Ako na datove profily pre Orange.sk?

Diskuze o komunikátoru HTC Touch Diamond2 (rady, tweaky, návody...)
Marmos
nováček
nováček
Zařízení: HTC Touch Diamond 2

Post by Marmos »

Mam novy HTC TD2 a vobec neviem nastavit datove profily pre Orange.sk. Skusal som automatiku, aj navod v pdf z tohto fora, no furt mam problemy. Na starom mobile bez OS pri zhodnych nastaveniach data funguju spravne. Zda sa, ze WAP a MMS ide aj na TD2 spravne, no cez APN internet nic nechodi. Mail nerozchodim vobec.

Vie mi niekto helfnut?

Este by som mal nejake otazky:
1. Co presne vykonava v Connection Setup polozka Enable auto configuration?
2. V polozke Connections na karte Task mam polozku Orange World. Ked pod nou klinknem na Manage existing connections, znova sa mi ukaze polozka Orange World, kde ju mozem upravit. No ked z karty Tasks idem na kartu Advanced, tam v polozke Select Networks vidim zas Orange World, no uz aj dalsie ako Orange internet, MMS a ine. Preco tieto dalsie siete nemam viditelne na karte Tasks v Manage existing connections?
3. Podla coho si system vybera, cez aky profil sa pripoji do inetu tam, kde sa to neda explicitne nastavit?
4. Ako sa da v Opere Mini spojazdnit Socks spojenie na WM?

Prosim, vysvetlite mi niekto, ako to chodi s datovymi profilmi vo WM. Uz mi z toho nacisto sibe. :cry:

Dik.

edit by admin: Proč tohle téma zakládáš v sekci Tweaky a návody nechápu, Diamond2 tady má vlastní sekci (přesunuto).
HTCKlorec
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Sony

Ako na datove profily? Uz mi z toho hrabe. :cry:

Post by HTCKlorec »

1. polozka Enable auto configuration znamena ze po vlozeni novej SIM karty, telefon automaticky nastavi vsetky parametre pripojenia na Internet podla informacii od operatora. Skus pri nejakom free WiFi pointe UPDATE DATABASE.

2. Je to preto lebo Manage existing connections sa vztahuje na aktualne pripojenie na internet (Orange WAP->managujes WAP, ale ked zmenis na Orange World->managujes Orange World. ) Vybrat si musis tvoj sposob pripojenia a potom managovat ten.

3. Zhrnute v c. 1 - inak sa da pripojenie nastavit to je jasna vec... treba sa pohrat v connections menu. A este ak nevies co a ako nastavit, je najlepsie sa popytat u operatora, resp. pozret si to na jeho stranke.

4. Socks v opere sa myslim neda priamo, musis taktiez v connections - orange world - manage existing connections - proxy settings- zaskrtni this network uses a proxy.... (popripade zaskrtni this network connects to internet ak je problem prave tam :D ) a nastav si proxy.

A k rieseniu tvojho problemu... Trochu upresnit by to chcelo. IDe ti WAP a MMS, a normalny net nie?
Napis co vsetko si cca skusal, myslim nastavovat a tak, aby sme na to vyluc. metodou prisli.

Zatial drzim palce.
Marmos
nováček
nováček

Post by Marmos »

WAP a MMS ide. Nejde mi APN internet. Nastavenia boli robene jednak automaticky, co si stiahol mobil sam. Ked to nefungovalo, skusal som postup pre Orange odtialto http://smartmania.cz/forum/viewtopic.php?f=9&t=7106 (pdf v prvom poste). Obe riesenia pouzivaju tie iste hodnoty nastaveni. APN internet som nerozchodil ani jednym sposobom. Potrebujem ho na mail, lebo ten nejde cez WAP spojenie.

1. Aky je vlastne rozdiel, ci pri nastaveni zaskrtnem network connects to internet alebo nie?

2. Ide nejak nastavit, aby mobil uprednostnil WIFI spojenie pred klasickym datovym?

3. Ide na HTC TD2, aby automaticky ukoncoval datove spojenia?
jlp
nováček
nováček
Zařízení: iPhone 3Gs 16GB 3.1.2 JB

Post by jlp »

skus pomocou nodata zakazat orange world.. :)
HTCKlorec
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by HTCKlorec »

@Marmoss: Vyskusaj toto. Nastavenie TYTN 2 je rovnake kedze ma WM6.0.
http://www.orange.sk/web/pomoc/mobilne_ ... world.html

Tvoje otazky:
1. To je dolezite! Ked to zaskrtnes, davas tym telefonu na vedomie (pekne slovne spojenie :-D), ze chces aby sa pripajal na Internet pomocou tohto pripojenia. Teda mozno tam je koren celeho problem. Ze to nemas zaskrtnute. Skus to odskrtnut u WAP alebo hocicoho ineho a zaskrtnut to len u ORANGE WORLD.

