Známe cenu Xperie X2, v ČR se začne prodávat v listopadu

Diskuze o programech pro Windows Mobile
Martin V.
nováček
nováček
Zařízení: HTC One X, Blackberry Bold 9790

Post by Martin V. »

htcjirka wrote:
coz vyresila nová várka náhradních dílů od SE. Takze servis a je klid.
Zatim nevyresila,na xda jsou stale uzivatele maji-ci stari telefonu 2 mesice nazpet od dnesniho data uz s modifikovanou casti zadniho krytu a stale se praskliny objevuji,bohuzel.
Přesně tak, kryty praskají dál a nic na tom nemění fakt, že uživatelé telefon využívají naplno, tedy proč neotevřít telefon s pomocí pružiny. Stačí pak pár podobných běžných otevření a zadní kryt praskne jak ho... ;-)
Svestka
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 800

Post by Svestka »

Carnero: No s poruchovostí u elektroniky se počítá ale ta už je zahrnuta právě v ceně výrobku, jak píšeš s testy roste cena a popsal jsi to velice výstižně, nemyslím si, že by to sice byl až tak markantní nárůst ale jistě se na ceně velice podílí. Jako hlavní faktor poruchovosti je ale šetření výrobců, dodavatelů a všech, kteří se na výrobku podílí. Všichni chcou ušetřit co nejvíce, a potom se dělá z nekvalitních materiálů, výrobní proces se upraví tak aby byl co nejrychlejší a ke všemu se tam nacpou co nejlevnější součástky to se potom může vyrábět kdo chce jak chce ale stejně tam bude mít spousty zmetků, špatné ale je, že to takto výrobce výjde levněji, než kdyby měl méně zmetků z kvalitních materiálů...
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Post by Standa »

carnero: jo, takže jde o tu (ne)důslednost a o prachy... jako vždycky. :-)
Svestka: no třeba nárust ceny mezi rezistorem o přesnosti 1% a 0.1% je 200% v maloobchodě, co už je na jednom přístroji a následně na celé sérii docela dost. To už se výrobce rád nechá zviklat. :-)

Jinak o zmiňované Nokii N900 jsem už taky nouzově přemýšlel, jenže že bude tak maličká jsem nečekal... :-/
carnero
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Galaxy Nexus, Incredible S

Post by carnero »

Standa: Nene, jde jen o peníze. Nedůslednost je jen produkt nedostatku peněz. Aspoň si to myslím, neboť penězi se dají zaplatit lepší výstupní testy a těmi podchytit chyby ve výrobě.

Tam kde jsem chvíli pracoval se ze stejných dílů, pomocí stejných nástrojů a se stejnými lidmi vyráběly díly pro Škodu a pro Audi. Rozdíl byl jen v tom, že na jedné lince se kontrolovalo pětkrát v průběhu výroby, dvakrát na konci a dvakrát po dodání na místo. Co vykazovalo sebemenší chybu se vracelo na opravu nebo vyhazovalo. Na druhé lince se kontrolovalo jednou v průběhu a jednou na konci. Drobné chyby se přehlížely, větší se "tak nějak" opravovaly. Rozdíl v ceně aut asi tušíš, poměr v konkrétní dílčí výrobě byl díky tomu shodný.
Svestka
smartguru
smartguru

Post by Svestka »

Standa: Toto já vím, teda neznám přesná čísla ale tato skutečnostu je mi známá jenže narvat všude součástky aby se tak tak vešly do tolerance, tak to potom tak dopadá. I když tolerance teď není ten nejlepší příklad ale třeba rozsah teplot součástek při kterých mají garantované určité výchozí hodnoty apod. nehledě tedy na použité materiály o kterých už jsem psal.
pavliicek
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 820, Samsung Galaxy S3 i9300

Post by pavliicek »

carnero: Alespon co se tyce ceskyho foxconnu, tak ten PDA ani mobily nikdy nedelal:-). iPhony se mely delat v Kutny Horem kde se montujou Macy, ale z toho nakonec seslo. Jinak jak uz jsem psal, foxconn sam od sebe nevyrabi nic (pominu-li nejaky chladice a podobny kraviny), jenom montuje podle prani zakaznika.
carnero
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Galaxy Nexus, Incredible S

Post by carnero »

pavliicek: Český Foxconn zní stejně divně jako český Panasonic - existuje ale kdyby ho zavřely, pro celou nadnárodní společnost to asi neznamená prakticky vůbec nic. Foxconn vyrábí, například Mobinnovy nebo jejich motherboardy pro PC jsou jejich výrobky. Pokud tedy oba myslíme výrobou to, že si to navrhnou, poskládají a distribuují. Celou výrobu (všech součástí) dneska nedělá snad nikdo. Prakticky všude jsou paměti Samsung nebo Hyundai, procesory Qualcomm nebo Texas Instruments, displeje Sony nebo LG...

