12 důvodů, proč dát přednost Windows Mobile před iPhonem

Diskuze o programech pro Windows Mobile
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Post by Standa »

RadekB wrote:iPhone je jen z dalších důkazů, jak dokáže marketing a reklama zblbnout lidi. Za iPhona bych Kaisera nikdy nevyměnil.
S tímto nesouhlasím. Mezi dotykovými zařízeními je iPhone, co se ovládání týče, nejlépe zvládnutý. Též kvalit displeje nedosahuje žádné z pda, co jsem měl možnost vidět. O rychlosti radši ani nemluvím. A to přípomínám, že jsem zastánce WM, a měnit taky nechci.

Jiří Hrma, nofxsak: Hraní jsem myslel v pozitivním i negativním smyslu pro WM - někdy hraní a někdy s*aní s různými nastavovátky, notifikacemi, serepetičkami, registry apod. :)
pavliicek
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 820, Samsung Galaxy S3 i9300

Displej

Post by pavliicek »

Standa: Tak mozna v porovnani s QVGA displeji ma ten iPhone navrch, kdyz se ale porovna s VGAckem, maj navrch zase widle. Samozrejme ze zalezi na barevnym podani konkretniho pristroje. Kolikrat se mi displej s hrubsim rastrem diky sytosti barev libil vic nez displej jemnejsi....
Standa
smartmaniak
smartmaniak

Post by Standa »

Já jsem myslel podání barev a kontrast. Na tom je iPhone lépe. Co se týče rozlišení, tak samozřejmě WM.
pavliicek
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 820, Samsung Galaxy S3 i9300

Post by pavliicek »

Jak jsem psal, zavisi to na ruznejch vyrobcich. Myslim ale, ze se pausalne, narozdil treba od citlivosti dotyku, neda rict, jestli je lepsi displej na widlich nebo na iPhonu.
Chrono Leggionaire
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy Note 10

Post by Chrono Leggionaire »

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100

Post by tslany »

SBDer
přispěvatel
přispěvatel

Post by SBDer »

Omnie proti Diamondu, ale je tam i pár fotek hezky srovnávajících displeje této dvojky s iPhonem...
http://www.gsmarena.com/htc_touch_diamo ... -262p2.php
Standa
smartmaniak
smartmaniak

Post by Standa »

No na fotce, kde jsou všechny tři, vypadá Diamond bezkonkurenčně nejhůř... :grin:
Soap
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: 1+ 3T

Post by Soap »

iPhone je podle mě stylový mobil, WM komunikátory jsou prostě kapesní počítače doslova s jeho výhody i neduhy.
Chrono Leggionaire
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy Note 10

Post by Chrono Leggionaire »

Doporučuji ještě předtím zajít na rozcestníček, kde se dozvíte o autorovi výše zmíněného článku něco víc (pro ty. co jej neznají):
http://kdojehulan.numero.name/

poté si můžete s chutí přečíst jeho články, protože už je nebudete brát na velkou váhu ;-)

Upřímně už mi taky začínají vadit články o tomto telefonu (hlavně na mobil.cz), často s téměř nulovou informační hodnotou, případně je iPhone jen zmíněn v názvu článku za účelem srovnání s jiným zařízením, (byť mají třeba společný jen dotykový displej :roll: ) .. Bohužel tyto články jsou díky tomu poté jedněmi z nejčtenějších a nejdiskutovanějších na tom webu, tak se tomu nelze divit a ani nelze počítat s tím, že se něco v nejbližší budoucnosti změní. Pokud to někoho irituje, rozčiluje nebo zkrátka nezajímá, tak ať tam nechodí a nekliká na to . Ušetří si nervy a čas. ;-)
OVCA
přispěvatel
přispěvatel

Post by OVCA »

pre WM je viac ako 12 dôvodov ;)
dalej ked príde WM7, tak iPhone skončil a to totálne.
iPhone je pre dôchodcov, deti a ženy ;), proste pre málo technických ľudí, alebo ľudí čo ich nebaví sa v niečom vrtať, alebo sa ničoho boja.
Ale to by som od iPhone aspoň očakával, menšie rozmery, 3,2 MPx foťak s autofocusom a xeonom, VGA displej, potom by som ho aj kúpil pre priateľku či babičku ;)
Standa
smartmaniak
smartmaniak

