HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...
Ahoj, pánové, kde stahnu oficiální ROMku 1.48. Já mám verzi 1.43.479.2(70124)WWE. Půjde pak čeština? eště mám jednu otázku, když odinstaluji Task managera, tak jak potom zjistím, jestli mi něco běží na pozadí, nebo to tak v tom TM není, je to jen rychlá volba programu? Děkuji
Jinak já iPhona 3GS 16GB měl, HTC HD2 je lepší.
Jinak já iPhona 3GS 16GB měl, HTC HD2 je lepší.
-
tomasmedek
- přispěvatel

- Zařízení: HTC HD2
Ahoj všem.
Jsem ve světe Windows Mobile úplně nový. Po dobré desítce symbianových telefonů jsem si pořídil HD2. Pročetl jsem si zdejší téma a chci se vás na několik dotazů, které jsou pro vás všechny zřejmě primitivní, ale já se potřebuji zorientovat. Takže, děkuji za shovívavost a těším se na odpovědi:
1) vydávají se pro přístroje HTC firmwary? Kdo je vydává (samo HTC nebo Microsoft), kde se stahují a jak se instalují?
2) říká se tomu vůbec firmware nebo je to zde několikrát zmiňovaný ROM?
3) kde zjistím, jakou verzi mám? Kombinací nějakých tlačítek, nebo je to ve WM jinde?
4) aktuálně, v CZ lokalizaci, je již nějak možné vyřešit zdvojování obrázků v Albech?
Děkuji.
Jsem ve světe Windows Mobile úplně nový. Po dobré desítce symbianových telefonů jsem si pořídil HD2. Pročetl jsem si zdejší téma a chci se vás na několik dotazů, které jsou pro vás všechny zřejmě primitivní, ale já se potřebuji zorientovat. Takže, děkuji za shovívavost a těším se na odpovědi:
1) vydávají se pro přístroje HTC firmwary? Kdo je vydává (samo HTC nebo Microsoft), kde se stahují a jak se instalují?
2) říká se tomu vůbec firmware nebo je to zde několikrát zmiňovaný ROM?
3) kde zjistím, jakou verzi mám? Kombinací nějakých tlačítek, nebo je to ve WM jinde?
4) aktuálně, v CZ lokalizaci, je již nějak možné vyřešit zdvojování obrázků v Albech?
Děkuji.
- YAMATO
- smartmaniak

- Zařízení: Galaxy Note 2
1) Ano, HTC, ovšem často se načekáme. Nepochybně se objeví plno uvařených, často mnohem lepších.
2) Oboje je správně.
3) Settings-Device information-ROM Version...teda jestli to tam HTC nechali
2) Oboje je správně.
3) Settings-Device information-ROM Version...teda jestli to tam HTC nechali
4) česká verze nová není, použije se WWE Eastern Europe... čeština možná bude šasem ke stažení ze SSoftu, ale nedoporučuji ji používat, nová verze 1.48 vyřešila problém s obrázky
- YAMATO
- smartmaniak

- Zařízení: Galaxy Note 2
To je ta čeština na HD2 fat tak zprasená? Já třeba na HD nemám se SS problém, teda až na to, že strašně trvalo, než ji vydali, ale problém prý byl u HTC.
Mně se každopádně zrychlil po tom, co jsem jí vykopl. A dost lidí se zmiňuje tak různě po netu o tom, že jim tel. laguje a blbne, údajně je to zásah do registrů a ne úplně povedený... Takže osobně po zkušenostech ze starších zařízení kde byla problematická (Cruise, Kaiser, Diamond) bych tomu docela i věřil a raději bych jí nedoporučoval...
Není zprasená, funguje OK.
Ahoj,mam dotaz potreboval bych ztlumit reproduktor pri hovoru. Zkusil jsem bocni ovladani hlasitosti tak i ovladani zvuku v telefonu ale stale je to moc hlasite je slyset skoro kazde slovo a dost zretelne coz neni pri pracovnich hovorech zrovna dobre. Existuje na to nejaky program ci se to da nejak nastvit jeste v telefonu a jen jsem na to neprisel. diky moc za rady jinak se samozrejme jedna o HD2 presto ze u zarizeni mam samsung diky
Zatím nemám zkušenost se smartphony. DOteď používám diář, mobil a notebook, ale ne vždy chci mít a můžu mít po ruce všechna tři zařízení. Má představa je že HD2 všechna 3 zastoupí. Delší texty samozřejmě budu i nadále psát na notebooku. Rád bych poprosil o vyjádření lidí co HD2 používají převážně k práci. Díky!Petulinek wrote:Můj názor - pokud hodně píšeš a jsi zvyklý na HW klávesnici, volil bych spíš Touch Pro2, pokud to chceš spíš jen na čtení, kalendář, internet, obrázky, filmy s minimem psaní - potom HD2 kvůli úžasnému displeji a rychlosti. Jinak co se týká toho co zmiňuješ - mail, Outlook, PDF atd., vyhovují zařízení s WM 6.5 perfektně.
