Problém s displejem

Diskuze o komunikátoru HTC Touch Pro (Raphael)
Razor339
nováček
nováček
Zařízení: Htc Touch Pro

Problém s displejem

Post by Razor339 »

Zdravím, mám jeden problém s displejem.
Displej normálně na dotyk funguje, vše zobrazuje v pořádku, ale poslední dobou z ničeho nic prostě začne blikat. (blikání vypada jako kdyby na počítači na monitoru byla malá frekvence nějak tak to poblikává). Bliká jen asi 1cm pruh horizontálně dole na displeji jak je napsáno teenfon a programy zde je to nejvíce vidět, avšak poslední dobou se stane že někdy poblikávání sice méně viditelné se rozšíří skoro po celém displeji. A jěšte je problmém že jak zrovna dole bliká ten pruh tak jak dám zobrazit fotky, nebo neco přes cely displej tak dole normalně přes obrázek jde videt ne zcela z plna napis telefon a programy. Je to celkem otrvané když si prohlížím obrázky a začne vám blikat dole displej. Mám originální rom 1.90.401.1.wwe. Uvažoval jsem o HR ale myslím že to nepomůže, asi bude nějak vadný hardware. Měl jste nekdo podobný probmlém ??
ZKusím když tak přidat fotku, pokud to půjde dobře vyfotit, ale tedka to zrovna nědělá :) vidím to na reklamaci :(

Díky všem za rady

Takže jste se nidkdo nesetkali s tímto problémem že takhle blbne(bliká) displej ???
Speedman10
nováček
nováček
Zařízení: Nokia Lumia 920

Problém s displejem

Post by Speedman10 »

zdravím tak s tímto mám taky menší problém až poslední dobou... není to na reklamaci? to blikání mě nejvíc stve !! :evil:
Razor339
nováček
nováček

Problém s displejem

Post by Razor339 »

Asi to bude na reklamaci, hardreset to podle me nenapraví ještě jsem to nezkoušel, (zkusím) ale vidím to tak že asi co nejdříve napíšu do servisu a dám to asi na reklamaci, je to fakt otravné. (snad to spraví rychle potřebuji svoje htc pořád :)
Uvidíme jak dopadnem :D
kofr
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Zařízení: HTC touch pro

Problém s displejem

Post by kofr »

Tak mám taky ten samý problém s LCD. Většinou v levém spodním rohu začne kousek blikat a jakoby tam zůstane minulá obrazovka. Je to dost průhledné, ale vidět to je a někdy se to objejí i pravém spodním rohu, resp. celý spodek displeje. Je to bohužel dost nepravidelné, takže nevím jak to reklamovat. Už to někdou zkoušel reklamovat?
vaseks0001
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC HD2

Problém s displejem

Post by vaseks0001 »

me tohle delalo taky. Po flesovani nove rom se to zpravilo a uz je to dobre. Je to chyba romky
berczo
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nějaký pracovní nucený nástroj, než bude Passport

Problém s displejem

Post by berczo »

Můžete napsat jak jste dopadli s reklamací ?
sairon
nováček
nováček
Zařízení: QTek 8310 / HTC Touch Pro

Problém s displejem

Post by sairon »

Tak tenhle problém pozoruji taky, stává se to na šedém pozadí a podle xda-developers je to chyba některých displejů na TP... Takže to vidím na reklamaci... :/
Razor339
nováček
nováček

Problém s displejem

Post by Razor339 »

Zdravím, tak jsem tento problém vyřešil htc jsem posalal na reklamaci, popsal jsem podrobně závadu a take jsem přidal fotografii (pokusil jsem se to vyfotit ve tme celkem to šlo) a jak dopadla reklamace ??? Ani ne za 14 dni, myslim že asi 10 dni a htc je opraveno závadu pochopili, a o stavu reklamace je napsáno jen závady popsané zákazníkem se projevily, oprava: LCD displej vyměněn, a navic sem jim ješte psal že mam nejake divne tlačitko na qwerty klavesnici. Tak mám vyměněný displej i klávesnici, už jen čekám ež mi htc dorazí zdřejmně v pondělí.
Hodně štěstí při vašcich reklamacich.

