HardSPL a StockSPL pro HTC Touch Pro2: český návod

Sekce pro zkušené uživatele (diskuze o nových ROM, tweaky...)
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9225
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

HardSPL a StockSPL pro HTC Touch Pro2: český návod

Příspěvek od Jiří Hrma » čtv srp 20, 2009 10:26

Návod na HardSPL unlock zařízení HTC Touch Pro2 (Rhodium)
- návod a soubory jsou určeny pouze pro GSM/UMTS verzi, nikoliv pro CDMA-GSM verzi (RHOD400, RHOD500...).
- přeloženo z originálního návodu na Xda-developers. Případné aktualizace a nové verze flasheru naleznete opět na Xda-devu.
- kopírování tohoto textu bez předchozího svolení autora návodu je zakázáno!


Obrázek

Informace
Pokud chcete do HTC Touch Pro2 flashovat jakékoliv ROM a ne jen ty, určené pro náš trh, je potřeba provést HardSPL unlock. Jedná se o neoficiální postup, kterým můžete trvale poškodit vaše zařízení a rovněž přicházíte o záruku, vše tedy provádíte na vlastní nebezpečí a server SmartMania.cz ani autor návodu nenesou žádnou odpovědnost za případné poškození zařízení. Veškeré potřebné soubory naleznete v tomto archivu:
HardSPL_TP2.zip
HardSPL unlock pro HTC Touch Pro2 (Rhodium)
(2.84 MiB) Staženo 5042 x
Postup pro provedení HardSPL
1) Ujistěte se, že máte provedenou zálohu zařízení, baterii nabitou alespoň na 60%.
2) Připojte Touch Pro2 k počítači přes USB, kde je nainstalovaný ActiveSync nebo Windows Mobile Device center. Zařízení by nemělo být v letadlovém režimu, tzn. SIM kartu v zařízení ponechejte. Doporučuji také vypnout firewall.
3) Pro provedení procesu je nyní požadované připojení k internetu na PC, na kterém HardSPL flasher pouštíte. Autor uvádí, že je to z důvodů kontroly nových aktualizací.
4) Stáhněte si výše uvedený archiv a po rozbalení do libovolné složky ve vašem PC spusťte soubor Rhodium-HardSPL_V1_20R2.exe. Ve Windows Vista/Windows 7 se aplikace bude chtít spustit v administrátorském režimu - povolte ji to (pokud ne, spusťte je v admin. oprávnění ručně).
5) Po spuštění vyberte Automatic flash mode. K dispozici je rovněž Manual flash mode, který se provádí přes soubor SSPL-Manual-RhodiumV1_01.exe ve složce ManualFlash_Rhodium (tento soubor je nutné spustit přímo v zařízení, nikoliv v PC - zařízení se poté ručně přepne do bootloaderu - černá obrazovka a vy přes aplikaci na PC vyberte Manual flash mode) => nicméně pokud vám Automatic flash mode funguje, nemusíte to řešit.
6) Na monitoru se objeví dialogové okno - klikněte na Ok.
7) Nyní postupujte podle pokynů na monitoru.
8) Zařízení se následně přepne do Bootloaderu, na displeji byste měli vidět verzi 1.01.C-SSPL. To je dočasné označení SSPL, následně se spustí RUU a dojde k přehrání originálního SPL.
9) Pokud flashovací RUU aplikace zobrazí informaci, že se provede Hard reset a že celý proces bude trvat okolo 10 minut, ignorujte to. Vše bude dohromady trvat zhruba 1 minutu.
10) SPL se naflashuje a Touch Pro2 se automaticky restartujte.
11) Pokud se chcete ujistit, že se HardSPL unlock povedl, přepněte se do bootloaderu*, kde byste na displeji měli vidět novou verzi SPL 0.85.OliNex.

* Jak se dostat do bootloaderu? Proveďte softwarový restart zařízení (stylusem) + současně držte tlačítko pro snížení hlasitosti (Volume Down).Tlačítko hlasitosti držte až do té doby, dokud se na displeji neobjeví trikolora - bootloader.

-------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------

Postup pro provedení StockSPL na HTC Touch Pro2 (Rhodium)
Pokud jste z nějakého důvodu váš telefon odemkli HardSPL unlockem a chcete vše nyní vrátit do původního, tedy prodejního stavu, máme pro vás tento návod. Mějte na paměti, že se jedná o neoficiální postup, kterým můžete trvale poškodit vaše zařízení a rovněž přicházíte o záruku, vše tedy provádíte na vlastní nebezpečí a server SmartMania.cz ani autor návodu nenesou žádnou odpovědnost za případné poškození zařízení.