Zdravím,tomasbike wrote:Přátelé, pomozte prosím neznalému a nerozhodnému v rozhodování. Silně uvažuji o koupi zařízení jenž by mi usnadnilo moji práci. Očekávám, že z něj budu moci telefonovat, psát sms, mms, přečtu si v něm maily, bude mít kalendář a především i úkolovník, obojí s možností synchronizace s MS Outlook, otevřu v něm ceníky v excelu, přečtu si pdf dokument, bude se dát použít jako přehrávač mp3, ale i jako diktafon při záblesku inteligence kdy mne napadne něco k zaznamenání. Občas přivítám GPS navigaci, surfování na netu. Přivítal bych i slovník popř. překladač. A teď otázka do pléna. Je pro mne vhodný HTC HD2? Přivítám i doporučení na jiná zařízení splňující co nejvíce mé požadavky. Děkuji všem za názor či radu.
řeším podobný problém, začal jsem od nové N E52, přes N E75, k Samsungu Omnia Pro a Omnia II a už jsem u HTC HD2. Nevím jestli teady ten můj příspěvek patří, ale potom co tady čtu tak se pomalu budu "vracet zpátky". Zkus se podívat na N 75. E 52 také není špatná ale já už cca 10 let používám buď HW, nebo SW qwrtz (qwerty) klávesnici. HTC HD2 se mi moc líbí, ale vzhledem k tomu, že budu ve WM nováček, tak váhám. Ještě, že jsou taková fóra. Všem moc děkuji za důležité informace, které můžou pomoct u rozhodování, abych nekoupil něco s čím se budu pak několik měsíců trápit, aby to fungovalo jak má. Už mne to nebaví, ale fandím všem, které to zajímá. Děkuji.
- jacek
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note
to Lord Evil : tady řeší hlasitost - http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=588925" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Majesty
- přispěvatel

- Zařízení: Nokie řady N --> HTC HD2
Tak ještě jeden příspěvek s informační hodnotou 0.M.O. wrote:Zase. Chápu, že máš nejspíš literární chvilku, ale v Tvém příspěvku vidím informační hodotu 0, s výjimkou toho, že by jsi chtěl odkoupit HTC.Majesty wrote: Na základě reklamy se dnes kupuje naprosto všechno a i podstatně dražší věci. Že si lidi nezjistí předem vlastnosti, v době internetu a mobilní komunikace věc naprosto jednoduchá, je problém právě jen a jen těch uživatelů. Pak se člověk jen těžko vyvaruje koupě věcí, které mu nejsou k ničemu, neodpovídají jeho požadavkům a v podstatě je ani nepotřebuje. Je pak jednoduché nadávat a hanit. ..
Štve mě, když někdo reaguje úplně na něco jiného, než by měl. Neřeší se tady papírové vlastnosti telefonu, které si snad každý zjistí, ale to, že je telefon pomalý a zasekává se. To se nikde nedočteš. Taky se tady neřeší to, že by telefon byl pro někoho k ničemu díky technickým parametrům.
Vážený pane, že jste vztahovačný, to je bohužel Váš problém. Můj příspěvek byl myšlen obecně. Teď tedy přímo k Vám. Každý alespoň průměrně inteligentní člověk chápe, že toto fórum je právě od toho, aby se nalezlo řešení chybných výrobků, které nám bohužel přináší tahle doba. Že Vy sám si nejste schopen poradit s tak banální věcí jako mt, je vážně politováníhodné. Chápu, přístroj je opravdu na první pohled složitý a zřejmě proto jste vyhledal služby tohoto fóra, měl jste zkrátka nějaký problém. Naštěstí tu jsou lidé, kteří jen nekritizují, ale snaží se plodně jednat a hledat stále nová řešení. Tito lidé nejsou tak omezení a o nalezená řešení jsou ochotni se podělit a těm je taky třeba děkovat. Nejsou líní a mají něco v hlavě. Takže potom Vy si takové řešení najdete a hezky z tepla Vašeho obýváku a Vaší pohovky si svůj zádrhel vyřešíte. A jestli se řešení Vašeho problému ještě nenašlo, pak se uchýlíte k tvrdé kritice a hanění něčeho, čemu vlastně ani nerozumíte. Takže si buď kupte nějaký jednodušší přístroj, (osobně bych doporučil např. přístroj Aligator A300, je opravdu jednoduchý), zkuste sám najít řešení nějakého problému aby potom Vaše příspěvky měli více než 0 hodnotu a nebo pokládejte dotazy ohledně svého problému a hezky v klidu a teple domova vyčkejte až to někdo vyřeší.
