Vyšla nová verze Opera Mobile 10 a Opera Mini 5

Diskuze o operačním systému Windows Mobile 6/6.1/6.5 a dalších vývojových větvích (6.5.x)
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

Opera dnes uvolnila nové testovací verze mobilních prohlížečů Opera Mobile 10 beta 2 a Opera Mini 5 beta 2. Kromě opravy několika bugů a zlepšení stability výrobce konečně aktivoval funkci Opera Link, díky které si můžete mobilní prohlížeč sesynchronizovat s tím desktopovým. Přenesou se vám vaše oblíbené stránky, nastavení vyhledávačů a také oblíbené stránky z funkce Speed Dial. Vylepšení doznal také Download Manager pro stahování souborů.

Image Image Image

Odkazy pro stažení nových verzí
Opera Mobile 10 beta 2 pro Windows Mobile Pocket PC (CAB, 4,6 MB)
Opera Mini 5 beta 2 (Java)

Další informace naleznete na Opera.com, přečíst si můžete také naše preview Opery Mobile 10.
Tomáš Kápl
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 930

Post by Tomáš Kápl »

Konečně je na světě první verze s Opera Linkem, ale bohužel nefunguje přizpůsobení stránek displeji. Bylo to poměrně dobře funkční v Opera Mobile 9.5 a nevím proč to zrušili. Nebo jsem něco přehlédl v nastavení? Vadí mi, když jdu na touch.facebook.com, tak musím jezdit do stran. Případně mohu nastavit zoom na menší hodnotu, ale to nevydím jako řešení. A navíc nefunguje ani zoom bar (HTC Touch Pro2).
Kamil Pulicar
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia

Post by Kamil Pulicar »

Nevíte z jakého důvodu mi Opera mobile 10 načte cca 10% obrázků a místo ostatních zbyde prázdné místo s křížkem?
MrViki
nováček
nováček
Zařízení: Iphone 5S 64 GB

Post by MrViki »

Přiznám se, že jsem nikde možnost synchronizace oblíbených položek nenašel... :-(
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor

Post by Jiří Hrma »

MrViki: Stačí zapnout funkci Opera Link v Nastavení Opery Mobile, pak zadáš svoje uživatelské jméno a heslo a ono se ti to sesynchronizuje (za předpokladu, že máš tuhle funkci aktivní v PC verzi prohlížeče).
MrViki
nováček
nováček
Zařízení: Iphone 5S 64 GB

Post by MrViki »

Super, jsem slepej. Díky :-)
uni
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy S8+ DS, Apple iPad Air Wi-Fi

Post by uni »

Já nevím jak u vás, ale u Mini mi to zesynchronizovalo jen speed dial, u Mobile to píše chybu o nějakém formátu. Takže z jedné mizerné bety do druhé...
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Galaxy Note 2

Post by YAMATO »

U OM je bohužel stále přítomný problém s taby...při otevření dalšího...někdy pátého, jindy třeba už třetího...dojde ke shození všech - "This page has been cleared to save memory. Pleae press reload to visit it again." Kdyby bylo jasně dané, kolik tabů lze bezpečně otevřít, tak není problém, takto je to na pikaču a vracím se zpět k ruské úpravě sprastaré OM 1.2, kde není problém otevřít deset i více oken bez podobných schválností...
skurakai
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC TyTn II, WM 6.1

Post by skurakai »

Bohužel stejná zkušenost jako kolega nade mnou.

Synchronizace Opera Mobile nefunguje s chybovou hláškou

Image

-- doplnění předchozího příspěvku (stř pro 02, 2009 16:47) --

Jak jsem chytrý tak jsem hloupý.

