Marvell ARMADA: Nové mobilní procesory s taktem až 1.2 GHz

Diskuze o programech pro Windows Mobile
Uživatelský avatar
barberry.pha
smartstar
smartstar
Příspěvky: 977
Registrován: ned kvě 31, 2009 13:08
Zařízení: iPhone 4 16GB fw 4.3.1
Bydliště: Praque

Marvell ARMADA: Nové mobilní procesory s taktem až 1.2 GHz

Příspěvek od barberry.pha » úte říj 20, 2009 23:11

kdyz to tady kolikrat ctu tak premyslim jak by ten top pristroj mel vypadat a copak by mel vsechno mit :)

Uživatelský avatar
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1622
Registrován: úte led 15, 2008 20:38
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Marvell ARMADA: Nové mobilní procesory s taktem až 1.2 GHz

Příspěvek od Standa » úte říj 20, 2009 23:33

RDT píše:Za nějakou dobu se dočkáme nástupce Atheny, který samozřejmě poběží na Snapdragonu. Že je 2x výkonnější než původní Xcale bude všem jedno. Přece je to Qualcomm, fuj. Že i Universal je slabší než moje HD, koho to zajímá. HD přece běží na Qualcommu, takže musí být zákonitě slabší. Mohl bych pokračovat ve vypisování předsudkových vysazených vět, které se stále omílají.
Kecy. Snapdragonu od prvního důkazu opravdového výkonu fandím. Nikdy jsem Snapdragon nekritizoval. Nevkládej jiným lži do úst. Účelové překrucování faktů nemáš zapotřebí, že?
RDT píše:Trh s Windows Mobile zařízeními stejně nezměníme, je to jenom křičení do tmy.
Kdyby toto byla pravda, Touch HD by nikdy neměl jack 3.5, HD2 by neměl 2x diodu pro foťák a neměl by aspoň na přední straně hw tlačítka a snad by nevznikla ani 1GHz platforma. Nebo tyhle součástky začali po pár letech montovat do pda jen kvůli našim modrým očím? Jim přece nejde o prachy, že? Kdyby to byla pravda, nikdy by nevznikl rozhovor mezi redaktorem jistého zahraničního pda serveru, který mj. kvůli těmto věcem vyzpovídal dva nejvyšší z polské pobočky HTC, kteří těžce hledali odpovědi na redaktorovy otázky.
RDT píše:Nehledě na to znovu zopakuji, že takový Universal s nejlepším, nejdokonalejším a nejrychlejším Xcalem nepřehrával ani video s takovým rozlišením, bitrate a obrázkováním, jako poslední zařízení s „500MHz výsměchem“. Prostě žádná grafická akcelerace (dalších 7 chipů se už nevešlo).
A já ti znovu opakuji, že jsem uživatel. Stejně jako většina ostatních mám doma spoustu videí v DivX, kde Qualcomm 528MHz nestíhá a stařičký Xscale má pořád rezervu. Ano, můžu onanovat nad přehráváním mkv videí, ale bohužel - já mám pda pro jeho praktické stránky.
MINICOOPER píše:Jste fakt banda tupounů, nebo co čekáte od zařízení typu HD? Integrovanou barevnou tiskárnu i se skenerem a grafikou hraní 3D her? Rád bych Připomněl k čemu povětšinou PPC jsou a to především pracovní nástroje a tuto funkci plní naprosto skvěle. Pokud hledáte dobrou grafiku na hry atd, jděte třeba do iBlbouna.
Opět, typické blbé kecy. Máš opravdové argumenty nebo jen účelně vyháníš věci do extrému? Ještě jsi zapomněl dodat, že chceme v pda laser a vodotrysk, že?
Znova doplním, že kdyby byl Qualcomm 528MHZ dostačující pro onu "práci", nikdy by nebylo třeba vyvíjet pro mobilní přístroje 1GHz čipy. Proč by to dělali, mají nadbytek financí a neví kde je utopit?
iBlboun? Já vím, jsi extrémně chytrý, a nebudeš si přece pořizovat něco tak blbého jako iPhone. Uvědom si ale laskavě, že nebýt iPhone, nemáš svůj krásně lesklý telefonek s minimem hw tlačítek a s nádherným animovaným prostředím.