Ale trvalo mi to než jsem to tam poslal furt se mi nechtělo, ale nakonec sem rád 14 dni a htc bude doma v pořádku a už jen stačí znovu si hrát s timto komunikátorem :D
vaseks0001
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC HD2

Problém s displejem

Post by vaseks0001 »

Ja jsem cetl na jednom forum o tehle problematice a skoro kazdej htc touch pro tuhle chybu ma, neprojevi se okamzite. jedna se o vyrobni chybu. je to jen nazor
sairon
nováček
nováček

Problém s displejem

Post by sairon »

Link? Podle xda-developers to je HW chyba určitých displejů, všichni, kterým byl vyměněn (je tam asi tak 5 threadů o problémů) potvrzují, že to zmizelo. Konkrétně je ten post tady: http://forum.xda-developers.com/showpos ... stcount=33" onclick="window.open(this.href);return false;

Uvidíme, jak dopadne Razor339. Já to začnu řešit v pondělí...
Razor339
nováček
nováček

Problém s displejem

Post by Razor339 »

Tak htc už mam doma, displej tedy vyměnili, vymenili mi take qwerty klavesnici. Mobil používam, byl několikrát vypnut a zapnut a po blikání ani stopy, takže to jede v pohodě.
Akorát jsem zjistil že kromě výměny dílů, také dělali neco s romkou, při zapnutí telefonu byl v tovarním nastavení. To je zcela normální, verzi rom tam mám stejnou ale asi ji přehráli, protože mi uplne zmizela česka lokalizace od sunnysoftu včetně interwriter. Ale co už, stejně jsem chtěl flashnout tu novou originalni rom od htc, na sevem htc mam porad starou :D,
a ta angličtina mi nějak extra nevadi, časem si člověk zvykne. aspone je to v to aj jazyce rychlejši.
sairon
nováček
nováček

Problém s displejem

Post by sairon »

Jojo, pravděpodobně zjišťovali, jestli za to nemůže ROM, pokud neměnili desku. Poslední oficiální ROM pro HTC prodávaný u nás včetně lokalizace a Interwrite seženeš tady: http://www.sunnysoft.cz/htc/" onclick="window.open(this.href);return false;
Klávesnici vyměnili jen tak z rozmaru nebo s ní taky něco bylo? Já jsem se tam dneska zastavil (dvouhodinová cesta do Tábora, přijemná zábava na volné úterý :D ) a slečna na recepci mi řekla, že má kolegyně, která běžně přijímá reklamace, poradu. Tak jsme tam sepsali protokol, dal jsem jim telefon s docela dlouze popsaným popisem závady a fotkou a zase šel. Oprava prý bude tak na týden, možná i dřív. Pokud je to pravda, měl bych radost :)

Jinak můj návod na reprodukci závady je asi takovejhle:
- zařízení se restartuje, nechá se naběhnout TouchFlo
- displej se nechá samovolně zhasnout, po zhasnutí se krátkým stisknutím power nechá opět rozsvítit
- předchozí krok se několikrát opakuje
- stiknutím tlačítek pro změnu hlasitosti nebo vysunutím klávesnice se vzniklý jev zvýrazní

Ještě je vhodný vypnout automatickou regulaci podsvícení a vytáhnout ho na max, pak je to vidět fakt výrazně.

Edit: A koukám, že tam kolegyně nakonec dorazila a zaevidovala mojí reklamaci. Zatím to vypadá takto:
Stav zakázky: Zařízení je doručeno do servisního střediska. Čeká na opravu či cenovou nabídku.
Reklamovaná závada: MT má problém s problikávání čísti displeje - viz příloha

Tak to budu průběžně sledovat a informovat, jak to tam probíhá :)
Razor339
nováček
nováček

Problém s displejem

Post by Razor339 »

J u te klavesnice jsem jim napsal že jedno tlačitko je poněkud vysunute a mačká se obtížněji než ostatní, tak tam dali celou novou klavesnici.
Ten odkaz co si tu dal tak ten interwriter jak je u toho download language localization, je demo? nebo je to plna verze, i ta lokalizace. zdarma nebo je to placene.
Každopádně dík za stránku asi si to odtamtud stáhnu tu rom.
sairon
nováček
nováček

Problém s displejem

Post by sairon »

Ne-e. Musíš mít tu verzi ROM, co tam je uvedená (dá se případně stáhnout taky tam), po instalaci nainstaluješ, do ROM se přidá extPKG, kterej se při dalším hard resetu pustí a nainstaluje. Je to plná verze, ale jen pro telefony, který byly oficiálně distribuovaný jako CZ.

Edit: průběh reklamace: 1. 12. odevzdán do servisu, večer zaevidována zakázka
2. 12. dopsány detaily do zakázky (příslušenství, opraveny překlepy :) )
3. 12. stav změněn na "právě se opravuje"
- v pozdních odpoledních hodinách přibylo:
Zjištěná závada: Závady popisované zákazníkem se projevily.
Zpráva technika: Na zařízení byla provedena záruční oprava: Výměna LCD displeje a datového flex kabelu.