2. Myslim ze nie(opravte ma ak sa mylim). Vacsinou aj mne ked som pripojeny na WIFI a nachvilu sa mi odpoji siet, mi ten hulvat ihned zapina datove spojenie.

3. Ani toto som nenasiel, ale neznamena to ze sa to neda. Ale urcite na to bude nejaky soft tretej strany.

@jlp: dobra rada nad zlato :-)
Marmos
nováček
nováček

Post by Marmos »

Dik za info a trpezlivost.

Orange World som nastavil a funguje, to islo aj predtym, len som to zabudol spomenut. Ja mam problem s tymto http://www.orange.sk/web/pomoc/mobilne_ ... ernet.html (Internetom). Externy email, ako gmail alebo zoznam, musi pouzivat APN Internet (aspon mi to tak vychadza), lebo inak sa k schranke nedostanem. Na starom mobile bez OS som tiez musel v emailovom klientovi pouzivat APN Internet ako sietovy profil pre pripojenie k netu, aj ostatne inet aplikacie som pouzival cez toto APN. OW (WAP) som pouzival v podstate len pre mobilny Orange Portal a WAP stranky. Ide o to, ze teraz, ked mi nejde APN Internet nemozem pouzivat mail, ICQ a pod. Cize neviem vyriesit problem priameho pripojenia do internetu cez APN Internet (vid link vyssie).

Mohol by niekto sem hodit overenu (na sebe) konfiguraciu APN Internet pre Orange?

Este raz, dikes!!!
HTCKlorec
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by HTCKlorec »

http://www.mobilmania.sk/Dalsierubriky/Ar.asp?ARI=5180 este vyskusaj toto pozriet ci nenajdes dao uzitocne

alebo este skus pomaranc infolinku :-D
Marmos
nováček
nováček

Post by Marmos »

Ani to nepomohlo. Infolinka ma zrejme neminie, ale predpokladam, ze tam ako vzdy nic nevyriesim. :-( Inak do siete sa to pekne pripoji, len ziadne data nedojdu.
HTCKlorec
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by HTCKlorec »

To je mi luto. Skoda, uz mi nic nenapada. Jediene priamo do predajne alebo este sa vyhadat o konfig. SMS. Ale neviem ci plati aj pre HTC-cka.
Marmos
nováček
nováček

Post by Marmos »

Takze, ako som predpokladal, na infolinke a ani v predajni som nevybavil nic. Zdalo sa mi, ze ani dost dobre nechapali, co po nich chcem.

Nakoniec som to vyriesil sam cestou pokusov a omylov. Po hardresete som zacal od piky. Najskor som sa sustredil na orangeacke datove profily a vsetko islo ako po masle. :lol: Potom som nastavil WIFI na mobile pre pristup na moj domaci router. Doma pouzivam staticke pridelovanie adries, tak som spravil staticku konfiguraciu aj na mobile (len pre moju WIFI siet). V tomto momente som prestal byt schopny pouzivat orangeacke data cez APN internet, ktore pouzivaju DHCP. Akonahle som vypol statiku pre WIFI v mobile, APN internet zacal byt znova funkcny!!! Nezalezi pri tom, ci WIFI na mobile je aktivne alebo uplne vypnute, staci, aby adresy pre WIFI boli zadane staticky, z nejakeho dovodu maju vplyv na niektore nastavenia mobilnej siete, co sa u mna prejavilo nefunkcnostou APN internet (asi blblne v takomto pripade DHCP v mobile).

Neviem, ci je to chyba tejto ROMky, vlastnost systemu WM alebo nieco ine, u mna to ma vyssie popisane divne chovanie.

Este by som chcel polozit par otazok:
1. Pri konfiguracii WIFI som si vsimol, ze sa mu daju priradit rozlicne navzajom spolu nazvom absolutne nesuvisiace adaptery. Na co to sluzi?

2. Kde sa da zmenit priradenie sietoveho profilu pre Opera Mobile, IE a dalsie programy, ktore to pripadne nemaju vo vlastnych nastaveniach?

