HTC HD2: Přístup na vzdálenou plochu (video)

Diskuze věnovaná komunikátoru HD2 s 1GHz procesorem
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

Jelikož se v diskuzích často objevovaly otáky na téma kapacitního displeje u HD2 a ovládání klienta pro přístup na vzdálenou plochu, rozhodl jsem se pořídit toto krátké video. Na něm je jasně vidět, že na kapacitním displeji je ovládání velmi nepřesné a problematické, a to dokonce i po přiblížení. V druhé půlce videa jsem vyzkoušel Touch Pro2 s rezistivním displejem, kde bylo ovládání přes stylus velmi přesné. Tohle je bohužel jedna z nevýhod, kterou kapacitní displeje mají.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bah58xH-xgo[/youtube]
Tomáš Kubec
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lenovo P780

Post by Tomáš Kubec »

JJ jedna z nevýhod, bohužel dost zásadní. Po 30 minutách s HD2 v ruce mi bylo jasné, že tohle zařízení není pro mne. Jinak fakt paráda až na ten displej. Lidi co budou mít HD2 jako multimediální telefon, to ale nemusí trápit.
Radek Hulán
smartstar
smartstar
Zařízení: Samsung S7 edge / Lumia 930/1020/920/900/800

Post by Radek Hulán »

Smutné video.
mlndsk
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 920 Black

Post by mlndsk »

za toto video velice dekuji. je to uplne stejne jako na iPhone, tedy spatne

nekde jsem cetl, ze stylus na k. displej je velmi spatny (tusim to psali na sunnysoftu v diskuzi), tedy otazka by byla jak by se zlepsila presnost pri praci s takovym stylusem a rd klientem?

Samotnou kapitolou je fakt, ze zarizeni nema zadnou sterbinu = stylus by clovek nekde potratil, nebo zapomel vzit s sebou.

Vzhledem k hw specifikacim pro WM7 se obavam, ze r. displejum odzvonilo. :-(

Pak ale nevim, co za rok koupim jako nahradu za HDcko, nebot RD je pro me naprosta nutnost.
soufler
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC Touch Pro2

Post by soufler »

Já to video vidím a je to strašný, strašný, strašný. Kdo může tohle obhajovat, to nechápu, opravdu ne. To jako znamená, že už nebudou PDA? Já s tím chci dělat něco normálního, ne hrát hry, čumět na filmy a podobný ptákoviny. Kéž by aspoň jeden jediný výrobce dostal rozum...
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Galaxy Note 2

Post by YAMATO »

Tak hry si zatím až na pár na kapacitním taky nikdo nezahraje. A on ani třeba Core Player není na dotyk extra stavěný. A dalo by se pokračovat...

Bohužel HD2 nepochybně bude úspěšný, takže se HTC nepoučí...
soufler
přispěvatel
přispěvatel

Post by soufler »

Jenže to k tomu hernímu a multimediálnímu stylu nepochybně směřuje. Proč by tam jinak ten displej dávali, jiný rozumný důvod mě nenapadá.
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor

Post by Jiří Hrma »

YAMATO: Přesně tak, takový výběr souborů v CorePlayeru je na kapacitním displeji dost nešťastný. A těch aplikací je více. Já to říkal od začátku, že Windows Mobile nejsou na kapacitní displej stavěné. TouchFLO (Sense) sice zaplácne leccos, ale hluboko uvnitř to jsou pořád klasická WM původně navržená pro stylus. Změní se to s WM7, ale do té doby...
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak

Post by YAMATO »

No přesně. Je to jako zavést auto s dejme tomu třeba vodíkovým motorem, ale mít na něj jen tři pumpy v republice. Podobně to je s aplikacemi, hrami...na benzín obrovská spousta, na vodík skoro nic.

On i např. výtečný RescoFileManager není plně prstoidní... ale takhle by se dalo pokračovat hodně dlouho.
tomulinek
nováček
nováček
Zařízení: Galaxy S3, Transformer, Xoom 3G

Post by tomulinek »

OK, aby se tu jen netruchlilo – vzdálená plocha je extrém nejextrémovatější. ;) Kolik uživatelů, kteří si HTC HD2 koupí, po něčem takovém zatouží? Že se zkoušel mobilní Excel (který dle videí zvládnout jde vcelku v pohodě), dobrá, ale toto už mi přijde jako hledání krajních limitů, pro které tento mobil určitě určený není – a to, že takové limity kapacitní displej má, netřeba pochybovat.

Prosím tedy (i do recenze) – zabývejme se i méně extrémními příklady. Nikdo přece neříkal, že HTC HD2 má být spásou pro všechny, kdož čekají na "mesiáše" platformy WinMobile. Ne, HD2 je průkopníkem, který razí nový směr, přináší obrovské množství novinek a kdo ví – třeba i místy šlape vedle. Přitom mi ale v posledních dnech přijde, že spousta lidí, co dříve udělala "ách", teď hledá nějaké to "ouch". Vždyť si HD2 přece nemusíme koupit všichni. Určitě zanedlouho vyjdou další príma stroje se Snapdragonem…
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak

Post by YAMATO »

Obrovské množství novinek? Vím o asi třech...Snapdragon - super, kompas - OK, display - obrovský přešlap. Další novinky jsou jen navrácením toho, co už bylo...

