Rozbitý display?

Procesor, grafický akcelerátor, Wi-Fi, fotoaparát, správa paměti, GPS navigace...
Post Reply
Wooferk
nováček
nováček
Zařízení: HTC Touch HD2

Rozbitý display?

Post by Wooferk »

Ahoj,

mám takový problém se svým HTC Touch HD. Z ničeno nic se mi na displayi (např. na TouchFLO) objevily modré a žluté skvrny tam, kde měl být určitý odstín šedivé. Ze začátku to bylo asi půl centimetru velké, ale když jsem mobil nechal přes noc, všechno zmizelo a nebyla po tom ani památka. Ale dneska mi přišla sms, mobil začal vibrovat a zase se to objevilo. Už je to ale o mnoho menší, už je modrožlutá jenom ta část, kde se nachází ten odstín šedivé, takže např. když kliknu na start, tak tam je přechod od šedivé do bílé, a tam je modrý pruh. Ale když mobil položím a nevšímám si ho, tak zase zobrazuje všechno, jak má. A já se chci zeptat: Myslíte, že je to poškozený display a bude potřeba vyměnit, a nebo se tam někde přerušuje nějaký kontakt? Protože když s mobilem zkusím zatřást, zase to tam je.
A když to bylo poprvé, tak jsem se zlehka dotknul displaye, a hned to zmizelo.

Snad se v tom vyznáte, píšu to značně rozčílen.

fotky: http://img132.imageshack.us/gal.php?g=p1010359.jpg

Wooferk
Sir Andrew
smartstar
smartstar
Zařízení: Lumia 925

Rozbitý display?

Post by Sir Andrew »

To vypadá jen na posunutý/poškozený flex kabel. Soudím tak i podle toho, že po otřesech atd. se to zlepší.

Pokud to máš v záruce, tak odešli do servisu, jinak doporučuji vypojit + zapojit flex.
Wooferk
nováček
nováček
Zařízení: HTC Touch HD2

Rozbitý display?

Post by Wooferk »

A ještě jsem si všiml že se to dělá když dám mobil do nabíječky. HTC mám bez záruky, na kolik by tak odhadem vyšla oprava? Díky :)
Sir Andrew
smartstar
smartstar
Zařízení: Lumia 925

Rozbitý display?

Post by Sir Andrew »

Podle toho co s tím vlastně je. Pokud je to opravdu jen povysunutý flex, tak to zvládneš sám doma, pokud je třeba celý flex špatný, tak se podívej na eBay na kolik výjde nový.
Nedá se ale ani vyloučit chyba desky/LCD. Nejjednodušší je podívat se na netu po servisním manuálu a zkusit ten flex poštelovat.
Post Reply

Return to “Hardware a výkon”