HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Diskuze věnovaná komunikátoru HD2 s 1GHz procesorem
Locked
Tomáš Kubec
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lenovo P780

Post by Tomáš Kubec »

Ty názory, že HD2 nestojí za moc jsou většinou od lidí co HD2 mají jako první WM přístroj. HD2 má jednu hlavní mouchu, kapacitní displej není pro Windows mobile zatím ideální. Jinak je přístroj celkem v pohodě, žádnej velkej průser jako u některých vlajkových Nokií. Jen to díky displeji není má krevní skupina. Je to novorozenec :-) tak mu dejte trochu času. Protože i prakticky každá Symbianová Nokia je jako novinka nepoužitelná. Třeba N95 a 97 řadě to také trvalo než se to dalo používat.
doctorf
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC HD2

Post by doctorf »

Kulík wrote:Mrkni třeba na phonedog.com, videorecenze jsou tam dost vypovídající.
děkuji, dost přesvědčivé, líta to jako můj iP

to marek_proksa: děkuji

to pretorian: ...každý opravdu někdy začíná... :wink:
tomasmedek
přispěvatel
přispěvatel

Post by tomasmedek »

Začínám například já. Jak se, prosím, vyhledá skrytá WiFi? Vím jméno, vím heslo, ale nevím, jak ji najít. Díky.
Tomáš Kubec
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lenovo P780

Post by Tomáš Kubec »

to doctorf:

Code: Select all

..každý opravdu někdy začíná... :wink:
samozřejmě, to problém není, ale jde o to jak
mirekp
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC HD2 dříve nokia

Post by mirekp »

to t.prochazka: můj dotaz ohledně odstranění konektorů 2 a 3 jsem myslel pro dobíjení v autě. mám fm transmiter se vstupem na usb, a tak jsem myslel jestli by se to nedalo použít pro nabíjení při gps v autě. zatím jsem to zkusil jen na chvíli v autě po praze a napsalo to po chvíli - malí nabíjecí proud. v sobotu pojedu na delší cestu a tak zkusím jak to dopadne (nemuselo by to dobíjet, stačilo by, aby to udržovalo :tlem: ).
obrbaz
nováček
nováček

Post by obrbaz »

Tak sem si ho moc neužil. Došel mi poštou v utéry a už je chudák mrzák. Po pádu na zem to nevydržel displej (resp sklo před displejem). Už ho nikomu nepučim.
Rakis
nováček
nováček
Zařízení: HTC Cruise

Post by Rakis »

pretorian wrote:Tohle to vlakno "bylo" celkem zajimave do te doby dokud sem nezacl psat samej novacek :( coz by az tak nevadilo (kazdej jednou zacina)a kdyby to byli jen dotazy ,ale ne stiznosti me se to kouse nebo WM je pomale ... ... chce to tady vice uzivatelu jako je Radek Hulan atd..
Souhlasím, pěkně napsáno. Já jsem sice nováček, ale jen registrací, zařízení s WM používám už dlouho :)
Informační hodnota posledních cca 8 stran příspěvků je nulová, jen samé dotazy na stále stejné věci, co se řešily o stránku dříve. Pokud někdo není schopen si ani pořádně pročíst forum, použít google, projít xda-developers.com, tak snad ani nemá pro něj zařízení s WM smysl a spíš se stal obětí reklamní masáže o skvělém multimediálním zařízení. Bohužel zkušení členové typu pánu Hrmy, Hulána a pod. jsem už ani nepřispívají.
Majesty
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Nokie řady N --> HTC HD2

Post by Majesty »

Jak nešikovně ti to spadlo? Po prohlédnutí a recenzích jsem měl pocit, že to sklo vydrží hodně, aspoň tak na mě působilo. Ale jestli stačí jeden pád.....
t.prochazka
přispěvatel
přispěvatel

Post by t.prochazka »

Lukáš Mano wrote:3D Drivery pro HD2 zde
Tak tohle je fantastické! Hezky to jde vidět na té aplikaci Spin The Battle, co má ve fullscreenu přes celý displej lahev CocaColy. Nechápu, proč něco takového nedokáže udělat HTC samo :-)

-- doplnění předchozího příspěvku (pát pro 04, 2009 9:51) --

Někdo se tu ptal na to, jak na tlačítko vpravo zobrazit menu s 12 ikonami, je to zde:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=547432" onclick="window.open(this.href);return false;

-- doplnění předchozího příspěvku (pát pro 04, 2009 10:18) --

A na jednu věc se raději zeptám. Existuje nějaký oficiální distribuční kanál nových ROM přímo od HTC? Zatím jsem našel odkazy na údajně "oficiální" update ROM a všude je to samý rapidsharelink či něco podobného.