Post by Standa »

Menší rozměry ani náhodou. iPhone nechci, ale jedna z věcí, kterých si na něm cením je, že nepoužívá ty přiblblé 2.8 palcové mikrodispleje, takže se s ním dá aspoň malinko rozumně zacházet.
Pda s nepoužitelným mikrodisplejem je na trhu jak ptačích hov*nek, a vy byste nám zmenšili posledních pár (téměř doslova) modelů, které ještě upřednostňují pohodlnou funkci před image a rovnou kapsou. ;-)
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100

Post by tslany »

plně souhlasím se Standou :wink:
OVCA
přispěvatel
přispěvatel

Post by OVCA »

myslel som rozmery tela, nie displeja ;).
Trochu tenší, menšie okraje okolo displeja ;)
Ale v podstate ma iPhone nezaujíma ;), ja len tak, že by bol atraktivnejší.
RedRose
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: MPx220; Nexus S; Xperia Z Ultra

12 důvodů, proč uzavřít tohle tema

Post by RedRose »

Tyhle clanky jsou vesele a hrave ale uplne zbytecne. A cim vic jich je tim mene uz me zajimaji. Nastesti tady se nestrhne silena x-strankova bitva na zivot a na smrt. Apple a Microsoft spolu souperi (dnes uz sice nerovnymimi silami) cca od roku 1976 a ty tabory az fanatickych zastancu jsou mnohdy uplne silene ;-)

Za sebe: Apple pocitace a obecne jejich produkty mam rad. iPhone me naopak moc neoslnil, presto je to vyborny vyrobek podepreny kvalitnim marketingem, ktery neni z velke casti ani jejich ale delaji ho media skoro samovolne. A to ze si v Apple vsechno delaji po svem a jak to delaji me uchvacuje uz dlouha leta.

Presto volim pro sve potreby WindowsMobile (geek ?!) a nikoho kdo si vybere iPhone nenapadam a totez cekam od tech druhych ale bohuzel vetsinou marne :-D Ono vysvetlovani co je to za pristroj jsem uz taky absolvoval a tezko rict jestli je to k smichu nebo k placi... :-)

EDIT: sakrys nejak jsem si nevsimnul jak je to stary topik :-) Upozornila me na nej RSS ctecka z kanalu na jinem webu..............
bkf1
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: TouchHD (Cloudy v2.2+CZ), SGS1 (ofic. 2.3.6 JW1)

Post by bkf1 »

Az budu na takove urovni, ze mi bude k zivotu stacit neco k obedu a neco k veceri, tak zrejme pujdu do iPhone ;-) Do te doby bych si vybral radsi i Nokia 6300... ale pokud zustaneme u telefonu s OS a zapomeneme na WM, tak by OSX byl u me az na tom nejposlednejsim miste nekde lehce pred starym Palm OS (napr. u Trea 650).
matelkoxxl
smartguru
smartguru
Zařízení: SGS2, HTC HD2, HTC Touch Diamond

Post by matelkoxxl »

bkf1
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: TouchHD (Cloudy v2.2+CZ), SGS1 (ofic. 2.3.6 JW1)

Post by bkf1 »

mno ale to uz neni pravda od FW3.0 ;-) by to chtelo aktualizovat :-)
adadfefek
nováček
nováček
Zařízení: iPhone 3GS 32Gb, HTC Touch Diamond 2

Post by adadfefek »

je to věc názoru, já bych nikdy nevyměnil Iphone..
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200

Post by Ruslan Botsyurko »

Já bych teda tenhle rok starej flame uz radši neřešil, zvlášť ne po tom, co se Smartmania rozrostla o další platformy včetne iPhone.
Může se stát, že někdo reaguje na starý příspěvek a nevšimne si data, to se stávalo i mně, ale dál už bych to asi nerozebíral.
Locked

Return to “Aplikace”