OmniaPRO: Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Diskuze o komunikátoru Samsung OmniaPRO (B7610)
tompec
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Iphone 7 128 black

Post by tompec »

Ten navigon mi taky nešel spustit, tak šel do háje a jedu na iGo.

Pokud jde o budík, tak mi v SPB Shellu Samsungovský normálně fungoval. Ale už jsem SPB Shell odinstaloval, protože mě nebavil a používám klasický Today s pluginama dle mých představ. Samsungovský budík funguje pořád dobře.

-- pát lis 13, 2009 14:03 --
Joana wrote:Chvíli jsem googlila a našla jsem něco co se může hodit i dalším: Pomocí změny v registerch HideOrientationUI z 1 na 0 Pak je možno v nastavení->tlačítka přiřadit funci otočení obrazovky. Nastavila jsem si k Tlačítko1 Podržet otočení obrazovky a funguje to dobře. Opakovaným stiskem se pak přetáčí displej do landscape režimu a zase zpět do portrait režimu. Vhodné třeba pro navigaci.
Viz. http://www.pspmyspace.com/omnia2/2009/1 ... ation.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ať dělám co dělám, nejde mi to namapovat. V nabídce k tlačítku se mi neukáže nic jiného než Přepínač úloh a nemůžu vybrat nic jiného... Prostě je k jakémukoliv tlačítku vždy jen jedna volba a nic jiného nejde zvolit.
pompier
nováček
nováček
Zařízení: Samsung B7610 OmniaPro

Post by pompier »

Ahoj,
tak už i já jsem čerstvým majitelem OPčka a mé první dojmy... Zelená obrazovka se objevuje i u mne, mám problémy s některými programy, které jsem užíval dříve - nestandartně se chová KubikSMS (když dám přidat příjemce, zmizne seznam, částečně to funguje v rozevřené poloze), nejede mi RingoMobile (tady mne to docela mrzí, protože jsem byl zvyklý nejen na rozlišené vyzvánění, ale i tóny SMS, neví náhodou někdo, jakým programkem bych ho mohl nahradit?). Dále jsem nerozjel ICQ a to ani na QIPu, ani na mChat, ale tady bych viděl problém mezi klávesnicí a židlí. Doteď jsem používal HTC Diamond a musím říct, že Samsung mi v globále sedl lépe. Rychlost, display, barvy, fotoaparát, zvuk, výdrž - to má opravdu OPčko lepší...
fore
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy S2 i9100 16 GB + 32 GB Lexar c.10

Post by fore »

zde dodavam vysoce zajimavy odkaz na porovnani vykonu OMNIA II - totozny hardvare jako nase PRO s ostatnimi PPC na trhu, vcetne novinek HD2 a ACERU :) nejzajimavejsi je vykon grafiky http://pocketnow.com/review/htc-hd2?p=4" onclick="window.open(this.href);return false;
tompec
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by tompec »

Já bych zase něco přihodil. Jsou to poznatky, které mě docela štvou :evil:

- když mi někdo zavolá, tak telefon začne nejdříve potichu zvonit a pak teprve nahlas. Než stačím telefon zvednout, tak to někteří položí a já pak musím volat zpět.
- Když mě někdo jen prozvání a nezvoní dost dlouho, telefon nedokáže zpracovat informace o volajícím a v seznamu je jako Neznámý...
- Když mám telefon v autě na těžké hadsfree přes DIS bluetooth (neviditelný), a pak když vylezu z auta a odpojím se, telefon se sekne a trvá mu někdy i 10 minut než vůbec naběhne obrazovka. Někdy musím restartovat.
- Originální windowsovský telefonní seznam neumí filtrovat kontakty podle toho jestli jsou uloženy v telefonu nebo na SIMce (???) - problém Windows, Samsungovský seznam to umí.
- Nepochopitelně se samo mění nastavení vyzvánění - mění se mi melodie, vypínají se vibrace, u SMS se vypíná zobrazení na displeji nebo se zapnou jen vibrace a zvuk se vypne (nenajde melodii) ???... Nechápu čím to je. Melodie mám uloženy v telefonu, né na kartě.

To jsou momentálně asi největší problémy, které mě vyloženě se.ou, protože s normálním telefonem by se todle nikdy nestalo.
HADES
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Samsung Omnia Pro

Post by HADES »

první a druhou popisovanou věc pozoruju taky... a už se to tu obojí probíralo
vzrůstající hlasitost vyzvánění se dá pořešit nějakým zásahem do registrů, nevím ale kde, to si tu zkus dohledat
nerozpoznání volajícího při prozvonění - to mě vadí jenom trochu, protože mě prozvoňuje jenom jedna osoba :) a jak už tu naspal někdo jiný: Nejsme děti abysme se prozvoňovali :)

další tebou popisované problémy nemám nebo je nepozoruji
Safrika
nováček
nováček
Zařízení: Samsung B7610

Post by Safrika »

Taky pozoruju 1 a 2 problem... A taky me to s..e!!!
tompec
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by tompec »

HADES wrote:Nejsme děti abysme se prozvoňovali :)
Nevím co je na tom dětského. Když třeba na někoho čekám, tak ho prozvoním ať už jde, atd.
Každopádně, jsem nikde nenašel jak nastavit, aby telefon vyzváněl hned nahlas a ne nejdříve potichu...
danri
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: LG G6

Post by danri »

Aby telefon zvonil hned hlasitě se dá upravit zde HKCU\ControlPanel\SoundCategories\Ring změnit hodnotu AttenuationCategory z 2 na 1. Prý to funguje jen u 6.1 v 6.5 to prý ztlumí vyzvánění úplně.