Jo, moc doufám, že udělají Snapdragon s WVGA kolem 4 palců, resistentním, se stylusem. A hlavně že to nezabijou něčím jiným.
soufler
přispěvatel
přispěvatel

Post by soufler »

Neřekl bych, že razí nový směr, ale spíš by se hodilo říct, uhnul jiným směrem, pro mě absolutně špatným... Zkoušel na něm někdo IGO, ovladatelnost?

A vzdálená plocha? Ti uživatelé PPC, které já znám, ji považují u WM za standard. Je to právě ta věc, kterou doteď WM perfektně poskytovali, ale bohužel, "nový" směr nás o tyhle standardy obere...
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor

Post by Jiří Hrma »

tomulinek: Ono to není jen o Remote desktop - souhlasím, že zrovna tuhle aplikaci každý nepoužívá, nicméně při ovládání narážím třeba i v CorePlayeru (při výběru souborů) a těch programů by se našlo mnohem více. Mám zkrátka pocit, že kdyby tam nechali rezistivní displej, udělali by lépe. I tak je ale HD2 výborné a dobře odladěné zařízení, které se myslím bude velmi prodávat a spousta uživatelů nějaký kapacitní displej ani vůbec nebude řešit.
elka
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC Desire - Rooted Official HTC Android 2.2

Post by elka »

Přemýšlím, co je špatně s remote desktopem na iPhone a pro porovnání tu dávám video natočené večer.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=h5fcIBlyrH4[/youtube]
lordmystic
nováček
nováček
Zařízení: HTC Desire HD

Post by lordmystic »

myslím si, že stále většina lidí nepochopila co to je HD2. a rozhodně to není bussines model pro práci ať si to mnozí přejí. a čím dřív se s tím smíří, tím lépe, alespoň odpadnou podobné zavádějící vlákna jako je toto. přímo htc označuje HD2 za zábavní multimediální model, ne za pracovní nástroj. ani tv-out do něho nepřidává, ten má vyhrazen pro své pracovní modely. takže videa pěkná, ale zbytečná, k tomuhle ten telefon fakt není.
flatliners
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: iPhone 6 64GB SpaceGray

Post by flatliners »

měl sem teď 14dní samsung i8910 HD,ale symbian mi nějak nevyhovoval tak sem ho dal pryč.ale proč o tom píšu...
Samsung má taky kapacitní displej a nědělalo mi sebemenší problémy se trefovat třeba v hrách do úplně nejmenších políček i menších než sou u wm.že by za to mohli u htc právě wm?
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor

Post by Jiří Hrma »

lordmystic: To video je zde přesně z toho důvodu, aby případní zájemci pochopili a věděli, že HD2 je multimediální telefon a ne pracovní nástroj, jako tomu bylo u většiny předchozích WM zařízení. Navíc po videu s Remote klientem na HD2 volalo spousta lidí, tak proto tu je, aby si o tom mohl každý udělat svůj obrázek.
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak

Post by YAMATO »

Lordmystic a další: multimediální přístroj, ale většina multimediálních aplikací a her na něm nepůjde vůbec nebo jen problematicky ovládat...no radši nebudu pokračovat.
Radek Hulán
smartstar
smartstar
Zařízení: Samsung S7 edge / Lumia 930/1020/920/900/800

Post by Radek Hulán »

elka wrote:Přemýšlím, co je špatně s remote desktopem na iPhone
Úplně všechno (respektive to samé, co na HD2). To, že si šmrdláš a zoomoješ prstem po obrazovce 100x sem a tam jako dítě neznamená, že efektivně ovládáš to co potřebuješ. Ale tomu nemůžeš rozumět. Efektivita rezistivního displeje je úplně někde jinde, a to nemusíš nic pořád zvětšovat a zmenšovat. Stylus má přesnost na 1*1px, prst tak na 20*20px. A k tomu to směšné rozlišení iPhone (přesně 2.5x méně informací než na HD2) znamená, že furt jen zoomuješ... To video je dost srandovní, vypadá to jako epilepsie :)
elka
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC Desire - Rooted Official HTC Android 2.2

Post by elka »

Radek Hulán wrote: To, že si šmrdláš a zoomoješ prstem po obrazovce 100x sem a tam jako dítě neznamená, že efektivně ovládáš to co potřebuješ. Ale tomu nemůžeš rozumět. :)
Pouč mě, ó Velký, čemu rozumím a čemu ne. Jak přesně se efektivně ovládá remote desktop na nekapacitním displeji? Celá plocha na té malinké obrazovce? Trefování se do piditlačítek? Opravdu někdo tuhle činnost dělá denně z mobilu?
Post Reply

Return to “HTC HD2”