WM 6.5 CZ pro M700

Diskuze o operačním systému Windows Mobile 6/6.1/6.5 a dalších vývojových větvích (6.5.x)
golem76
nováček
nováček
Zařízení: ETEN M700

WM 6.5 CZ pro M700

Post by golem76 »

pabloroche wrote:ahmed fikri roms EXTRAS http://eten-users.eu/index.php?showtopic=19024" onclick="window.open(this.href);return false; tam máš office a jiný věci
Díky. V okamžiku kdy jsem napsal svůj dotaz mi to docvaklo.
audis
nováček
nováček

WM 6.5 CZ pro M700

Post by audis »

zkušenosti s ahmedfikry wm6.5 23071 light rom V3:
dnes jsem si s tím hrál celý den práci, pernamentně jsem používal gprs/edge (operamobile9,7, emaily, internet explorer). měl jsem nainstalovánu tuto rom + office + TPPMC player + travelalarm + operamobile9,7, operátor o2. Srovnání mám s rom TB v1,2 a TB v1,1c.

+ WM6,5 mají jiné ovládání nez 6,1, tlačítka, dialogy jsou větší (a na display se jich v jednom okamžiku vejde méně), rychlejší přístup k modifikované a lepší nabídce start, rychlejší a jednodušší přístup ke Windows věcem. Programy třetích stran reagují stejně jako rychle jako v rom TB WM6,1, ale reagují vždy stále stejně rychle. U TB někdy byly svižnější, nekdy pomalejší (zpravidla po delším spuštění). V delších nabídkách lze scrolovat prstem jako třeba v záložkách v Operamobile9,7. Obecně celkově bych si zvykl a rád asi na WM6,5! :-)

A jak byl na tom muj přístroj m700 a WM6,5? Tolik restartů za den jsem snad ještě nikdy nedělal!!!

- 15x za den se mi samovolně ukončilo spojení gprs"edge, pravděpodobně mě to odstřihlo uplně od sítě > vyndání batery.

Toto mi dělá i rom TB v1,2, ale cca v třetině případů. rom TB 1,1c mi to nedělala do doby odeslání do servisu před měsícem. nebo v době, kdy byl přístroj v servisu a já jsem pak instaloval 1,2ky se mi hw rozbil gsm přijímač. ted večer jsem instaloval 1,1c, uvidím zda poběží Ok jako v létě a na podzim. žel z neznámeho duvodu u 1,1c mi nefunguje Internet sharing:-( achjo, a ted si ku,rva vyber ten kompromis... :-(((

- 10x za den se po samočinném uspání už přístroj nevzbudil. Blikala zeléná dioda, ale diplay nic-vypnutý, zvuky tapání žádné > vynd. batery
- Novější Explorer vypádá hezky, zoomoje a pohyb jako zmíněná opera:-), žel mi v polovně času přes obrazovku nechal tlačítka z předchozího programu a podivně to celé blikalo. U exploreru z 6,1 na samých stránkách OK. Zkoušel jsem ho jen jednou.
- Občas v opeře zustane dole uprostřed tláčítko klávesnice z předchozího zadávání nebo předchozí obnovené aplikace a blbě se dává pryč, aby byla k dispozici celá dolní lišta.
- 4x, řekneme z deseti spuštění Operamobile9,7 od flashnutí, se opera do 15s po spuštění sama ukončila z neznámého duvodu. Odpoledne už to nedělalo.
- 2x zátuh "ostatní duvody" > batery ven..

+ kupodivu, když bylo spuštěno více věcí, minimalizované programy se sami ukončovaly jen v polovině případů oproti TB. (v rom TB mi nevydrží současně spuštěná Operamobile9,7+emaily+qip déle jak 10 minut, do té doby se vždy něco nebo všechno z čistajasna ukončí. njn, chtělo by to 10kkč na koupi xperie s 256 MBram, které na to nemám:-(

Bluetooth, wifi a věci o kterých jsem nepsal, jsem nepoužil.

to by bylo asi tak vše. ted budu anál-yzovat vylučovací metodou, zda mám hw rozbitý gsm modul nebo je vada v rom s tím odpojováním gprs-edge.. dám vědět.
pabloroche
nováček
nováček
Zařízení: M700,TyTN II,X1