po vcerejsi diskusi plne rozporuplnych nazoru jsem si dnes dosel HD2 vyzkouset na vlastni kuzi do obchodu, abych tu neplacal do vody. abych moc nespamoval pripadne vyvolaval flame, vezmu to zkratka.
samotny telefon vypada solidne, zpracovani je pekne, nicmene nic prevratneho u telefonu za ty penize. vypada obycejne. kdo se boji velikosti nebo vahy, tak muzu ujistit, ze je to naprosto v pohode. no, a to by byly asi tak vsechny klady, ktere jsem nasel. tedy samozrejme az na papirove predpoklady zarizeni jako takoveho, ktere disponuje nepochybne fenomenalni sadou hardwaru, mezi mobily nevidanou.
pristupme k nevyhodam. prvni vec je pomalost systemu, ktery ma prodlevu v radech stovek milisekund u kazdeho ukonu - otevreni kontextoveho menu, spusteni jednoduche aplikace (sms, kontakty, kalendar...) atd. i pri blbem listovani mezi obrazovkami je znat zpozdeni ukonu; je to jako koukat na film v 15fps. dotykove ovladani zakladnich funkci neni idealni, a stojim si za tim, ze iPhone je k ovladani prstem mnohonasobne lepe pripraven - kdo tvrdi, ze ne, nemuzu s nim souhlasit. iPhone jsem v ruce mel taky, a pohyb v menu a v aplikacich je nesrovnatelne prijemnejsi - rychlejsi, plynulejsi, intuitivnejsi.
dale me velmi zklamala virtualni qwerty klavesnice "na sirku", ktera je nepresna az beda a psat se na ni da pouze kdyz pisete rychlosti "hledam kazde druhe pismenko". iPhone ma taky kapacitni displej, a psani je na nem opet o rad vyse - pravdepodobny diky softwarove uprave dotykovych ploch jednotlivych klaves. k ostatnim vecem nemohu rict zadny verohodny nazor, protoze casu bylo malo, nicmene z meho pohledu mi tato zkusenost stacila, abych HD2 zavrhl jako svuj budouci telefon. ok, je to sice muj prvni dojem, nicmene ten je u vsech veci (nebo lidi) objektivne nejdulezitejsi.
i kdyz prihlednu k tomu, ze jsem HD2 mel v ruce pouze nějakych deset patnact minut, nemuzu se ubranit tomu, ze hodne uzivatelu se tady (a na podobnych forech) bije v prsa jaky si koupili skvely stroj, ale to nikoliv z duvodu samotnych praktickych kvalit stroje, ale pouze teoretickych schopnosti HW a SW a toho, ze maji nejlepsi masinu na trhu. Nepochybuji, ze HD2 je velice vykonnym mobilem, ze je to zajimavy kus techniky a ze ma spoustu inovativnich veci, ktere nikdo jiny dosud v jednom zarizeni nespojil, ale ruku na srdce: jako mobil tento stroj silne, silne pokulhava. je to vec pro hracicky, kteri u toho chteji travit hodiny jenom kvuli instalaci aplikaci, ale pro lidi, kteri potrebuji prijit, neresit a intuitivne pouzivat, je HD2 ztracena vec.
jsem presvedcen, ze i kdyz moje slova asi nepadnou na urodnou pudu, uzivatelum, kteri koupi HD2 zvazuji, mohou pomoci. protoze vybalit z krabice tak drahou vec, a nasledne zjistit, ze me dohani k silenstvi, neni prijemny pocit (zejmena s blizicimi se Vanoci). diky za vas cas.
samotny telefon vypada solidne, zpracovani je pekne, nicmene nic prevratneho u telefonu za ty penize. vypada obycejne. kdo se boji velikosti nebo vahy, tak muzu ujistit, ze je to naprosto v pohode. no, a to by byly asi tak vsechny klady, ktere jsem nasel. tedy samozrejme az na papirove predpoklady zarizeni jako takoveho, ktere disponuje nepochybne fenomenalni sadou hardwaru, mezi mobily nevidanou.
