Samsung spustil nový obchod s aplikacemi pro WM

Diskuze o programech pro Windows Mobile
Post Reply
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

Ve vybraných zemích včera Samsung v tichosti spustil vlastní obchod s aplikacemi pro Windows Mobile, který mohou využívat majitelé komunikátorů ze série Omnia. Jde o celkem zajímavý krok, vždyť už za necelé tři týdny uvede Microsoft do ostrého provozu svůj mobilní MarketPlace. Samsung Application Store mohou zatím používat pouze uživatelé původní Omnie (i900), a to pouze ve Velké Británii, Francii a Itálii, později se ale počítá s rozšířením do dalších států a především přidání podpory pro Omnii II a OmniiPRO.

Bleskovka

V současné době je k dispozici zhruba 300 aplikací, do konce roku jich ale má být přes 2000. Samsung rovněž navázal spolupráci se společnostmi Gameloft, Electronic Arts, Handmark, TAITO, Capcom, SPB Software a další, lze tedy očekávat, že nabídka bude velice pestrá. V České republice se této služby s největší pravděpodobností nedočkáme, respektive určitě ne v letošním roce. Další informace naleznete na oficiálním webu.

Zdroj: WMPowerUser.com
Svestka
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 800

Post by Svestka »

Ano na developerském webu samsungu je odkaz na tento obchod už dlouho ale osobně jsem nevěděl zda je funkční jelikož i když jsem byl přihlášený, chtělo to novou speciální registraci, pravděpodobně šlo ale o portál, přes který šlo aplikace nahrávat. Myslím, si, že s kombinací s widgety můž jít o velice dobrý tah od samsungu.
Error_404
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: E-Ten X500+, WM6.1

Post by Error_404 »

Ta jejich aplikace Application Store mě nejde, prostě se nespustí.
Daidalos
smartstar
smartstar
Zařízení: Xiaomi Mi4

Post by Daidalos »

Asi to bude tím,že nemáš Omnii a už vůbec ne Samsung :-D
Error_404
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: E-Ten X500+, WM6.1

Post by Error_404 »

To je teda nefer :P mam Windowsy a od Samsungu procesor :-D
Svestka
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 800

Post by Svestka »

Dle mého dělá samsung velice dobře, že se uzavírá jelikož tím podporuje své přístroje a je jen dobře, že je natolik seriózní, že chce svým zákazníkům dát něco navíc. Toto může vytvořit super komunitu okolo samsungu. Jde vidět, že se samsung chce zuby nehty ujmout na poli dotykových přístrojů a dělá pro to maximum, například doba za kterou dokázal vytvořit touch wiz byla velice dobrá a hlavně si myslím, že časem, podotýkám ČASEM můžou widgety konkurovat už zavedenějším rozhraním, hlavně opět je to záležitost, která láká nové lidi a na to samsung sází, že se najde komunita, která bude tyto věci vytvářet. Osobně když jsem se začal zajímat o samsung poprvé, moc jsem mu nevěřil a jako značka dotykových přístrojů ve mě vzbuzoval spíše pochybnosti, dnes můžu říct, že se na něj dívám zcela jinak. Jako snad jediný výrobce samsung poskytuje oficiální developerskou podporu, kterou je možné využít především fórum, kde zaměstnanci odpovídají na všelijaké otázky. Materiály, které poskytují jsou velice kvalitní a usnadňují tak vývoj nejen na své zařízení. Osobně mi je i sympatický fakt, že si jde tak trochu svou cestou a ve svých zařízeních aplikuje spoustu svého hardwaru což může velice slevnit celkový výrobek.
Post Reply

Return to “Aplikace”