-- doplnění předchozího příspěvku (pát pro 04, 2009 10:21) --
mirekp wrote:to t.prochazka: můj dotaz ohledně odstranění konektorů 2 a 3 jsem myslel pro dobíjení v autě....
To nevím, vím rozhodně jen to, že HD2 (stejně jako i ostatní) je schopno pracovat ve dvou nabíjecích režimech, z nichž při jednom odebírá jen malý proud (což je určeno pro USB porty v PC) a pak v režimu kdy se nabíjí naplno. A tyto režimy jsou od sebe odlišeny právě zapojením prostředních dvou pinů. Na mém předchozím MDA (asus P535) byl rozdíl asi necelých 200mA a 500mA. Na HD2 jsem ještě proud neměřil, ale chystám se na to.
drak21
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: iPhone 6 64gb Space Grey

Post by drak21 »

Jediny offiko kanal pro nove rom je jen ze stranek HTC ale tam zatim bohuzel nic neni:(
t.prochazka
přispěvatel
přispěvatel

Post by t.prochazka »

Jinak kapacitního displeje opravdu není potřeba se bát, pokud tedy vaše práce s MDA nepředstavuje z 90% procent trefování na malá tlačítka. Většina aplikací, které používám je naprosto v pohodě (Spb Time, Igo, GPS Tuner, GCzII, Opera, Opera Mini, Google Maps skoro). Jistě v TotalCommanderu se občas netrefím, ale ten nepoužívám většinu času. Když potřebuju například editovat registry, vytvářet a třídit zástupce, tak se na mobil připojím vzdáleně z PC a ovládám ho myší.

Jediný problém, je to, že někdo zapomněl zvětšit písmo výběru selectboxu. Písmo je tam většinou menší než písmo samotného selectboxu, takže se selectboxy u několika aplikací trochu zápasím. Pokud by někdo věděl o nějakém patchi, který toto řeší, aby selectboxy vypadali jako všech kontextová menu, bylo by to super.

Já teď naopak mám problém ovládat mé staré MDA s rezistivním displejem :-)

-- doplnění předchozího příspěvku (pát pro 04, 2009 10:29) --
drak21 wrote:Jediny offiko kanal pro nove rom je jen ze stranek HTC ale tam zatim bohuzel nic neni:(
Aha, HD2 je moje první HTC, někdo tu psal, že ROMka už je k dispozici i oficiálně, tak jsem myslel, že ji tedy najdu i na htc.com.
Milan Pištělka
smartguru
smartguru
Zařízení: HTC HD2 Leo

Post by Milan Pištělka »

V extrémních případech pomůže snadnějšímu ovládání utilitka Zoomer, která zvětší aplikaci a ovládání prstem je pak trochu snadněší. Bylo to někdy v listopadu na Bleskovkách. Ke stažení zde.
Trapper John
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC HD2, hp ipaq 214

Post by Trapper John »

t.prochazka wrote:
Lukáš Mano wrote:3D Drivery pro HD2 zde

a ty uz jsi to nainstaloval na svoje hd2? A jestli jo jaky jsou tvoje realny dojmy, opravdu je to znat?
Milan Pištělka
smartguru
smartguru

Post by Milan Pištělka »

Já jsem je právě nainstaloval a jsem nadšen. Pochopitelně subjektivně, se mi jeví rychlost zobrazování u graficky náročných aplikací výrazně vyšší. Zkoušel jsem OPERA9.7, OPERA10, iGO8, TT7, Album, Oziexplorer.
Asi nejvíc to bude vidět u her, ale ty já nepoužívám.
stannanek
nováček
nováček
Zařízení: HTC HD2/16GB, PDA ASUS 639

Post by stannanek »

Pro Milan Pištělka: prosím Tě, nainstalil jsem si ten Zoomer a nějak nepochopil jak to má fungovat. Poradíš? Děkuji
Milan Pištělka
smartguru
smartguru

Post by Milan Pištělka »

Po nainstalování se Zoomer musí spustit a v něm se jednoduchým způsobem zakliknou aplikace, ve kterých chceme, aby fungoval a pak se pravým softtlačítkem stroj resetuje a je hotovo. Pak to v příslušné aplikaci funguje tak, že dvojhmatem (dva prsty směrem od sebe) se provede zoom a objeví se dole okno a v něm menší okno, kterým se dá pohybovat ve zvětšené obrazovce.
stannanek
nováček
nováček
Zařízení: HTC HD2/16GB, PDA ASUS 639

Post by stannanek »

