(

-- doplnění předchozího příspěvku (ned pro 06, 2009 17:07) --
kaktus2536 wrote:Tak sem to zkusil a bohužel se nic nestalo. Jinak je jedno jak se bude ten soubor jmenovat? Nijak sem to totiž nepřejmenovával, jen zkopíroval ze složky Písma v PC.
zkus to ještě přímo do \windows a restartovat.
Frankx
nováček
nováček

Post by Frankx »

t.prochazka: Tohle jsem řešil a pořád řeším. Ptal jsem se i HTC, jestli se tomu problému někdo věnuje - bylo mi od nějakého asi velmi informovaného pracovníka odpovězeno, že tuto informací nemá... Nicméně dá se to (alespoň trochu) vyřešit tím, že všechny zprávy synchronizuješ pomocí MyPhone, na webu je všechny označíš a přeneseš do Archivu a z telefonu znovu synchronizuješ. Tímto máš všechny zprávy k dispozici na webu a telefon máš čistý...
dark_hood
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 830

Post by dark_hood »

zdravim. pred dvoma dnami som aktualizoval romku z 1.43 WWE na 1.48 WWE a zda sa mi, ze je tam problem. neviem ako je to u vas, ale mne aplikacia na pocasie (sucast sense) nevie urcit moju polohu a zobrazit pocasie. pokial si dam svoje mesto manualne, tak to ide. my location sa stale nechyta. v com moze byt problem? v 1.43 sa mi my location krasne aktualizovalo aj pri okne v byte. teraz s 1.48 ani na volnom pristranstve stale nic. hlavne, ze google maps chytia satelit behom chvilocky
priestcz
nováček
nováček

Post by priestcz »

Pánové prosím o radu, snažil jsem se změnit marně wallpaper na home obrazovce. Zkopíroval jsem si obrázek do složky, kde jsou zbylé wallpapery (což mě vede k dalšímu dotazu, zda se nedá vybrat v průzkumníkovi, který je standartně v telefonu, při kopírování více souborů najednou...nenašel jsem), což vedlo k tomu, že se obrázek sice objevil v nabídce výchozích tapet ale při jeho zvolení se nic nestane. Nejde mi dokonce ani libovolná tapeta počasí, což mi když sem měl telefon poprvé v ruce normálně fungovalo. Nemohl by mi někdo poradit co dělám blbě, proč nejdou použít tapety počasí ani jiné, případně zda jde nastavit výchozí tapeta nějak snáze. Děkuji za rady....
lnadeb
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC Touch HD

Post by lnadeb »

Někde jsem viděl cab na vytvoření zástupce nastavení v položce start, který rovnou přepl do nastavení zařízení bez nutnost mačkat na záložku sense nastavení\nabídka\nastavení, ale už ho nemůžu najít. Zná někdo link? Díky.
dark_hood
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 830

Post by dark_hood »

a este jedna vec, kde nastavim 24 hodinovy format casu? v settings - regional sa to nastavit neda (sense)
kaktus2536
nováček
nováček

Post by kaktus2536 »

najdeš to v "nastavení"-"datum a čas"
jirkam
nováček
nováček

Post by jirkam »

Zdravím,
Našla by se odpověď na některou z těchto otázek?
Poctivě jsem si to tady přečetl od první stránky. Takže doufám, že jsem odpovědi na tyto otázky někde nepřehlédl. Jestli ano tak se omlouvám.

1. Počasí se mění podle lokace? (např.přejezd Praha - Ostrava)
2. Má vibrace?
3. Skype - chová se stejně jako v PC? Přijmu hovor a telefonuju? Je na příjmu jek telefon tak skype?
4. Když budu sedět doma tak můžu jet jen WIFI a data z T-mobil do koše?
5. Komunikuje s HF Parrot CK3100?
6. Půjde do něj natáhnout kontakty z pc s příponou .vcf?
7. Jsou nějaké zkušenosti s držákem do auta (CU S400)?

Díky moc za odpovědi.

Nechtělo by se někomu fundovanému udělat tabulku s řešením problémů?
Problém na jedné straně a na druhé straně řešení třeba i s odkazem na daný soubor.
Myslím si, že nově příchozím to hodně pomůže se zprovozněním svého zařízení v případě problémů.