P.S.: Až bude mít ten slavný Qualcomm stejnou přesnost a citlivost gps, jako má můj starý Garmin GPSmap 60cx, či moje x let stará externí gps, pak se můžeme bavit.
P.S.2: A všem, kterým vadí naše kritika chuďátka Qualcommu a obecné výbavy současných pda... jak dlouho bude trvat než si poběžíte koupit HD2 nebo podobný model?
P.S.3: A prosil bych trochu tolerance. Tady nikdo nechce pomocí pda ovládat protiraketový systém, my jen chceme používat pda na to, co jsme zvyklí už několik let. To je vše. A že zrovna vám stačí obyčejný chytrý telefon ještě neznamená, že musí stačit všem.

Uživatelský avatar
permar
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 135
Registrován: ned pro 30, 2007 10:08
Zařízení: SGS 5
Bydliště: Frýdek-Místek
Kontaktovat uživatele:

Marvell ARMADA: Nové mobilní procesory s taktem až 1.2 GHz

Příspěvek od permar » stř říj 21, 2009 6:21

RDT píše:Lidi, tohle je fakt hrůza. Jste vůbec schopni pochopit, že na plochu jednoho Marvel procesoru nacpe Qualcomm celé zařízení? Výrobci nebudou vyrábět zařízení velikosti Universala se sedmdesáti sedmi chipy o tloušťce BigMacu s výdrží půl dne, protože je nikdo nebude chtít.
Proč dáváš za příklad Universala? Co takový Asus P565,552w ,535, že by měli rozměry BigMacu jsem si nevšiml :grin:
Myslím si,a Jirka Hrma mi to jistě potvrdí,že zrovna takový Asus P565 je na PDA malé zařízení a jeho výkon je fantastický,sám jsem ho měl k dispozici a musím všem říct,že je to skutečně rychlé PDA i když máte procesor nastavený na Automatiku. Doporučuji si přečíst Jirkovu recenzi. A Jirko Hrmo,zkus při svých nových recenzích o nových zařízeních dávat do výsledku Benchmarku i toto PDA ,nebylo by to na škodu, až na to ,že by bylo asi pořád první :tlem:

SdKfz.171
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: úte říj 06, 2009 13:29
Zařízení: ASUS P552w

Marvell ARMADA: Nové mobilní procesory s taktem až 1.2 GHz

Příspěvek od SdKfz.171 » stř říj 21, 2009 9:19

HTC seka nove modely jako Bata cvicky, a tomu odpovida vysledek. Bohuzel pri rozhodovani o nakupu PDA hraje velkou roli podpora, a treba diky xda-developers to HTC casto vyhrava. Proste jsou to "trendy" cihly. To je stejne jako s SPB shellem - spousta lidi si ho nainstaluje (rikam nainstaluje - ne koupi - konecne, 30 dolaru za takovy sh*t by vyhodil jenom cvok), a oslnuje okoli karuselem obrazovek. Nezajima je, kolik zdroju jim to sezere. Kdo ma PDA jako skutecny pracovni nastroj, tomu staci klasicka Today obrazovka + nejnutnejsi rozsireni. Jako vsechno, i PDA a uzivatelske rozhrani jsou v posledni dobe otazkou mody - a podle toho to vypada.
Ja se rozhodl, ze ozelim "vychytavky" typu TouchFlo, a koupil jsem si ASUS P552w - 800 MHz Marvell podtaktovany na 624 MHz, diky tomu okamzita odezva zarizeni, video 720*576 prehrava naprosto plynule - jedine dve chyby jsou nepritomnost 3.5'' jack zasuvky a umisteni datove karty pod SIM kartu. Kupoval jsem nove u Sunnysoftu za 9.9k - takze reci o tom, ze PDA za 16k neni predrazene, a lacinejsi je sunt, jsou nesmysl. Kdyz chce nekdo platit vic, tak at plati - jeho blbost.

