MDA Compact IV - nejde nahrát původní SPL

Diskuze o komunikátoru HTC Touch Diamond (MDA Compact IV)
Odpovědět
yachtsman
nováček
nováček
Příspěvky: 16
Registrován: pon pro 29, 2008 17:13
Zařízení: MDA Compact IV

MDA Compact IV - nejde nahrát původní SPL

Příspěvek od yachtsman » pát srp 07, 2009 18:14

Dobrý den,
musím reklamovat MDA Compact IV kvůli nefunkčnímu displeji. Originální ROM od T-mobile se mi podařilo nahrát přes USB Trigger, ale nemůžu naflashovat původní SPL. Mám SPL-1.40. Olinex. Vše proběhne na 100%, bohužel ale stále zůstavá ten Olinex. Neví někdo, co s tím? :) Děkuji za každou radu.

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9225
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

MDA Compact IV - nejde nahrát původní SPL

Příspěvek od Jiří Hrma » sob srp 08, 2009 12:01


yachtsman
nováček
nováček
Příspěvky: 16
Registrován: pon pro 29, 2008 17:13
Zařízení: MDA Compact IV

MDA Compact IV - nejde nahrát původní SPL

Příspěvek od yachtsman » sob srp 08, 2009 12:59

Ne, podle toho návodu jsem postupoval, flashovaní proběhne, MDA se restartuje, ale je tam pořád ten Olinex. :/

Uživatelský avatar
Adow
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 253
Registrován: sob led 17, 2009 11:22
Zařízení: MDA Compact IV

MDA Compact IV - nejde nahrát původní SPL

Příspěvek od Adow » pon srp 10, 2009 10:57

Doporučuju z balíčku SPL vzít soubor SSPL-Manual.exe a nakopírovat do MDA.. Spojit s PC pomocí ActiveSync, poté soubor z MDA spustit. Displej zčerná, ale připojení se nerozpojí. No a pak naflashovat SSPL klasicky z PC.
Někdy se mi to taky nepodaří napoprvé, zkus to víckrát.

yachtsman
nováček
nováček
Příspěvky: 16
Registrován: pon pro 29, 2008 17:13
Zařízení: MDA Compact IV

MDA Compact IV - nejde nahrát původní SPL

Příspěvek od yachtsman » čtv srp 13, 2009 17:13

Děkuji za radu, ale jak ten soubor spustím? Dotykový displej vůbec nefunguje, nedostanu se přes úvodní kalibraci. :???:

Uživatelský avatar
Adow
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 253
Registrován: sob led 17, 2009 11:22
Zařízení: MDA Compact IV

MDA Compact IV - nejde nahrát původní SPL

Příspěvek od Adow » čtv srp 13, 2009 21:07

No přes ActiveSync se dostaneš do zařízení.. Tak dej link do Startup (Po spuštění) nebo ho tam přímo nahrej.
Druhou možností je upravit link pro kalibraci - Welcome.lnk (Uvítání.lnk) - welcome.exe tam můžeš napsat jinou cestu.

yachtsman
nováček
nováček
Příspěvky: 16
Registrován: pon pro 29, 2008 17:13
Zařízení: MDA Compact IV

MDA Compact IV - nejde nahrát původní SPL

Příspěvek od yachtsman » ned srp 16, 2009 14:36

Mohl bych poprosit o detailnější návod? :) Do složky startup se nedostanu, zkoušel jsem zobrazit skryté soubory a není vidět. :???:

Uživatelský avatar
Adow
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 253
Registrován: sob led 17, 2009 11:22
Zařízení: MDA Compact IV

MDA Compact IV - nejde nahrát původní SPL

Příspěvek od Adow » ned srp 16, 2009 19:47

Zkus to přes TotalCMD (na PC) s WinCE pluginem - ten ti ukáže i skryté adresáře a soubory.
http://smartmania.cz/index.php?ind=news ... gle&ide=15

yachtsman
nováček
nováček
Příspěvky: 16
Registrován: pon pro 29, 2008 17:13
Zařízení: MDA Compact IV

MDA Compact IV - nejde nahrát původní SPL

Příspěvek od yachtsman » ned srp 16, 2009 21:08

Do MDA jsem se s pluginem dostal, ale nejde vytvořit zástupce. "Přístup byl odepřen".

yachtsman
nováček
nováček
Příspěvky: 16
Registrován: pon pro 29, 2008 17:13
Zařízení: MDA Compact IV

MDA Compact IV - nejde nahrát původní SPL

Příspěvek od yachtsman » stř srp 19, 2009 21:59

Nějaká rada co s tím? :) Děkuji.

opos
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: pon srp 24, 2009 18:42
Zařízení: MDA compact IV

MDA Compact IV - nejde nahrát původní SPL

Příspěvek od opos » pon srp 24, 2009 18:44

Mam presne ten isty problem ,S MDA C IV.
Nech nahravam akykolvek SPL origina ci hociaky iny
stale tam mam verziu 1.93 OliNex
A mam nefunkcny display a potrebujem ho reklamovat .
A nikde som zatial nenasiel nejake ine riesienie ako to spravit alebo kde je problem
kedze mi vsetko prebehne na 100%

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12266
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

MDA Compact IV - nejde nahrát původní SPL

Příspěvek od htcjirka » pon srp 24, 2009 18:51

Pri vraceni puvodniho SPL je nejlepsi pri pripojenem telefonu k PC manualne z telefonu spustit specialni SSPL.exe(ktere tam predtim nakopirujete).Po te flashovaci utilitou flashnout puvodni SPL.

yachtsman
nováček
nováček
Příspěvky: 16
Registrován: pon pro 29, 2008 17:13
Zařízení: MDA Compact IV

MDA Compact IV - nejde nahrát původní SPL

Příspěvek od yachtsman » pon srp 31, 2009 12:46

Dobře, ale jak ten soubor spustit? Dotykový displej nefunguje, přes kalibraci se nedostanu. ActiveSync funguje, přes TotalCMD se do telefonu dostanu, ale už ve složce "po spuštění" nemůžu vytvořit zástupce, ani zkopírovat soubor "SSPL.exe".

Uživatelský avatar
Adow
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 253
Registrován: sob led 17, 2009 11:22
Zařízení: MDA Compact IV

MDA Compact IV - nejde nahrát původní SPL

Příspěvek od Adow » pon srp 31, 2009 19:11

Tady je podobný postup jak už jsem psal...

yachtsman
nováček
nováček
Příspěvky: 16
Registrován: pon pro 29, 2008 17:13
Zařízení: MDA Compact IV

MDA Compact IV - nejde nahrát původní SPL

Příspěvek od yachtsman » úte zář 01, 2009 22:07

Ok, děkuji. Ani jsem si nevšiml, že na druhým fóru na to odpověděli. Originální zavaděč už je v MDA. :) Ještě jednou děkuji.

Odpovědět

Zpět na „HTC Touch Diamond“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 hostů