Rychle vybyjeni Diamonda 2
-
marek1
- častý přispěvatel

- Zařízení: Nokia Lumia 820 Yellow SanDisk 16GB Ultra Class 10
Ahoj,
koupil jsem s v Sunnysoftu HTC Diamond 2 CZ, bohuzel se mi extreme, podle meho rychle vybiji. Tak treba do 12 hod. mam ho vybityho. Udelam tak 10 hovoru, 2x si za den zaktualizuji pocasi v HTC SENCE 2.1. a 2x na 10 min se pripojim na INET pres Operu 9.5. Flashnul jsem si origo HTC romku WM6.5 + IW10 ze stranek sunnysoftu.
Byl jsem vcera v Sunnysoftu a vymenili mi baterii. Jenze zda se mi, ze to neni o moc lepsi.
Myslite, ze je to vyrobni vada danneho HW nebo to je SW vece treba HTC Sence, moc uzira energie ?
Nebo to muze byt necim jinym ? Nema nekdo podobnou zkusenost.
Dik za pomoc.
koupil jsem s v Sunnysoftu HTC Diamond 2 CZ, bohuzel se mi extreme, podle meho rychle vybiji. Tak treba do 12 hod. mam ho vybityho. Udelam tak 10 hovoru, 2x si za den zaktualizuji pocasi v HTC SENCE 2.1. a 2x na 10 min se pripojim na INET pres Operu 9.5. Flashnul jsem si origo HTC romku WM6.5 + IW10 ze stranek sunnysoftu.
Byl jsem vcera v Sunnysoftu a vymenili mi baterii. Jenze zda se mi, ze to neni o moc lepsi.
Myslite, ze je to vyrobni vada danneho HW nebo to je SW vece treba HTC Sence, moc uzira energie ?
Nebo to muze byt necim jinym ? Nema nekdo podobnou zkusenost.
Dik za pomoc.
http://smartmania.cz/forum/viewtopic.php?f=93&t=13682" onclick="window.open(this.href);return false;
-
marek1
- častý přispěvatel

to jsem ted cetl, ale nejsem z toho moc chytrej. Mam nainstalovane programy:
Adobe lite 3.1, Enable Czech eT9, Microsoft Facebook 1.1.1, Mortscript + Clauncher, BsB G-config.
Jas nastven na minimum, zadny G-Alarm nemam, a vibrace mam tez vypnuty i DAT. prenos vzdy vypinam.
1. Takze to muze, byt tim ze mam novou 1x nabitou baterku ?
2. Mam ji uplne do mrte vybit a pockat dalsi 2 hodiny a potom nabyjet ?
3. Co kdyz ani po mesici se to nezlepsi i kdyz budu baterku vybijet az do mrte ?
4. Nemuze to byt WM 6.5 nebo HTC Sence ? Mam radeji pouzivat Titanium plugin, min zravejsi ?
6. Na XDA radi vypnout HSPDA + SW reset, nastvavit ve vlastnostech telefonu gsm(900+1800)umts(900+2100), ne Automatiku ?
7. Na XDA nekdo radil zmenit radio na 4.47, nevim co radio je ?
Dik.
-- doplnění předchozího příspěvku (ned lis 22, 2009 10:12) --
Pomuze nekdo
-- doplnění předchozího příspěvku (ned lis 22, 2009 15:26) --
POMUZE nekdo prosim?
Adobe lite 3.1, Enable Czech eT9, Microsoft Facebook 1.1.1, Mortscript + Clauncher, BsB G-config.
Jas nastven na minimum, zadny G-Alarm nemam, a vibrace mam tez vypnuty i DAT. prenos vzdy vypinam.
1. Takze to muze, byt tim ze mam novou 1x nabitou baterku ?
2. Mam ji uplne do mrte vybit a pockat dalsi 2 hodiny a potom nabyjet ?
3. Co kdyz ani po mesici se to nezlepsi i kdyz budu baterku vybijet az do mrte ?
4. Nemuze to byt WM 6.5 nebo HTC Sence ? Mam radeji pouzivat Titanium plugin, min zravejsi ?
6. Na XDA radi vypnout HSPDA + SW reset, nastvavit ve vlastnostech telefonu gsm(900+1800)umts(900+2100), ne Automatiku ?
7. Na XDA nekdo radil zmenit radio na 4.47, nevim co radio je ?
Dik.
-- doplnění předchozího příspěvku (ned lis 22, 2009 10:12) --
Pomuze nekdo
-- doplnění předchozího příspěvku (ned lis 22, 2009 15:26) --
POMUZE nekdo prosim?
-
Mezek
- častý přispěvatel

