HTC Leo nabídne multidotykové ovládání (video)

Diskuze o programech pro Windows Mobile
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

Na internetu se před malou chvílí objevilo video zachycující komunikátor HTC Leo při prohlížení obrázků a videí v aplikaci HTC Album. Na tom by nebylo nic až tak zajímavého, kdyby se pro přibližování a oddalování nepoužívalo multidotykové ovládání, se kterým jsme se zatím u Windows Mobile neměli možnost setkat. Leo zdá se, tyto hranice dokázal překonat. Zařízení přitom disponuje rezistivním displejem, zřejmě ale s nějakou další úpravou od výrobce, které je schopna multidotykové ovládání rozpoznat, ostatně už dříve se podobné náznaky objevily, o čemž jsme vás informovali v tomto článku.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=026KGhk29Io[/youtube]

Zajímavé je, že přibližování funguje i během přehrávání videa, 1 GHz procesor Qulacomm Snapdragon zřejmě s takovými výpočty nemá vůbec žádné problémy a snad si stejně dobře poradí i s klipem ve WVGA rozlišení se slušným bitrate. Už teď se těším na oficiální představení, ve kterém HTC odhalí všechny kvality a nové funkce tohoto výborně vybaveného komunikátoru.

Tip: Přečtěte si naše preview HTC Leo.

Zdroj: WMPowerUser.com
jacek
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note

Post by jacek »

začínám šetřit na Ježíška :tlem: , HTC Leo, nebo SE X3 ?(http://www.mobilecrunch.com/2009/09/16/ ... n-january/" onclick="window.open(this.href);return false;)
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Post by Standa »

X3 je krásná a SE je designově vždy o několik tříd výš než HTC, ale vzhledem k parametrům bych určitě a definitivně šetřil na HTC Leo. :-)

EDIT: TomasNM: jestli verzí Pro myslíš Leo s klávesnicí, tak to bych dle mého soudu neočekával. Vzniklo by totiž špičkové zařízení na způsob tehdejšího HTC Universal, který se používá a v některých směrech je nenahraditelný dodnes. A takovou chybu už HTC znovu neudělá. :-D
TomasNM
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC TouchPro,Toshiba G710,Hero a vela SP

Post by TomasNM »

Parada,uz len Pro verziu by to chcelo a hura do toho.
tomulinek
nováček
nováček
Zařízení: Galaxy S3, Transformer, Xoom 3G

Post by tomulinek »

No jasně, ještě klávesnici a pojem "cihla" opět po letech dojde naplnění. ;-) Nu, uvidíme, vzhledem k rozměrům čekám stále na Omnii II – aneb bližší košile než kabát. ;)
TomasNM
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC TouchPro,Toshiba G710,Hero a vela SP

Post by TomasNM »

Standa wrote:X3 je krásná a SE je designově vždy o několik tříd výš než HTC, ale vzhledem k parametrům bych určitě a definitivně šetřil na HTC Leo. :-)
EDIT: TomasNM: jestli verzí Pro myslíš Leo s klávesnicí, tak to bych dle mého soudu neočekával. Vzniklo by totiž špičkové zařízení na způsob tehdejšího HTC Universal, který se používá a v některých směrech je nenahraditelný dodnes. A takovou chybu už HTC znovu neudělá. :-D
Ano,presne to myslim. Vobec mi vacsie rozmery nevadia,stale to je mensie ako Himalaya,co bolo akurat.
No,ale vyzera to tak,ze za chvilu pojde TP na dochodok,pri nom mi prave rozmery vadia.
AtoM.
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy S II

Post by AtoM. »

IN YOUR FACE APPLE! IN YOUR FACE! :grin: :grin: :grin:
Monk
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: ZTE Blade

Post by Monk »

In your face?

Haha Qualcomm zas nepusti graficke ovladace ako to uz pozname z poslednych 50modelov typu touch this and touch that.
Zabudni nato, zase to bude ako u Htc Tytn2 velky hype a skutek utek.

Ak sa mylim a hry budu lepsie ako u Apple Iphone 3gs tak si ho kupim!
Svestka
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 800

Post by Svestka »

No hry pochybuji, jelikož společnosti zabývající se pocket pc nezačnou rozhodně v brzké době využívat plný potenciál snapdragonu. V multidotykovém ovládání takové výhody nevidím, jelikož půjde vpodstatě jenom v HTC albumu maximálně opeře a celkově mi multidotyk nepříjde tak zajímavý ale doufám, že když toto uvidí výrobci tak přestanou uvažovat o kapacitním displeji ve spojitosti s WM jelikož tímto ztrácí kapacitní dotyková vrstva poslední výhodu co měla a nevýhody kapacitních vrstev jsou vpodstatě neodstranitelné.
elcrys
smartguru
smartguru
Zařízení: Sony Ericsson Xperia mini, Nexus 7 (2013)

Post by elcrys »

Pokud už dokázali protlačit prstové ovládání namísto stylusu, tak kapacitní displej se mi zdá jako další logický krok. Dost bych se divil, kdyby to HTC alespoň na nějakém modelu (když už ne na Leu) nezkusilo. Pak už jim budou nářky uživatelů volajících po rezistivním displeji tím, čím jsou jim nyní nářky uživatelů volajících po stylusu - ničím :) .