pk
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 419
Registrován: pát čer 20, 2008 9:01
Zařízení: Galaxy S4
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Marvell ARMADA: Nové mobilní procesory s taktem až 1.2 GHz

Příspěvek od pk » stř říj 21, 2009 10:34

Heh akurat si citam prispevky a celkom som sa na niektorych pobavil :) hlavne na tych ze zariadenia s marvellom musia byt automaticky velke tehly :-) ja sam mam zariadenie s marvellom a ako by som to napisal.. je mensie ako touch HD :) a co taka omnia I? asusy? :) Poviem jeden priklad kde marvell roztrha stary qualcomm na male kusky.. prezeranie narocnejsich web stranok v opere napriklad ;) a to uz je si myslim bezna vec na dnesnych WVGA displejoch.

Ale spat k teme. Ja som celkom rad ze marvell ide s dobou a ponukol svoj novy all-in-one chip. Minimalne bude vacsia konkurencia pre snapdragon, ti omap 3 a 4 a tegru. Co je pre nas userov len vitanym krokom. A dufam ze sa to odrazi na kvalite zariadeni a ich sviznosti a pripadne aj cene.

niky79
smartguru
smartguru
Příspěvky: 539
Registrován: sob zář 05, 2009 17:27
Zařízení: Diamond 2

Marvell ARMADA: Nové mobilní procesory s taktem až 1.2 GHz

Příspěvek od niky79 » stř říj 21, 2009 10:58

Ja si treba ASUS P552w nekoupil, kvuli rozmerum (oproti diamondu2 je to opravdu cihla) a mizernemu rozliseni 240 × 320, ktere tady bylo už před 7 lety. Jinak se absolutne nedivim, ze se ti to video prehrava plynule, ono zobrazit v jednom okamziku 76 tisic (240x320) bodu je jaksi ponekud jineho, nez kdyz mas zobrazit tech bodu presne 5x vice (480x800), anebo v nizkem rozliseni je kazdy kral.

S vetou "Kdyz chce nekdo platit vic, tak at plati - jeho blbost." souhlasim. Jen skoda, ze je to zrovna tvuj pripad :-)

"Kdo ma PDA jako skutecny pracovni nastroj, tomu staci klasicka Today obrazovka + nejnutnejsi rozsireni."

To je mozna ten problem. Lidi si dnes nekupuji PDA jako pracovni nastroj, ale proste jako mobil s multimedialnimi funkcemi. A proto je dobre, ze prislo TouchFlo3D a podobne nadstavby. Je docela mrzute, ze az iphone musel ukazat, ze PDA lze opravdu ovladat bez nutnosti vytahovat stylus.

Uživatelský avatar
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1622
Registrován: úte led 15, 2008 20:38
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Marvell ARMADA: Nové mobilní procesory s taktem až 1.2 GHz

Příspěvek od Standa » stř říj 21, 2009 11:09

To je sice další flame, ale poslední věta co jsi napsal není pravda. Já používám klasické vzhled WM s klasickými programy (žádné "touch friendly" nemám), a prstem se mi špatně ovládá jen právě ta roletka ve zprávách (Inbox, Outbox...) o které jsme se bavili jinde (a kde jsme se stejně shodli, že pro praktický přehled zpráv tak jako tak musíš do WM, vyjma snad nejnovějších verzí TF). Stylus prakticky vytahovat nemusím, nechápu proč je tato nepravda neustále omílaná...
Já sice nemám ve WM tak obrovité ovládací a indikační prvky jako ty v TouchFLO, ale taky díky tomu se mi vše vleze na jednu obrazovku (se stálou možností ovládat bez stylusu), zatím co v TouchFLO ne, takže musíš pořád šmrdlat. Ono je vždycky něco za něco, a je třeba objektivně zmínit vše.

