Gigabyte uvádí na český trh komunikátor GSmart S1200

Diskuze o programech pro Windows Mobile
Post Reply
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

Tchajwanská společnost Gigabyte oznámila v polovině listopadu svůj vstup na konkurenční trh s mobilními telefony v České republice a představuje zde své telefony GSmart. Na náš trh uvádí svůj první telefon se systémem Windows Mobile 6.5 – Gigabyte GSmart S1200, stylový a tenký telefon s GPS a vlastním uživatelským rozhraním GSmart Smart Pack UI a několika jednoduchými widgety. Společně s GSmart S1200 také Gigabyte představuje slabší model GSmart MS802, který má rysy klasického PDA; tato dvě zařízení už jsou na našem trhu oficiálně dostupná ve vybraných internetových obchodech. GSmart S1200 pracuje se systémem Windows Mobile 6.5. Díky své tenké konstrukci má tloušťku pouhých 11 mm a je vybaven funkcemi jako navigace GPS, konektivita Wi-Fi a podpůrná konektivita HSDPA, která zajišťuje rychlost a dobrou kvalitu pro konferenční hovory. Dále nabízí dotykový 3,1" displej s WVGA s rozlišením (480×800 px).

Bleskovka

Telefon GSmart S1200 nabízí funkce kombinující v sobě technologie pro komunikaci, zábavu a správu osobních informací, které se zaměřují na zlepšení profesionálního i soukromého života uživatele a jejich snadné a zábavné spojení. Doporučená koncová cena pro model S1200 je 10 290,- Kč včetně DPH, pro model MS802 pak 6 990,- Kč. Obě zařízení už mám několik týdnů k dispozici a v následujících dnech se můžete těšit na recenzi výkonnějšího modelu S1200.

Zdroj: tisková zpráva
4n's
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: SE Xperia X10 mini

Post by 4n's »

proc ne :)
Nemuzu si pomoct, ale to PDA vpravo mi pripomina telefony pro seniory (take maji takto velka tlacitka), navis design ma hodne konzervativni.
S1200 vypada celkem dobre. Vzhledem vypada jak roztahly Asus P320. Doufejme ze procesor bude na slusne urovni
pk
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Galaxy S4

Post by pk »

Samozrejme :-) qualcomm 7200A 528 mhz.

edit: ten druhy MS802 by mal mat marvell PXA270
elcrys
smartguru
smartguru
Zařízení: Sony Ericsson Xperia mini, Nexus 7 (2013)

Post by elcrys »

S přihlédnutím k recenzi na jednom nejmenovaném serveru bych řekl, že Gigabyte s těmito telefony díru do světa neudělá. Také cena dražšího modelu se mi zdá dost přemrštěná - myslím, že s ní budou muset jít rychle dolů, pokud chtějí něco prodat.
4n's
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: SE Xperia X10 mini

Post by 4n's »

hm, pokud prihledneme k uzivatelske komunite teto znacky, tak bych to tuplem nekupoval
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

Také mám z S1200 trochu rozporuplné dojmy. Software není úplně dokonale odladěný, občas mám problémy s opětovným připojením do Wi-Fi a to jejich uživatelské rozhraní není příliš plynulé (což mě donutilo jej vypnout a vůbec nepoužívat). Distributor mě informoval, že je v přípravě nová ROM, která má tyhle problémy vyřešit, tak jsem zvědavý. Pochválit naopak musím rozměry a jemný displej, ale ta cena mi taky přijde trochu přemrštěná.
Tom_82
nováček
nováček
Zařízení: Samsung Galaxy S

Post by Tom_82 »

Za tyhle dva chudáčky 7 a 10 tisíc? Hoši si trochu špatně přepočítali kurz na CZK, ne?! Čekal bych tak maximálně 3 a 5 - a to ještě s 3-letou zárukou! Jestli jsou jejich základní desky (k PC) na podobné úrovni v poměru cena/kvalita, tak tahle značka u mě skončila..
radospol
smartstar
smartstar
Zařízení: Huawei U8650 (sonic)

Post by radospol »

Mne sa tie tlacitka u pristroja v pravo lubia. byť o trosku mensie...a pozeram ze ma naboku aj skrolovacie kolecko,parada.
RDT
VIP
VIP
Zařízení: HTC HD7, Sony Vaio UX380N (100GB) a P92KS

Post by RDT »

Není snadné prorazit na trh s Windows phones. Méně úspěšné výrobce bychom neměli hned zavrhnout, jinak se nikdy nedočkáme jejich vrcholu. Svět Windows Mobile se v poslední době točí jen okolo HTC. Dříve to bylo rozmanitější. Když začínalo HTC, pochopitelně taky nebylo rovnou na vrcholu. Stejně tak Qualcomm, který teď produkuje nejvýkonnější používané mobilní chipy.
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Post by Standa »

Jenže HTC "proráželo" trh uživatelsky velmi oblíbenými modely jako MDA Compact, MDA Vario nebo highendem HTC Universal. Což v dnešní době žádný "nejedničkový" výrobce nedělá. Všichni jsou maximálně těsně pod HTC, případně zaplavují trh absolutně nezajímavými průměrnými telefony.
Je sice pěkné, že Gigabyte nabídl "oldschool" telefon s tlačítky a dpadem, což je daleko praktičtější než nějaký touch, ale co s tím, když snad záměrně má takové proporce, že se zhnusí už při prvním pohledu.
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Galaxy Note 2

Post by YAMATO »

A opět - High má tři tlačítka, Low D-pad, kolečko a tlačítek hromadu...chápe někdo tuto "logiku"?
ZED
nováček
nováček
Zařízení: Samsung Omnia i8000

Post by ZED »

Ten s vetsim displejem jsem si objednal - byl sice drahy jak potvora ale je to jedina PDA ktere je krasne malinke
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Post by Standa »

YAMATO wrote:A opět - High má tři tlačítka, Low D-pad, kolečko a tlačítek hromadu...chápe někdo tuto "logiku"?
Já ji chápu. Děje se tak od doby, kdy cenu přístroje začal určovat vzhled a image, nikoli výkon a funkce :-)...
Bruca
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: BB9780, BB Q5, BB Playbook

Post by Bruca »

dobrovolně se přiznávám, že se mi ten low-end docela líbí. a kdybyste ho někdo měli navíc, tak ho pošlite, adresu dodám :-)
ten high-end vypadá jak ajfoun :( :grin:
Post Reply

Return to “Aplikace”