Děkuji, prosím, funguje po hard resetu opět čeština? Omlouvám se, pokud to tu někde již bylo.
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

stannanek: Ano, po hardresetu se znovu objeví nabídka s výběrem lokalizace.
priestcz
nováček
nováček

Post by priestcz »

Pánové dospěl jsem k dalším problémům v rámci seznamování s telefonem ( a wm celkově). Prosím o rady:
1) Nevím zda je to vůbec možné, ale rád bych si přiřadil mp3 jako vyzvánění, aniž bych musel cokoliv někam nahrávat a měnit formát, (což uměly telefony už tak před 5 lety) ale tady se mi to nedaří. Mohl by mi někdo poradit?
2) Dále pak otázka směřující k task manageru, zdali existuje nějaká náhrada (odzkoušená) za dutty task managera, u kterého se mi zdá, že telefon zpomaluje.
3) Nevím, zda je to problém pouze u mě, ale po doinstalování zobrazení 4 ikon v řádce u rychlého spuštění na úvodníobrazovce, mi najednou zmizely u kontaktů, které jsem tam měl pro rychlé volání fotky volajícího....setkal se s tím někdo další?
4) Poslední problém řeším u nastavení účtu emailu. V ručním nastavení jsem zadal jméno, heslo, u domény pořádně nevím co nastavit??,server jsem dal http://www.seznam.cz" onclick="window.open(this.href);return false;, šifrované připojení seznam předpokládám nemá. A zahlásí se chyba snychronizace...

A děkuji za předešlé rady, doufám, že jsem tu s podobnými "primitivními" problémy správně... :)
vendaf
nováček
nováček
Zařízení: HTC TOUCH HD2

Post by vendaf »

Myslím, že se mi podařilo "vyřešit" problém se zasekáváním tel. Jednoduše jsem udělal HR a pak zvolil En verzi. Běhalo to bez problémů. Protože neumím dobře anglicky jsem přece jen zkusil znova češtinu a tel. jako by ožil - od té doby se nesekl ani po nainstalování 20 aplikací. Je to zvláštní, ale funguje to.

A teď pár mých dojmů po 14 denní zkušenosti:

1. Psaní se o dost zlepší nainstalováním tweeku snižujícím citlitlivost displeje. Nicméně doufám, že ještě někdo "něco" vymyslí...
2.Jako navigaci používám TomTom7 - bez sekání a problémů. Uprostřed uzavřené místnosti se dvěma okny chytím za minutu 10 satelitů!!!S tím jsem se u HD nesetkal.
3. Zpomalení systému po nainstalování spousty (mnohdy zbytečných) aplikací se mi zdá minimální a únosná - běhá někdy rychleji než můj PC.
4. Dutys Task manag. mi baterii nežere - alespoň to nepozoruji, zpomalení pouze při restartu než se sám spustí (cca 3s)
5. Čitelnost na slunci- používám jej v autě jako navigaci. Displ. může v pohodě sloužit jako kosmetické zrdcátko, ale při nastavení podsvícení na 100% je v pohodě čitelný. U Sunnysoftu už nabízejí antireflexní folii, ale ještě není na skladě.
6. Na přehr. videa CorePlayer - perfektní.
7. Růžová skvrna na foto mi nevadí-fotky nehodlám tisknout ani je dávat do soutěže.

Jen dávejte VELKÝ POZOR na to, aby vám tel. nespadl na zem a to ani s pouzdrem. Mně se to stalo a skleněný displ. ze rozbil jako klasické okno....Protože v servisu mi nepomohli, koupil jsem přístroj nový. To samo o sobě svědčí o tom, že i přes veškeré problémy to s ním není až tak zlé (používám ho pro práci). Shodou okolností jsem jako dárek dostal další, takže jeden prodávám :lol:

Teď jen tři dotazy:

1.Po instalaci a použití BsB Tweaks se mi zrpávy stále objevují jako chat, a ne klasicky jako je tomu u mailů. Asi něco dělám špatně. Pro HD existoval HD Tweak a tam mi to fungovalo perfektně.

2. Na HD jsem používal SPB mobile shell 3, ale tady nemohu, protože po kliknutí na ikonu SMS se mi zobrazí pouze seznam odesílatelů SMS a nejdou rozbalit....U mailů je to v poho.

3. Ve zvláštním vláknu se tady řeší nahrávání hovoru pomocí přídavného softu. Na HD byl vytvořen tveek, který umožnil nahrání i protistrany a nejen přes reproduktor. Bohužel pánové se tam tak "trochu" pohádali a nevyřešilo se nic. Škoda.

Uvítám každou radu. Dííík.
Locked

Return to “HTC HD2”