B7610 - problém s wifi
-
HADES
- častý přispěvatel

- Zařízení: Samsung Omnia Pro
B7610 - problém s wifi
Před pár dny jsem si domů přinesl Omnii Pro a práě teď se ji již několik hodin snažím přinutit k připojení na wifi. Mám router Edimax na který se bez problémů připojí Kaiser. SSID je skryto, šifrování WPA-PSK s TKIP a filtrování na MAC adresy. V routeru jsem nastavení neměnil. Omnii jsem zkoušel konfigurovat jak přes rozhraní Samsungu tak i přes standardní WM prostředí. Omnia se sice na Wifi připojí, i router ji vidí mezi připojenými klienty, bohužel se na ni ale nedá dopingnout hlásí Vypršel časový limit žádosti. DHCP je vypnuté, adresa nastavena ručně. Napadá někoho nějaké řešení? Už jsem zkusil snad vše od zviditelnění SSID přes jinou IP až po vypnutí šifrování. Ještě je docela zajímavé že se mi v nastavení TW neudrží wifi profil, pokaždé, jakmile se wifi odpojí se mnou nastavený profil smaže. Párkrát se stalo že si PC na Omnii pinglo ale to byly odezvy kolem 900ms.
B7610 - problém s wifi
Nainstalovat WiFiMonster, použít, vyledá použitelné sítě i ten váš AP a provede konfiguraci a uloží ji i pro příští použití. Taková je moje zkušenost doma i na místech s volnou WiFi.
B7610 - problém s wifi
Já mam zas problém s wi-fi, že mi nechce stahovat rychleji jak 512 kb/s...A nikde nemlžu najít nějaké nastavení jak to změnit...
-
HADES
- častý přispěvatel

B7610 - problém s wifi
Problém vyřešen: Odpojil jsem starší router Edimax a pro šíření wifi začal používat AP integrované v modemu (Huawei). Přesto se mi stále stávalo že si Omnia nebyla schopná zapamatovat nastavení sítě se skrytým SSID. Tak jsem ho musel odkrýt a od té doby je po probému.
Pingy jsou sice dost vysoké (100-200ms) ale to už je jenom kosmetika. Měl jsems trach že budu muset odnést Omnii n reklamaci.
Pingy jsou sice dost vysoké (100-200ms) ale to už je jenom kosmetika. Měl jsems trach že budu muset odnést Omnii n reklamaci.
B7610 - problém s wifi
Ja sem riesil podobny problem. Nakonec sem to vyriesil hodenim reoutru do tovarnich nastaveni a cold bootu u mobilu a div sa svete ot vtedy mobil aj s routrem slapu.
B7610 - problém s wifi
Jak poznám, že jedu internet přes wifi a ne přes Edge ? Jsem připojený do své domácí wifi sítě, vše automaticky a v pohodě, ale rychlost hrůza...stejná jak když jedu přes edge. Nemusí se někde nastavit, že právě jedu přes wifi ? Přitom EEEčko na té samé wifi sviští jak blesk. Stejně jako Nokia E71 co jsem měl předtím. Připojila se a pokud bylo v dosahu, jela primárně na wifi bez jakéhokoliv nastavování, kdy samozřejmě rychlost byla oproti běžnému edge nesrovnatelná.
Tak kde může být problém u Omnie Pro ?
Tak kde může být problém u Omnie Pro ?
B7610 - problém s wifi
Poznáš to tak, že v nastavení bedrátu tedy WIFI i BT (myslím tom grafickém) připojení je Omnia a příslušné připojení spojenou modrou čárkovanou čarou. Pokud není, tak to připojení přetáhni na to velké kolečko s Omnii.
B7610 - problém s wifi
Já myslím, že je problém právě v omnii. Čet sem už i na zahraničních fórech, že lidi maj problém s rychlostí wi-fi. Průměrně to nikomu nejede rychleji než cca 512 kb/s. A nikdo neví co s tím. Když sem měl ještě HTC Cruise tak tam bylo v nastavení wi-fi, poměr výkon/úspora energie. Když se dal posuvník na úsporu, tak wi-fi jela taky mizerně a když na výkon tak to jelo plnou rychlostí tak jak mělo. Bohužel tohle nastavení u omnie nikde není. Tak nevím co s tím :(
B7610 - problém s wifi
možná chyba ve FW ? Je to omezené, ale ten přepínač chybí ?
-
HADES
- častý přispěvatel

B7610 - problém s wifi
To mi u Omnie taky hodně chybí, to nastavení poměru výkon/úspora. Snad se časem objeví nějaká aplikace která to bude umět nastavit
B7610 - problém s wifi
no hlavně něco, co pustí wifi naplno 
B7610 - problém s wifi
Tak já nevím ale když jsem zkoušel spustit nějaký měřič rychlosti připojení (downloadu a uploadu) v opeře mobile na B7610 tak jsem naměřil bez problémů 5Mbps. Co se týče WiFi tak v tomto směru jsem do přístroje nijak nezasahoval.
-
HADES
- častý přispěvatel

B7610 - problém s wifi
Nejelo mi to rychleji než 250kB/s, file transfer před FTP nebo Bluetooth