Video: Multidotykové ovládání na HTC HD2

Diskuze o programech pro Windows Mobile
Svestka
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 800

Post by Svestka »

OT: Prosím vás, nechte si výlevy typu "Smrt Iphonu" a jiné někam jinam toto nevede zcela k ničemu, nikomu to nic nedá jediné co to udělá, že se opět rozpoutá nekonečný flame, přístě si nechej z těchto důvodů podobné výrazy prosím pro sebe. Iphone je dobře udělané zařízení akorát někdo pořád nechápe, že se jedná především o herní konzoli co umí telefonovat.

P.s. Pro upřesnění, ne nejsem zastánce Iphonu, ne, nekoupil bych si jej ale kdybych chtěl zařízení pouze pro zábavu tak bych neváhal a kupoval bych zrovna Iphone jelikož lepší podobné zařízení na trhu není. Byl bych rád, kdyby jste na tento post nereagovali a pouze nerozpoutávali flame.
nofxsak
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy SII

Post by nofxsak »

multitouch rozhodně není zbytečnost, přecejenom je to funkce navíc a těch není nikdy dost, nejvíce využitelný bude asi u her což mírně naznačuje, že WM se opravdu začíná ubírat jinám směrem než dříve :) , ale možná taky na různá gesta se SW klávesnicí atd... fantazii programátorů se meze nekladou a nějaké využití se určitě najde
každopádně je to plus...
TomasNM
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC TouchPro,Toshiba G710,Hero a vela SP

Post by TomasNM »

Ma tak napada otazka...
Co je dolezitejsie u WM? Multitouch alebo stylus? Teda R alebo C display?
Dufam ze sa este niekedy dockam nejakeho vysnivaneho stroja.
Mrzi ma,ze kvoli par chujovinam typu multitouch,touch a pod.okradaju vyrobcovia tych,co to nechcu a nutia ich,ze toto je to najlepsie na svete.
Btw,som si vsimol,ze cestou podobnych kravin sa svet ubera cim dalej viac(tak napr.HTC notifications:na precitanie SMS potrebujem 2 tuky,pricom na WM2003 stacilo tuknut a SMS sa zobrazila v bubline. V Office 2007 chcem zoom,potrebujem na to 5 klikov,Office 2003 stacili 2 atd,atd).
niky79
smartguru
smartguru
Zařízení: Diamond 2

Post by niky79 »

Me pro zobrazeni prichozi smsky v TF3D staci jedno tapnuti - proste kliknu na zalozku Zpravy :-)
Leffi
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy Nexus

Post by Leffi »

Je pravda, že využití multy dotyku sice moc zatim není, ale dle mého je to jen otázka času než na XDA s něčim týpci přijdou. Pokud to telefon podporuje, tak je to pro ně už tak dostačující výzva, aby s tim něco provedli.
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Post by Standa »

niky79 wrote:Me pro zobrazeni prichozi smsky v TF3D staci jedno tapnuti - proste kliknu na zalozku Zpravy :-)
A kolikrát musíš ťapnout, když chceš třeba sedmou zprávu v pořadí?
pk
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Galaxy S4

Post by pk »

To uz ma tak ochytany displej ze ju nevidi :-) ale je to efektnejsie a ludom sa to dnes paci
Standa
smartmaniak
smartmaniak

Post by Standa »

No možná jsem v Touch HD míval nějakou starou verzi TouchFLO nebo jsem neznal všechny jeho možnosti, ale na sedmou sms jsem se dostal jedině jedním ťapem a šesti tahy, to mi oproti čistému WM, kde stačilo pro přístup i k osmé sms ťapnout jen 1x příp. 2x, moc efektivní nepřipadá... :-).

EDIT: Promiň, napsal jsi efektnější, ne efektivnější. V tom případě s tebou naprosto souhlasím :-D.
niky79
smartguru
smartguru

Post by niky79 »

Standa wrote:A kolikrát musíš ťapnout, když chceš třeba sedmou zprávu v pořadí?
3x.

Ale reagoval jsem na prispevek k zobrazeni zpravy (bez jakehokoliv dalsiho upresneni). Nikoliv na zobrazeni smsky 5487. v poradi.

Nepoužívej "citaci v citaci"...Waiet
TomasNM
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC TouchPro,Toshiba G710,Hero a vela SP

Post by TomasNM »

To s tymi SMS bol len priklad. Dalsi:prichadzajuci subor cez BT. HTC Notification - 3x,MS standart - 1x. Takych prikladov je vela. Po novom aj WM 651,kde na zmenu hlasitosti treba tuknut na horny pas,potom na zobrazenu ikonku repracika,nastavit volume a ok. Povodne to boli max.2 tuky,pricom bezne stacili tlacitka. Uz len cakam kedy zrusia tlacitka na volume(iPhone ich asi ma,ked ich mame este stale aj my). Na druhu stranu chapem,ze sa chalani z Redmontu snazia aby bolo vsetko efektne,zrozumitelne aj pre 100rocnu babicku,ale pritom zabudaju na starych klasikov zvyknutych na stary koncept,ktori si to vazia. Vid,Office 2007...
Standa
smartmaniak
smartmaniak

