TouchFlo 3D 2.6 (Manila 2.6) - kde stáhnout?

Diskuze o komunikátoru HTC Touch HD (Blackstone)
Konig
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC Touch HD

Post by Konig »

Zdravím.

Chtěl bych se zeptat, kde mohu stáhnout nejnovější TouchFlo 2.6 a zda je instalace jednoducha, nebo nějak složitější.

Googlil jsem to opravdu hodně, ale vždy jsem našel jen na XDA to, že bych musel stáhnout novou ROM.

Což mě přivádí k tomu, že pokud nebude třeba ten Blackstone odemknout, abych tu novou ROM nainstaloval, tak ji klidně nainstaluju.

Díky za odpovědi.
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

Mám pocit, že čistý instalátor nové Manily zatím v CABu není a je to opravdu jen součástí neoficiálních ROM, takže asi budeš muset udělat HardSPL a naflashovat nějakou ROM z Xda.
Konig
přispěvatel
přispěvatel

Post by Konig »

A co třeba aspoň Manilu 2.5, ta čistě jen v CABu není?

A co se toho HardSPL týče, je to složité? Návod mám, ale vzpomínám si, že jsem měl nějaký problém, když jsem chtěl právě takhle odemknout Diamonda, a nakonec jsem to díky problémum nechal na offiko ROMKách.

Nicméně, nové TouchFlo opravdu chci, takže pokud teda není aspoň ta 2.5 v CABu, jakou tu ROM s tou novou Manilou mám stáhnout?
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor

Post by Jiří Hrma »

HardSPL není nic složitého, vlastně se to dělá stejně, jako flashování ROM (téměř stejný postup), který stačí dodržet a je to. Pozor ale, přijdeš tím o záruku (i když zpětně je možné nahrát StockSPL, tedy tovární zavaděč).
Která ROM je nejlepší nevím, protože HD nemám, ale na Xda je potřeba hledat ty, které mají základ Sense právě z HD2, například tyto:
Xannytech ROM Grid Leo Turbo 2.2
EnergyROM "Leo" 28002/21876
LeoNext SENSATION II ROM

edit: Doufám teda, že si chtěl rom na HDčko (Blackstone), jak píšeš v prvním příspěvku. Protože v profilu máš zase uvedené, že máš Diamonda. Tohle co tady odkazuji je pro HTC Touch HD.
Konig
přispěvatel
přispěvatel

Post by Konig »

Jo, právě o tu záruku mi jdě, že když se něco odsere, abych byl schopen nahrát zpět ten Stock, aby ve správce nic nepoznali.

Jinak HDčko mám nově, v profilu mám ještě Diamonda.

Edit: Tak jak tak koukám, tak se na to asi vykašlu. Vzhledem k tomu, že nemám čas ani chuť testovat neoficiální romky, tak hold budu muset jen na tom starém šmejdu.

A ještě něco - neexistuje nějaká rom, de facto stejná jako od HTC ale pouze s právě tím Synse?

A ta 2.5 taky není v CABu?
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor

Post by Jiří Hrma »

Jen ale pozor, pokud se ti třeba zařízení dostane do takového stavu, že nepůjde zapnout, tak tam už pak těžko nahraješ StockSPL před odesláním do servisu. StockSPL lze nahrát pouze v případě, že je zařízení plně funkční.
barberry.pha
smartstar
smartstar
Zařízení: iPhone 4 16GB fw 4.3.1

Post by barberry.pha »

taky jsem se bal zarizeni odemknout ale nakonec to udelal a postup opravdu jako pri nabravani romky, jenom si stahni hardspl podle verze rom kterou mas v hdecku a zaroven s tim i stejny stockspl a pohoda, odemknes a nahrajes novou rom, ja muzu doporucit od duttyho posledni co mam v popisu se sense2.1, koukni na http://www.htcpedia.com" onclick="window.open(this.href);return false; ;)
Konig
přispěvatel
přispěvatel

Post by Konig »

No a šlo by to řešit tím způsobem, že bych to odemknul, nahrál romku, a pak hned zamknul?

