Samsung Omnia II s WM6.5 oficiálně v prodeji také u nás
Jsem naprosto spokojený, ovládání, rychlost, výdrž, jenom spokojenost 
Já bych se to pokusil malinko přehnat a přiblížit otázkou. Je jedno jestli máš v dnešní době na osobním PC, které má být na práci 5GB nebo 10GB paměti RAM?radospol wrote:Ale zase mi nehovorte ze je jedno mat volnej 50 a volnej 110 ram. Ci je to moj mylny pohlad na vec?
-
mike-biker
- moderátor

- Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Některé bláboly čerstvých majitelů tohoto přístroje, kterým ještě nezaschlo razítko na záručáku jsou opravdu příšerné. Já jí mám relativně krátce - 4 měsíce a moho říci, že zatím není nic, čím by se dala nahradit. Jedině velkým psavcům může vadit SW klávesnice, ale pro ty Samsung připravil Omnii B7610.
Paměti je dost, je svižná. Už jsem to x krát psal, jediných pár výtek. Neintegrovaný stylus, chybějící "D pad" absence indikační LED, příliš syté barvy AMOLED displeje - možná by šlo upravit softwarově?! Škoda jen, že není větší podpora jako u XDA.
Jinak výdrž super - přes dva dny, kvalitní a dostatečně veliký display, velmi slušný foťák. Prostě právem mu patří pomyslná třetí příčka na pomyslném žebříčku mobilů.
.
Jinak výdrž super - přes dva dny, kvalitní a dostatečně veliký display, velmi slušný foťák. Prostě právem mu patří pomyslná třetí příčka na pomyslném žebříčku mobilů.
tos mailnko prehnalSvestka wrote:Já bych se to pokusil malinko přehnat a přiblížit otázkou. Je jedno jestli máš v dnešní době na osobním PC, které má být na práci 5GB nebo 10GB paměti RAM?radospol wrote:Ale zase mi nehovorte ze je jedno mat volnej 50 a volnej 110 ram. Ci je to moj mylny pohlad na vec?
mike-biker: Že se ještě snažíš.
radospol: Ano přehnal a sám jsem to ve svém příspěvku přiznal ale princip je stejný a chtěl jsem to zdůraznit aby to každý viděl.
radospol: Ano přehnal a sám jsem to ve svém příspěvku přiznal ale princip je stejný a chtěl jsem to zdůraznit aby to každý viděl.
jasne,ale tvoje porovnanie by bolo v poriadke,keby sme sa bavili o rozdieli 150 a 100 volnej ram. Proste mat 50mega volnych a spustit nejaku narocnejsiu gamesu,alebo poriadne surfovat, medzi tym kuknut na nejaky dokument,tak sa dostanes na kriticku hodnotu co ti aj mobil zahlasi.
No tak teď jsi to přehnal zase ty! Nevím ale zkoušel jsi se někdy dívat na využití RAM ? Aby jsi viděl nakolik jsi vedle a mýlíš se tak jsem udělal přesně to co jsi psal, že bych udělat nemohl. Spustil jsem Operu , přehrával video, otevřel jsem dokument v Excelu a Ještě jeden ve Wordu, spustil jsem IGO8 a nakonec jsem to završil hrou Resco Defender, Standartně bylo spuštěno spb mobile shell 3.5 což taky nějakou paměť veme. Takže všechny tyto programy běžely najednou a zbývalo mi ještě 23MB RAM. Nevím ale aby jsi využil celkovou paměť musel by jsi být teda extrémně náročný uživatel, kterému nestačí při surfování na webu se zároveň koukat na video, zároveň u toho poslouchat hudbu, nechat se navigovat od navigace a ke všemu hrát zároveň 5 her. Mé porovnání bylo schválně dvojnásobné (5GB a 10GB) jelikož i HD2 má cca dvojnásobnou RAM (víc jak dvojnásobnou).
P.s. Bez spuštěných aplikací není volných 50MB ale 60MB RAM a to včetně shell 3.5, může se to zdát málo ale na poměry kapesních pc je to až až.
P.p.s. Pro rýpaly při tom extrémním vytížení paměti nebyl osamozřejmě přesně volných 23MB ale bylo to 22.75MB na druhou stranu, nastavení v kterém jsem se díval na využití paměti zabíralo samo o sobe v paměti 1.14MB takže jsem tomu ještě ubral.
P.s. Bez spuštěných aplikací není volných 50MB ale 60MB RAM a to včetně shell 3.5, může se to zdát málo ale na poměry kapesních pc je to až až.
P.p.s. Pro rýpaly při tom extrémním vytížení paměti nebyl osamozřejmě přesně volných 23MB ale bylo to 22.75MB na druhou stranu, nastavení v kterém jsem se díval na využití paměti zabíralo samo o sobe v paměti 1.14MB takže jsem tomu ještě ubral.
ok presvedcil si ma,ale nechapem preco sa mi asi dvakrat stalo(mal som "fajnovo" preplacanu rom),ze mi volna pamat klesla na nejakych 20M a zahlasilo mi to nejaku hlasku kritical memory. zial nespomeniem za jakych okolnosti sa mi to prihodilo.
Tak preto som mal z toho obavy. Ale osobne to neriesim,lebo mam teraz okolo 130M volnej:)
Tak preto som mal z toho obavy. Ale osobne to neriesim,lebo mam teraz okolo 130M volnej:)