Post by Standa »

Já bych to neřešil, zbytečnost. Taky jsem si před nějakým měsícem pod tlakem "veřejného mínění" pořídil "špičkový" HTC Touch HD a výsledkem byla jen nemožnost ovládání hudebního přehrávače bez vytáhnutí z kapsy a s TouchFLO výrazné zvýšení počtu ťapů a tahů při dolování jakékoli informace. V čistém WM jsou skoro všechny nejpoužívanější věci přístupné buď okamžitě po zapnutí nebo max. na další dva ťapy. Prstem, upozorňuji. Bez nutnosti vytahovat stylus.
Po tomto zjištění táhl Touch HD sviňským krokem z domu, protože jsou případy kdy člověk potřebuje rychle vyřídit záležitost a ne si půl dne hrát s animacemi v systému než k něčemu dojde.
WM má jen dvě nepohodlnosti: tlačítko pro přechod mezi složkami v poště a Start s Ok by byly lepší na dolní liště a TouchFLO jednu výhodu: je hezčí (a to je vše oč tu běží :-) ).
All.Os
smartguru
smartguru
Zařízení: Nokia Lumia 920

Post by All.Os »

Kdyz uz je tu teda debata o TF3D, tak musim rict, ze po vyzkouseni snad vsech moznych rozhrani je pro me nejefektivnejsi a nejprijemnejsi na ovladani. Na seznam vsech SMSek se dostanu na 2 tapy, to se mi nezda moc.
Standa
smartmaniak
smartmaniak

Post by Standa »

TouchFLO 3D má svůj vlastní seznam sms, kde vidím několik zpráv naráz i s kouskem zprávy? Tak to pak jo. Já jsem se v Touch HD vždycky dostal jen na tu debilní obálku s jednou sms a to mě brali čerti když jsem s tím musel operovat :-).
niky79
smartguru
smartguru

Post by niky79 »

No ma. Kliknu na zalozku Zpravy a vlevo dole je tlacitko "Vsechny zpravy".
HTCKlorec
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Sony

Post by HTCKlorec »

Standa: Nemylis si SMS a Maily? S SMS to je tak ako vravi niky79, zato s mailamy je to ako za trest, tam je ta idiotska velka obalka.
Standa
smartmaniak
smartmaniak

Post by Standa »

All.Os, niky79: no a když se klikne na "All Messages", ukáže se windowsácký prohlížeč zpráv nebo prohlížeč od HTC? Já bych si to našel na nějakém videu, už jsem jich projel spoustu, ale zatím všichni jen onanujou nad animacemi, rotacemi a plujícími mráčky, o prohlížeč sms se tam zavadí asi na 0.3s. Ale to mě nepřekvapuje, se divím, že tam vůbec ukážou aspoň kalendář v tom záchvatu posunování a hýbání :-).
HTCKlorec: obálku mají mejly, to máš pravdu.
(omlouvám se za OT, jen pořešíme a může se to smazat :-) )
niky79
smartguru
smartguru

Post by niky79 »

Problem, ze ja nevim, jak co vypada. Lze tam prepinat mezi dve mody:

- smsky od nejnovejsich k nejstarsim, nahore je roletove menu se slozkami (Inbox, Sent Items atd), podle popisu je to tradicni mod.
- smsky razene podle jednotlivych kontaktu; konverzacni mod

Nedokazu urcit, co je WM a co HTC :)
All.Os
smartguru
smartguru

Post by All.Os »

Ja pouzivam "windowsácký prohlížeč smsek" (outlook?), nova manila ma nejaky vlastni, ale ten se mi nelibi. Ale o to nejde, co jsem napsal je, ze i presto, ze pouzivam TF3D, na seznam vsech sms (pouzivam rezim chatu, je to pro me prehlednejsi) se dostanu z uvodni obrazovky na 2 tapy.
Standa
smartmaniak
smartmaniak

Post by Standa »

niky79: jo, tak to je prohlížeč od MS.
All.Os: já to zase beru komplexně a jde mi "o všechno" :-D. Pro mě je důležitý fakt, že s čistým WM se pomocí prstu (ne stylusu) dostaneš jedním klikem do přehledu zpráv, zatímco s TouchFLO přes 2 kliky a pokud chceš pohodlný přehled, stejně musíš do WM (tedy snad až na tu novou Manilu).
V tom případě jsem se nepletl, když jsem říkal že TouchFLO nemělo nic. Aspoň nejsem za vola :-D a vím, že TF3D je stále jen o vzhledu a efektu (protože podobně je to i v dalších funkcích TF3D).
All.Os
smartguru
smartguru

Post by All.Os »

No, ja bez jakehokoli pokusu o flame trvam na tom, ze TF3D je pro me nejefektivnejsi zpusob ovladani. Navic Manila ve verzi 2.1, ktera je soucasti Erziky ve verzi Rhodium je podstatne lepsi nez puvodni verze z originalni ROMky.

Aktualni podoba TF3D/Sense (jak ji muzeme videt v Leovi) je jeste o kus dal.
Post Reply

Return to “Aplikace”