Toshiba TG01: Problémy s vykreslováním uživ. rozhraní?

Diskuze o programech pro Windows Mobile
Daidalos
smartstar
smartstar
Zařízení: Xiaomi Mi4

Post by Daidalos »

Tak to bys udělal asi chybu,vzhledem k tomu,že AMD se mnohem lepší než Inteli.Což ti potvrdí v podstatě každý kdo se v PC hodně vyzná a není nějak zainteresovaný.I ATI jsou docela dobré,ale často tam bývá problém s kompatibilitou :-(,i když ji sám vlastním a jsem s ní spokojen ;)
pk
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Galaxy S4

Post by pk »

je to uplne jedno ci tam mas ati (amd), nvidiu alebo qualcomm.. dolezite je ako standa pise aby k tomu boli drivery a dalo sa to plnohodnotne vyuzit
Svestka
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 800

Post by Svestka »

Stando tím přehmatem jsem myslel prostě, že daný výrobce udělá úplně nějakou botu neboli kravinu.

Daidalosi tak to je omyl intel byl vždycky na první místě, akorát v období pentií 1 a 2 byl nehorázně předražený to byla taky doba kdy začaly durony, které nabízely stejný výkon za méně peněz za daň vetších teplot AMD procesory přišly až po duronech ale bylo to na začátku jedno a totéž. Každopádně co se rychlostí týče, tak každý asi zná core 2 duo, které bylo dlouhou dobu na špičkách výkonnostně a dnes se jedná o solidní, výkonný procesor, který nežere moc energie a v dané cenové kategorii se překonává jen těžko. Na straně high endů jsou tady core i7. AMD tuším mělo (možná ještě má) nejvýkonnější jednojádrový procesor ale ten se nemohl srovnávat s vícejádrovými. AMD né zřídka vytasilo nové procesory, které byly zabugované a jednou jsem zaregistroval i fakt, že se musela řešit oprava přeflashováním biosu, což procesor velice zpomalilo. Ty šestijádrové Opterony nebo co to teď má AMD rozhodně na i7 zdaleka nemají totéž platí o brzo vydaném Phenomu II X4, který nepokoří core i7. Nehledě na to má intel i variantu pro notebooky, která je opět nejrychlejší v přenositelných zařízeních. tuším, že se jedná o core i5. Obvykle mívají procesory AMD navíc větší spotřebu a tím i větší hřejivost. Ještě bych dodal pro šťouravce, že se nejedná o žádné malé rozdíly ale v určitých testech je rozdíl až dvojnásobný.

Grafické karty ATI sice nejsou špatné ale mají daleko horší podporu od výrobce co se týče driverů a výkonnostně je na tom nvidia i tak lépe. Například postoj ke grafickým kartám v notebooku od ATI je strašný, ATI se distancovala od jakékoliv tvorby ovládačů pro notebooky takže, ten kdo ve svém notebooku má ATI bude mít s největší pravděpodobností jeden ovládač do smrti notebooku a vyladěný ovládač ač se to nezdá dokáže zvýšit výkon ne zřídka i o 60%.

Celý příspěvek se vztahuje k PC nikoli pocket pc, tam se neorientuju tak nevím.
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100

Post by tslany »

Nechci nic říkat, ale ty se neorientoješ ani v PC, srovnávat desktopový i7 a serverový Opterony, nemám slov :-)
Já používám jedině AMD, nevidím že by se přehřívalo (farokh by mohl povídat), naopak vidím že za několikanásobně menší cenu dostanu kvalitnější a rychlejší kus křemíku 8-)
Svestka
smartguru
smartguru

Post by Svestka »

Já nepsal, že se přehřívají ale, že díky větší spotřebě, kterou obvykle mají mají i větší hřejivost tudíž se musí odvést více tepla což není dobrá vlastnost nic víc jsem nenapsal takže nepřekrucuj má slova. To co má AMD nesleduju vím, že opterony jsou od AMD a patří mezi výkonnější a toť vše nehledě na to jsem psal taktéž o Phenomu II X4, který by měl brzo spatřit světlo světa pokud se už náhodou neprodává. Tudíž co se ti nezdá na srovnání Phenomu II X4 s core i7 ? A rozhodně se nejedná o několikanásobně menší ceny to bývalo za dob pentií jak jsem psal nikoli teď, ale stejně o ceně není řeč pouze o výkonu, který má být podle daidalose u AMD procesoru vyšší já tvrdil opak. Pokud je nějaký výkonnější procesor od AMD tak ho sem napište a potom můžu uznat, že momentálně by mohl mít AMD výkonnější procesor (z historie bych ale alespoň mohl říct, že by se nejednalo o dlouho trvající jev) :)

Ještě si neodpustím poznámku, mě může být jedno jestli se jedná o procesor určený pro server nebo desktop pokud se jedná o jedno z nejvýkonnější zařízení od AMD a hodnotil se pouze výkon procesoru tak je to celkem relevantní.
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100

Post by tslany »

Phenom II X4 je na trhu již velmi, velmi dlouho :-) a např. v některých hrách válcuje PhII X4 955 i7 na plné čáře. Ale nebudu zde vyvíjet flame :-)

EDIT: nebudu zde již spamovat téma, pokud by ses chtěl se mnou "domluvit" můžeš na jabberu, viz. profil :wink:
Svestka
smartguru
smartguru

Post by Svestka »

Hry nejsou dobrým měřítkem výkonu snad bych řekl, že jsou tím nejhorším, jelikož samotná hra je tak specifikcá, že jí může jiná architektura sednout prostě lépe než druhá, tím ale prostě výkon nezměříš, je to stejné, jako by jsi chtěl porovnávat výkon procesorů podle her, které nepodporují vícejádrové procesory (kterých je stále velká většina), poté vyhraje ten, který má lepší přiřazování vláken aplikace jednotlivým jádrům a dokáže lépe využít obě jádra, což je velice nesnadný úkol. Nehledě na tyto aspekty tak hry v dnešní době více vyžadují výkon grafických karet než procesorů až na výjimky, které nutně potřebují vícejádrové procesory na výpočet AI, fyziky a obsluhu hry, těmito výjimkami jsou například nová Operace flashpoint a nová Arma. Co se týká toho Phenomu tak jsem to měl více upřesnit, moje chyba, myslel jsem ten na 3,4GHz teď jsem vygooglil označení Phenom II X4 965 ten na trhu opravdu dlouho není, kdybych řekl měsíc tak možná přeháním. Jinak pokud víš teda hru kde převálcoval doslova i7 tak prosím postni název, protože samo o sobě jsou to oba tak výkonné procesory, že jen málokterá hra jim dokáže opravdu zatopit.
Post Reply

Return to “Aplikace”