Prozvání mě taky třeba když mi dovezou pizzu :tlem: , nebo když má jeden neomezené volání na číslo toho druhého(je zbytečné aby si to zřizovali oba)
tompec
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by tompec »

Ahoj danri, tak jsem to zkoušel změnit na "1" a ztlumilo se to úplně. A mám WM 6.1 :) Pro jistotu jsem to zkusil dát ještě na "3" a zvuk nešel vůbec :-D
Takže zase nic...
Joana
nováček
nováček
Zařízení: Samsung B7610

Post by Joana »

Jo tak tuhle změnu v registrech jsem taky zkoušela, pak jsem se někde dočetla, že to funguje jen pro nějakou konkrétní verzi firmware pro Omnia II. Ale už si moc nepamatuji, možná plácám. V jiné diskuzi jsem se dočetla řešení, které udělal jeden uživatel, že si prostě upravil hladinu hlasitosti u vyzváněcího souboru a na první 2-3 vteřiny tam prostě nastavil hlasitost vyšší než ve zbytku souboru.... Nepříliš systémové řešení, ale nejspíš funkční. Uvažuju, že to tak taky udělám.
danri
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by danri »

Teď jsem se díval do registrů a mám tam hodnotu 1 jak jsem jí tam před pár týdny dal a vyzvánění začíná hned. Asi máš opravdu trochu jinou verzi jinak nevím. :-(
Mám OS CE 5.2.21006(Sestavení 21006.1.5.74)

*#1111# – shows FTA sw version - B7610.003

*#2222# – shows FTA hw version - REV0.3

*#1234# – shows firmware version - PDA: B7610XXIG5
- CSC: B7610O2CIH1
- Phone: B7610BWIG5
Daidalos
smartstar
smartstar
Zařízení: Xiaomi Mi4

Post by Daidalos »

Omlouvám se možná už se to tady řešilo,ale taky vám nezhásíná automaticky displej,i když to mám zapnuté.

Jo a kde je ten widget,se kterým se mají dát stahovat další (čerpám z recenze na ce4you,kde je vyobrazen a já ho tam nemám)
P.S: omlouvám se za blbost,ale opravdu sem to nikde nenašel ;-)
danri
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by danri »

Mi displej nezhasíná jedině když jsou spuštěné některé aplikace, když třeba zapomenu vypnout GCzII a běží na pozadí.
Ty widgety, které jsou na různých fotkách tam taky nemám, youtube, facebook... sice je nepotřebuji ale nejsou. Taky bych bral nějaké nové užitečné widgety.
Daidalos
smartstar
smartstar

Post by Daidalos »

To zhasínání byla moje blbost,měl jsem totiž sesynchronizovaný PC s mobil přes bluetooth a zapomněl jsem na to ;-)
tompec
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by tompec »

danri wrote:Teď jsem se díval do registrů a mám tam hodnotu 1 jak jsem jí tam před pár týdny dal a vyzvánění začíná hned. Asi máš opravdu trochu jinou verzi jinak nevím. :-(
Mám OS CE 5.2.21006(Sestavení 21006.1.5.74)

*#1111# – shows FTA sw version - B7610.003

*#2222# – shows FTA hw version - REV0.3

*#1234# – shows firmware version - PDA: B7610XXIG5
- CSC: B7610O2CIH1
- Phone: B7610BWIG5
danri, mám úplně to samé co ty... Co máš v tom klíči v InitVol ? Já tam mám 0.

Edit: Tak InitVol je jen aktuální hlasitost...
danri
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by danri »

AttenuationCategory - 1
InitVol - 5
Speaker - 1
pompier
nováček
nováček

Post by pompier »

Zdarec, já bych se zeptal z jiného soudku. Zajímalo by mne, jestli náhodou někdo nepřišel na to, kdy se zapne "zelené podsvícení". Vím, že při automatickém nastavení podsvícení, ale jestli náhodou někdo nepřišel při jakých podmínkách a jestli se to dá nějak ošetřit mimo přepnutí na manuální režim. Díky... Jinak co se týče zesílení zvuku, taky nad tím koumám, ale zatím bezvýsledně...
Daidalos
smartstar
smartstar

Post by Daidalos »

To zelený podsvícení je schválně? Já sem se totiž bál,že to je chyba :???:
pompier
nováček
nováček

Post by pompier »

Troufám si říct, že je to chyba. Jen bych rád, kdyby mne tu někdo vyvedl z omylu, popřipadě poradil s řešením. Na to zelené světlo si tu zatím stěžovali všichni majitelé...
Daidalos
smartstar
smartstar

Post by Daidalos »

No mně osobně se to moc nelibí,celý Windows pak dostane takový "zelený" nádech.Já sem prostě vypnul ten senzor..i když není to konečné řešení.Třeba to ale bude opravené ve W 6.5 ..

-- pát lis 27, 2009 11:07 --

http://cgi.ebay.com/Original-Samsung-TV ... 2a02e460cf" onclick="window.open(this.href);return false;

Myslíte,že by tohle šlo na Omnii pro?
Post Reply

Return to “Samsung OmniaPRO”