Příspěvek
od iasi » ned úno 07, 2010 20:33
V prvom rade sa ospravedlňujem, že to riešim na tomto fóre, ale istý súvis tu vidím.
Takže, čo od zariadenia potrebujem, sú predovšetkým dve veci:
Displej s dobrým rozlíšením a HW klávesnica, preto som si obstaral TP2, 3.6' displej a HW klávesníca, ktorá po úprave píše aj s diakritikou ma v tomto smere uspokojili. Dôležité je pre mňa aby som mohol dokument (prípadne odfotená strana dokumentu) čítať bez behania po lište a to sa v landscape na TP2 dá pomerne pohodlne, a pri softvérovom rozšírení o softmaker sa dajú aj komlikovane formátované office dokumenty čítať a upravovať, prípadne ich stačí na desktope len doupraviť. Ostatné veci, ako GPS navigácia, počúvanie hudby, FM rádia, pozeranie filmov a fotografií je len príjemným bonusom, zodpovedajúcim cene, nie všetko síce ide ako má, ale postačuje a bolo to tiež dôvodom kúpy. Nepríjemná je slabá výdrž, kvôli autosynchronizácii e-mailu. Celý deň môžem používať zariadenie len vďaka tomu, že pri active sync synchronizácii sa zároveň dobíja, pričom to z dlhodobého pohľadu negatívne ovplyvňuje výdrž a navyše, nie každý deň strávim pri stole dosť času na to, aby bolo dosť dobíjané. Vzhľadom na to, že len málo zariadení a mimo WM také ani nepoznám, mi umožní uspokojenie vyššie uvedených priorít, úplne opustenie platformy nezvažujem. Ale dosť už témy, ktorá je úplne mimo.
Ako som už vyššie uviedol, v rámci prolongácie záväzku zvažujem obstaranie BB 9700. Tak či tak používam dva telefóny, nemusím teda od TP2 a WM odchádzať. Nad BB uvažujem preto, že by som tým eliminoval hlavný dôvod slabej výdrže TP2, ktorým sa javí byť autosynchronizácia e-mailu. Základné požiadavky pre tento môj "druhý telefón" sú teda
- pohodlné, svižné používanie telekomunikačných funkcií (telefón, e-mail, sms)
- dobrá pouzitelnosť internetu aspoň prostredníctvom opery mini
- kvalitný displej s jemným rozlíšením
- qwerty HW front face klávesnica
- dobrá výdrž batérie
PS: zvazujem este nokiu E72 (nevýhodu vidím v slabsom displeji, Symbian by som prezil) a avizované HTC Trophy (tam je paradoxne nevýhodou OS, nakoľko si nechávam TP2 a poznám aj nedostatky WM)
Na záver sa už len poďakujem za trpezlivosť a ospravedlním, že som odbehol od vlákna.