Uživatelský avatar
permar
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 135
Registrován: ned pro 30, 2007 10:08
Zařízení: SGS 5
Bydliště: Frýdek-Místek
Kontaktovat uživatele:

Marvell ARMADA: Nové mobilní procesory s taktem až 1.2 GHz

Příspěvek od permar » stř říj 21, 2009 11:13

Pro přispěvatele niky79 - Menší upřesnění rozměrů (zdroj-katalog mobilů na Mobilmánii) Asus P552w : 102x61x15 105g....HTC Diamond2"108x53x14 118g......prosímtě co je podle tebe cihla? :grin: Nic ve zlém ,ale pod pojmem cihla si představím opravdu něco velkého.....oprav mě zda se mýlím.

niky79
smartguru
smartguru
Příspěvky: 539
Registrován: sob zář 05, 2009 17:27
Zařízení: Diamond 2

Marvell ARMADA: Nové mobilní procesory s taktem až 1.2 GHz

Příspěvek od niky79 » stř říj 21, 2009 11:17

Pro me je HODNE dulezite sirka zarizeni. A diamond2 je pro me uz na hrane...

K tomu ovladani - kdyz jsem mel jeste klasicke PDA, bez telefonni casti, bylo absolutne nemyslitelne ovladat jej bez stylusu (a to mluvim jen o samotnem OS, nikoliv o aplikacich). S Touchflo3D zadny problem neni - do Touch stylu je prepracovano i 90% nastaveni WM.

SdKfz.171
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: úte říj 06, 2009 13:29
Zařízení: ASUS P552w

Marvell ARMADA: Nové mobilní procesory s taktem až 1.2 GHz

Příspěvek od SdKfz.171 » stř říj 21, 2009 12:06

to niky79: Oprav me, jestli se mylim, ale zobrazit video 720*576 na obrazovce 320*240 znamena, ze namisto bezneho zobrazeni musi v realnem case probehnout take nejaky prepocet rozliseni.
Jinak jeste k tomu "out of date" rozliseni - spousta mych znamych ma mobily s rozlisenim 320*240 (resp. 240*320) - v nekterych pripadech i lide, kteri meli VGA zarizeni v dobe, kdy WM cihly s VGA byly draha novinka (nemluve o tom, ze to byly jenom PDA bez mobilu), a nikdo si nestezuje na male rozliseni. Treba je to tim, ze je nam 35+, nechceme tahat v kapse (veslo-li by se vubec) zarizeni se 4'' displejem, a VGA na 2.6'' nebo 2.8'' je zahul na oci. PDA pouzivame primarne jako komunikacni prostredek, v aute jako navigaci, a konkretne ja koukam na video cestou do prace ve vlaku (vyhradne na cesky mluvene dokumentarni filmy, kde ty pohyblive obrazky slouzi vice ci mene pouze jako ilustrace pro pruvodni slovo), pripadne si ctu knihy v PDB.
Pokud budu chtit hrat hry, tak od toho mam nektery z notebooku nebo PC - samozrejme, ze obcas na nudnem meetingu prijde ke cti Vexed, ale mluvime tu o skutecnych hrach typu tahovek od MatrixGames. Analogicky filmy - nema cenu koukat na sirokouhly film na cemkoli, co ma pod 32''.
Suma-sumarum - na praci a trochu te zabavicky 240*320 bohate staci, a na cokoli ostatniho je PDA chaba nahrazka - asi jako nafukovaci pana.

niky79
smartguru
smartguru
Příspěvky: 539
Registrován: sob zář 05, 2009 17:27
Zařízení: Diamond 2

Marvell ARMADA: Nové mobilní procesory s taktem až 1.2 GHz

Příspěvek od niky79 » stř říj 21, 2009 12:28

Opravim :)

"Oprav me, jestli se mylim, ale zobrazit video 720*576 na obrazovce 320*240 znamena, ze namisto bezneho zobrazeni musi v realnem case probehnout take nejaky prepocet rozliseni."

