Dočkáme se prvního komunikátoru s Tegrou ve 4. kvartále?

Diskuze o programech pro Windows Mobile
Post Reply
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

Mike Rayfield, generální ředitel mobilní divize v Nvidii, se nechal slyšet, že první komunikátor postavený na platformě Tegra by se měl na trh dostat v průběhu čtvrtého kvartálu letošního roku. Zatím nelze s jistotou říci, zda se bude jednat o Windows Mobile zařízení, ale horkým kandidátem na tuto pozici je připravovaný HTC SuperStar s 600 MHz procesorem, i když některé zdroje tvrdí, že se může jednat i o nějaký dosud neodhalený telefon s Androidem. O Tegru mají zájem i další výrobci mobilních zařízení, konkrétně Motorola a Samsung. A Tegru používá i očekávaný multimediální přehrávač Zune HD. Zajímavostí je, že Nvidia prodává výrobcům jeden čip za 30 USD, což není úplně nejlevnější a určitě se to částečně odrazí i v cenách chystaných zařízení. Na druhou stranu, výkon Tegry bude velmi dobrý, alespoň podle papírových specifikací a já jen doufám, že se toho rozhodnou využít nejen výrobci navigačních programů, ale i herní studia a my se dočkáme kvalitních titulů s atraktivní grafikou.

Bleskovka

Zdroj: UnwiredView.com
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Post by Standa »

Pokud bude Tegra umět všechno to, o čem nVidia lže u předchozí verze, tedy výkon ve videu, grafice a zároveň nižší spotřeba energie, budu rád.
Pavelos
nováček
nováček

Post by Pavelos »

Já do Tegry vkládám velké naděje - koneckonců Microsoft Zune HD ji má a (údajně) přehraje 720p filmy bez větších problémů. Mimochodem, k Tegře je velmi zajímavý článek na extrahradware.cz.
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100

Post by tslany »

pokud bude k Tegře stejnej přístup jako ke GoForce 5500 tak tu máme konkurenta Qualcommu
pk
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Galaxy S4

Post by pk »

Myslim si ze sa poucili z chyb minulosti
Kabuto
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy S8+

Post by Kabuto »

No na takovou zprávu už dlouho čekám. Jak vyjde nějáké zařízení s Tegrou a výsuvnou klávesnicí, tak kupuju. Velké naděje jsem vkládal do Touch Pro 2, ale ten mě zklamal, takže SuperStar do toho!
Hemmer
přispěvatel
přispěvatel

Post by Hemmer »

To si radši počkám na druhou generaci, která je plánována na příští rok léto/podzim.
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

Doufám v angažovanost i jiných společností než je HTC. K nim jsem už ztratil docela dávno důvěru (to i ten Acer je u mě nyní výš)...
Post Reply

Return to “Aplikace”