Diskuze o Opera Mini 5 (JAVA)
-
Standa
- smartmaniak

- Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1
Opera mini 5...co na ni říkáte?
Na Unim taky běhá dobře, jemně se seká při skrolování, ale nic hrozného, i vzhledově je o dost dál. Chválím.
-
IkE Blaster
- smartmaniak

- Zařízení:
Škoda, že není žádný pořádný emulátor. Mám dva, ve kterých je to spustitelné. Z toho jede spadne při načítání stránky nebo při scrollingu. Text je velký, vše ok. Pak druhý, který je "real vga", vše prťavé. Zato scrolling nádherně plynulý a klávesnice má okamžitou odezvu. Celkem mi to ale i vyhovuje, jen to není na noční browsování. Jinak mě dost překvapili, je to skoro vychytanější než opera mobile 
- YAMATO
- smartmaniak

- Zařízení: Galaxy Note 2
Tak zatímco na Diamondu nic moc, tak v HD celkem dost dobré. Především problém s klávesnicí zmizel, zatím ani jedno zamrznutí atp. Horší to je s panely, nějak občas mizí, odkaz sice funguje, ale není vidět co tam je nastaveno. Ale co musím nejvíc zkritisovat jsou taby...velmi brzy nastává problém s pamětí. Zatímco na ruské modifikaci jedničky není problém otevřít až kolem dvaceti oken, tak zde tak pět a konec. Doufám že toto zlepší, jinak jsem po opravdu dlouhé době konečně positivně překvapen něčím od Opery...v podstatě poprvé od vzniku OM 
-
strojvudce
- častý přispěvatel

- Zařízení: HTC Desire HD
Tak na Polarisovi co se týče rychlosti, tak perfektní. ALE zatím (doufám že zatím) mi nefunguje hlavní deviza Omini, posouvání stránek, resp. přeskakování po odkazech joystikem. A nenašel jsem možnost synchronizace záložek, taky doufám, že zatím. 
-
Tonda512
- stálý přispěvatel

- Zařízení: iPhone 6S Plus
Synchronizace zalozek a rss ctecka budou doplneny az ve finalni verzi.
Na mem Unim je jedina a dost podstatna chybka. Nefunguje dpad na pohyb po strance. Jinak jsem nadsen
Na mem Unim je jedina a dost podstatna chybka. Nefunguje dpad na pohyb po strance. Jinak jsem nadsen
- YAMATO
- smartmaniak

Nevím jak jiní, ale já byl nadšen jen do chvíle, kdy jsem OM 5 odinstaloval...páč pak mi přestal korektně fungovat java emulátor, psalo to nějakou chybu (jsem si ji zapoměl zapsat
) a nakonec jsem musel provést Restore (což po posledních zkušenostech s Spb Backupem nebylo příjemné, nicméně alespoň jsem vyzkoušel Resco Backup a OK).
Mimochodem, nemáte někdo .cab Jbed 20081127.2.1? Zrovna tuhle verzi zaboha nemůžu najít. (nepochybně blbě hledám...)
Tak jsem neodolal a zkoušel znovu a narazil jsem na pár dalších chyb... Např. dám otevřít odkaz v novém okně, to se otevře, ale nic... Dále množství otevřených oken je naprosto neurčité, jednou otevřu i osm - deset (oproti upravené OM 1.2 tak třetina možných, ale už použitelné), jinkdy se mi stalo, že se druhé okno načetlo a první zmizelo s hláškou "this page has been cleared to save memory", což je "úžasné"...co hůř, nevysledoval jsem závislost na velikosti stránek, šlo např. o mobilní verze webů a přesto jen několik oken, jindy velké a i těch deset se povedlo.
Nejvíc mi ale vadí, že mi blbne samotný emulátor (Jbed 20081127.2.1)...občas se stane, že se OM (jedno která) z celoobrazovky stáhne, objeví se horní lišta WM a spodní softwareová tlačítky z obrazovky dnes. Děje se to ještě někomu? Případně verzi Javy, která toto nedělá.
Mimochodem, nemáte někdo .cab Jbed 20081127.2.1? Zrovna tuhle verzi zaboha nemůžu najít. (nepochybně blbě hledám...)
Tak jsem neodolal a zkoušel znovu a narazil jsem na pár dalších chyb... Např. dám otevřít odkaz v novém okně, to se otevře, ale nic... Dále množství otevřených oken je naprosto neurčité, jednou otevřu i osm - deset (oproti upravené OM 1.2 tak třetina možných, ale už použitelné), jinkdy se mi stalo, že se druhé okno načetlo a první zmizelo s hláškou "this page has been cleared to save memory", což je "úžasné"...co hůř, nevysledoval jsem závislost na velikosti stránek, šlo např. o mobilní verze webů a přesto jen několik oken, jindy velké a i těch deset se povedlo.
Nejvíc mi ale vadí, že mi blbne samotný emulátor (Jbed 20081127.2.1)...občas se stane, že se OM (jedno která) z celoobrazovky stáhne, objeví se horní lišta WM a spodní softwareová tlačítky z obrazovky dnes. Děje se to ještě někomu? Případně verzi Javy, která toto nedělá.
-
ospaly_muflon
- přispěvatel