Jinými slovy - vůbec není podstatné z kterých vrat to vyleze. Podstatné je, jaké podmínky si Sony Ericsson nadiktuje a zaplatí. A zákazníci to zjistí až si to koupí. Před tím nevymyslí zhola nic.
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200

Post by Ruslan Botsyurko »

Fíha, tak tyhle peníze bych do ní určitě nedal. To je vážně přitažené za vlasy. Jako kdyby to bylo něco světoborného s úžasným HW, nebo nějaká nová technologie, tak budiž, ale pořád je to takové průměrné PDA, za těch 17k podle mě nestojí.
Tomáš Kubec
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lenovo P780

Post by Tomáš Kubec »

to pavliicek: tak konkrétně v Pardubickém Foxconnu, když jsem jim tam dělal kdys nějaké síťové implementace, tak se tam dělala část produkce první verze iPhone, Macy a dokonce nějaké Nokie.
Caddy
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Motorola Moto G, HTC Desire Z

Post by Caddy »

noo, docela palka, to si asi pockam, konkurence zadna neni........ale co X1 slouzi dobre a ono to nejak dopadne :)
pavliicek
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by pavliicek »

Ospen: V Pardubickym Foxconnu se Macy, iPhony ani nic od Nokie nedela:-). Macy se delaj v Kutny Hore, Nokie zakaznikem ceskyho Foxconnu neni definitivne a ty iPhony si overim, ale mam za to, ze se v KH vyrabet mely, ale nakonec z toho seslo.
Tomáš Kubec
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lenovo P780

Post by Tomáš Kubec »

Kdo říká dělá? Dělali se tam když ještě žádný Foxconn v KH nebyl nebo možná začínal. A nebo jsem slepej a nápisy na přístrojích co jsem tam měl v ruce lhali. S Foxconnem a dostl lidma na vysokejch funkcích mám docela dobré vztahy, moje firma proFoxconn dělá poměrně dost věcí, tak i iformací mám docela dost. Mne přesvědčovat nemusíš.

Končím s OT.
Svestka
smartguru
smartguru

Post by Svestka »

Caddy: Konkurence je ale SE jí s touhle cenou akorát přehlíží. Jako konkurence lze brát Omnii PRO, Nové nokie N řady osobně bych si i raději už koupil TP2 než X2 takže i ten je konkurencí, někdo by mohl brát i jako konkurenta acer M900 ale ten je trošku někde jinde. Teď už mě nenapadjí, žádné zajímavé přístroje s qwerty ale určitě se jich pár najde, tuším, že release má mít okolo listopadu i nová toshiba s qwerty.
Caddy
přispěvatel
přispěvatel

Post by Caddy »

Svestka: jenze ani jeden z nich nema tlacitka pod displayem :) Teda ma, ale tak tri az ctyri... A veci bez WM nepovazuju za konkurenci, mozna tu N900, ale ta ma zase na prd klavesnici (myslim rozlozenim, ne kvalitou)
Svestka
smartguru
smartguru

Post by Svestka »

X2 taky nemá téměř žádné tlačítka jen malý čtvereček, který se může jevit jako D-pad ale s největší pravděpodobností se jedná o opticky joystick, jak je zmíněno i v článku o X2 tady na smartmanii a následně v komentářích.

P.s. já ale jmenoval další 4 konkurenty kromě nokií a ty už OS WM mají akorát ty tlačítka pod dispeljem pokulhávají ale pravděpodobně pokulhávají i u X2, takže není co řešit :)
JanAltman
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Zařízení: 5110

P O R O V N Á N Í

Post by JanAltman »

Vybírám převážně pracovní nástroj (ne že bych si ale nikdy nezahrál hru, nepustil film, neofotil dokument, ...), tedy kapesní náhradu/doplněk PC (mail, browsení, editace dokumentů office, remote desktop, ...).
Pokud se nepletu, v této třídě nyní lze vybrat ze strojů: XPeria2, OmniaPro a HTC TouchPro2.
Docela bych ocenil nějakou srovnávací (fit/gap) tabulku porovnávající všechny technické aspekty a features. Stejně tak srovnání dostupnosti a ceny s tipem na nejvýhodnější obchod.
TP2 má špatný foťák, ale výbornou klávesnici, navíc na ní má i speciální klávesy a SW tlačítka a také indikační LEDky.
TP2 má největší displej - podle mne na malém displeji (XPeria) tak vysoké rozlišení nevyužiji a budu muset mít velké fonty a ikony.
HTC má navíc zázemí na XDA-Developers.com.
Jak se tyto stroje dále liší? Co výkon, přesnost a rychlost GPS, kvalita a dosah WiFi a BT, co kvalita TV výstupu, ...?
Mne osobně třeba 3.5mm jack neláká, protože od vynálezu A2DP se do drátů odmítam motat a hlavně se z nich odmítám vymotávat při příchozím hovoru.
pavliicek
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by pavliicek »

Ospen: Taky nemam rad OT, ale kdyz nekdo siri kraviny, tak na to reagovat musim:-). Vztahy si mej s kym chces jaky chces, ale iPhony se proste v KH ani v Pcich nedelaly, i kdyby ses rozkrajel. Prohlid jsem si databazi applu ve foxu a zadny skuno, ktery by v sobe obsahovalo 'iphone' tam neni. Jejich mozna vyroba v CR je pouze rozjednana. A ten zvast o Nokii tady akorat nekoho poplete.
Daidalos
smartstar
smartstar
Zařízení: Xiaomi Mi4

Post by Daidalos »

Tak tohle za 17 500 koupí maximálně pár lidí ..
Caddy
přispěvatel
přispěvatel

Post by Caddy »

Svestka: opticky joystck taky funguje, ja s nim zas takovy problem nemam, u X1 jsme si ho docela oblibil...proste je tam NECO, s cim se to da ovladat, nemusi to byt nutne klavesy....zase lepsi touchpad, nez klasicky joystick :) Samozrejme klavesy jsou kalvesy...ale :)

na toshibu jsem zvedavy, G900 mi dost vyhovovala, ale nevim, jeste jsme tu novou nevidel...
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

Caddy: S tím bych nesouhlasil, třeba dobře udržovaný joystick na K750i mi vyhovoval maximálně
Post Reply

Return to “Aplikace”