HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...
Čau, jsem nováček na WM tak mě prosím neukamenujte pokud se to tady už řešilo. Z pc jsem zvyklej na qwertz klávesnici na na HD2 je qwerty klávesnice. Zatím se mi nepodařilo přijít na to jak to přenastavit. Nejde to nějak přenastavit na qwertz? Díky
Mám možná problém když mám nastavenou hlasitost přes polovinu tak mi při hovoru ve sluchátku jakoby praská v určitých momentech .Jako když někdo na druhe straně hodně řve.Všiml jsem si že zhruba zesílení na polovinu odpovídá skoro zesílení na plno u jiných telefonů.Nepozorujete to někdo.Jinak hudba ,youtube atd je v pořádku ale nevím jestli to nemá dva repračky jeden na hovory druhy na multimedia.
to pistolník: díky za radu podařilo se a příště budu už šikovnější. protože chytrému napověz..... tvoje odpověď mě potěšila, jelikož nás chápeš. pracuji denně do rána do 7 večera (jelikož dělám v obchodě) a když přídu tak se snažím své hd2 nějak vylepšit. snažím se pročítat fora, ale kolikrát tomu stejně nerozumím. když mi to takto někdo podá, tak mi je tohnedka jasný.
to ospen: sorry, snad to bude příště lepší abych tě tolik nepobuřoval
to ospen: sorry, snad to bude příště lepší abych tě tolik nepobuřoval
-
Tomáš Kubec
- smartmaniak

- Zařízení: Lenovo P780
Vůbec nejde o pobuřování, ale když Google vyhodí odpověď na dotaz jako první odkaz, tak je to na zamyslení.
t.prochazka : na obrázku jsem si všiml nainstalovaného programu QuickMark. Zkoušel jsem ho, ale vůbec mi nechodí.
-
mike-biker
- moderátor

- Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
2 Ospen: Tady je to ještě v poho, většina nováčků ví, že tam jsou Widličky, ale když to přinese namalovaná vyvoněná slečna a já jí říkám, jak jste spokojená s tím OS? A co to je, já na tom jen volám a píšu SMSky.
. Tý slečně se nedívím, ale to hovado, co jí to koupilo nechápu. 
-
t.prochazka
- přispěvatel

- Zařízení: HTC HD2
Taky mi vůbec nechodí, hned vedle je ikona i-nigma, jenž funguje, je rychlý a přečte občas i to, s čím měl QuickMark problémy, ale zase třeba pokud s i-nigmou přetu VCARD viziku, tak sice umí uložit data jako kontakt, ale jen jméno a email, vůbec mi neuložil číslo a adresu.Žabža wrote:t.prochazka : na obrázku jsem si všiml nainstalovaného programu QuickMark. Zkoušel jsem ho, ale vůbec mi nechodí.
-- doplnění předchozího příspěvku (ned lis 22, 2009 16:32) --
Týdenní náhled kalendáře, skutečně má a to jak přímo v HTC Sence, tak i originál windows mobile kalendář. Příkládám náhled.DaG wrote: ahoj všem, chci se ujistit, zda má HD2 skutečně týdenní náhled kalendáře...
...už jste někdo synchronizoval v HD2 kalendář s google-kalendářem
S Googlem synchronizuji, umí to každé WM, přes exchange, tedy ActiveSync, jde tak synchronizovat jen kalendář a kontakty. K emailům přistupuji přes java aplikaci od googlu, mám tak okamžité přístup ke všem několika tisícům emailům, fultextovému hledání a skoro všemu, co nabízí gmail na desktopu bez nutnosti tahat emaily do mobilu.
Jinak jsem z Prahy, můžu HD2 ukázat.
- Attachments
-
- pc_capture5.png
- (253.95 KiB) Downloaded 95 times
Jak ÚPLNĚ vypnout počasí, aby se na hlavní obrazovce vůbec neukazovalo? Jasně že se dá nastavit tapeta bez animací, ale stále tam počasí je.
to t.prochazka: mě se zdá, že mi týden v kalendáři neukazuje. mám tam nějaké upomínky ale v týdnu mám pak černo. a již jsem se zde ptal, ale nikdo mi neporadil. mám problém při synchronizaci, že se mi načtou všechny kontakty z outlocku včetně mailů. a to je hroznej vopruz, jelikož najednou tam mám přes 600 kontaktů. a když při synchronizaci odškrtnu kontakty, tak mi je smaže (v hd2)
-- doplnění předchozího příspěvku (ned lis 22, 2009 18:58) --
ted jsem objevil asi nesrovnalost v tom kalendáři. když listuju v měsíci tak není problém, ale pokud listuji v týdnech, tak mi tam naskočí týden 9.11-15.11 a když dám listovat tak mi to skočí na 2.11-8.11, pak na 26.10-1.11 a už se to nehne. při listování už to tam zůstane.
-- doplnění předchozího příspěvku (ned lis 22, 2009 18:58) --
ted jsem objevil asi nesrovnalost v tom kalendáři. když listuju v měsíci tak není problém, ale pokud listuji v týdnech, tak mi tam naskočí týden 9.11-15.11 a když dám listovat tak mi to skočí na 2.11-8.11, pak na 26.10-1.11 a už se to nehne. při listování už to tam zůstane.
-
Trapper John
- přispěvatel

