OmniaPRO: Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Diskuze o komunikátoru Samsung OmniaPRO (B7610)
Lanoumik
nováček
nováček
Zařízení: Samsung B7610 Omnia Pro

Post by Lanoumik »

Nema nekdo tip na pouzdro ?
Safrika
nováček
nováček
Zařízení: Samsung B7610

Post by Safrika »

Lanoumik: zkus Ebay :-) slusne ceny ;-)

-- ned zář 20, 2009 16:53 --
krabicka3 wrote:Pro stavajici majitele Omnie Pro: Vcera jsem si ji poridil taky u O2. Nicmene ve tme jsem objevil, ze mam trochu svetlejsi pruh po obvodu displaye (asi 2mm). Nejlip je to videt na uplne cernem pozadi (dosahnete treba tak, ze zapnete fotak a zakryjete cocku). Mate to stejne?

Ted jsem to zkousela s tim fotakem, jestli to tam taky budu mit, ale mam to v pohode, zadny pruh...
krabicka3
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy S II

Post by krabicka3 »

Ve dne ten pruh nemas sanci videt. Vyfot se zakrytym fotakem, a tu fotku dej zobrazit fullscreen ve naprosto tmave mistnosti.

btw ten zeleny display se mi tedka na chvili ukazal taky (uz po druhe). Zjevne se jedna o SW chybu.
soufler
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC Touch Pro2

Post by soufler »

Ten zelený displej neni sw chyba :tlem: Je to reakce světelného senzoru na okolní světelné podmínky. Aktivuje se při automatickém podsvícení.
Jinak žádný proužek na displeji nemám.
Svestka
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 800

Post by Svestka »

krabicka3: a není to tou konkrétní fotkou? Dělá ti to samé například při prohlížení opravdu černého obrázku, který si sám vytvoříš třeba na PC?
Lanoumik
nováček
nováček
Zařízení: Samsung B7610 Omnia Pro

Post by Lanoumik »

Safrika wrote:Lanoumik: zkus Ebay :-) slusne ceny ;-)
Jj tam jsem koukal, ja spis jestli uz nekdo nema nejaky obal doma, ze by ho doporucil :-)
krabicka3
přispěvatel
přispěvatel

Post by krabicka3 »

bohuzel ne, ten prouzek je tam u jakehokoliv cerneho obrazku. Nicmene uz jsem prisel na to, ze display JE podsvetleny, ikdyz (AM)OLED by mel svitit sam. Ten prouzek (obdelnik kolem displaye) je zapricinen nejakym podsvetlenim. Staci totiz trochu svetla, a uz to neni poznat.
Daidalos
smartstar
smartstar
Zařízení: Xiaomi Mi4

Post by Daidalos »

Mohl bych se zeptat jak jsou na tom aplikace pro pohybový senzor(jsou tam nějaké,dají se sehnat?).A jak je na tom Omnia pro s upgradem na WM 6.5 případně jestli existuje nějaká podobná komunita jako je xda i pro Samsung?Docela by mně tohle info zajímalo ,možná si jí taky kouím ;-) jo a jak je na tom Igo chytá se dobře?
fore
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy S2 i9100 16 GB + 32 GB Lexar c.10

Post by fore »

coz se tyce upgrade na WM 6.5 je zajisteny samsungem... v rijnu by to melo byti
krabicka3
přispěvatel
přispěvatel

Post by krabicka3 »

iGo 2008 se mi nepodarilo pustit, ze pry je neco spatne s nejakym souborem. Nevim jestli to nebude tim, ze iGo nepodporuje WVGA. :(
soufler
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC Touch Pro2

Post by soufler »

IGO 8 šlape naprosto bez problému. Pro správné zobrazení je třeba použít správný sys.txt, nesmysl, že by nepodporovalo toto rozlišení :smile: Koukni na fórum o IGO, já sem použil sys.txt z omnie a šlape to špičkově...
Svestka
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 800