WM 6.5 CZ pro M700

Post by pabloroche »

to vytuhnutí už mi udělal taky asi třikrát,naštěstí po soft resetu rychle nabíhá ,tak mě to zatím moc netrápí.Konektivita se mi zdá zatím v pořádku.Používám operu mini na GPRS připojení(O2) a explorer na domácí Wifi.Standartně používám Shel 3.5 a taky šlape.Jen se na něj asi nesmí tak rychle,je to už fousatej krám...podle mě.Zatím si myslím že klady převažují zápory.Vždy je možnost vrátit se k původní ROM . Do tý xperie pudu taky ,počkám na X2 a pak uvidím podle ceny jestli 1 nebo 2.Hold nic netrvá věčně ani M700 se kterým se pořád velmi spokojen
golem76
nováček
nováček

WM 6.5 CZ pro M700

Post by golem76 »

Mám otázku ohledně nastavení MMS. Když jsem postupoval podle návodu http://smartmania.cz/forum/viewtopic.php?t=7106, tak mi to nastavení MMS ve Zprávách se vůbec neukázalo. Používám ROM ahmedfikry wm6.5 23069 light rom. Nevím v čem, kde soudruzi udělali chybu.
Vlasta W.
smartstar
smartstar
Zařízení: HTC 7 Mozart, Nokia Lumia 720

WM 6.5 CZ pro M700

Post by Vlasta W. »

Audis: Proč se divíš? Je to betaverze systému. Nicméně! Já s tím tolik problémů zdaleka nemám. Pokud vím, tak Ahmedfikryho Light ROM 23069 se mi ještě nekousla. Opera 9.7 mi ale nejde spustit vůbec. Odpojování GPRS by mohlo být způsoben špatným GSM driverem. Vařiči říkají, že uklohnit romku pro starší E-Teny je věda, neboť jejich radio moduly nejsou shodné ani uvnitř jedné modelové řady. Opět ale... mně připojení funguje normálně.

Golem76: Je to LIGHT ROM. Neměl bys čekat, že tam bude software pro práci s MMS. Musíš si ho nainstalovat sám. Je v těch Ahmedových extras.
pabloroche
nováček
nováček
Zařízení: M700,TyTN II,X1

WM 6.5 CZ pro M700

Post by pabloroche »

vyšla nová ROM 23075 a s nějakým GPRS fixem , tak to třeba pomůže tomu samovolnému odpojování

-- doplnění předchozího příspěvku (pát říj 23, 2009 10:57) --

kdyby všechno chodilo tak jak má ,nebyla by to taková sranda
audis
nováček
nováček

WM 6.5 CZ pro M700

Post by audis »

mě už nebaví pořád něco řešit, nějaké dětinské problémy a tak. Chci aby to fungovalo bez problému. tu 23075 vyzkouším příští týden. dík za tip.E_ten m700 je pěkný DoDo.

-- doplnění předchozího příspěvku (sob říj 24, 2009 0:14) --

byl jsme na stránkcách etenusers a:
1)
http://eten-users.eu/index.php?showtopic=19277" onclick="window.open(this.href);return false;
23071 LIGHT rom V4

http://www.4shared.com/file/142580605/c ... om_V4.html" onclick="window.open(this.href);return false;

includeded GPRS fix & "old" large font SimToolKit

V4 now has the "wake up" bug fixed
----------
takže oprava GPRS, nějaký simtooljit který mě nezajíma a jakýsi Wakeup, který mě zajímat mohl.

2)
http://eten-users.eu/index.php?showtopic=19355" onclick="window.open(this.href);return false;
23075 LIGHT rom V2

http://www.4shared.com/file/142995509/b ... om_V2.html" onclick="window.open(this.href);return false;

includeded GPRS fix, sound mixer & "old" large font SimToolKit

V2: added colored icons in bottom bar & color icons in interent explorer and colored check boxes in settings

Note:

don't forget to get the additional CABs for useful applications from my "Extras" thread here:
http://eten-users.eu/index.php?showtopic=19024" onclick="window.open(this.href);return false;