Dikes. :-)
harrvy
nováček
nováček
Zařízení: ipaq 614c

Post by harrvy »

Ahoj,
mozno hlupa otazka, ale mne to nejak nie je celkom jasne.. Mam predplateny u pomaranca orangeworld 1000MB. Musim si telefon s WM nastavit na profil orangeworld ( cize vsetky tie hluposti ako proxi a tak.. ) alebo sa kludne mozem pripajat cez APN internet? Bojim sa, ze ked sa pripajam cez APN internet, tak sa mi nestahuju predplatene data z OW, ale platim navyse za spotrebovane GPRS data..
diky za vysvetlenie ;)
Marmos
nováček
nováček

Post by Marmos »

Ja pouzivam APN internet a odratuva to z OW dat, takze nic by ta nemalo prekvapit.
harrvy
nováček
nováček

Post by harrvy »

Pocuj, niekde som cital, ze ak chces aby ti to stahovalo z OW dat tak musis mat APN nastavene na orangewap a nie internet.. ty mas nastavene len APN na internet a modem na gprs? nic vic nic min?
diky ;)
Marmos
nováček
nováček

Post by Marmos »

90% dat mi ide cez APN internet (najnovsie som si aktivoval APN internet.vip) a nikdy som nenarazil na problem, ze by mi odratuvalo data mimo balika OW. APN orangewap pouzivam len pre wapportal Orangea.
harrvy
nováček
nováček

Post by harrvy »

Ahoj :)
snad ta este neboli hlava zo mna :) Najnovsie ma trapi, ze vcera ked som skusal icq tak mi slo a dnes sa nechcelo pripojit.. ani agile messenger sa nechce pripojit :( a k tomu mam vsetko nastavene ako vcera.. iba APN internet
Marmos
nováček
nováček

Post by Marmos »

V tomto ti nepomozem, lebo ziadneho textoveho kecalka na mobile nepouzivam. Len tak z brucha ma napada, ci nahodou sa nepomotalo priradenie datovych profilov, ak ich mas viac. Mne sa nieco podobne obcas stavalo, ked som mal aktivovanu autokonfiguraciu pre daneho operatora. Po rucnom nastaveni profilov a deaktivacii autokonfiguracie, obcasne problemy uplne zmizli. No zdoraznujem, ze vzajomny suvis som nijak zvlast neskumal, takze to moze byt len nahoda.

Este by som ti odporucil aktivovat si na hotline APN internet.vip, kde budes mat dynamicky pridelovanu IP pre tvoj mobil, co odstrani zopar dalsich neprijemnosti. Stoji to jednorazovo 5-6 EUR. Pri APN internet zdielas adresu s inymi a niektore sluzby s tym maju problem.
tomo.m
nováček
nováček

Post by tomo.m »

caute,

mam takyto problem : internet na mobile mi funguje uplne bez problemov, akonahle pripojim diamonda2 k pc a dam zdielanie internetu tak sa pripoji, chvilu net funguje potom zasa 5min alebo viac nefunguje, potom zasa chvilu ide a tak sa to opakuje. Neviete kde
by mohol byt problem ? mam orange 1000 mb

vdaka za radu

ps. bol som s tym aj v orangi a nepomohli mi
pps: v inom mobile (n95) to funguje bez problemov
Jess
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: S.G.NOTE,HTC HD2,S4

Post by Jess »

HR si skusal :?:
tomo.m
nováček
nováček

Post by tomo.m »

ano ak sa da povazovat za HR vcerajsi update ROM na wm6.5

//EDIT

tak som na to prisiel konecne po 2 tyzdnoch trapenia :). Problem bol v tom, ze som bol pripojenu na firemnu siet, akonahle som zakazal tuto siet a pripojil mobil tak to funguje bez vypadkov
HellAngel
nováček
nováček
Zařízení: HTC Tytn II

Post by HellAngel »

tak ja mam tieu problem s pripojenim. Skusil som vsetky navody co tu su ale nic. Ale napriklad mam problem ze ked vytvaram profil a mam zadat nazov pripojenia: orange world tak mi vypise ze pripojenie s tmyto nazvom uz bolo vytvorene. tak vytvaram orange world1. Vadi to?
dalej idem presne podla tohoto:
http://www.orange.sk/web/pomoc/mobilne_ ... world.html" onclick="window.open(this.href);return false;
pri tom kroku kde nastavujem proxy server, dam mneo wap a helso wap. potom 4 x ok. Ked ale znova vleziem do connections a idem si to pozriet tak wap meno tam je ale heslo nie je wap ale nieco na 12 pismen ci kolko.
tak vbehnem do exporera a dam wap.orange.sk, tu jedivne ze na siet Edge sa pripoji a conect, bezi tam aj ten cas. Stranku nacitava ale po chvili napise ze connection lost. Mam aj operu a robi to iste. Fakt uz neviem.

MMS idu v pohode
Post Reply

Return to “HTC Touch Diamond2”