- Zařízení: HTC HD2, hp ipaq 214
ahoj taky bych si chtěl HD2 pořídit a kdyby mi jí ve vodafonu pořád nikdo nevyfoukával tak už jí taky testuju, ale ted váhám. Nemohl by sem chlapi někdo dát nějaký video jak se na tom přehrávají filmy? Hlavně mi jde třeba o to pokud je ve filmu nějaká rychlá scéna, kdy dostává procák zabrat(třeba jako je v hancockovi v tý počáteční honičce v autech)
-
t.prochazka
- přispěvatel

- Zařízení: HTC HD2
to mirekp:
Já v Outlooku emaily nemám, ale v nastavení synchronizace emailů jde nastavit "Stáhnout zprávy za:" a minimum je jeden den. Kontakty ale nijak omezit nejdou. Já mám kontakty primárně na gmailu a tam rozlišuje My contacts, které se synchronizují a All contacts, kde je každý s kým jsem si kdy psal.
S tím kalendářem je to vážně divné. Sice tam ten týden v pořádku mám, ale stránkování fakt blbne, při kliknutí na šipku vpřed a vzad to ne vždy skočí o týden. A když dám přejít na dnešek, tak to ukáže týden 9.11 - 15.11, tedy předchozí týden. Pak kliknu na šipku dolů a jsem na 2.11 - 8.11, tedy o týden zpět, tak kliknu na šipku nahoru a jsem na 19.10 - 25.10, tedy zase o dva týdny zpět. Chápe to někdo?
Já v Outlooku emaily nemám, ale v nastavení synchronizace emailů jde nastavit "Stáhnout zprávy za:" a minimum je jeden den. Kontakty ale nijak omezit nejdou. Já mám kontakty primárně na gmailu a tam rozlišuje My contacts, které se synchronizují a All contacts, kde je každý s kým jsem si kdy psal.
S tím kalendářem je to vážně divné. Sice tam ten týden v pořádku mám, ale stránkování fakt blbne, při kliknutí na šipku vpřed a vzad to ne vždy skočí o týden. A když dám přejít na dnešek, tak to ukáže týden 9.11 - 15.11, tedy předchozí týden. Pak kliknu na šipku dolů a jsem na 2.11 - 8.11, tedy o týden zpět, tak kliknu na šipku nahoru a jsem na 19.10 - 25.10, tedy zase o dva týdny zpět. Chápe to někdo?
S prehravanim videa nejsou problemy , osobne pouzivam 800x480 , 3500 kbps , 29,7f bez skobrnuti v divx,xvid .... takze standardni formaty jsou hluboce pod moznostmi zarizeni
Chtěl bych se zeptat majitelů HD2, jestli je Sense tak dobré,jestli není lepší používat např. Mobile Shell 3. Měl jsem Xperii a tam jsem Mobile Shell používal k naprosté spokojenosti. Zdá se mi totiž dost neprakktické přepínání na spodní liště.
-
mike-biker
- moderátor

- Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Každému vyhovuje něco jiného. Jsou uživatelé, kteří na něj nedají dopustit a naopak spousta lidí zase chválí Spb Mobile Shell. Faktem je, že do Sense nelze příliš zasahovat - máš tam HTC kalendář a hotovo, počasí od HTC a hotovo, Akcie a hotovo, prostě ber, nebo nech ležet. V tomto je Spb "demokratičtější". 
- flatliners
- přispěvatel

- Zařízení: iPhone 6 64GB SpaceGray
tak třeba přes prográmek SSMaHo jde namapovat aby se ti po kliknutí v sense na kalendář zobrazil ten který se nastavíš.já sem takhle vyřešil ten můj problém s budíkem.když kliknu na ikonu budíku,zobrazí se mi g-alarm.fakt super věc.viz:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=493810" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=493810" onclick="window.open(this.href);return false;
No zítra mi HD2 dorazí, pokud PPL někde neudělá chybu, jak mívá ve zvyku, tak uvidíme, ale myslím, že u toho Mob.Shell3 asi skončím, protože mi přišel fakt dobrý. Ještě bych se chtěl zeptat, zda se dá např. nějakou úpravou registrů, udělat z QWERTY QWERTZ klávesnici. Už se tady někdo na to ptal, ale odpovědi se mu nedostalo. To používáte každý QWERTY?
-
hrosikjiri
- přispěvatel

- Zařízení: lumia 830 a 950
kazdy pouzivame finger keyboard:D
-
Milan Pištělka
- smartguru

- Zařízení: HTC HD2 Leo
FingerKeyboard2 v2.1. QWERTY i QWERTZ ke stažení zde.
t.prochazka: ajaj, díky za upozornění. Já jsem až doposud žil v domnění, že v novém Sense týdenní náhled kalendáře chybí ;)
Tak jsem si do EN verze nainstaloval plnou podporu češtiny z CZ verze. Instalace je naprosto v pohodě a zatím jsem nepozoroval, že by některý z dříve instalovaných programů měl nějaké trable.
Překvapilo mě, že lokalizace opravdu pozorovatelný vliv na rychlost. Jde o nepodstatné maličkosti, ale vidět to je. Například když se přejede prstem po liště "karet" od telefonu k nastavení, tak aktivní karta zaostává za prstem - před lokalizací to bylo bez zpoždění.
Mimochodem, připitomělé datum ve tvaru po XI 23 na titulní obrazovce zůstává.
Překvapilo mě, že lokalizace opravdu pozorovatelný vliv na rychlost. Jde o nepodstatné maličkosti, ale vidět to je. Například když se přejede prstem po liště "karet" od telefonu k nastavení, tak aktivní karta zaostává za prstem - před lokalizací to bylo bez zpoždění.
Mimochodem, připitomělé datum ve tvaru po XI 23 na titulní obrazovce zůstává.