- Zařízení: HTC HD, HD2
1)Tak pokut máš jen jednou nabitou baterku, tak to vydrž.U mě se to zlepšilo až po vícero nabití. I když někdo píše že stačí dvakrát, třikrát..... u mne to bylo za několik dní a více nabíjejících cyklech.
Vydržet a trpělivost.
2)Je to lepší, u mne to nebyl problém, vždy večer na 10% a míň.
3)To bych řešil až když vícero nabíjecích cyklů nepomůže.
4)Může to mít vliv. Ale já osobně nezpozoroval výraznější výdrž baterie po vypnutí Sense.
Dnes jsem na tom tak, že vydrží dva dny (možná by vydržel i tři, ale nemohu si dovolit, aby během dne klekl). Zapnutá kontrola emailu po 15 minutách, RSS aktualizace každou hodinu, aktualizace počasí. GSM na automatiku.
EDIT: Dnes ráno na 100% a teď, při stejném nastavení mám 90%.(19:10)
Vydržet a trpělivost.
2)Je to lepší, u mne to nebyl problém, vždy večer na 10% a míň.
3)To bych řešil až když vícero nabíjecích cyklů nepomůže.
4)Může to mít vliv. Ale já osobně nezpozoroval výraznější výdrž baterie po vypnutí Sense.
Dnes jsem na tom tak, že vydrží dva dny (možná by vydržel i tři, ale nemohu si dovolit, aby během dne klekl). Zapnutá kontrola emailu po 15 minutách, RSS aktualizace každou hodinu, aktualizace počasí. GSM na automatiku.
EDIT: Dnes ráno na 100% a teď, při stejném nastavení mám 90%.(19:10)
-
marek1
- častý přispěvatel

7. nevis tento bod ?
Vcera vecer jsem sel spat a tak jsem D2 polozil na stolek. Kdyz jsem prisel a chtel si nastavit budik, tak po zapnuti POWER tlacitkem ze spanku, jsem zjistil ze je vypnuty. Pote jsem ho zapnul a porad dokola se zapinal a vypinal. vyndal jsem baterku nechal jsem 10 min nabijet, zapnul a mel jsem 50%.
Rano se probudim a D2 uplne vybitej, jak to ptam se ? Dam ho do nabijecky a pidivam se kolik hodin bezi a mam tam 17 hodin od posledniho nabijeni a Device usage mam 3,5 hodiny. Coz je divne protoze, Device usage kdyz jsem sel spat tak tam bylo 30min.
Co se mohlo o te noci stat ? Neni nekde neco naplanovaneho ?
Dik.
Vcera vecer jsem sel spat a tak jsem D2 polozil na stolek. Kdyz jsem prisel a chtel si nastavit budik, tak po zapnuti POWER tlacitkem ze spanku, jsem zjistil ze je vypnuty. Pote jsem ho zapnul a porad dokola se zapinal a vypinal. vyndal jsem baterku nechal jsem 10 min nabijet, zapnul a mel jsem 50%.
Rano se probudim a D2 uplne vybitej, jak to ptam se ? Dam ho do nabijecky a pidivam se kolik hodin bezi a mam tam 17 hodin od posledniho nabijeni a Device usage mam 3,5 hodiny. Coz je divne protoze, Device usage kdyz jsem sel spat tak tam bylo 30min.
Co se mohlo o te noci stat ? Neni nekde neco naplanovaneho ?
Dik.
-
Mezek
- častý přispěvatel

Bod 7 jsem neřešil, ale prohledej forum, začni třeba zde . Některé radio může ušetřit baterii to je pravda, ale i naopak. Třeba vyzkoušet. Já jsem spokojen s tím co tam je originál. Není to vlastní zkušenost, jenom vyčteno zde na forum ze zkušeností jiných.
To vypnutí přes noc se mě stalo na HD1 a D2. Dělala to aplykace MyPhone, která byla nastavena na Automatické zálohování. Někde se to seklo a zcela se vybil. Musel jsem zmáčknout tlačítko restart, po té naběhl. Ukazatel baterie 2%.
Změnil jsem automatiku na ruční a je klid.
Jak jsem psal výše, skus vydržet, z počátku mě kapacita baterky mizela přímo před očima.
Teď po měsíci od koupi a dalším HR je to OK.
Snad to bude u tebe taky tak a nebude to HW chyba.
To vypnutí přes noc se mě stalo na HD1 a D2. Dělala to aplykace MyPhone, která byla nastavena na Automatické zálohování. Někde se to seklo a zcela se vybil. Musel jsem zmáčknout tlačítko restart, po té naběhl. Ukazatel baterie 2%.
Změnil jsem automatiku na ruční a je klid.
Jak jsem psal výše, skus vydržet, z počátku mě kapacita baterky mizela přímo před očima.
Teď po měsíci od koupi a dalším HR je to OK.
Snad to bude u tebe taky tak a nebude to HW chyba.
-
marek1
- častý přispěvatel