Ten prepocet rozliseni musi probehnout vzdy :-) Malokdy totiz rozliseni filmu odpovida rozliseni zarizeni. Je to velmi podobne pocitacovym hram - hra vam muze jet na nejvetsi detaily v 1024x768, ale v 1600x1200 si uz ani nesktnete :-) Prave proto, ze CPU musi v realnem case spocitat mnohonasobne vice obrazovych bodu pro zobrazeni na obrazovce.

"Jinak jeste k tomu "out of date" rozliseni - spousta mych znamych ma mobily s rozlisenim 320*240 (resp. 240*320) - v nekterych pripadech i lide, kteri meli VGA zarizeni v dobe, kdy WM cihly s VGA byly draha novinka (nemluve o tom, ze to byly jenom PDA bez mobilu), a nikdo si nestezuje na male rozliseni."

Jiste, ale jde o to, ze dnes je rok 2009 a clovek ma pravo ocekavat nejaky pokrok ne? Proto jsem osobne rad za tech 480x800 - obraz je fantaticky jemnejsi nez pri 240x320, a kdyz jsem po chvilce prace s 480x800 vzal PDA s 240x320, uplne jsem se az podivil tomu, jak je to vsechno kostrbate, ackoliv predtim jsem si na nic takoveho nestezoval (protoze nebyla zadna moznost srovnani). Ted se jeste zbavit berlicky WM v podobe 65k barev a posunout se dal :)

SdKfz.171
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: úte říj 06, 2009 13:29
Zařízení: ASUS P552w

Marvell ARMADA: Nové mobilní procesory s taktem až 1.2 GHz

Příspěvek od SdKfz.171 » stř říj 21, 2009 12:51

to niky79: Ad prepocet - kdyz to hodne zjednodusim, tak z hlediska zatizeni procesoru je vcelku lhostejne, zda nasobim nebo delim. Pokud video zmensuji, tak cim mene potrebuji vzhledem k puvodnimu rozliseni obrazovych bodu, tim intenzivnejsi bude vypocet (datovy tok ponechme pro zjednoduseni stranou, stejne tak, jako otazku, zda ma cenu sledovat film na cemkoli, co nepotrebuje desetikilovy podstavec).

720*576 = 415k
320*240 = 77k
480*800 = 384k

Otazka - pri jakem rozliseni zatizi vypocet procesor vice?

niky79
smartguru
smartguru
Příspěvky: 539
Registrován: sob zář 05, 2009 17:27
Zařízení: Diamond 2

Marvell ARMADA: Nové mobilní procesory s taktem až 1.2 GHz

Příspěvek od niky79 » stř říj 21, 2009 13:12

Netusim.

Nicmene je faktem, ze prehravat video na 480x800 je 5x narocnejsi nez u 240x320. Takze bych klidne rekl, ze pokud CPU A pri rozliseni 480x800 zvladne prehravat jeden film s hodnocenim 130% (napr. bechmark v CorePlayleru) a CPU B pri rozliseni 240x320 zvladne tentyz film prehravat s hodnocenim 300%, vychazi mi z toho, ze CPU B je proste pomalejsi (pomýjím pripadny vliv graficke karty, vselijakych optimalizaci atd.).

Ale pro srovnani vykonu obou CPU by to spise chtelo provest nejakou matematickou operaci - napr. nejaky vypocet - a zmerit cas. Myslim, ze to bude ferovejsi srovnani, nez merit vykon pri prehravani videa na zarizenich s ruznym rozlisenim.

Uživatelský avatar
elcrys
smartguru
smartguru
Příspěvky: 541
Registrován: pát bře 14, 2008 13:05
Zařízení: Sony Ericsson Xperia mini, Nexus 7 (2013)

Marvell ARMADA: Nové mobilní procesory s taktem až 1.2 GHz

Příspěvek od elcrys » stř říj 21, 2009 13:19

Není nic jednoduššího, než přehrávát film na obou displejích ve stejném, nastaveném, rozlišení.