-- doplnění předchozího příspěvku (pon říj 26, 2009 21:37) --

zkušenosti s ahmedficky 23075: den jsem si s tím hrál, provoz jako minule, tedy operamobile9,7, qip, emaily. typické vlastnosti wm6,5 (větší dialogy apod) samozřejmě zustavají. nevýhoda v podobě nepopsaných kontextových tlačítek (pro mě) taky.
- jako minule práce s windows věcmi rychlejší o chlup než s rom TB
- práce s programy třetích stran průměrně o něco zabržděnější. ne nijak o moc (zdržení tak o 30% delší než s TB), ale je to znát. Igo8 s skinem se zdá nepoužitelné.
- GPRS/edge spojení mi tentokrát vypadlo za den asi 5x. (s předchozí verzí 23071 15x za den. S TB v1,1c vubec až 1x za den. s TB 1,2 až 15x za den. ). Po vypadnutí dat se nelze dovolat, nelze VYP/zap GSM, nelze vlézt do setting>phone (>network > vyhledat novou sít). >>>> restart /batery ven.
- zámrz z neznámých duvodů 2x za den.
- prvních deset spuštění operamobile9,7 se opera po několika desítkách vteřin sama ukončí bez zřejmého duvodu. pak už to nedělala, odpoledne vubec. prohlížené Weby přes den stále stejné (tohle je fakt usměvné)

vracím se k rom TB 1,1c. (žel nejde mi v ní internet sharing.). nebo mužu zvolit TB 1,2, ale tam si zase vypadává to grps spojení.. . nevím zda se smát, brečet, nadávat, .. budu se smát..

-- doplnění předchozího příspěvku (pon lis 02, 2009 22:27) --

-- doplnění předchozího příspěvku (pon lis 02, 2009 22:28) --

HALOOO, JE TU NĚKDO TED? fatalní problém mám a spěchá to!

začal jsem flashovat svuj m700 touto rom http://eten-users.eu/index.php?showtopi ... =0&start=0" onclick="window.open(this.href);return false; , v nástroji vše vypadlo podobně jako u flashování rom TB, kliknul jsem na UPDATE pro flashování, screen nástroje se nezměnil
Image
a m700 blika diodami všemi třemi barvami a na diplay je všude ERROR. vypadáto, že error stále vypisuje do nových řádku. už to trvá 4 minuty v kuse.

řídím se radou, v případě problémů přístroj neodpojovat a prosím někoho rychle o radu. rád bych se vrátit k nějaké funkční (funknčí k spojeni s AC) , klidně předchozí konfiruraci (rom ahmedficky 23081) http://eten-users.eu/index.php?showtopic=19377" onclick="window.open(this.href);return false;

spěchá, díky za radu co mám ted dělat.

EDIT:
po deseti minutách vypisování ERROR NA diplay m700 napsalo se na diplay m700 toto:
USB HOST IS CONNECTED. wAITING A download. reserve region over size.

moje otázka zní: muju pokcet pc odpojit, spojí se mi pak s počítačem a dát si tam nějakou jinou rom nebo HR obnovit poslední funkční rom?

vyřešeno.

pocket pc jsem (stejně jako při dokončení flache, nebo před flaschem při tom posledním nápisu) odpojil kabel od přístroje, vyndal baterku, zandal, zapnul a obnovila se puvodní rom co tam byla předtím. uff, to jsem si k,u.rva oddechl. nerad bych sháněl microsd max 2 gb kartu pro nahrání rom z karty nebo posílal do servisu.

-- doplnění předchozího příspěvku (čtv lis 05, 2009 23:22) --

edit: (to spojování příspěvků mě pěkně stve. nepřehledné to je i pro mě, a to jsem to psal
nyní třetí den používaám rom ahmedfiky 23081 (v tuto chvíli je již 23085 k dispozici). z předchozího textu se nic zásadního nemění, takže aktuálně:
- vše tak nějak funguje, celková rychlost ppc jako u TB
- výpadky gprs/egde jsou 1 - 4x za den.
- chabou angličtinou komunikuji na foru http://eten-users.eu/index.php?showforum=42" onclick="window.open(this.href);return false;

závěr v tuto chvíli co do M700:
TB 1,1c : stabilita spokojenost, ale nefunguje mi INTERNET SHARING.
TB 1,2: stabilita, internet sharing funguje, ale výpadky gprs/edge mnohokrát za den.
ahmedficky 23081: IS funguje, (ne)stabilita jako TB, výpadky gprs/edge 1 - 5x za den, nezvládá provoz Igo8. Vracím se k TB v1,2
golem76
nováček
nováček

WM 6.5 CZ pro M700

Post by golem76 »

Mne se po tech errorech totalne polozil. Vyndani a zandani baterie nepomohli. Flash s dvougigovy SD karty nepomohl. Tak se mi podarilo sehnat 512 a v komplu nasel puvodni ROM. Tak jsem ji nahrál na flash pomoci notasu. Mel ctecku karet. Muj stolni ji totiz nema. No a pak jsem ho opet flashnul na vodacovu ROM. Pokud nechcete nic nastavovat, tak tahle ma vse. Jen na ni nefunguje Skype. Uz se proste do RAMky nevleze. Tak zatim jedu na te a asi uz uni zustanu.