pristupme k nevyhodam. prvni vec je pomalost systemu, ktery ma prodlevu v radech stovek milisekund u kazdeho ukonu - otevreni kontextoveho menu, spusteni jednoduche aplikace (sms, kontakty, kalendar...) atd. i pri blbem listovani mezi obrazovkami je znat zpozdeni ukonu; je to jako koukat na film v 15fps. dotykove ovladani zakladnich funkci neni idealni, a stojim si za tim, ze iPhone je k ovladani prstem mnohonasobne lepe pripraven - kdo tvrdi, ze ne, nemuzu s nim souhlasit. iPhone jsem v ruce mel taky, a pohyb v menu a v aplikacich je nesrovnatelne prijemnejsi - rychlejsi, plynulejsi, intuitivnejsi.
dale me velmi zklamala virtualni qwerty klavesnice "na sirku", ktera je nepresna az beda a psat se na ni da pouze kdyz pisete rychlosti "hledam kazde druhe pismenko". iPhone ma taky kapacitni displej, a psani je na nem opet o rad vyse - pravdepodobny diky softwarove uprave dotykovych ploch jednotlivych klaves. k ostatnim vecem nemohu rict zadny verohodny nazor, protoze casu bylo malo, nicmene z meho pohledu mi tato zkusenost stacila, abych HD2 zavrhl jako svuj budouci telefon. ok, je to sice muj prvni dojem, nicmene ten je u vsech veci (nebo lidi) objektivne nejdulezitejsi.
i kdyz prihlednu k tomu, ze jsem HD2 mel v ruce pouze nějakych deset patnact minut, nemuzu se ubranit tomu, ze hodne uzivatelu se tady (a na podobnych forech) bije v prsa jaky si koupili skvely stroj, ale to nikoliv z duvodu samotnych praktickych kvalit stroje, ale pouze teoretickych schopnosti HW a SW a toho, ze maji nejlepsi masinu na trhu. Nepochybuji, ze HD2 je velice vykonnym mobilem, ze je to zajimavy kus techniky a ze ma spoustu inovativnich veci, ktere nikdo jiny dosud v jednom zarizeni nespojil, ale ruku na srdce: jako mobil tento stroj silne, silne pokulhava. je to vec pro hracicky, kteri u toho chteji travit hodiny jenom kvuli instalaci aplikaci, ale pro lidi, kteri potrebuji prijit, neresit a intuitivne pouzivat, je HD2 ztracena vec.
jsem presvedcen, ze i kdyz moje slova asi nepadnou na urodnou pudu, uzivatelum, kteri koupi HD2 zvazuji, mohou pomoci. protoze vybalit z krabice tak drahou vec, a nasledne zjistit, ze me dohani k silenstvi, neni prijemny pocit (zejmena s blizicimi se Vanoci). diky za vas cas.
- Kulík
- častý přispěvatel

- Zařízení: HTC HD7 32GB,SGSII,Sensation,Flayer 32GB,HD2 A2.3.
cDoctorf: nebyl bych tak pesimistický, přispěvatelé typu M.O. nelze brát vážne, mrkni na recenze, vyšlo jich už dost,pak mrkni na zkušenosti normálních lidí. Po měsíci užívání mohu potvrdit, że HD2 je skvělé zařízení. Mimochodem, teď z něj píši
.
Děkuji. Další plusový bod. Celkem vážně o HTC HD2 uvažuji, akorát si v tom musím udělat trochu jasno.
recenze ok, ale nezapomen, ze az na naprosto vyjimecne pripady je recenzent tlacen casem a potrebuje recenzi predevsim vydat. tim padem projde vsechno, co telefon umi, napise o tom, a samozrejme v pripade HD2 nemuze napsat nic spatneho, protoze fakticky a na papire vypada ten mobil skvele. o chybach, ktere nemuze objektivne prokazat, 90% recenzentu logicky nepise, protoze se pak dostava do velmi nezavidenihodne situace. tim padem i kdyz mu neco nesedne, nemusi se to v recenzich objevit.Kulík wrote:cDoctorf: nebyl bych tak pesimistický, přispěvatelé typu M.O. nelze brát vážne, mrkni na recenze, vyšlo jich už dost,pak mrkni na zkušenosti normálních lidí. Po měsíci užívání mohu potvrdit, że HD2 je skvělé zařízení. Mimochodem, teď z něj píši.
to o dost zajimavejsi jsou nazory lidi jako treba tady, samozrejme vcetne kuprikladu tveho, kdy jsi s mobilem spokojeny. proc ne. nicmene i presto by se mely respektovat i diametralne odlisne nazory, ze HD2 proste nestoji za moc.