Potřebné soubory pro StockSPL
RhodiumSPLRelocker_079SPL.zip
Tovární StockSPL pro HTC Touch Pro2 (Rhodium)
(547.46 KiB) Staženo 411 x
1) Nejprve do telefonu naflashujte zpět originální firmware (ROM) a radio ROM (tedy oficiální ROM od výrobce).
2) Ve vašem PC spusťte soubor RhodiumSPLRelocker.exe (je nutné spustit s admin. oprávněním). Po spuštění se do složky, kde je tento exe soubor umístěn, rozbalí automaticky několik dalších souborů.
3) Pokračujte přes pokyny na obrazovce monitoru.
4) Následně se StockSPL zavaděč naflashuje do zařízení.
5) Po dokončení postupu se přepněte do bootloaderu (viz. postup výše), kde byste nyní měli vidět verzi 0.79.0000 namísto původní 0.85.OliNex (což byla verze HardSPL).

Satbel
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: pon čer 01, 2009 15:04
Zařízení: HTC TP2

HardSPL a StockSPL pro HTC Touch Pro2: český návod

Příspěvek od Satbel » pát srp 21, 2009 6:37

Nemohl by někdo hodit na nějaký free server novější verzi rádioROM (3.46.25.30)?
Rád bych si ji přes HardSPL nainstaloval, bohužel když my to nešlo tak jsem to HDD smazal a ne htc.com už to nenabízí.
díky
Tak už jsem to našel: pro případné zájemce
http://rapidshare.com/files/263942557/H ... .25.30.rar

Uživatelský avatar
MINICOOPER
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 144
Registrován: stř pro 17, 2008 23:30
Zařízení: iPhone 6+
Kontaktovat uživatele:

HardSPL a StockSPL pro HTC Touch Pro2: český návod

Příspěvek od MINICOOPER » pát srp 21, 2009 13:47

Je nějaká romka už uvařená pro TP2? Myslím 6.5

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9225
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

HardSPL a StockSPL pro HTC Touch Pro2: český návod

Příspěvek od Jiří Hrma » ned srp 23, 2009 14:44

Minicooper: ano je, stačí se mrknout na Xda-developers http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=490

Uživatelský avatar
MINICOOPER
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 144
Registrován: stř pro 17, 2008 23:30
Zařízení: iPhone 6+
Kontaktovat uživatele:

HardSPL a StockSPL pro HTC Touch Pro2: český návod

Příspěvek od MINICOOPER » ned srp 23, 2009 22:01

No tam jsem koukal ale ROM je hoodně a taky jich dost stojí za *** proto mě zajímal nějaký ti od koho by mohla být ram kompletní a dobrá, případně vyzkoušená.

Díky moc

Uživatelský avatar
Radek Hübl
smartstar
smartstar
Příspěvky: 863
Registrován: pát srp 24, 2007 19:59
Zařízení: Xiaomi Mi3 16GB + Samsung Galaxy Tab 7.7
Bydliště: Ústí nad Orlicí

HardSPL a StockSPL pro HTC Touch Pro2: český návod

Příspěvek od Radek Hübl » stř srp 26, 2009 22:02

dnes jsem si na XDA vybral 5 ROMek. Snad dnes v nočních hodinách budu mít dost sil abych je všechny vyzkoušel. Pak se určitě rád podělím se zkušenostmi ;-)

Nolf
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 277
Registrován: stř čer 25, 2008 21:24
Zařízení: iP7
Bydliště: Domažlicko

HardSPL a StockSPL pro HTC Touch Pro2: český návod

Příspěvek od Nolf » stř říj 28, 2009 19:51

No a jakou jsi si nakonec vybral ? Je už stabilní nějaká 6.5 romka ?

Uživatelský avatar
Radek Hübl
smartstar
smartstar
Příspěvky: 863
Registrován: pát srp 24, 2007 19:59
Zařízení: Xiaomi Mi3 16GB + Samsung Galaxy Tab 7.7
Bydliště: Ústí nad Orlicí

HardSPL a StockSPL pro HTC Touch Pro2: český návod

Příspěvek od Radek Hübl » pát říj 30, 2009 8:37

ANO.