- Zařízení: HTC Touch Pro 2
Používám Jbed Build 20081203.2.1 a upřímně jsem za těch pár dní nenašel žádnou chybu ve spojení s novou Operou, případně tedy doporučuji zkusit ten. Na druhou stranu nemám potřebu mít otevřených deset tabů, vystačím se dvěmi až třemi.
- YAMATO
- smartmaniak

Nej de o deset tabů ale o častý problém i s otevření jen několika. Jasně, já vím, je to beta, ale po zkušenostech s Operou Mobile 9.5 a minimálních až žádných zlepšeních během jejího vývoje mi to radost nedělá. A hlavně, proč je prastará, x let stará ruská modifikace OM 1 bez problémů schopna otevřít těch tabů třeba 20 a nová moderní OM 5 má problém s několika málo?
Za tim na Jbed díky, zkusím.
Dělá mi to toto (s OM 5b i OM 1.2):

Za tim na Jbed díky, zkusím.
Dělá mi to toto (s OM 5b i OM 1.2):

-
Tonda512
- stálý přispěvatel

Presne tohle se mi deje u OM 4 i 5, pokud pretocim Uniho, ale u tebe nevim co to zpusobuje...nemuze to byt tim, ze se snazi OM pretocit treba diky pohybovemu senzoru a pak se ti to rozpadne stejne jako u me, kdyz pretocim uniho v kloubu a tim padem prechazme z port. do landscape rezimu a naopak?
Ja pokud chci prepnout z jednoho rezimu do druheho a nechci aby se to rozadlo, tak musim napr. editovat adresovy radek, java se hodi na pozadi, ja se pretocim v textovem editoru wm a pak to jde v pohode.
Ja pokud chci prepnout z jednoho rezimu do druheho a nechci aby se to rozadlo, tak musim napr. editovat adresovy radek, java se hodi na pozadi, ja se pretocim v textovem editoru wm a pak to jde v pohode.
- YAMATO
- smartmaniak

V tom to nebude, stane se to v portrait poloze, prostě OM používám a najednou tam je toto. Zatím jsem taky nevysledoval kolizi s nějakou konkrétní app nebo něco podobného. Spíš mám dojem, že to bude chyba emulátoru, ten co byl v staré ROM toto nedělal, zas měl ale extrémně malé písmo i při největším nastaveném. No až budu mít čas tak zkusím nějaké jiné.
-
Standa
- smartmaniak

- Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1
Zatim nejvetsi nevyhoda tehle bety je nepodpora tlacitek. Neni nic horsiho nez misto jednoducheho mackani na jednom miste neustale zvedat prst a machat s nim od shora dolu pres cely displej a pak se jeste blbe trefovat na odkaz.
Podpora tabu super, ale zatim se vracim ke starsi verzi.
Podpora tabu super, ale zatim se vracim ke starsi verzi.
-
Tonda512
- stálý přispěvatel

