Ultimate Theft Alert: Ochraňte své zařízení před odcizením

Diskuze o programech pro Windows Mobile
Post Reply
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

Aplikace Ultimate Theft Alert je určena pro všechny majitele Windows Mobile komunikátorů, kteří si chtějí dobře chránit svůj telefon a data před odcizením. K dispozici je několik režimů pro zabezpečení dat. Program například dokáže na základě IMSI čísla SIM karty rozpoznat, zda byla do zařízení vložena neautorizovaná SIM, a následně odeslat textovou zprávu na nastavené číslo. Můžete si rovněž vytvořit seznam povolených čísel SIM karet (pokud jich například používáte více). Další zajímavou vlastností je možnost zakódovat obsah paměťové karty a vybraných adresářů ve vnitřní paměti, k vaším datům se tedy jen tak někdo nedostane, a to ani při ztrátě zařízení.

Bleskovka

Pokud máte přístroj s navigačním modulem GPS, můžete jej v Ultimate Theft Alert také využít. Pokud vám například někdo odcizí telefon a vloží do něj svou SIM kartu, program začne odesílat SMS zprávy se souřadnicemi telefonu (za předpokladu, že přístroj dokáže zafixovat svoji pozici). Činnost aplikace není v systému nijak patrná, vše se děje na pozadí a potěšující je také fakt, že se program nezobrazí v seznamu nainstalovaných aplikací, tudíž jeho přítomnost nelze tak snadno zjistit.

Pokud si Ultimate Theft Alert chcete vyzkoušet, navštivte stránky výrobce, kde si můžete stáhnout demo. Plná verze stojí 18 USD a nakupovat můžete i přes PayPal.

Za tip na bleskovku díky našemu čtenáři s přezdívkou naxos.
Sir Andrew
smartstar
smartstar
Zařízení: Lumia 925

Post by Sir Andrew »

Moc pěkné. Většina lidí si první zkusí svou SIM a až pak případně udělá HR, ale to už bude pozdě :)

Zajímavý je i program "Don't touch me" - zašle SMS/zamče se/začne pípat i když se PDA třeba jen hýbne :)

http://www.freewarepocketpc.net/ppc-dow ... ch-me.html
(Jestli to tady už je, tak se omlouvám. Čtu plno WM webů a informace mi splývají)
Hans 20
nováček
nováček
Zařízení: Toshiba TG01, i-mate Ultimate 9502, HTC X7500

Post by Hans 20 »

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

To řešení od Kaspersky je zajímavé, ale jen nějak nemohu přijít na to, co pořád všichni mají s těmi antiviry pro Windows Mobile? Zkoušel to Norton, snad i ESET... teď koukám i Kaspersky.
Radek Hulán
smartstar
smartstar
Zařízení: Samsung S7 edge / Lumia 930/1020/920/900/800

Post by Radek Hulán »

Antivirové firmy přece žijí z atmosféry strachu, tuto sami (dlouhodobě) vytváří, neustále šíří poplašné zprávy, a následně na tento uměle vytvořený strach nabízí "řešení" ;)

To, že pro WM viry neexistují je fakt, a stejně tak neexistují (pro inteligentní lidi) na PC (pokud člověk není d*b*l a nespouští BigTits.exe co mu přijde emailem - pak to ale není virus, ale trojský kůň).

Jinak US$ 18 jednorázově je dobrá cena. Zábavné je, že na iPhone si člověk za podobnou funkčnost musí zaplatit zaostalé MobileMe v ceně US$ 99 ročně a ti fanatici nad tím ještě potěšeně hýkají :)

K aplikaci - používám ji a funguje výborně.
Hans 20
nováček
nováček
Zařízení: Toshiba TG01, i-mate Ultimate 9502, HTC X7500

Post by Hans 20 »

Umí to přece to samý jako UTA, ale místo 18 USD za to Kaspersky vytáhne z lidí 700 kč :twisted: A ještě je to jen licence na jeden rok :roll:
Pavel Vlasák
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: HTC Desire

Post by Pavel Vlasák »

Virus v širokém slova smyslu může být jakýkoliv kód nebo dávkový soubor, který udělá nějakou škodu a asi bych si netroufl tvrdit, že nic takového pro WM není. Vhodnější je asi říct, že jejich siřitelnost je mizivá a to jen proto, že není takový zájem o tuto platformu v řadách jejich tvůrců a na druhou stranu souhlasím, že na i386 a vyšší muže mít potíže s "virem" jen hlupec, protože inteligentni clověk asi vubec nebude používat zádnou verzi tolik rozšířeného operačního systému windows.
radospol
smartstar
smartstar
Zařízení: Huawei U8650 (sonic)

