WM 6.5 a GPS aplikace

Diskuze o operačním systému Windows Mobile 6/6.1/6.5 a dalších vývojových větvích (6.5.x)
Post Reply
nooBody
nováček
nováček
Zařízení: HTC Touch2

WM 6.5 a GPS aplikace

Post by nooBody »

zdravím,
jaké jsou aplikace pro GPS navigaci, jak placené, tak i volné dostupné? Popřípadě jaké aplikace používáte? A jak je to s dostupností map?
dík
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

WM 6.5 a GPS aplikace

Post by Jiří Hrma »

Aplikací je celá řada (mrkni na téma GPS tady na fóru). Namátkově mě napadne iGo 8, TomTom Navigator, Dynavix, Smartmaps, Garmin, CoPilot 8... tyto jsou všechny placené, i když HTC v nových zařízeních zdarma nabízí 15 denní trial verzi CoPilotu, což je myslím férové. Tyhle programy jsou funkční na Pocket PC (zařízení s dotykovým displejem), na smartphone platformě funguje tuším jen TomTom a ještě to není úplně ideální. Co se týče mapových podkladů, tak ani u jednoho programu si nemyslím, že by byl nějaký problém s pokrytím ČR a Evropy. Všeobecně mapové podklady jsou dnes už velmi vyspělé.
nooBody
nováček
nováček

WM 6.5 a GPS aplikace

Post by nooBody »

Díky, mrknu. Právě přemýšlím o koupi HTC a právě kvůli té 15ti denní trial verzi se poohlížím po něčem podobném. Já se v této problematice teprve začínám orientovat, tak jsem nevěděl, jestli třeba Garmin (i třeba placený, nebo cracklý) bude fungovat na PocketPC (třeba nějaký to HTC... :) ).
Co se týká map jsem myslel, že každý výrobce SW pro navigaci má mapy ve svém formátu, ale podle toho, co píšeš, to vypadá na nějaký standardní formát map, což je fajn :)
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

WM 6.5 a GPS aplikace

Post by Jiří Hrma »

Výrobci mají mapy většinou ve vlastním formátu pro daný program, to zase nepočítej s tím, že by ti mapy z iGo běhaly na TomTomu, tak jsem to nemyslel. Bylo to bráno tak, že mapové podklady jednotlivým výrobcům dodává třeba NAVTEQ nebo TeleAtlas, a ti mají oba relativně dobré pokrytí.
nooBody
nováček
nováček

WM 6.5 a GPS aplikace

Post by nooBody »

dík takže mapy sehnat problém nebude a nějakej no trial software snad taky ne :)
mjustik
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Zařízení: HTC Diamond2, WM 6.5

WM 6.5 a GPS aplikace

Post by mjustik »

Dobrý den, mohl by mi někdo poradit, jak zprovoznit Copilot navigaci - trial verzi na Diamondu2 s WM 6.5? Snažil jsem se postupovat podle návodu na HTC stránkách a ztáhnul mapu od Copilota na kartu, přesto mi program stále hlásí, že nejsou instalovány mapy. Musím to nějak aktivovat ? Nemám s tím zkušenosti. Zkoušel jsem taky trial verzi od Navigonu, ta spustit šla. Pěkný den
Post Reply

Return to “Windows Mobile 6/6.1/6.5/6.5.x”