YAMATO: Zkus ten, jak je zabalen v jednom cabu zaroven s OM 4 (jeden cab OM4+slusne funkcni Jbed).
Ten to nedela pokud nepretacim, tak treba pomuze...
Jinak jak nefunguji cudlitka je na...nez to opravi, pouzivam starsi spolehlivou verzi..
Ten to nedela pokud nepretacim, tak treba pomuze...
Jinak jak nefunguji cudlitka je na...nez to opravi, pouzivam starsi spolehlivou verzi..
Na Pocket PC jak pisou ostatni. Zkusil jsem ji na hloupem SE a pouzitelnost je vyborna.
-
Tonda512
- stálý přispěvatel

azzz: Jasne, jsme ale na smartmanii, tak nebudu psat o tom, jak mi to funguje na nokii...
YAMATO: Nepouzivas nahodou od SPB mobile shell? Dneska jsem to chvili testoval a po celou dobu, co to bylo nainstalovane ten samej problem co jsi psat ty...po odinstalovani vse v poradku.
YAMATO: Nepouzivas nahodou od SPB mobile shell? Dneska jsem to chvili testoval a po celou dobu, co to bylo nainstalovane ten samej problem co jsi psat ty...po odinstalovani vse v poradku.
- YAMATO
- smartmaniak

Ne, to bude něco jiného. Budu mít konečně volný víkend, tak vyzkouším jiné verze javy.
Tak bohužel se nějak nezadařilo, jiné emulátory fungovaly spíš hůř, horší bylo, že se mi nějak nedařilo obnovit původní, nakonec mi java přestala chodit úplně...a dopadlo to takhle http://smartmania.cz/forum/viewtopic.ph ... 4&start=15
Tak bohužel se nějak nezadařilo, jiné emulátory fungovaly spíš hůř, horší bylo, že se mi nějak nedařilo obnovit původní, nakonec mi java přestala chodit úplně...a dopadlo to takhle http://smartmania.cz/forum/viewtopic.ph ... 4&start=15
-
Tonda512
- stálý přispěvatel

A fakt nepouzivas uz nic od SPB? Ja si myslim, ze to zpusobuji jejich programy...
- YAMATO
- smartmaniak

Os Spb mám jen GPRS Monitor a Backup. Spíš mi připadá, že to nejčastěji dělá, když mám zpuštěné IM+, rozhodně častěji. Ale jen v tom to nebude.
Sakra, kdyby tak odladili Operu 9.7 do použitelnosti a to Turbo mělo podobný efekt jako Opera mini. Jenže to se asi nedočkáme nikdy...
Sakra, kdyby tak odladili Operu 9.7 do použitelnosti a to Turbo mělo podobný efekt jako Opera mini. Jenže to se asi nedočkáme nikdy...
Tohle nechápu, kde prosím stáhnu signed verzi opery 5, jsou tam jen dva soubory jar a jad, kdyz to naistaluju jadem tak se to porad pta...Existuje několik různých postupů "hackování" java prostředí aby otázku o připojení nekladlo, nicméně nejsnazší je stáhnout si "signed" verzi java midletu z webu Opery, u které se při potvrzení připojení objeví volba "Povolit a už se nikdy neptat" která vše řeší.peter63 wrote: ako povolit pristup na net javovej aplikacii (v permissions som nasiel len deny a ask) dik
-
peter63
- častý přispěvatel

- Zařízení: HTC touch HD: rom Topix 3.5 wm 6.1, Afroradio 1.17
napodobne...skusal som instalovat jar aj jad...vysledok samozrejme stejny
btw dik za navod na zastupcu
btw dik za navod na zastupcu
-
Daidalos
- smartstar

- Zařízení: Xiaomi Mi4
Tak dnes jsem ji poprvé vyzkoušel v praxy.A výsledky?
Jsem víc než spokojený,je stále tak rychlá a navíc ten nový hezký design.O klávesnici ani nemluvě
Mini se prostě pochlapila a myslím,že O Mobile má silného "konkurenta".Teda nevím jak to je s rychlostí v O M. 9.7..
Jsem víc než spokojený,je stále tak rychlá a navíc ten nový hezký design.O klávesnici ani nemluvě
Mini se prostě pochlapila a myslím,že O Mobile má silného "konkurenta".Teda nevím jak to je s rychlostí v O M. 9.7..