Mám radost :) Bohužel jsem mimo doručovací adresu, takže opraveného Raphíka uvidím asi až v pátek :(
Razor339
nováček
nováček

Problém s displejem

Post by Razor339 »

Hm tak máš to opravené celkem rychle, výmena datoveho flex kabelu je myšleno ten mezi dvěma částmi mobilu klavesnice a vrchu ??

Mě celkem štve že při vysunutí qwerty klavesnice mi to ted cinká více než před opravou, bouhužel to je vlastnost těchto htc, ale co nadelame.
sairon
nováček
nováček

Problém s displejem

Post by sairon »

Tak telefon se mi dneska dostal do ruky, vypadá v pořádku, ale mrzí mě, že jsem vzhledem k výměně předního krytu přišel o fólii. Zkusím jim ještě napsat, jestli mám nárok na zaslání nové fólie :)

Edit: Během pěti minut přišla odpověď, která mě nepotěšila:
Dobrý den,
V případě výměny displeje se stará folie nechává na defektním dílu.
Folie je opětovně nepoužitelná.
Děkujeme za pochopení

S pozdravem a přáním hezkého dne

Bohdana Hodosnká
Takže musím vydržet, až přijde zásilka od Boxwave... Snad se mi nepodaří ten displej mezitím poškrábat...

Edit 2: Také jsem si všiml, že displej tak perfektně nelícuje ke spodní části s klávesami, je tam drobná škvíra, skrz kterou prosvítá podsvětlení tlačítek. Nicméně displej nevypadá, že by byl nakřivo, tak to nechápu. Je možné, že jsem si toho dříve nevšiml? Také jsem si dříve nevšiml, že je na digitizéru při silnějším osvětlení vidět matici teček vzdálených cca 2 mm. To mám např. i na E-Tenu X500, u HP 614c to bývá taky dost vidět.

Edit 3: Další věc, kterou jsem po chvíli zaregistroval, je to, že je zadní část na vysouvací části s displejem v levém horním rohu nedotažená a drhne o druhý díl, čímž způsobuje škrábance :!: Další zajímavost, štítek VOID, který má být dle servisního manuálu nahoře vlevo je nalepený na jiném šroubu. Zvláštní... A také se po opravě zvětšila vůle mezi klávesnicí a displejem, což mě taky pěkně štve. Začínám poněkud měnit názor na spokojenost se servisem - podle mě tam dělají výstupní kontrolu opice. Napsal jsem už před třetí mail, ale ještě neodpověděli. Pokud ráno nic nepošlou, tak jim zavolám a uvidíme, co mi řeknou. Pokud to nebudou chtít přiznat, tak se asi neudržím...
Razor339
nováček
nováček

Problém s displejem

Post by Razor339 »

J tak to jsem zpozoroval taky po výměně je tam drobná mezera a jde vidět osvícení tlačítek, přes den to vidět nejde ale ve tmě mě to celkem štve protože to tak nikdy nebylo. Předtím to bylo perfektně bez jakékoli mezery.
A je divné mi htc poslali zpátky i s fólií, tou mou která tam už byla nalepená a bylo viditelné že ji museli odlepit a nalepit znova.

A dále jsem zaregistroval že ten pohyblivý plíšek pri vysouvání mobilu cinká více než předtím.
A ten ochranný štítek mam taky nalepeny na jiném šroubku, ale to je asi celkem jedno.

Jinak jesm už další problém nezaregistroval.
sairon
nováček
nováček

Problém s displejem

Post by sairon »

V pondělí si to vyzvedli, tak uvídíme, co s tím udělají. Přiložil jsem k tomu dopis s popisem závad, tak doufám, že to dají dokupy.
Razor339
nováček
nováček

Problém s displejem

Post by Razor339 »

Tak dej pak vědet jak si dopadl, uvidim jestli jim to taky napišu. I když psat jim to kvuli te jedne mezery ?? těžko řict a vlastne to cinkani ještě.
sairon
nováček
nováček

Problém s displejem

Post by sairon »

Tak stav se dnes opět změnil, zařízení jsem odeslal po stížnosti mailem v pondělí, v úterý dorazilo a nyní stav vypadá takto:
"MT má vadné LCD, vadný pojezd LCD, vadnou klávesnici a při poslední opravě nebyla dodána nová ochranná fóle. Na MT vyměněno LCD, klávesnice a pojezd LCD. Na MT dodána nová ochranná fólie.MT otestován v GSM síti"

Zní to velmi slibně, tak doufejme, že tentokrát provedli opravu už pořádně. Snad dokážou, že jsou jiná klasa než starý GSMobile :)
Post Reply

Return to “HTC Touch Pro”