A tady by možná měli medicínu na rozbitý LCD.http://www.avnermobil.cz/katalog/htc/nahradni-dily.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Mauik
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC Touch Cruise (Polaris)/HTC HD2/Dell Streak

Post by Mauik »

za tu tabulku problemov a rieseni sa velmi vrucne prihovaram aj ja. uz sa forum o HD2 dostava do prilis velkych rozmerov a polovica prispevkov by mozno nebola nutna, ak by nejaka taka tabulka existovala. :???:
gill88
nováček
nováček
Zařízení: htc hd2

Post by gill88 »

přijde až v lednu
tomasmedek
přispěvatel
přispěvatel

Post by tomasmedek »

Je možné naučit HD2 přehrávat ve webovém prohlížeči videa na http://www.stream.cz" onclick="window.open(this.href);return false;? Předpokládám, že je třeba flash. Hledal jsme a našel několik různých verzí i výrobců. Je nějaký správný/funkční?
t.prochazka
přispěvatel
přispěvatel

Post by t.prochazka »

lnadeb wrote:Někde jsem viděl cab na vytvoření zástupce nastavení v položce start, který rovnou přepl do nastavení zařízení bez nutnost mačkat na záložku sense nastavení\nabídka\nastavení, ale už ho nemůžu najít. Zná někdo link? Díky.
Tohle umí BsB Tweaks
mýval
nováček
nováček

Post by mýval »

jirkam:
Zkusím odpovědět na to, o čem něco vím, zbytek snad odpoví někdo jiný.
1. Počasí se mění podle lokace? (např.přejezd Praha - Ostrava)
2. Má vibrace?
3. Skype - chová se stejně jako v PC? Přijmu hovor a telefonuju? Je na příjmu jek telefon tak skype?
4. Když budu sedět doma tak můžu jet jen WIFI a data z T-mobil do koše?
5. Komunikuje s HF Parrot CK3100?
6. Půjde do něj natáhnout kontakty z pc s příponou .vcf?
7. Jsou nějaké zkušenosti s držákem do auta (CU S400)?
1. Počasí se mění časovou aktualizací, v intervalu podle Nastavení. Aktualizace pak stáhne samozřejmě lokální počasí, podle umístění přístroje. Nastavením časového intervalu (v rozmězí 15 minut až 24 hod.) se brání samovolnému stahování dat v případě, že uživatel nemá paušální tarif. Počasí je ovšem ze serveru AccuWeather.com a moc přesné mi nepřipadá. Tedy to aktuální ano, ale to moc nepotřebuji, stačí se podívat na oblohu. Předpovědi se vydaří jen občas.

2. Ano, každé zvonění a systémový zvuk se dají doprovodit nebo nahradit vibracemi, také každý dotek virtuální klávesnice je defaultně signalizován krátkou vibrací. K dispozici je i speciální režim Vibrace, který po přepnutí do něj vypne všechny zvuky, takže přístroj pouze vibruje. Dá se nastavit i automatický přechod na režim Vibrace v případě, že podle kalendáře právě probíhá nějaká schůzka.

4. Ano, v dosahu WiFi je možné data přes GSM síť vypnout.

5. S tímto konkrétním typem jsem to nezkoušel, ale vzhledem ke zkušenostem s obdobnými typy a vzhledem k přítomnosti požadovaného profilu Bluetooth by to neměl být problém. Obecně řečeno - zatím jsem se nestkal s Bluetooth zařízením, se kterým by HD2 nešel spárovat.

6. Ano, .vcf běžně přijímá i odesílá.
Trapper John
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC HD2, hp ipaq 214

Post by Trapper John »

šimi wrote:Nemáte někdo InvisibleSHIELD? Zajímalo by mě, jestli je v pohodě ovládání na display v pohodě, nebo jestli je zhoršeno díky neklouzavému povrchu. Přemýšlím, že bych do něj šel,ale tohle mi pořád vrtá hlavou.
krom toho je přes invisible shield rozhodně horší čitelnost displaye
Matta
nováček
nováček

Post by Matta »

Přidám jednu z prvních vlastních zkušeností k bodu jedna.
Tu lokalizaci telefonu je potřeba mít neustále zapnutou.Jakmile vypneš,nejde počasí aktualizovat,ani přes
WiFi.Chtěl jsem šetřit data mimo WiFi,a bylo po počasí. :smt010
Trapper John
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC HD2, hp ipaq 214

Post by Trapper John »

gill88 wrote:a na co je potom surf+ mail?oni jsou vychcani.když mam jen surf+ tak pry platim za email v mobilu nemyslim když se připojim přes operu nebo tak neco to je jasne že nic,ale chci využivat aplikace v mobilu jako třeba facebook.pry mam jen prohližeč zdarma,ale asi nic vic tak proto to řešim
přejdi k vodafonu a máš to vyřešený, budeš platit internet v mobilu za vše mail, internet a vše okolo něj v jednom

-- doplnění předchozího příspěvku (pon pro 07, 2009 10:10) --
tomasmedek wrote:Je možné naučit HD2 přehrávat ve webovém prohlížeči videa na http://www.stream.cz" onclick="window.open(this.href);return false;? Předpokládám, že je třeba flash. Hledal jsme a našel několik různých verzí i výrobců. Je nějaký správný/funkční?
někde jsem četl, že to možné je v opeře po nainstalovaní patche a nebo se na to můžeš podívat v exploreru, ale ten je hrozně nepřehlednej raději využívám operu
Locked

Return to “HTC HD2”