Jinak, já si myslím, že takovéhle diskuze jsou k ničemu. Dnešní procesory Qualcomm, Marvell a Samsung s porovnatelným taktem jsou totiž prakticky stejně výkonné. Problém je pouze v SW optimalizaci - někteří výrobci (typicky Qualcomm) totiž vypotí procesor a tím pro ně veškerá práce končí. Aby poskytli nějakou dokumentaci výrobcům SW nebo dokonce nabídli spolupráci, to je ani nenapadne. Jaké je pak rozčarování uživatele, který si chce přehrát video v aplikaci třetích stran (nebo provozovat nějakou jinou výpočetně náročnější činnost) a zjistí, že se to nedá. Uvedu příklad přehrávače CorePlayer, který nebyl v době kdy se na trhu objevila zařízení s Qualcommem, vůbec připraven na tento procesor. Dnes po pár letech je už situace o něco lepší (i když ne dokonalá), ale zase přišel nový procesor od Samsungu, takže se historie opakuje a přehrávač s těmito procesory podává naprosto nedostačující výkon (vlastní zkušenost). Oproti tomu procesory Intel/Marvell jsou tu mnoho let, takže veškerý SW je pro ně dokonale optimalizován (otázka je, jak to bude s procesory ARMADA). Další možností je to, že samotní výrobci SW kašlou na nějakou optimalizaci a to, že by vše mohlo chodit mnohem plynuleji je nezajímá. Každopádně říct, že samotný procesor je špatný je nesmysl.

P.S. - V příspěvku od uživatele RDT na první stránce je co odstavec, to nesmysl. Připomíná mi to jednoho člověka, co neustále chválí vlastní věci a haní ostatní.

pk
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 419
Registrován: pát čer 20, 2008 9:01
Zařízení: Galaxy S4
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Marvell ARMADA: Nové mobilní procesory s taktem až 1.2 GHz

Příspěvek od pk » stř říj 21, 2009 13:23

Ja si nemyslim ze rozlisenie displeja ma nejaky velky vplyv na to aky datovy tok zvladne dany procesor ;-) to by znamenalo podla niektorych vasich prepoctov ze ja ked mam doma pocitac s monitorom 1920x1200 a pustim si film v SD ze mi z neho prepocitava na full HD :-) to by mi nestihal pocitac prehravat ani SD filmy podla toho :-) on len tie body bud zmensi nejakym jednoduchym filtrom alebo zvacsi (ako ked mas LCD monitor 1280x1024 a nastavis si rozlisenie systemu na 1024x768 zvacsi ti body a vyfiltruje alebo opacne.. na 1600x1200 a vtedy ti zase vynecha nejake body).. ale sme trosku OT

SdKfz.171
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: úte říj 06, 2009 13:29
Zařízení: ASUS P552w

Marvell ARMADA: Nové mobilní procesory s taktem až 1.2 GHz

Příspěvek od SdKfz.171 » stř říj 21, 2009 14:09

to niky79: Tak jinak - tady jsou vysledky ASUS P552w z aplikace VS Benchmark 2007: http://www.volny.cz/sdkfz.171/result/vs ... esult.html, delal jsem to par dnu po instalaci noveho firmware. Zkus stahnout, otestuj svou cihlu, a uvidime.

niky79
smartguru
smartguru
Příspěvky: 539
Registrován: sob zář 05, 2009 17:27
Zařízení: Diamond 2