Vše se řeší zde: http://smartmania.cz/forum/viewtopic.php?f=96&t=14886" onclick="window.open(this.href);return false;

Uživatelský avatar
romčo
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 444
Registrován: ned bře 23, 2008 12:49
Zařízení: Lenovo A7010, Lumia 920, iPad Air 2, Lenovo Tab3 B
Bydliště: Trnava, Slovakia
Kontaktovat uživatele:

HardSPL a StockSPL pro HTC Touch Pro2: český návod

Příspěvek od romčo » úte pro 08, 2009 13:41

Mám oficiálne kúpený HTC Touch Pro2. Spravil som oficiálny upgrade z WM 6.1 na WM 6.5
Chcel by som však skúsiť aj nejaké neoficiálne ROM. Potrebujem preto HardSPL
Chcel by som sa informovať, či je možné vrátiť do zariadenia aj oficiálnu ROM?
A niekoho skúseného prosím o typ na nejakú rýchlu a hlavne bezproblémovú ROM, najlepšie takú, ktorú odskúšal.
Ďakujem pekne všetkým, ktorí poradia.

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9225
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

HardSPL a StockSPL pro HTC Touch Pro2: český návod

Příspěvek od Jiří Hrma » úte pro 08, 2009 14:52

romčo: Ano potřebuješ HardSPL. Pro zamčení je pak potřeba provést StockSPL (popsáno tady na fóru). Origo ROM najdeš na http://sunnysoft.cz/htc" onclick="window.open(this.href);return false;, neofiko - pročti si diskuze, témat okolo neoficiálních ROM je tady několik.

tomas.lizner

HardSPL a StockSPL pro HTC Touch Pro2: český návod

Příspěvek od tomas.lizner » stř bře 31, 2010 12:47

Ahoj, mel bych dotaz. Do htc touch pro 2 (rhodium) jsem nahral novou romku TMartinPPC Rhodium_W2 ROM z http://htcpedia.com/tmartinppc_rhodium_ ... e=2?page=2" onclick="window.open(this.href);return false; Nikde na webu jsem nenasel, ze by s tim mel kdokoli nejaky problem, ale po flashnuti mi telefeon nenabehne, jen bila obrazovka a konec. A VSP data mi oznamili, ze to bude placena oprava, protoze jsem tam nahral "nelegalni" software a chteji temer pet tisic za vymenu zakladni desky. Ptam se, je tohle skutecne mozne?

Uz jsem hodnekrat flashoval pda a telefony (acer, asus, samsung) a trikrat se mi stalo, ze se mi takto kously. Ale vzdy mi to za par stovek v servisu opravili, resp. patrne preflashli nazpatek. Takze bych se vas chtel zeptat, zda vas nekoho napada rozumny duvod, proc kvuli nefunkcni rom chteji menit celou zakladni desku.

Nebo uplne nejlepe stalo se vam to nekomu take a vedeli byste si s tim rady, jak to vratit do pohody bez vymeny mb?

-- doplnění předchozího příspěvku (stř bře 31, 2010 13:50) --

jeste doplnim, flash probehl v poradku, ale po prvnim restartu byl telefon KO

Uživatelský avatar
romčo
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 444
Registrován: ned bře 23, 2008 12:49
Zařízení: Lenovo A7010, Lumia 920, iPad Air 2, Lenovo Tab3 B
Bydliště: Trnava, Slovakia
Kontaktovat uživatele:

HardSPL a StockSPL pro HTC Touch Pro2: český návod

Příspěvek od romčo » stř bře 31, 2010 13:23

Skúšal si urobiť Hard RESET? Ten by to mal vrátiť do pôvodnej ROM, ktorá bola pre tou chybnou.

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9225
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

HardSPL a StockSPL pro HTC Touch Pro2: český návod

Příspěvek od Jiří Hrma » stř bře 31, 2010 13:28

romčo: Hard reset nevrátí původní tovární ROM, pouze obnoví základní tovární nastavení v aktuálně nahrané ROM.

tomas.lizner: Tomu se mi nechce věřit, že by neofiko ROM poškodila MB... to leda že by se něco zvrtlo při procesu flashování, ale jinak mi to přijde docela divné.