Dost mista mi zabral SPB Shell 3.5. Ale je supr.!!
audis
nováček
nováček

WM 6.5 CZ pro M700

Post by audis »

dej prosím odkaz na tu tvoji ROM, mrknu na to.

při ROM ahmedficky 23081 se mi po pár minutách shodí Igo8, nezvládá to. Takže se vracím k TB1,1c.
golem76
nováček
nováček

WM 6.5 CZ pro M700

Post by golem76 »

iwi
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Zařízení: E-Ten M750

WM 6.5 CZ pro M700

Post by iwi »

Zeptám se možná blbě, ale tahle verze se asi nedá použít pro M750? Nikde nemůžu na tenhle kousek nic najít :-(
audis
nováček
nováček

WM 6.5 CZ pro M700

Post by audis »

ne nedá!!! ja mám m700 a hledám pro m700. ty máš m750, musíš pro m750!!
Fox88
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Zařízení: M700

WM 6.5 CZ pro M700

Post by Fox88 »

zdravim lidi mam prosbu nedavno jsem si poridil M700 a potreboval bych ho pocestit nema nekdo tu ceskou ROMku???
audis
nováček
nováček

WM 6.5 CZ pro M700

Post by audis »

já mám v AJ. já to česky neměl nikdy. něco jsem s češtinou laboroval, alenezustal jsme u toho. do kupy už to nedám.
Tomáš Kubec
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lenovo P780

WM 6.5 CZ pro M700

Post by Tomáš Kubec »

To Fox88: Oficiální CZ ROM nikdy nebyla, CZ se doinstalovávala.
audis
nováček
nováček

WM 6.5 CZ pro M700

Post by audis »

být tebou, pro používáni naistalim neofic rom TB 1.2 a nebo WM6,5 od někoho. před časem jsem s tím laboroval.

jestli nevís, jak tam dát zpět ofic, nedělej to, protože servis to jinak odmítne.

pro učely servisu jsme pár dní měl ofic rom, a navstekal jsem se u m700 3x víc než obvykle.
Fox88
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek

WM 6.5 CZ pro M700

Post by Fox88 »

oficialni nepotrebuju protože zaruka uz pomalu konci... Muzete me poradit nejakou ROMku ktera je jednoducha... Telefon chci pouzivat jako normalni telefon plus WIFI a navigaci... iGO8 uz mam stazenou jen bych chtel neco jineho protože ten original me nevyhovuje.... dekuji za doporuceni...
audis
nováček
nováček

WM 6.5 CZ pro M700

Post by audis »

na wm6,5 ahmedficky mi igo8 nejelo spolehlive. po brzke dobe se zahryzlo. vratil jsem se k tomu, co jsem psal vcera. + na prechozich stranach je muj porod a dilema s ruznymi romkami.

DODATEK K PORODU: VYPADAVAJICI GPRS PRISUZUJU K HW ZAVADE, NIKOLIV ROM.

a ten prosim o radu: m700 jsem kvuli tomu reklamoval, napsali ze udelali "flach edge, instalace baterypatch a pop3patch, pred hardresetem zazalohovat bater+pop3 patch a po HR je nainstalovat znovu." ano, edge patch nebyl prilozen.

provedl jsem HR, stale vypadava signal. napsal jsem o obchodu, ze pokud mi neposlou patch na Edge, zarizeni povazuju za neopravitelne a budu z toho neco vyvozovat. mate lepsi napad?
Fox88
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek

WM 6.5 CZ pro M700

Post by Fox88 »

a mas nejaky odkaz kde se to da stahnout??? ja jsem se po tom dival ale nejak jsem nic nenasel.... pokud to nechces davat sem tak me to klidne posli jako SZ dik
audis
nováček
nováček

WM 6.5 CZ pro M700

Post by audis »

nemam. pisu z m700. jdi goggle zadej E-TEN USERS EU jeden z prvnim odkazu bude forum s timto nazvem, zvol m700 a tam nekde najdi TB V1.2
Post Reply

Return to “Windows Mobile 6/6.1/6.5/6.5.x”