HM, tak radio menit nemusim.
Bohuzel nemam vubec natavenou aplikaci MyPhone, muze to delat i kdyz ji nemam nastavenou ?
Muze to delat jeste jiny program, ktery tim je povestny ?
Nemuze mit neco se automatickz spoustet vecer ? Jak zjistim, co mam na Schedulovane v registrech za progamy?
Bohuzel nemam vubec natavenou aplikaci MyPhone, muze to delat i kdyz ji nemam nastavenou ?
Muze to delat jeste jiny program, ktery tim je povestny ?
Nemuze mit neco se automatickz spoustet vecer ? Jak zjistim, co mam na Schedulovane v registrech za progamy?
-
Mezek
- častý přispěvatel

Pokut ho nemáš, tak nemůže. Psal jsem to jako můj příklad.
Baterie,
Nabíjení baterie,
Vydrz baterie + typy na zlepseni
Zkus se podívat i sem, možná ti tam něco pomůže.
Baterie,
Nabíjení baterie,
Vydrz baterie + typy na zlepseni
Zkus se podívat i sem, možná ti tam něco pomůže.
-
marek1
- častý přispěvatel

Hm, tak jsem se koukal na danne topiky a tam porad casto resi spatny ukazatel.
Me se to pres noc uplne vzbije a nebo se mi vypne D2 i kdyz posledni hodnota byla 70%.
Zkusim 10x nabity a vybit, pokud nepomuze pujdu opet do sunnysoftu a reklamovat D2.
Mozna je problem na desce.
-- doplnění předchozího příspěvku (stř lis 25, 2009 14:04) --
Tak jsem zase nabyl D2 preflashnul na puvodni WM 6.1 a ted mi vydrzel 28hodin v "standby time" 27,5 hodin a "Device usage" 2:30 = 30 hodin.
Vcera jsem videl kolegu, ktery ma TOUCH PRO2 a s baterkou 1500mV se dostal na 31 + 9 = 40 hodin provozu. rozdil baterky je 30 %. a tech 30 hodin je jen o 25% mene nez u Touch PRO2.
Je to malo na 1100mV baterku nebo je vydrz adekvatni ?
Me se to pres noc uplne vzbije a nebo se mi vypne D2 i kdyz posledni hodnota byla 70%.
Zkusim 10x nabity a vybit, pokud nepomuze pujdu opet do sunnysoftu a reklamovat D2.
Mozna je problem na desce.
-- doplnění předchozího příspěvku (stř lis 25, 2009 14:04) --
Tak jsem zase nabyl D2 preflashnul na puvodni WM 6.1 a ted mi vydrzel 28hodin v "standby time" 27,5 hodin a "Device usage" 2:30 = 30 hodin.
Vcera jsem videl kolegu, ktery ma TOUCH PRO2 a s baterkou 1500mV se dostal na 31 + 9 = 40 hodin provozu. rozdil baterky je 30 %. a tech 30 hodin je jen o 25% mene nez u Touch PRO2.
Je to malo na 1100mV baterku nebo je vydrz adekvatni ?
podle me je to adekvatni TD2 ju ma slabsi...
-
marek1
- častý přispěvatel

Mysli si nekdo opak ?
-- doplnění předchozího příspěvku (pon lis 30, 2009 10:30) --
Ahoj,
tak po 10 nabijeni, baterka vydrzi v "standby time" 47,5 hodin a "Device usage "3:30" a mam na ni jeste 12%.
Takze problem byl vyresen vymenou baterky a jeji naformatovani.
-- doplnění předchozího příspěvku (pon lis 30, 2009 10:30) --
Ahoj,
tak po 10 nabijeni, baterka vydrzi v "standby time" 47,5 hodin a "Device usage "3:30" a mam na ni jeste 12%.
Takze problem byl vyresen vymenou baterky a jeji naformatovani.