- Kulík
- častý přispěvatel

- Zařízení: HTC HD7 32GB,SGSII,Sensation,Flayer 32GB,HD2 A2.3.
Mrkni třeba na phonedog.com, videorecenze jsou tam dost vypovídající.
to jacek:diky ale tam resi hotfix a nikde zadny link tnz netusite nekdo co s tim nez neco vyleze...
-
marek_proksa
- častý přispěvatel

- Zařízení: LG G3, note 8.0
to doctorf
HTC HD2 mam asi měsíc, jsem naprosto spokojen , me druhé WM, předtím symbian...jsem běžný uživatel, užívám přístroj k čemu je určen, žádná nestabilita, restarty, zamrzání, pomalost...vše funguje jak ma, říkám nemám vyhrad, těch pár chyb co se řeší i tady mně zatím neberou (růž. fotky, stránkování kalendáře,alba v galerii)...myslím že to nějaká další ROM vyřeší..
a jinak podle mně tyhle, velice užitečné,fora jsou hlavně na to aby se tady mohl uživatel poradit a hledat řešení nějakého problému, to je naprostá většina příspevků...pak když si je přečte člověk uvažující o koupi tak musí nabýt dojmu že poruchovější zařízení snad neexistuje...toť můj nazor
HTC HD2 mam asi měsíc, jsem naprosto spokojen , me druhé WM, předtím symbian...jsem běžný uživatel, užívám přístroj k čemu je určen, žádná nestabilita, restarty, zamrzání, pomalost...vše funguje jak ma, říkám nemám vyhrad, těch pár chyb co se řeší i tady mně zatím neberou (růž. fotky, stránkování kalendáře,alba v galerii)...myslím že to nějaká další ROM vyřeší..
a jinak podle mně tyhle, velice užitečné,fora jsou hlavně na to aby se tady mohl uživatel poradit a hledat řešení nějakého problému, to je naprostá většina příspevků...pak když si je přečte člověk uvažující o koupi tak musí nabýt dojmu že poruchovější zařízení snad neexistuje...toť můj nazor
Tohle to vlakno "bylo" celkem zajimave do te doby dokud sem nezacl psat samej novacek :( coz by az tak nevadilo (kazdej jednou zacina)a kdyby to byli jen dotazy ,ale ne stiznosti me se to kouse nebo WM je pomale to je hrozne procitat PROSIM LIDI co mate podobne naroky jak uzivatel "kardzi" NEKUPUJTE si zadne zarizeni s WM, nema to pro Vas smysl vyhozene penize (radsi si kupte Motofon F3 na volani a sms,PSP na gamesky,TomTom ONE na navigaci,a nejakej netbook na ICQ a net atd.. vyjde Vas to na podobne penize a nebude se muset rozcilovat na nefunkcnosti daneho pristroje "HD2" z vlastni nevedomosti/bl...ti ty zarizeni co jsem Vam napsal jako nahradu jsou jednoduche a funkcni bez zasahu do systemu (pokud nejaky ma)
proste jsem chtel jen napsat ze by bylo fajn kdyby se to tu trosku promazalo a mel pristup jen uzivatel co ma WM dele nez 1/2 roku ostatni se mohou dotazovat ve vlaknu pro to urcenem (novacek/remcal) pripade se muze zalozit vlakno HD2 novacek/remcal jen pro info "remcalum" osobne Telefon s WM uzivam od roku 2002 a denne prijdu do styku s desitkama telefonu ruznych OS nebo bez nej takze se necitim jako uzivatel co o tom nic nevi at uz o wm ci jine platfome chce to tady vice uzivatelu jako je Radek Hulan atd..
proste jsem chtel jen napsat ze by bylo fajn kdyby se to tu trosku promazalo a mel pristup jen uzivatel co ma WM dele nez 1/2 roku ostatni se mohou dotazovat ve vlaknu pro to urcenem (novacek/remcal) pripade se muze zalozit vlakno HD2 novacek/remcal jen pro info "remcalum" osobne Telefon s WM uzivam od roku 2002 a denne prijdu do styku s desitkama telefonu ruznych OS nebo bez nej takze se necitim jako uzivatel co o tom nic nevi at uz o wm ci jine platfome chce to tady vice uzivatelu jako je Radek Hulan atd..