Pokud budu zcela upřímný, u Windows Mobile se toho nyní příliš mnoho nového neděje a asi nejsem jediný, koho částečná jednotvárnost zařízení a minimální hardwarové inovace nemotivují tak, jako kdysi. Svěží vítr snad přinese nová verze Windows Mobile 6.5, nicméně předchozí řádky mě donutily přemýšlet nad tím, zda by nebylo dobré pole působnosti rozšířit. Android jsem do obsahu nenápadně zkusil začlenit už v předchozích dnech, a z reakcí a komentářů je zřejmé, že komunita okolo Windows Mobile a Androidu spolu na jednom serveru může existovat, a problém asi nebude ani s Palmem.

Obávám se ale iPhonu. Možná to bude pro někoho šok, ale sám tento telefon/platformu také téměř rok používám společně s dalším Windows Mobile komunikátorem (a nyní ještě s androidí G1), a rozhodně mi nepřijde, že by to byl špatný systém, ba právě naopak. Ano, jsou tam jistá omezení, která třeba Windows Mobile nebo Android nemá, ale vždy je to přeci jen na uživateli, po jakém řešení sáhne a jaký telefon si vybere. V tomto směru mi uniká smysl různých flame diskuzí, kdy se do sebe příznivci jedné platformy navážejí... a to je možná problém, se kterým bychom se mohli na SmartManii setkat v případě, že začneme poskytovat zpravodajství o iPhonu. Ale na druhou stranu je to pro nás výzva. Výzva vytvořit web a fórum zaměřující se na různé platformy, kde budou existovat odlišné uživatelské komunity, které se ale budou navzájem respektovat a vyměňovat si své zkušenosti.
A nemusíte se obávat, i nadále vám budeme přinášet čerstvé informace o systému Windows Mobile, ale za sebe si myslím, že přidání dalších platforem do obsahu by mohlo být ještě zajímavější. Co si o tom myslíte? Budu rád, když se o svůj názor podělíte v diskuzi.