Acer Liquid: Snapdragon podtaktovaný na 768 MHz

Diskuze o smartphonech značky HTC (One A9, One M9, One M8 a dalších…)
Post Reply
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

V polovině října jsem vám v tomto preview představoval celkem zajímavý komunikátor s Androidem, Acer Liquid, který měl nabídnout procesor Qualcomm Snapdragon pracující na frekvenci 1 GHz. Výrobce se ale nyní rozhodl, že finální verze telefonu bude mít procesor podtaktovaný na 768 MHz. Pravděpodobně je to kvůli tomu, aby byla zajištěna lepší výdrž baterie a není to vlastně nic nestandardního, vždyť třeba T-Mobile G1 nebo HTC Hero mají v oficiální specifikaci uvedenou frekvenci 528 MHz, ale softwarově je jejich procesor podtaktován na 384 MHz. Nemyslím si, že by při 768 MHz byl znát nějaký velký úbytek výkonu, protože systém Android je velmi dobře optimalizovaný i na nižší frekvence (čehož je důkazem právě HTC Hero).

Image

Acer Liquid není jediný, který původně sliboval 1 GHz procesor. Údajně by jim měl být vybavený i zatím oficiálně nepředstavený HTC Dragon, ale kdo ví, třeba se i v tomto případě dočkáme podtaktování, i když si opět nemyslím, že by to něčemu nějak výrazně vadilo. 768 MHz pro potřeby systému a současných aplikací bohatě postačí, stejně jako pro přehrávání videa ve WVGA rozlišení.

Bleskovka

Zdroj: AndroidCentral
zipiik
nováček
nováček

Post by zipiik »

Nevim, jak na tom bude s taktem Acer, ale o Heru jsem cetl, ze je dynamicky taktovane podle zateze mezi 384 a 528MHz.
pudl
nováček
nováček
Zařízení: NokiaN78

Post by pudl »

už aby tady byl, bude to můj první Android. Ale velice slušně vypadá i ten HTC Dragon.
pk
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Galaxy S4

Post by pk »

Android chyta druhy dych a mne s ato celkom paci! ;-) konecne poriadne zariadenia pribudaju
ezzz
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC Desire

Post by ezzz »

To já bych s Androidem ještě počkal, až co nového a úchvatného přinesou WM7. Ale Android zatím slibuje hodně, rozhodně to stojí za zvážení.
pk
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Galaxy S4

Post by pk »

stale len cakat a cakat.. :-) takymto tempom si pockame do WM9
Post Reply

Return to “HTC telefony”