Portace operačního systému Android pro Samsung Omnia
Něměcký projekt Andromnia si stanovil za cíl portovat operační systém Google Android na komunikátor Samsung Omnia. Podle informací ze serveru MobileCrunch.com, se zatím autorům povedlo převést základní kernel, telefonní modul a další prvky zatím nefungují. Každý vývoj vyžaduje určitý čas, nicméně díky podpoře uživatelské komunity mají autoři nakročeno správným směrem. A nejlepší na tom je, že Android se spouští z paměťové karty, není tedy nutné provádět žádné neautorizované zásahy do systému Windows Mobile.

Neznamenalo by to teda aj port pre HTC?
-
Standa
- smartmaniak

- Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1
Co se tyce kompatibility tak asi ne. Omnia, pokud vim, ma Intel/Marwell a HTC Qualcomm, cili hw uplne jiny.
Ahaaaaaa jasne, to mi nenapadlo. Inak ale neobjavila sa dakde newska, ze sa to podarilo (tusim ze neslo telefonovat), za svet to neviem najst... Inak vdaka za odpoved.
EDIT: Gratulujem k oziveniu XDAcka
EDIT: Gratulujem k oziveniu XDAcka
Tak třeba pro moje Touch Pro Android je. Bohužel moc použitelný není, ze základních funkcí, co jsem zkoušel:
Telefon: hovor se spojí, ale není nic slyšet (zvuk vlastně celkově nefunguje).
SMS: fungují!
Data: nefungují.
Telefon: hovor se spojí, ale není nic slyšet (zvuk vlastně celkově nefunguje).
SMS: fungují!
Data: nefungují.
-
Standa
- smartmaniak

- Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1
HTCKlorec: já myslím, že časem se portace povede, je to docela rozšířený telefon, takže zájem snad je. Navíc by to díky použitému procesoru mohl být i bleskový systém.
Dík za gratulaci
, já jsem teď na Flejmovi ještě víc závislý než předtím, protože díky vlastnictví HD a Xperie jsem si uvědomil, jak cenný stroj vlastním
.
Dík za gratulaci
Na této stránce naleznete český návod na instalaci:
http://www.googleandroid.cz/2009/06/and ... ung-omnia/
http://www.googleandroid.cz/2009/06/and ... ung-omnia/
-
RDT
- VIP

- Zařízení: HTC HD7, Sony Vaio UX380N (100GB) a P92KS
Android se už podařilo spustit skoro na všech zařízeních HTC s Qualcomm chipem. Bohužel zatím nefungují data nebo zvuky, takže se sice hovory spojí, ale nic neslyšíte.
Je dobré se podívat na wiki.xda-developers.com do detailu svého zařízení. Pokud se na něm již Android podařilo spustit, bude to tam uvedené
.
Je dobré se podívat na wiki.xda-developers.com do detailu svého zařízení. Pokud se na něm již Android podařilo spustit, bude to tam uvedené
Uvidime, kym mi padne zaruka (2 roky), Android uz bude mozne vyskusat aj na Nokii 3310
Potom budem experimentovat s mojim TD2.