Marvell ARMADA: Nové mobilní procesory s taktem až 1.2 GHz

Příspěvek od niky79 » stř říj 21, 2009 14:13

PK: jaksi nechapu tvuj prispevek, nejde vubec o to, kolik bodu vynecha, jak rychle to zmensi, atd., ale kolik toho musi vykreslit. Proc myslis, ze hry ve vetsim rozliseni udelaji mene FPS nebo hry v mensim rozliseni? Prave proto, ze procesor musi spocitat a vykreslit na LCD mnohem vice dat. Proste, na 480x800 se CPU musi postarat o vykresleni 384 tisic pixelu. Pri rozliseni 240x320 se musi postarat o vykresleni "pouhych" 76 tisic pixelu, jinak receno, v pripade rozliseni 240x320 ma s tim CPU daneho zarizeni 5x (!) mene prace. Prave proto, me pobavilo, ze tu nekdo pise, ze zarizeni z roku 2009 s rozlisenim 240x320 zvlada plynule prehravat film 720*576. To prece neni vubec zadny zazrak. Takove filmy jsem bez sebemensich problemu prehraval na Aceru N50, coz je zarizeni z roku 2005. Verim, ze kdyby ten ASUS P552w mel WVGA rozliseni, nedopadlo by to tak slavne :-)

Ale je pravda, ze je to HODNE o SW. Stary TMPC ma problem prehrat film, ktery ve stejnem zarizeni, ale v CorePlayeru jede s vykonem 135% (TMPC ma s bidou 68%).

-- doplnění předchozího příspěvku (stř říj 21, 2009 15:15) --
SdKfz.171 píše:to niky79: Tak jinak - tady jsou vysledky ASUS P552w z aplikace VS Benchmark 2007: http://www.volny.cz/sdkfz.171/result/vs ... esult.html, delal jsem to par dnu po instalaci noveho firmware. Zkus stahnout, otestuj svou cihlu, a uvidime.
Prosimte, proc rikas memu zarizeni cihla? Pokud lze neco oznacit za cihlu (rozmerove), v porovnani s Diamondem, pak prave tve zarizeni :lol: Na mem zarizeni bohuzel VS Benchmark 2007 nefunguje, zrejme kvuli sirokouhlemu rozliseni.

pk
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 419
Registrován: pát čer 20, 2008 9:01
Zařízení: Galaxy S4
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Marvell ARMADA: Nové mobilní procesory s taktem až 1.2 GHz

Příspěvek od pk » stř říj 21, 2009 14:37

niky79: porovnavat hry a filmy je trosku dost odveci (hry maju vektorovu grafiku a musi sa vyratavat aj fyzika atd. kdezto filmy su bitmapy cisto).. Core player (tcmp) robi pri benchmarku vypocet dat ktore je schopny dany procesor maximalne prepustit (pocet obrazkov za sekundu). Tie data dokaze prepustit takisto pri 800x480 ako aj pri 320x240 displeji. To je proste hruby vykon procesoru podla toho programu. Ak mas film ktory ma rozlisenie 700x500 povedzme a bitrate 2000 kb/s a starsi qualcomm zvladne povedzme maximum (neviem to presne) cca 1300 tak ti ho plynule neprehraje ani na 320x240 ani na 800x480.. lebo jednoducho uz nezvladne bitrate original suboru. Mozno ma vplyv aj rozlisenie dipleja nejaky ale to neni podstatne.. ide o to aky bitrate filmu je original a co zvladne dany procesor. Ak sa mylim a je tu niekto co sa tomu viac rozumie opravte ma.. ale sme uz OT tak toto je moj posledny prispevok na tento flame.

niky79
smartguru
smartguru
Příspěvky: 539
Registrován: sob zář 05, 2009 17:27
Zařízení: Diamond 2

Marvell ARMADA: Nové mobilní procesory s taktem až 1.2 GHz

Příspěvek od niky79 » stř říj 21, 2009 15:10

Pk: to si nemyslim :-)

"Core player (tcmp) robi pri benchmarku vypocet dat ktore je schopny dany procesor maximalne prepustit (pocet obrazkov za sekundu)"

Jiste. Ale ono je jaksi rozdil mezi zpracovanim obrazku o velikosti 240x320 a 480x800, coz ti evidentne unika. Pri rozliseni zarizeni 240x320 tech dat proste tece MENE! Pochop zakladni fakt, ze je RYCHLEJSI zobrazit jeden 700x500 snimek z filmu v rozliseni 240x320, nez v rozliseni 480x800. Prave proto, ze ten obrazek z filmu se nezobrazuje ve velikosti 700x500, ale pouze ve velikosti 240x320 (pominme nyni pomer stran). Procesor strucne a jasne totiz nemusi spocitat a vykreslit 350 tisic bodu (700x500) takoveho snimku, ale pouze 76 tisic.