Co se týče multidoteku, tak zastávám názor, že když už jsem zahodil stylus a ovládám systém pomocí prstů, tak to není špatná věc - myslím tím využití u jiných věcí než jen práce s obrázky.
Svestka
smartguru
smartguru

Post by Svestka »

Bohužel jiné využití než práce s obrázky zatím asi není a dlouho nebude. Taky si myslím, že HTC brzo do některého svého modelu umístí kapacitní displej jelikož to bude pro některé lidi výborná zpráva a především to bude zase něco jiného na čem lze postavit reklama. Osobně ale v kapacitních displejích výhodu nevidím ale jak říkáš, pokud odeberou všude stylusy a udělají všude touch prostředí asi není důvod tam nedat kapacitní displej ale dle mého je to škoda.
pk
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Galaxy S4

Post by pk »

ma to este jedny vyhodu (pre HTC a mrkvosoft) da sa vyuzit v hrach. Vidia ze iPhone na tom ryzuje tak chcu asi aj oni nieco z kolaca. Ale dost pochybujem ze na WM budu take kvalitne hry ako na iphone..
Svestka
smartguru
smartguru

Post by Svestka »

WM není určen na hry, kdo si pořizuje zařízení se systémem WM, musí počítat s tímto faktem.

Ohledně her a typu displeje tak multitouch je možný i na odporovým displeji a zachovává si mnohem větší přesnost což je ve spoustě hrách velice důležité, tudíž pokud chceš kapacitní displej kvůli her je to blbost a spíše chtěl odporový displej s multitouch. Představa, že bych hrál na kapacitním displeji strategii mě totiž děsí. :)
mike-biker
moderátor
moderátor
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey

Post by mike-biker »

Multidotyk mi nepřijde jako nějaký přínos, zejména u chystaných Widlí 7. Kdo si bude chtít neustále čistit upatlaný displej od prstů? :tlem: . Já řvu na svoje děti, když mi mastnejma prstama rejdí po displeji a teď to bude ještě legalizovaný.. :grin: . Co se týká PDA, tam bych nechal svobodu na uživateli. Stylus ANO!, uzpůsobení na dotyk ANO. Já jsem zvyklý spíš na stylus, ale někdy je ovládání prsty rychlejší a lepší. :idea:
Svestka
smartguru
smartguru

Post by Svestka »

Moje řeč, kapacitní displej zbytečně svazuje pro konkrétní použití a to prsty s nízkou přesností zatímco u odporového displeje si každý může vybrat jak bude zrovna v konkrétní chvíli ovládat svůj stroj, prtože jak psal i mike-biker jsou situace kdy je výhodnější ovládání prsty a jindy se někomu může zase hodit stylus.
piszkot
nováček
nováček
Zařízení: Samsung Galaxy S i9000

Post by piszkot »

Multidotykové ovládání by se i dost hodilo na softwarové klávesnice a to v rychlosti ctrl+c , ctrl+v a další klávesové zkratky .. vby se takhle daly taky dost využít..
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor

Post by Jiří Hrma »

piszkot: Ctrl+C a další zkratky přeci na standardní WM softwarové klávesnici fungují už od nepaměti ;)
pk
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Galaxy S4

Post by pk »

on mal skor na mysli ze ich budes moct stlacit naraz ako na klasickej klavesnici :) drzat ctrl a stlacit c alebo v
carnero
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Galaxy Nexus, Incredible S

Post by carnero »

Kdyby někdo chtěl, Ctrl tam mohlo být už dávno. Kdyby fungovalo jako Shift (po stisku se zamkne do doby, než zmáčkneš další klávesu), nic by se nestalo. Spíše naopak by to bylo výhodou, protože si nedokáži moc představit jak bych na malém (i když už bude dost velký) displeji skládal prsty za chůze na Ctrl a zároveň na X hned vedle.
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor

Post by Jiří Hrma »

Já tedy raději budu CTRL+C mačkat pořád postupně, tedy nejdřív CTRL a pak klávesu, na SW klávesnici jsem na to zvyklý a nijak mi to nevadí, vždyť i na PC se to taky mačká postupně.
Post Reply

Return to “Aplikace”