Operu Mobile odinstalujte, manuálně smažte starý nekompatibilní profil a poté ji znovu nainstalujte. Chybová hláška zmizí avšak poté se mi synchronizuje pouze speed-dial. Bookmarks nikoliv.
radospol
smartstar
smartstar
Zařízení: Huawei U8650 (sonic)

Post by radospol »

Ja som spokojny uz s prvou betou,prisposobenie stranok na displeji je paradne.Otvorenych viac zaloziek je tiez bez problemov. Synchro som neskusal.
Tomáš Kápl
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 930

Post by Tomáš Kápl »

Přizpůsobení stránek na displej je parádní? Když se přihlásíte na touch.facebook.com, tak se vám to přizpůsobí šířce displeje? U mě to tak rozhodně nefunguje. :-(
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor

Post by Jiří Hrma »

Při synchronizaci mi fungují pouze stránky ze Speed Dial + napovídání webů z oblíbených při zadávání adresy. Ale přímo v záložkách stránky nevidím a nefunguje ani synchronizace vyhledávačů. Snad to opraví v další verzi.
radospol
smartstar
smartstar

Post by radospol »

kapl.tom wrote:Přizpůsobení stránek na displej je parádní? Když se přihlásíte na touch.facebook.com, tak se vám to přizpůsobí šířce displeje? U mě to tak rozhodně nefunguje. :-(
touch.face... nepouzivam,ale skusil som a neprisposobi sa na sirku. ale o tri milimetre je sirsia.:) Co povazujem za bezproblemove.
Bobanovicz
smartguru
smartguru
Zařízení: Samsung Galaxy Note

Post by Bobanovicz »

Záložky se bohužel nesynchronizují s defaultními v desktopové Opeře, ale vytvoří se složka "Opera Mini" a ta se synchronizuje s mobilní Operou.
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Galaxy Note 2

Post by YAMATO »

Tak jsem nakonec zkusil i tu Operu Mobile, ale musím konstatovat, že je to snad ještě horší než 9.5, co mám v HD defaultně. Opera dělá jednu změnu za druhou a z mého pohledu je to čím dál horší. Škoda, že vývoj Fenecu se nějak protahuje, ještě že je tu NetFront.
radospol
smartstar
smartstar

Post by radospol »

mne pride velmi dobre vynovena.100x lepsia nez 9.5,7
Kwazzy
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: HTC HD2

Post by Kwazzy »

Ovladani ma 10 uz skoro takove,jak bych si to predstaboval.Chybi mi automaticka rotace,ale snad se to bude dat upravou v registru.Zoom po kliknuti je tak akorat pro cteni,nevim ale proc se to neprizpusobi displeji.Mozna to jeste najdu v nejakem popisu na XDA.Turbo mod je diskutabilni,skoro by sa dalo rict,ze by mohl bezet furt aby to nezdrzovalo.Nektere reakce na dvouklikzoom jsou byd moji neohrabanosti chaoticke,ale jinak se uz tesim na konecnou verzi.Tohle vse psano pres 10tku a pohoda. ;)

PS:Nevite nekdo jak nastavit TF aby byla OM10 prioritni a po kliknuti na zemekouli byla otevrena prave 10tka?Nebo jak z ROM odinstalovat 9.5ku?
vasin
nováček
nováček

Post by vasin »

Jiří Hrma wrote:MrViki: Stačí zapnout funkci Opera Link v Nastavení Opery Mobile, pak zadáš svoje uživatelské jméno a heslo a ono se ti to sesynchronizuje (za předpokladu, že máš tuhle funkci aktivní v PC verzi prohlížeče).
Sakrys ale ja v nastaveni tlacitko pro Opera Link nemam ??? Smarja jak to?

Mam:
Load Images, Opera Turbo, Mobile view, Fulscreen mode, zoom, privacy, advanced
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor

Post by Jiří Hrma »

Jinak synchronizace vyhledávačů funguje, beru zpět co jsem k tomu psal výše. Jen nefungují ty předdefinované "klíče" z desktopové verze, tzn. třeba pro vyhledávání filmu na csfd.cz mi stačí do lišty napsat "csfd Nazev filmu" a hned mě to dá výsledky z csfd.cz, docela tohle používám ;) u Opery Mobile je nutné vyhledávač ručně změnit přes tu malou šipku u textového pole.

vasin: Netuším, zkus odinstalovat, smazat soubory co tam po Opeře zbudou a znovu nainstalovat.
majkls89
nováček
nováček
Zařízení: HTC HD2

Post by majkls89 »

to nejde na šířku? na akcelerometr to nereaguje a ani na zoomovani prsty je nepoužitene :(
Post Reply

Return to “Windows Mobile 6/6.1/6.5/6.5.x”