Neni mi proste jasne, jak inteligentni clovek ma problem pochopit zakladni fakt, ze procesor s vystupem na 480x800 ma presne 5x vice prace se zobrazenim snimku nez pri rozliseni 320x240. Vis co? Vysyp si na zem 76 tisic kostek a usporadej je do obdelniku v pomeru 4:3, cimz udelas "jeden snimek" :lol: Pak totez udelej s 384 tisic kostkami a poskladej je do obdelniku v pomeru 16:10. Mer si pritom cas, nez to udelas. Pochybuji, ze pak reknes, ze doba, kterou jsi strávil usporadanim 384 tisic kostek byla srovnatelna s usporadanim 76 tisic kostek. Vice polopaticky to uz vysvetlit nemohu.

Uživatelský avatar
permar
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 135
Registrován: ned pro 30, 2007 10:08
Zařízení: SGS 5
Bydliště: Frýdek-Místek
Kontaktovat uživatele:

Marvell ARMADA: Nové mobilní procesory s taktem až 1.2 GHz

Příspěvek od permar » stř říj 21, 2009 15:12

Ještě jedno menší srovnání,pro niky79, neber si to ale zle,prostě každý tady dává argumenty ,zde ti jedny dám...Svého času přesně v srpnu 2007,bylo s velkou pompou vydáno zařízení s názvem HTC Kaiser. Skoro veškerá média ho nazvaly "Králem všech PDA". Jenom pro tvoji informaci, má to QVGA 240x320,2,8 displej, a procesor Qualcomm MSM7200 (400 MHz). Od ostatních tehdy vydaných PDA se to lišilo jen výsuvnou klávesnicí,novým prostředím nazvaným Touch Flo a velikostí RAM paměti 128MB a 258 MB ROM,to že to mělo 3G a jiné datové novinky,no nevím ale tehdy to snad bylo výhodné jen pro ty co bydleli v Praze,Brně a Ostravě, (možná jsem na nějaké specifikace zapomněl,ale to je detail). A cena byla ,pokud mě paměť neklame ,něco kolem 19000,-kč!!! Já nad jeho koupi také zvažoval,a nakonec jsem koupil Asus P535,a dobře jsem udělal :) .
Jistý jeho majitel,který ho vlastnil, psal na toto zařízení opěvované články ,jaké že to není PDA,že nemá ve světě konkurenci,že je super rychlé,prostě ,a zdejší "matadoři" mi dají za pravdu, co recenze to chvála až do nebes. Jakmile jeho vlastníci po čase zjistili,že to s tou jeho rychlostí není zas až tak super,že v tomto zařízení si nepustíte film,který by se vám nesekal,tak nastoupili borci z XDA,dali hlavy dohromady a kutili všelijaké verze ROM aby tomu dali tu správnou šťávu.A ejhle při této příležitosti se přišlo na to,že tento čip obsahuje i nějaký "grafický akcelerátor" a že jaksi soudruzi s HTC či Qualcommu samotného,ho jaksi zapomněli aktivovat. A stala se věc nebývalá,vznikla i mezinárodní petice ,která žádala oficiální vysvětlení od f.HTC jakže to s tím "grafickým " udělátkem vlastně je. Celá komunita kolem PDA ,byla počínáním HTC jaksi podvedena,a najednou tu stál "Král PDA" nahý.
Takže ,pokud bych měl srovnávat srovnatelné,dal bych nějaký film s větším rozlišením a bitratem,do svého Asusu P535 a do Kaisera,a klidně si nastavím procesor na normální režim( cca 400MHz). A teď bych srovnával,kdo že má v zařízení lepší procesor.......

Odpovědět

Zpět na „Aplikace“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 29 hostů