Post by Svestka »

krabicka3 wrote:Nicmene uz jsem prisel na to, ze display JE podsvetleny, ikdyz (AM)OLED by mel svitit sam. Ten prouzek (obdelnik kolem displaye) je zapricinen nejakym podsvetlenim. Staci totiz trochu svetla, a uz to neni poznat.
OLED technologie nesmí být z principu podsvícená, kdyby tam podsvícení bylo tak to není OLED, nic tkaového jako hybrid v tomto směru neexistuje a ani existovat nebude, protože je to nesmysl stačí když si najdeš princip OLED displejů a sám asi poznáš proč. Sám jsi psal, že pruh není viditelný jinak než v noci na černém pozadí a teď píšeš, že stačí trochu světla a nevidíš ho. To znamená jen to, že pruh je tak slabý, že při světle jej nejde vidět ale nemá to nic společného s podvícením.
Safrika
nováček
nováček
Zařízení: Samsung B7610

Post by Safrika »

soufler wrote:Ten zelený displej neni sw chyba :tlem: Je to reakce světelného senzoru na okolní světelné podmínky. Aktivuje se při automatickém podsvícení.
Jinak žádný proužek na displeji nemám.
Pokud je to reakce toho svetelneho senzoru, tak proc mi to nedelalo celou dobu, co tam mam nastaven automaticky jas? Zacalo to delat po tydnu pouzivani a je to cim dal castejsi.
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

S tím "zeleným" displejem jsem se také setkal když jsem měl nastavený světelný senzor na "automatické nastavení", při manuální konfiguraci jasu se to neděje. Jinak ze Samsungu jsem ani po 3 dnech nedostal žádné ofiko vyjádření ohledně dostupnosti OmniePRO ve volném prodeji :-(
mike-biker
moderátor
moderátor
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey

Post by mike-biker »

Podle mne se prodávat bude, ale zřejmě mají na nějakou dobu exkluzivitu pro O2. V zahraničí se totiž ještě neprodává, určitě se čeká na WM 6.5, stejně jako u Omnie 2. :!:
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

Tak už mi dorazila odpověď přímo od Samsungu:
Omnia PRO je k dispozici zatim exkluzivne u spolecnosti Telefonica O2. Prodej na OM zatim v planu neni.
mike-biker
moderátor
moderátor
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey

Post by mike-biker »

Ale ta cena je velmi přijatelná, taky mohl O2 udělat to co T-Mobile s Xperií, když jí napálil za 18.000 Kč! Je to přinejmenším!!!srovnatelný přístroj s Xperií X2, která přijde až na podzim a bude určitě o 5.000 dražší.. :evil:
Hondaq
nováček
nováček
Zařízení: Nokia Lumia 800

Post by Hondaq »

já Omnii Pro koupil v úterý v Paládiu a jsem naprosto spokojen i když jsem u T-Mobile tak obrazovka O2 při zapnutí nebo vypnutí mi vůbec nevdí. SE už nechci měl jsem P1 (na kterou jsem čekal než ji uvedli na trh) a potom jsem čekal na Xperii a když už jsem se konečně dočkal tak byla za 18000 jak píše mike-biker a navíc nezvládala přehrávat video bez komprimace. Ta cena u O2 je uplně krásná na takové zařízení a a do poslední chvíle jsem nevěřil že ji opravdu budou za takovou cenu prodávat. Ted už jen čekám až dorazí paměťová karta a vrhnu se do pořádného testování :)
fore
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy S2 i9100 16 GB + 32 GB Lexar c.10

Post by fore »

za ty prachy bych nastupce *rozpraskane* X1 nebral ani nahodou ... pardon teda ..ale cena 17 800 mi prijde za *X1 s trosicku vedsim displayem a 8 mpx fotakem zbytecne hodne.. nejsem znalec ... nevim jakej vykon ma ten procik co tam narvaly .. ale je to 528 mhz jako u x1 ... je stejny ? myslim ze vykon a cena omniePRO nema konkurenci.... po 5 dnech uzivani musim rict ze je to vazne suprovej stroj...jedina chybicka se mi zda jen kratsi podsviceni querty klavesnice.. ale vsechno se da *upravit* jen na to prijit :)
jacek
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note

Post by jacek »

jak je to s citlivostí na GSM sítě?
Post Reply

Return to “Samsung OmniaPRO”