HD 2 a problém s WI-FI routerem
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, jak rozchodíte Wifi router. Mám u O2 aktivovaná DATA NONSTOP, vše mi chodí bez problému, ale když chci pustit wifi router, nabídne mi to připojení přes O2 WAP a při potvrzení se nepřipojí. Nic jiného mi nenabízí. Proto prosím o radu, jestli nevíte co s tím?
-
Milan Pištělka
- smartguru

- Zařízení: HTC HD2 Leo
právě jsem to vyzkoušel a žádný problém. Mám tam na výběr to co je na přiloženém obrázku.
- Attachments
-
- screens.png
- (38.14 KiB) Downloaded 1219 times
Tak tedy nevím co s tím, mně stále nabízí jen O2 WAP, takže jsem v pasti. Nelze to někde povolit, či nastavit?
-
Milan Pištělka
- smartguru

nastavuje se to tady
- Attachments
-
- screens1.PNG
- (32.98 KiB) Downloaded 1198 times
Ano, vždycky nechám proběhnout automatické nastavení a zase jsem jen u O2 WAP
, Takže se nemohu hnout z místa.
-
Milan Pištělka
- smartguru

přikládám video, kde je celé nastavení připojení
Mockrát díky za video, já mám internet ale v pohodě, funguje mi vše, web, stahování emailů, počasí, skype, qip, prostě vše, jenom v nabídce připojení k internetu ve wifi routeru mi to nabízí pouze O2 wap. Jsem asi lama, prostě nevím co s tím.... 
Stejnej problém i u mě. Tipuju to na další bug v CZ lokalizaci. Nicméně když teda zvolím O2WAP tak se mi to připojí. Zajímavé ale je že v nastavení připojení mám pouze O2 Internet a moje Síť v práci.... Tak kde to vzalo WAP?
Mám úplně stejný problém. Také na výběr pouze wap (po automatické konfiguraci O2). Také nemám nastaveno jiné připojení než internet a netuším, kde se bere apn pro wap..
Jenže co s tím?
To bych také rád věděl...snad by dokázal pomoci někdo, kdo se vyzná v registrech jestli to nejde tam nějak natvrdo změnit...jinak mě nic nenapadá. Nebo možná vypnout CZ lokalizaci a zkusit to v angličtině aby se zjistilo zda je to bug v lokalizaci...
Tak kdyby jste náhodou problém vyřešil, prosím info jak na to. To samé samozřejmě platí i pro mne 
-
Vegan
- častý přispěvatel

- Zařízení: HTC HD2 ( Qtek 8310, Dell Axim 51v)
Tak dnes jsem se celej den hrabal v registrech. A uz mi to chvili fungovalo ...... :-/.
Zkuste jako ja na klici v registrech : HLM\Software\HTC\CMinternetSharing\ v hodnote TargetDataConnection zmenit stavajici hodnotu O2 WAP na neco jineho ( v mem pripade Internet CZ)
Pruser je ze po zpusteni se to prepise zpet na O2 WAP :-/
PS: kdyby vedel nekdo o necem zkrze co se daji pohodlne editovat registry primo z PC tak bych mu byl vdecen
Zkuste jako ja na klici v registrech : HLM\Software\HTC\CMinternetSharing\ v hodnote TargetDataConnection zmenit stavajici hodnotu O2 WAP na neco jineho ( v mem pripade Internet CZ)
Pruser je ze po zpusteni se to prepise zpet na O2 WAP :-/
PS: kdyby vedel nekdo o necem zkrze co se daji pohodlne editovat registry primo z PC tak bych mu byl vdecen
zkusil jsem změnit nastavení v registrech ale po restartu je v registru opět O2 wap...
-- doplnění předchozího příspěvku (stř pro 02, 2009 15:30) --
Je to divné..v nastavení připojení mám pouze O2 internet. Když jsem chtěl vytvořit nové s názvem O2 WAP - to je to co wi-fi router nesprávně používá, dostávám hlášku že připojení s tímto názvem již existuje...Nechápu kde..
-- doplnění předchozího příspěvku (stř pro 02, 2009 15:30) --
Je to divné..v nastavení připojení mám pouze O2 internet. Když jsem chtěl vytvořit nové s názvem O2 WAP - to je to co wi-fi router nesprávně používá, dostávám hlášku že připojení s tímto názvem již existuje...Nechápu kde..
Jedine, co se mi zatim podarilo,je pripojit router pres O2wap. Pocitac ho vidi, ale na net se v pc pres router hd2 nedostanu. Vazne mne to docela mrzi. Zkusil bych vypnout cz lokalizaci a zkusit v en. ale jak na to?
Tak sem na to nakonec přišel, je to trošku krkolomnej postup, ale funguje (zatím, ještě sem neproved reset).
Start-Nastaveni-Pravá soft klávesa a nastavení-Připojení- Připojení-Záložka upřesnit- Vybrat sítě...
A v první rolovací záložce postupně vybírat ty nastavení které nechcete, potom tapnout na upravit, záložka obecné- odstranit nastavení. Takhle sem postupně vymazal všechny nastavení a nechal sem jen O2 Internet, O2 MMS a Moje síť v práci. Potom sem pustil wi-fi router a zobrazuje mi to pouze možnost připojení přes O2 Internet.
Start-Nastaveni-Pravá soft klávesa a nastavení-Připojení- Připojení-Záložka upřesnit- Vybrat sítě...
A v první rolovací záložce postupně vybírat ty nastavení které nechcete, potom tapnout na upravit, záložka obecné- odstranit nastavení. Takhle sem postupně vymazal všechny nastavení a nechal sem jen O2 Internet, O2 MMS a Moje síť v práci. Potom sem pustil wi-fi router a zobrazuje mi to pouze možnost připojení přes O2 Internet.
Teda Termiks bomba, díky moc, díky Vám mám po noční můře. Jede mi to. Super a ještě jednou díky.
Ufff...já také moc díky..funguje to...
-- doplnění předchozího příspěvku (stř pro 02, 2009 22:15) --
Bohužel radost byla předčasná...nastal jiný problém. Teď se sice Wi-fi router spustí i se správným APN internet, hlásí, že je spuštěný a připraven přijmout připojení. Nicméně jej není vidět. A to jsem zkoušel dva různé notebooky s různými OS (XP, OSX 10.6) a další mobil. Ta síť prostě není vidět...
-- doplnění předchozího příspěvku (stř pro 02, 2009 22:15) --
Bohužel radost byla předčasná...nastal jiný problém. Teď se sice Wi-fi router spustí i se správným APN internet, hlásí, že je spuštěný a připraven přijmout připojení. Nicméně jej není vidět. A to jsem zkoušel dva různé notebooky s různými OS (XP, OSX 10.6) a další mobil. Ta síť prostě není vidět...
Poprve se mi to taky chytlo asi na sesty pokus, ale ted uz v pohode okamzite. Nevim proc to tak trvalo, ale dulezite je, ze to funguje.
Tak se mi to druhý den na podesáté také rozběhlo...díky