Post by radospol »

Programek je to velmi sikovny.
k antivirom: akurat kazdy antivirovy program nainstalovany v ppc narobi viac skody, nez keby som chytil raz za pol roka nejaky vir,co teda nechytim:-)
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

unus: Krátce - s poslední částí vůbec nesouhlasím. Možná tak běžný uživatel, který má PC na net a nic jiného. Tomu stačí např. Mac OS X nebo Ubuntu (jiný linux asi pro BFU nevhodný)
LukyCR
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky

Post by LukyCR »

rekl bych ze lepsi je Sprite Terminator

Code: Select all

http://www.spritesoftware.com/products/sprite-terminator
nebo WIMP

Code: Select all

http://www.wimp-software.co.uk/
milos797
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC Touch HD

Post by milos797 »

ja uŽ som dosť dávno mal WMGOhome a fungovalo na HD v pohode. Je super ze nieco take existuje, len je otazna ta ucinnost. ak aj pride sms kde sa zariadenie nachadza, ako donutite dotycneho, aby vam ho dal? Nie som si isty, ci slovensky policajti sa na nieco take nachaju ukecat... :-D a co ak buda vacsi ako ja? :-D
jjiirrii
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: iPhone 6S Plus

Post by jjiirrii »

Potřebuji poradit. Když do UTA uložím telefonní číslo na které má přijít SMS že přístroj používá jiná SIM karta, tak se stane to, že když mi příjde jakákoli SMS odešle můj D2 zprávu na uložené číslo s informací o tom že mi přišla SMS a z jakého čísla. Takže manženželce chodí informace o tom kdy a z jakého čísla mi přicházejí SMS. To mi nevadí :lol: , ale nevíte někdo co s tím? HR se mi nechce dělat.
4daPeace
nováček
nováček
Zařízení: HTC Touch Diamond2

Post by 4daPeace »

LukyCR wrote:rekl bych ze lepsi je Sprite Terminator nebo WIMP
A zduvodneni? V cem je UTA horsi?
LukyCR
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky

Post by LukyCR »

treba mne na win 6 po resetu delal to ze, nekdy mne nezapnul telefon. modul nebo mne odmitnul sim, proste jednou to jednou zese ono a pak to zase fungovalo atd....
Mamut
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HP iPAQ 614c, WM6.5

Post by Mamut »

jjiirrii wrote:Potřebuji poradit....
A ono by nestacilo proste aplikaci preinstalovat, pripadne odstranit?
jjiirrii
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: iPhone 6S Plus

Post by jjiirrii »

Jasně, to jsem nakonec udělal a je to v pohodě, prostě jsem se unáhlil s prosbou o radu. Při testovani funkčnosti programu jsem přehazoval SIMky a přitom jsem ho neměl správně nastaven a stalo se to, že bral mou SIM jako cizí a proto pořád odesílal smsky jako šílený i když jsem dělal co jsem chtěl a trvalo mi dlouho než jsem na to přišel. Z této zkušešenosti vyplývá, že tento prográmek funguje opravdu dobře.
Kwazzy
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: HTC HD2

Post by Kwazzy »

Kazdopadne si je potreba davat na milacka bacha. Kazdy co jde cilene po takovych pristrojich je znaly problematiky a odstraneni vseho co je uvnitr mu bude delat vrasky tak par minut. Proste davat bacha! Bojim se takovych programku, nevim jestli to nerozsype WM jako OS takovy. Od doby co funguji na Vistach se bojim cokoliv instalovat kamkoliv. :???:
Jiří Hanč
smartguru
smartguru
Zařízení: HTC HD2 NANDroid

Post by Jiří Hanč »

Radek Hulán wrote:Jinak US$ 18 jednorázově je dobrá cena. Zábavné je, že na iPhone si člověk za podobnou funkčnost musí zaplatit zaostalé MobileMe v ceně US$ 99 ročně a ti fanatici nad tím ještě potěšeně hýkají :)
Vážně musí být ty narážky téměř v každém postu? To není moc dospělé...
Post Reply

Return to “Aplikace”