Jinak říkáte, že stačí nahrát HardSPL podle ROMky, a pdole ROMky zase locknout. Jenže když tam nahraju tu neofiko rom, tak stejně budu potřebovat na zamknutí něco jiného, respektivě právě na tu neofiko rom.
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor

Post by Jiří Hrma »

Mám pocit že nahrát neofiko ROM a pak uděla StockSPL nelze, tzn. při použití neofiko ROM zařízení zůstává s HardSPL. Když tam chceš zpět nahrát StockSPL, naflashuješ předtím originální ROM od výrobce a pak StockSPL.
Konig
přispěvatel
přispěvatel

Post by Konig »

A právě o tom mluvím, něco se s tím stane, a co když pak nebudu moct to flashnout a locknout?
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor

Post by Jiří Hrma »

No to je právě a bohužel risk a riziko, které každý, kdo HardSPL unlock dělá, podstupuje. Mimochodem tslany na svém twitteru psal něco o tom, že prý má instalátory od nového Sense v CABu, tak mu zkus napsat.
barberry.pha
smartstar
smartstar

Post by barberry.pha »

tak nevim .. pokud budu reklamovat pristroj kvuli nejaky hw vade tak by melo byt jedno co tam mam za rom ne?
kdyz vlastne flashovanim nedelam nic s hw ale se sw? pokud se pletu tak me opravte :wink:
nevim co by se muselo stat aby mi prestalo HDecko uplne jit aby neslo zapnout a pokud to nastane tak to poslu a uvidim co mi zavolaji s opravny :-D muzou mi rict ze jsem ho mechanicky poskodil ja a pak bude jedno jakou mam romku :-D
nebo jirko vis o nekom kdo by mel takovy problem? s nahranim zpatky ofiko rom,zamcenim a neuznanim reklamace kvuli tady tomu?
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor

Post by Jiří Hrma »

Je to tak, s HardSPL se mění pouze softwarová část. Je ale otázkou, pokud odejde HW a zařízení se pošle do servisu, tak ho určitě po opravě budou zapínat a pak si asi všimnou, že tam není úplně oficiální ROM. Nevím o nikom, kdo by takový problém měl, ale raději sem ten příklad uvádím, protože nikdo neví, co bude a jak se servis v daném případě k takové reklamaci může postavit.
barberry.pha
smartstar
smartstar

Post by barberry.pha »

tak urcite je lepsi to x-krat zopakovat ze to dela kazdy na svoje riziko ;) no taky bych to nerad zjistoval jak se k tomu servis postavi, protoze mi prijde ze treba i zasah do registru muze byt povazovano za poskozeni a zmenu ofiko rom ;) takze problem by podle mohl nastat pokud bych ho tim flashovanim bricknul :P
ale co ma uzivatel delat kdyz mu oficialne firma nechce poskytnout zlepseni pristroje :P
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor

Post by Jiří Hrma »

Zásah do registrů bych určitě nebral jako nějakou výraznou změnu ofiko ROM, protože jakákoliv taková změna jde hravě odstranit provedením hardresetu (při neúspěchu).
Konig
přispěvatel
přispěvatel

Post by Konig »

OK, přidal jsem si tyslanyho na MSN tak snad ho kontroluje. A pokud ho v cabu mít nebude, tak hold jdu do te ROMky.

-- doplnění předchozího příspěvku (čtv lis 26, 2009 16:41) --

Takže se mi podařilo najít zde kompletní TouchFlo 3D ve verzi 2.5. Není to verze 2.6 kteoru jsem chtěl ale aspoň něco.

Jen doufám, že nevadí, že je to určeno pouze pro WM6.5, což pochopitelně na HDčku nemám.

Edit: TAk se prokázalo to co jsem předpokládál, a sice že to na WM 6.1 nepůjde. Škoda.
dvzd
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: JY-S2

Post by dvzd »

Novější TF3D pro Blackstone v CABu:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=448178
Je to jen BETA!
Konig
přispěvatel
přispěvatel

Post by Konig »

Když to je v CABu, proč píšou že před instalaci to HD stejně musím unlocknout?

Edit

Takže, postup s klasicky zamknutým zařízením selhal, a musím vyzkoušet hold ten unlock. Na to ale už dnes nemám čas.

-- doplnění předchozího příspěvku (čtv lis 26, 2009 19:49) --

Aha. Takže unlock skončil fatálně. HD naskočilo do boot režimu, ale v tom se odpojilo připojení, prostě ve Vistě jsem uslyšel takový ten klasický "tutum" a pak to padlo.

Edit2

Aha, tak po opětovném flashi se to již uklidnilo a je to flashly, unlockly. Teď jdu zkusit tu Manilu.

JINAK -- budu moct zařízení po nainstalování Manily locknout, anižbych nějak zmenožnil nějaké funkce TouchFlo?
magus
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky

Post by magus »

Môžeš použiť aj USPL: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=462347" onclick="window.open(this.href);return false;

StockSPL zostane nedotknutý, len to musíš použiť pri každom flashovaní.
barberry.pha
smartstar
smartstar

Post by barberry.pha »

mi se to pri odemykani odpojilo dvakrat nebo trikrat nez se to odemklo, hlavne ze se to podarilo ;) jakou romku sis nakonec nahral?
Post Reply

Return to “HTC Touch HD”