Uživatelský avatar
romčo
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 444
Registrován: ned bře 23, 2008 12:49
Zařízení: Lenovo A7010, Lumia 920, iPad Air 2, Lenovo Tab3 B
Bydliště: Trnava, Slovakia
Kontaktovat uživatele:

HardSPL a StockSPL pro HTC Touch Pro2: český návod

Příspěvek od romčo » stř bře 31, 2010 14:53

Nemyslel som, že vráti pôvodný továrenský ROM, ale ten, ktorý tam bol posledný.
Aspoň ja, keď som flashoval a tiež som mal problém, že sa mi to nejako nechcelo rozbehnúť, tak som spravil HardReset a obnovila sa mi ROM, ktorú som mal ako poslednú (neoficiálnu)

mihajek
nováček
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: pon zář 07, 2009 17:48
Zařízení: HTC Touch Pro 2
Bydliště: Praha

HardSPL a StockSPL pro HTC Touch Pro2: český návod

Příspěvek od mihajek » stř bře 31, 2010 15:45

romčo: Pokud se nemýlím, tak by po kompletně dokončené přeinstalaci systému měla být poslední verzí právě ta flashovaná. Takže hard reset bude vracet zase jen k této nekorektní verzi. Tedy opět za předpokladu, že flash byl kompletní.

Uživatelský avatar
romčo
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 444
Registrován: ned bře 23, 2008 12:49
Zařízení: Lenovo A7010, Lumia 920, iPad Air 2, Lenovo Tab3 B
Bydliště: Trnava, Slovakia
Kontaktovat uživatele:

HardSPL a StockSPL pro HTC Touch Pro2: český návod

Příspěvek od romčo » stř bře 31, 2010 17:30

Áno, máš pravdu, pokiaľ prejde flash korektne, tak sa zase obnoví tá istá ROM. V tomto prípade tá nestabilná.
To som teda nejako prehliadol. Myslel som si, že jemu flash prešiel nekorektne. Mne sa to tiež stalo a tak som spravil HARDreset a obnovila sa mi ROM, ktorú som mal ako poslednú funkčnú. Čiže ak tomas.lizner-ovi prešiel flash korektne, tak to je iná vec. Zatiaľ som takúto skúsenosť nemal...

Uživatelský avatar
MINICOOPER
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 144
Registrován: stř pro 17, 2008 23:30
Zařízení: iPhone 6+
Kontaktovat uživatele:

HardSPL a StockSPL pro HTC Touch Pro2: český návod

Příspěvek od MINICOOPER » čtv dub 22, 2010 20:57

Ahoj všem,

po tom co jsem oplakal TP2 protože mi ulítnulo na moto ve vysoké rychlosti jsem pořídil nový kousek zakoupený v Electroworldu.
Nové TP2 bylo v Čj určené pro naš trh.
Problém ale je že nejde odemknout
Zkoušel jsem snad všechno prostě odkliknu všechna okna naskočí na PC začátek flashování s 0% ale tel se nerestartuje a beží v normálním režimu.
Pokud ručně najedu na trikoloru a spustím flash vše se tváří normálně na tel i PC se probíhající flashování ale stale je to 0% nic se prostě neděje.
Koukal jsem i na XDA ale nic konkrétního jsem k GSM verzi nenašel pouze k CDMA :o(

Nevítě nekdo něco? Protože original ROM je fakt děs běs cca o 50% pomelejší než třeba NRGZ
Díky

Tomáš

perm
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 81
Registrován: čtv dub 05, 2007 16:13

HardSPL a StockSPL pro HTC Touch Pro2: český návod

Příspěvek od perm » pát čer 25, 2010 17:25

vyresil jsi nejak tu nemoznost odemknout TP2? ja mam od O2 a taky za nic na svete nejde... :-/

Uživatelský avatar
koumes
moderátor
moderátor
Příspěvky: 2101
Registrován: pon čer 09, 2008 20:01
Zařízení: Moto Z ; Passport ; iP5 ; Classic
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

HardSPL a StockSPL pro HTC Touch Pro2: český návod

Příspěvek od koumes » pát čer 25, 2010 20:55

Zkouseli ste nahrat posledni ofiko Rom v cz en jazyce?Pak teprve odemknout a flash jine.Mam TP2 z 2he ruky,jinak od oskara.Ale hspl sem prehraval,pote pres mtty vycistil pda a pak flash vybrane rom.

perm
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 81
Registrován: čtv dub 05, 2007 16:13

HardSPL a StockSPL pro HTC Touch Pro2: český návod

Příspěvek od perm » pát čer 25, 2010 21:17

ja tam mam posledni ROM stazenou z http://www.sunnysoft.cz/htc" onclick="window.open(this.href);return false; a pocestenou
ale ani pres bootloader to nende - zacne, ukaze 0% a dal nic...

Odpovědět

Zpět na „ROM, HardSPL unlock, tweaky“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host